Elibereaza-ti disconfortul digestiv cu uleiul de menta

Terapia prin arome este considerata o metoda sanatoasa si eficienta cand vine in sprijinul tratarii afectiunilor digestive si durerilor de cap. Uleiul de menta este folosit de sute de ani in Grecia, ca un medicament pentru afectiunile digestive si pentru menajarea durerilor de fiere.
Medicina traditionala recomanda oamenilor sa consume ceai de menta sau un amestec din foi de menta pentru a vindeca sistemul digestiv dereglat. Uleiul de menta este extras din tulpina, frunzele si florile acestei plante. Acesta poate fi folosit in tratarea dereglarilor digestive, durerilor de cap, de muschi, greturilor si pentru intarzierea menopauzei.

Uleiul de menta este un ulei esential, care contine cantitati ridicate de mentol, cu rol antiseptic si de anestezic. De aceea acesta este indicat in tratamentul infectiilor respiratorii, cum ar fi tusea si raceala.
Daca este aplic cum trebuie, acesta este eficient si in tratarea durerilor de cap si a celor musculare.

Intrucat uleiul de menta lupta impotriva infectiilor bacteriene, acesta poate fi adaugat in tratamentul pentru acnee si pete. De asemenea, acesta este un bun stimulator al circulatiei sangvine si da viata pielii uscate si lipsita de stralucire. Daca cateva picaturi de ulei de menta sunt adaugate intr-un recipient cu apa fierbinte, unde iti inmoi picioarele, ulei de menta elibereaza o senzatie racoritoare, care relaxeaza picioarele obosite.


Totodata, se stie ca parfumul stimuleaza creierul, producand o alerta mentala si mareste puterea de concentrare. Datorita acestui fapt, uleiul de menta este eficient in tratarea depresiilor, insteriei si furiei.

Intrebuintarile uleiului de menta sunt multiple si daca este folosit adecvat acesta poate calma foarte multe suferinte si disconforturi. Dozele ridicate pot cauza efecte adverse, printre care reactii alergice, arsuri la stomac, vedere neclara, ameteli si voma. De asemenea, s-a dovedit ca uleiul de menta poate fi letal daca este administrat copiilor.

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • denisa pe 2 Sep 2010, 20:03
    despre ulei

    daca tot spunetii k este ffff bn uleiul asta spunetii si cum se foloseste pt k nici pe prospect nu te lamureste cum se foloseste pt fata cum dracu se face.

    0
    0

  • Liliana pe 19 Nov 2007, 17:23
    curat ambigu

    Ce inseamna "folosit cum trebuie" sau "folosit adecvat"?

    0
    0

  • Andreea pe 18 Nov 2007, 17:03

    Acest articol este cam ambigu. Ar trebui sa dat o reteta sau o combinatie a acestui "minunat" ulei de menta cu alte elemente care duc la o imbunatatire a diverselor stari de discomfort. Imi pare rau sa o spun, dar acest articol nu ma lumineaza deloc in privinta utilizarii uleuiului de menta.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod