Pragul de 30 de ani înseamnă mult mai mult decât câteva lumânări în plus pe tortul aniversar. Cum crezi că se reflectă noua ta vârstă în plan alimentar? 22 Feb 2019
În fiecare zi, auzi o multitudine de reclame despre alimentele și suplimentele alimentare care îți cresc puterea de concentrare, îmbunătățesc memoria, atenția și funcțiile creierului.
Chiar dacă încerci să duci o viață sănătoasă, dacă nu îți faci toate cumpărăturile din piață, există mari șanse să ajungi să alegi mâncăruri procesate.
Cu toții avem diferite pofte alimentare din când în când, însă, după cum afirmă experții în sănătate și studiile, fiecare poftă pe care o ai poate ascunde o afecțiune mai gravă sau lipsa anumitor substanțe nutritive din organism.
Știi că există persoane care se îngrașă din cauza stresului? Este vorba despre modalitatea unora de a reacționa la stres, anxietate și panică prin mâncat.
Multe persoane nu pot percepe consumarea ouălor crude, însă gălbenușul de ou crud aduce mult mai multe beneficii pentru sănătate decât varianta gătită a acestuia.
Odată cu venirea primăverii, apar din nou și multe legume și fructe, cărora le-am dus dorul în timpul sezonului rece, printre care și ceapa verde.
Cu toţii avem plăcerea de a călători în diverse locuri şi de a încerca preparate pe care nu le-am mai întâlnit. Însă, trebuie să ştii care sunt cele mai periculoase alimente din lume.
Anumite alimente consumate seara pot să interfereze cu procesul de digestie şi să te trezeşti cu senzaţia neplăcută de balonare. La ce obiceiuri trebuie să renunţi?
Deja ai auzit atât de multe recomandări dietetice încât nu mai știi pe care să o iei în calcul în primă instanță.
Sarea este un condiment care nu prea lipsește din bucătăria nimănui. Pe lângă gustul pe care îl dă mâncării, oamenii au nevoie de o cantitate mică de sodiu în dieta lor pentru a rămâne sănătoși.
Experții în sănătate sunt de părere că regulile care au propus reducerea cantității de grăsimi din dietele noastre nu reprezintă cea mai bună direcție, iar o dietă care conține grăsimile potrivite poate fi sănătoasă.
Rata metabolismului scade semnificativ când te apropii de vârsta de 30 de ani, iar motivul este unul simplu: organismul nu se mai concentrează pe dezvoltare şi întărirea sistemului osos, iar producţia hormonului de creştere începe să scadă.
Pentru a-ţi ajuta organismul să-şi păstreze echilibrul hormal este necesar să ai o dietă sănătoasă şi să incluzi în alimentaţia ta câteva suplimente naturale
Știm că avem nevoie de o anumită cantitate de apă pe zi pentru a asigura o funcționare bună a organismului.
Pasta de năut sau humusul este una dintre cele mai hrănitoare combinaţii pe care le poţi consuma atunci când vrei să ţii post. Cum să-ţi faci zilnic un mic dejun cu humus, dar cu ingrediente diferite?
Spinos la exterior și dulce pe interior, ananasul este un fruct apreciat de multe persoane.
Poate te-ai întrebat vreodată cum arată nucile caju înainte de a fi culese. Este uimitor să descoperi cum arată unele alimente din afară care au câştigat popularitate şi la noi!
Suntem obişnuiţi să vedem cum cresc merele sau castraveţii, însă nu acelaşi lucru îl putem spune despre turmeric, ghimbir, curmale, nucşoară sau alte alimente pe care am ajuns să le consumăm.
Spaghete cu spanac şi ou, peşte cu lămâie sau legumele la cuptor cu piept de pui sunt câteva dintre opţiunile rapide şi sănătoase. Descoperă şi alte combinaţii bune!
Glutenul este o proteină care se regăsește în cereale (grâu, secară și orz). Este cunoscut pentru faptul că oferă o textură lipicioasă aluatului și îl ajută să crească.