Puterea benefica a antioxidantilor

Potrivit Institutului National de Cancer, antioxidantii sunt substante care protejeaza celulele de afectiunile cauzate de moleculele instabile, cunoscute drept radicali liberi.
Exemplele de antioxidanti includ: beta-caroten, licopina, vitaminele C si E si alte substante. Majoritatea acestor substantelor din antioxidanti provin din legume si fructe.
 
1. Fructele si legumele contin o puternica aliniere a antioxidantilor, care ofera protectie organismului uman. Beta-carotenul se gaseste in majoritatea fructelor si legumelor, mai ales in cele care sunt de culoare portocalie, incluzand si morcovii. De asemenea, exista o mare cantitate de beta-caroten si in funzele verzi a catorva legume, cum sunt spanacul si varza.


2. Luteina, cunoscuta mai ales pentru proprietatile benefice asociate cu sanatatea ochilor, se gaseste din abundenta in frunzele verzi ale legumelor, cum sunt: spanacul si varza.

3. Licopina este un puternic antioxidant, care se gaseste din abundenta in tomate.

4. Vitamina C se gaseste in foarte multe fructe si legume cum ar fi: mere, portocale, ananas, cirese, morcovi, spanac, tomate, papaya, broccoli, varza si patrunjel.

5. Vitamina E este un puternic antioxidant care se gaseste tot in frunzele verzi ale legumelor, cum sunt spanacul si broccoli.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • margareta balogh pe 14 Nov 2007, 19:01
    puterea benefica a antioxidantilor

    bun articolul dar in suplimente nutritive se gasesc?in care si care sunt mai bune? e o perioada cand in localitatile mai mici nu se mai gasesc legume si fructe proaspete din belsug ca si vara

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod