Fructele si legumele ne apara de cancer ... doar putin

Facebook Twitter Comenteaza
Fructele si legumele ne apara de cancer ... doar putin

Un consum ridicat de fructe si legume nu ne apara de cancer decat in mici proportii, dupa cum arata cel mai recent studiu realizat pe un esantion de 400.000 de barbati si femei si publicat luna aceasta in Journal of The National Cancer Institute.

 

Desi din 1990, Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda un consum ridicat de fructe si legume in ideea de a ne proteja de orice tip de cancer, tot mai multe studii realizate nu reusesc sa stabileasca decat o legatura clara intre aceste asocieri.



De aceea, o echipa de cercetatori de la Facultatea de Medicina Mount Sinai din New York au analizat pe parcursul a aproape 9 ani dieta mai multor persoane din regiuni diferite, descoperind la finalul studiului ca din cei 400.000 de participanti 30.000 au fost diagnosticati cu cancer. Astfel, expertii au constatat ca exista o legatura slaba intre consumul ridicat de fructe si legume si reducerea riscului de a dezvolta cancer, acestea reusind sa ne protejeze "modest", informeaza publicatia medicala Science Daily.

Intr-un editorial, medicul Walter C.
Willett de la Facultatea de Sanatate Publica Harvard sustine ca acest studiu confirma numeroasele rezultate obtinute in urma mai multor studii ca intr-adevar consumul de fructe si legume nu are un efect puternic impotriva cancerului, sugerand ca cercetarile trebuie sa se centreze pe descoperirea unor anumite legume/fructe care au un potential mai ridicat de a ne proteja de cancer.

"Cu toate acestea, consumul de fructe si legume ramane in continuare o solutie sanatoasa. Dar trebuie sa avem in vedere si alte masuri importante care ne reduc semnificativ riscul de a dezvolta cancer, cum ar fi: mentinerea unei greutati corporale normale, consumul redus de alcool, renuntarea la tigari, o alimentatie echilibrata, miscarea fizica efectuata cu regularitate si limitarea orelor petrecute la soare", explica Yinka Ebo de la Institutul Britanic de Cercetare a Cancerului. 


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mircea pe 8 Apr 2010, 10:48
    mecanismul prin care apar cancerele e inca prea vag cunoscut...

    cata vreme nu se pot spune cu certitudine care sunt mecanismele de producere si substantele vinovate de acestea ne invartim in acelasi cerc cetzos al speculatiilor. Pacat ca "medicina moderna" bate pasul pe loc si acum stim cu foarte putin mai mult decat stiam inainte despre cancer. O otrava (citostatic) mai fina ramane totusi doar o otrava. Oricum, daca fructele si legumele implicate in studii au fost crescute industrial, statisticile lor nu au nici o valoare.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod