8 sfaturi pentru a trece sanatos prin viata

Mediul sanatos din care faci parte acum te poate ajuta sa iti menti o sanatate de fier in viitor. Urmeaza aceste sfaturi pentru ca sanatatea sa invinga varsta.
1. Mananca micul dejun in fiecare zi.

2. Alimentatia ta zilnica trebuie sa cuprinda mancaruri care au o cantitate ridicata de fibre, cum sunt: paine din grau integral, cereale, fructe si legume, mai ales cele care contin boabe.

3. Trebuie sa iti iei portia zilnica de vitamina D, deoarece alimentele care contin aceasta vitamina sunt fortifiante si au un nivel scazut de grasimi. Aceste alimente sunt: laptele, iaurtul si branza. Produselele lactate au un nivel ridicat de calciu, care te ajuta sa ai oase la fel de puternice ca si varsta pe care o porti.
Daca nu poti consuma lapte, urmeaza zilnic un tratament cu vitamina D si calciu.

4. Consuma din abundenta apa sau alte lichide. Odata ce inaintezi in varsta, vei simti din ce in ce mai rar nevoia de a bea apa, insa corpul tau are nevoie de apa pentru a se mentine tanar si sanatos.

5. Intreaba-ti doctorul despre cum poti adauga noi exercitii fizice, pe lange cele la care te-ai angajat.

6. Pentru a te mentine in forma trebuie sa faci exercitii fizice zilnic. De exemplu, trebuie sa faci scurte plimbari in decursul unei zile.
Nu trebuie sa ai un program stabilit pentru exercitii fizice pentru a adopta un mod de viata sanatos si activ.

7. Trebuie sa dormi suficient.

8. Intotdeauna, trebuie sa fii conectata la cei din jur: familie, prieteni sau comunitatea in care traiesti.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod