Ziua mondiala a diabetului. Anul copilului

La nivel mondial, se estimeaza 246 milioane de persoane cu aceasta boala, iar acest numar se presupune ca va creste la valoare alarmanata de 350 milioane in urmatorii 20 de ani.
Incepand cu 1991, in intreaga lume pe 14 noiembrie, in fiecare an, se serbeaza Ziua Mondiala a Diabetului. Natiunile Unite au dorit o zi speciala dedicata diabetului pentru a face vizibila aceasta afectiune, care creste epidemic, de la o persoana la alta, depasind orice previziune.

In acest an, Ziua Mondiala a Diabetului este dedicata copiilor si tinerilor, care sufera de aceasta boala. Din aceasta cazua sloganul ales a fost: "Niciun copil nu trebuie sa moara de diabet".

Mamifestarile organizate pentru aceasta zi au ca scop constientizarea intregii populatii de a porni lupta impotriva principalilor factori de risc ai diabetului.
Unul dintre cei mai de temut factori este obezitatea, care conduce la aparitia diabetului de tip 2, inclusiv la copiii si la tineri.

Pana de curand, diabetul de tip 2 la copil, care se asociaza cu obezitatea in 80-90% dintre cazuri, era o raritate. Acum, odata cu cresterea obezitatii si in randul copiilor, creste alarmant numarul de copii si tineri cu diabet. "Promovand un stil de viata sanatos putem opri aceasta pandemie, care a cuprins si Romania", sustine conf. dr. Maria Mota.

In Capitala, de Ziua Mondiala a Diabetului, incepand cu ora 10:00 in parcul Tineretului se va tine un mars al pacientilor, organizat de Institutul National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice "N.C.
Paulescu", Asociatia Diabeticilor din Romania cu sprijinul sanofi-avensis.

Totodata, atat in parcul Tineretului din Bucuresti, cat si in toate centrele principale de diabet din Romania, sanofi-avensis va sprijini pentru a se face determinari gratuite de glicemie.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod