O substanta din laptele matern ucide celulele canceroase

Expertii suedezi au descoperit ca o substanta din laptele matern are capacitatea de a distruge celulele cancerigene din organism, informeaza publicatia britanica DailyMail.

40% dintre romance sufera de atrofie vaginala

Doar 25% dintre romancele care sufera de atrofie vaginala ajung sa ceara sfatul medicului, potrivit celor mai recente date obtinute in urma unui studiu realizat de Institutul "Louis Harris" din Franta pe un esantion reprezentativ de femei din Europa Centrala si de Vest.

Lixisenatida, eficienta pentru diabetul de tip 2

Lixisenatida administrata o data pe zi amelioreaza semnificativ controlul glicemic la pacientii diagnosticati cu diabet de tip 2, arata rezultatele primului studiu clinic de faza III.

Anual: 2500 de investigatii PET/CT gratuite

2500 de investigatii PET/CT efectuate la nivel national vor fi decontate anul acesta, anunta ministrul Sanatatii, Cseke Attila.

Degustare de prajituri fara ingrediente animale

Societatea Vegetarienilor din Romania organizeaza in perioada 26-27 aprilie a.c. o vanzare de prajituri fara ingrediente animale, care face parte din evenimentul Worldwide Vegan Bake Sale.

Cum sa faci prajituri fara ingrediente animale?

Poti sa prepari in casa multe varietati de dulciuri fara oua si produse lactate. Afla ce ingrediente minune poti sa folosesti in locul lor!

Congres International de Medicina Anti-Aging, la Bucuresti

In perioada 7-9 mai a.c. se va desfasura al cincilea congres international de medicina anti-aging, anunta Asociatia de Medicina Anti-Aging pe site-ul oficial.

"In Romania, drepturile pacientilor sunt incalcate in fiecare zi"

Atrage atentia Cezar Irimia, presedintele Coalitiei Organizatiilor de Pacienti cu Afectiuni Cronice din Romania (COPAC) cu ocazia Zilei Europene a Drepturilor Pacientilor.

Dermatita atopica apare la 10-20% dintre copiii scolari

Tot mai multi copii din Romania sufera de dermatita atopica. Apare la 10-20% dintre copiii scolari, 90% dintre cazuri aparand inainte de cinci ani.

Hemofilia este transmisa de mama doar baietilor

La nastere, mama afectata va transmite doar baietilor aceasta boala ereditara care este incurabila si impiedica coagularea sangelui. De aceea, tratamentul cu factor de coagulare este esential pentru un hemofilic. Afla mai multe despre acest tratament!

Directorul Institutului National Cantacuzino, demis din functie

Cseke Attila, ministrul Sanatatii l-a demis astazi pe Radu Iordachel, directorul general al Institutului National de Cercetare -Dezvoltare Cantacuzino.

Ziua Internationala a Hemofiliei

Pe 17 aprilie, de Ziua Internationala a Hemofiliei, asociatiile de pacienti si centrele de tratament popularizeaza hemofilia si inaugureaza initiative care sa duca la imbunatatirea ingrijirii persoanelor cu aceasta afectiune.

Migrena, factor de risc pentru accidentul vascular cerebral

Migrena este un semnal de alarma care nu trebuie lasat netratat, avertizeaza dr. Armand Frasineanu, specialist in neurologie la Spitalul Colentina din Capitala. De ce nu trebuie sa ignori migrenele frecvente?

Femeile slabe, mai predispuse cancerului mamar

Daca ai fost subponderala la varsta de sapte ani, riscul de a face cancer in viata adulta este mult mai ridicat, se arata intr-un studiu apaut astazi in publicatia Breast Cancer Research si citat de DailyMail.

Ce stii despre investigatiile imagistice avansate?

Afla in ce afectiuni se foloseste RMN-ul, tomografia computerizata si tehnologia PET/CT si ce diferenta exista intre aceste trei metode de investigatie imagistica avansata.

Prea multi carbohidrati = boli de inima

Specialistii avertizeaza femeilie care consuma prea multi carbohidrati ca se expun unui risc ridicat de a dezvolta boli de inima, informeaza publicatia britanica DailyMail.

Adolescentele care consuma alcool au un risc crescut de cancer mamar

Potrivit unui studiu aparut in revista Pediatrics, femeile care consuma alcool in adolescenta pot dezvolta tumori benigne la nivelul sanilor care sunt factor de risc pentru cancerul mamar, informeaza publicatia medicala ScienceDaily.

Alimentele care reduc riscul de Alzheimer

O dieta care cuprinde mai multe nuci, peste, carne rosie, unt, anumite fructe si legume si mai putine lactate grase previne aparitia maladiei Alzheimer, potrivit unui aparut in Archives of Neurology si citat de publicatia medicala ScienceDaily.

Testele pentru Chlamydia trebuie sa fie mai frecvente

La aceasta concluzie au ajuns specialistii britanici dupa ce au constatat ca testarea anuala nu este suficienta pentru prevenirea infectiei cu Chlamydia care poate cauza infertilitate.

Avem ghiduri de practica medicala pentru 21 de specialitati

Ministerul Sanatatii a elaborat ghiduri de practica medicala pentru 21 de specialitati care vor fi puse la dispozitia medicilor incepand de luna viitoare (n.r. mai).