7 plante care fac totul pentru sanatatea ta!

Foloseste-te de cate o planta in fiecare zi pentru a afla ce inseamna sanatatea cu adevarat.
1. Curcuma

Aceasta face parte in orice amestec de curry si te poate ajuta sa scapi de durerile provocate de artrita. Contine curcumina, un antiinflamator puternic care reduce enzimele care cauzeaza durerea si umflaturile.

2. Scortisoara

Potrivit unui studiu german, scortisoara micsoreaza nivelul zaharului din sange. Persoanele care au diabet de tip 2 trebuie sa consume zilnic extract de scortisoasa si astfel nivelul zaharului din sange va fi mai mic cu 10%. De asemenea, scortisoara poate micsora si nivelul colesterolului.


3. Rozmarin

Acesta ajuta la evitarea substantelor cancerigene din carne.  Carnea prajita, fiarta sau fripta dezvolta amine heterociclice, care dezvolta carcinoame implicate in mai multe tipuri de cancer. Acest lucru poate fi evitat prin folosirea regulata a extractului de rozmarin, care este amestecat cu carnea inainte ca aceasta sa fie preparata.

4. Ghimbir

Ghimbirul poate preveni problemele stomacale provocate de sarcina, raul de masina si chimioterapie.

5. Sunatoare

Cercetarile au confirmat ca aceasta planta poate ameliora depresia si anxietatea la fel de eficient ca medicamentele folosite in aceste scopuri, fara alte efecte secundare.

6.
Usturoi


Acesta micsoreaza riscul de a face cancer, astfel, marii consumatori de usturoi au sanse mult mai mici de a dezvolta cancer ovarian, colonic sau alte tipuri.

7. Catina-alba

Este o planta foarte eficienta pentru hidratarea mucoaselor si alinarea uscaciunii vaginale. Contine acid palmitic, un acid gras continut in pielea umana si care ajuta la vindecarea si hidratarea acesteia.
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Edy plesca pe 12 Dec 2012, 19:20
    Mai nulte articole

    Pai,mi se par bune acele ,,informati" dar nu puteau sa dea si ei mai mai multe ex. de plante.Plante de care nu stie toate lumea de ex. Ghimbirul care il stie ori ce tanc de 2 ani.

    1
    0

  • lorena pe 22 Mai 2008, 13:49
    mesaj

    draga .....eu cred ca plantele medicinale ajuta la sanatatea omului unii copii nu vor sa bea ceaiuri dar sunt forte sanatoase ...in mementul in care ai baut un ceai e bine sa te bagi unde e cald sh dupa sa iesi afara ca sa te mai racoresti cand esti bolnav sa bagi picioarele in apa sh sa bei un ceai....cam asa e parerea mea fiecare om zice ce vrea

    0
    0

  • Ilie Mioara adresa email mioar pe 3 Ian 2008, 18:42
    Cum se poate consuma scortisoara

    Pentru scaderea colesterolului spuneti-mi va rog cum se poate consuma, in ce cantitate, inainte de masa cat praf de scortisoara etc. Va multumesc si astept raspuns.

    2
    1

  • alina arghirescu pe 27 Dec 2007, 10:52
    Pareri personale..

    Curcuma este ceva peste mana de cumparat si in amestec cu praf de curry ustura si irita mucoasa stomacului, desi am nevoie pentru artrita. Scortisoara nu se poate folosi. Rozmarin da rezultate slabe. Ghimbirul este iritant, sunatoarea nu o pot lua pentru ca diminueaza efectul altor medicamente pe care sunt nevoita sa le iau, usturoiul il folosesc in familie foarte mult dar nu mi-am dat inca seama ce vindeca, il mamnanc si mai fac pauze pentru stomac, catina de asemenea dar tare s-a mai scumpit ! O prepar cu miere macerata la rece si o consum ca atare ! Sunt pareri personale !

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod