Ziua Internationala a Hemofiliei

Facebook Twitter Comenteaza
Ziua Internationala a Hemofiliei

Pe 17 aprilie, de Ziua Internationala a Hemofiliei, asociatiile de pacienti si centrele de tratament popularizeaza hemofilia si inaugureaza initiative care sa duca la imbunatatirea ingrijirii persoanelor cu aceasta afectiune.

 

Anul acesta se implinesc 21 de ani de cand 17 aprilie a fost consacrata ca data a Zilei Internationale a Hemofiliei.

"Si pentru Asociatia Nationala a Hemofilicilor din Romania, 17 aprilie este ocazia sa faca mai bine cunoscuta in tara noastra hemofilia, sa arate cum se poate trai zi de zi cu aceasta boala.

Trebuie sa se stie ca hemofilia pune probleme importante de asistenta medicala de urgenta in episoadele hemoragice, probleme de corectare a invaliditatilor motorii, probleme de profilaxie si de orientare profesionala. Dar, in acelasi timp, trebuie sa se stie ca hemofilicii pot avea o viata normala, in cazul in care beneficiaza de tratament adecvat si sunt sustinuti de societate", precizeaza Nicolae Oniga, presedintele Asociatiei Nationale a Hemofilicilor din Romania

Bugetul alocat hemofiliei in 2010 va fi cu 70% mai mare fata de anul trecut. De asemenea, demersurile facute la nivelul Ministerului Sanatatii pentru colectarea de plasma si trimiterea acesteia spre fractionare intr-o fabrica cu traditie din strainatate vor duce, daca se concretizeaza, la marirea cantitatii de factori de coagulare pentru tratarea hemofilicilor romani.


Hemofilia este o boala hemoragica incurabila care se transmite ereditar si dureaza toata viata si in care este impiedicata coagularea sangelui.


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod