Testele pentru Chlamydia trebuie sa fie mai frecvente

Facebook Twitter Comenteaza
Testele pentru Chlamydia trebuie sa fie mai frecvente

La aceasta concluzie au ajuns specialistii britanici dupa ce au constatat ca testarea anuala nu este suficienta pentru prevenirea infectiei cu Chlamydia care poate cauza infertilitate, informeaza BBC News.

 

Specialistii de la Universitatea St. George din Londra sustin ca femeile trebuie sa iti refaca testul pentru Chlamydia de fiecare data cand isi schimba partenerul sexual. Rezultatele cercetarilor publicate in British Medical Journal arata ca cele mai multe cazuri de Chlamydia au aparut la femeile care nu aveau aceasta boala la ultima testarea efectuata cu un an in urma.



Centrul European pentru Controlul Bolilor Transmisibile avertizeaza ca riscul de a contacta infectia creste odata cu numarul partenerilor sexuali, iar alte cauze clare nu au fost identificate pana in prezent. Este foarte important sa tratezi Chlamydia inainte sa apara complicatiile, de aceea este indicat sa iti programezi vizite regulate la un medic specialist.

Infectia cu Chlamydia trachomatis este o infectie bacteriana a tractului genital care se transmite foarte usor prin contactul sexual. De asemenea se poate transmite foarte usor prin apa dintr-o piscina nedezinfectata.
Accidental, boala se poate transmite si in urma folosirii unei toalete publice. Este foarte posibil ca nici macar sa nu iti dai seama ca ai contactat aceasta boala, deoarece simptomele asociate nu apar imediat sau pot sa nu apara deloc. Atat femeile, cat si barbatii pot sa contacteze boala care nu este o afectiune greu de tratat, insa daca nu este depistata poate sa conduca la complicatii mult mai grave.

"Infectia cu Chlamydia trachomatis poate afecta foarte grav fertilitatea fetelor tinere, reducand foarte mult sansele de a ramane insarcinate.
Avand in vedere numarul crescut de cazuri inregistrate in Europa, precum si existenta unor cazuri nedetectate, putem sa ne referim la infectia cu Chlamydia ca fiind o problema de sanatate publica. Oamenii trebuie sa fie constienti de faptul ca netratata, Chlamydia poate sa cauzeze boala inflamatorie pelvina si sansele de reproducere sunt mult diminuate la unele femei",
avertizeaza dr. Zsuzsanna Jakab, directorul Centrului European pentru Controlul Bolilor Transmisibile.

In ghidul stabilit de Centrul European pentru Controlul Bolilor Transmisibile cu scopul de a controla acest tip de infectie se precizeaza ca primele simptome pot sa apara abia dupa 1-3 saptamani de la contactarea bolii.
Printre cele mai frecvent intalnite sunt: durerile la urinare; dureri la nivelul abdomenului inferior; secretii vaginale anormale; secretie albicioasa sau galbuie la nivelul penisului; dureri in timpul actului sexual; durerea si inflamarea testiculelor. 


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod