Exercitii pentru afectiunile spatelui cu hernie de disc

Kinetoterapia durerilor de spate cu eventuala hernie de disc se caracterizeaza prin ruperea inelului fibros de la marginea discului, permitand hernierea materialului nucleului pulpos, care va interesa radacinile nervoase.

"Aud pocnituri in josul coloanei" (barbuveronica)

INTREBARE: "Buna, ma numesc veronica si am 33 de ani. Am o problema la coloana. Aud pocnituri in josul coloanei. Am observat ca dupa exercitiile la banca abdominala pocniturile se intetesc. Reumatologul mi-a recomandat o pauza dar cum scap de burta?" (de la barbuveronica)

Cum imi pot subtia gambele prin sport? (eleneciuculete)

INTREBARE: "Cum se pot subtia gambele prin sport, si se poate elimina stratul adipos din zona genuchiului? Stepper-ul poate ajuta? Multumesc anticipat." (de la eleneciuculete)

"Ma doar rau coloana!" (dana_07)

INTREBARE: "Buna ziua! Am o problema cu spatele, mai precis la coloana, ma doare rau si de circa 1 luna simt furnicaturi si amorteala in partea dreapta, in dreptul plamanilor. Eu am torticolis congenital si unii medici au zis ca am si cifoscolioza, dar Dl. Dr. URSU de la "Foisorul de Foc" mi-a zis ca am numai torticolis si de la el s-a strambat si coloana. Acum am un bebe de 5 luni si il tin mai mereu in brate. Ce pot face ca sa nu ma mai doara? Am facut fizioterapie, dar acum nu...

"Acum 2 ani m-am operat de rotula" (camerista)

INTREBARE: "Am trecut 2 ani de cand m-am operat la rotula pentru ca am avut luxatie recidivanta (sare din loc la fiecare pas-de foare mica). Operatia nu a fost in totalitate reufita, rotula sarindu-mi din nou in procent de 80% la fel ca inainte de operatie. Merg normal, n-am probleme... dar as vrea sa stiu ce-mi recomandati pentru exercitii - bicicleta magnetica, stepperul sau altceva?Subliniez ca muschii abductori trebuie intariti, ei fiind cei care ar trebui sa-mi tina rotula la locul ei!...

"Am fost diagnosticata cu scolioza moderata dextroconcava" (allyna_oana)

INTREBARE: "Buna ziua! Ma numesc Alina, am 26 de ani si in urma cu o saptamana am fost diagnosticata cu scolioza moderata dextroconcava si sacralizarea vertebrei lombare L5. Nu pot face tratament cu antiinflamatoare deoarece am si ulcer duodenal cu nisa. Fac de cateva zile acupunctura si pot sa ma misc, dar durerea persista pana pe piciorul stang. Este mai bine sa fac kinetoterapie? Sunt disperata pentru ca sunt elev la o scoala militara, iar problema mea poate duce la excludere. Va rog sa...

"Fetita mea sufera de platfus adolescentin" (cryssy)

INTREBARE: "Am descoperit acum ca fata noastra de 11 ani are picior plat valg bilateral. Locuim in suceava si as dori sa stiu daca la aceasta varsta se poate recupera fara operatie? A crescut brusc in ultimul an si nu am vazut inainte acest lucru, de fapt cand era mai mica nu avea platfus ca am intrebat. Se poate face si asa tarziu? Am inteles ca e un platfus adolescentin, nu stiu exact. Va rog frumos sa-mi spuneti daca de poate rezolva si unde? Am inteles ca la spitalul Sf. Marie din Iasi...

"M-am operat de hernie de disc l5-S1" (amali)

INTREBARE: "M-am operat de hernie de disc l5-S1 pe 15 ianuarie 2008, ma mai doare putin spatele si piciorul drept mai este amortit jos la calcai si degetu mic. Va rog sa-mi spuneti daca pot sa fac exercitii si ce fel de exercitii pentru ca din cauza amorteli merg schiopaind. Va multumesc." (de la amali)

"Ce exercitii recomandati pentru o persoana de 175 kg?" (grasuta)

INTREBARE: Ce exercitii credeti ca ar putea face o persoana care are 175 kg, 1.68m, 39 de ani si entorsa de 2 ani la genunchi stang, gonartroza la amandoi genunchii, dureri de coloana? In plus complexe... cat incape! Ar fi oare posibil sa mai pot face ceva? Va multumesc!" (de la grasuta)

Kinetoterapia in insuficienta cardiaca

Insuficienta cardiaca reprezinta dezechilibrul care apare intre nevoile de sange oxigenat ale organelor si tesuturilor si eficienta cordului de a-l furniza, precum si imposibilitatea cordului de a face fata hemodinamic, volumului de sange venos care se intoarce la inima.

Kinetoterapia in hipertensiunea arteriala

Hipertensiunea arteriala (HTA) se poate considera presiunea sanguina, in clinostatism, ca avand valoarea sistolica peste 140 mmHg si cea diastolica peste 90 mmHg.

Kinetoterapia in hipotensiunea arteriala

Hipotensiunea arteriala este starea in care presiunea sistolica este in permanenta sub 100 mm Hg iar cea diastolica sub 60 mm Hg, fiind de doua feluri: forma esentiala si ortostatica.

Kinetoterapia bolnavilor valvulari

Valvulopatiile realizeaza un real impact medico-social, pe de o parte prin limitarea functionala indusa de insuficienta cardiaca generata de viciul valvular ± angorul asociat iar pe de alta parte, prin directiile evolutive ale bolii: sincope, aritmii grave, embolii periferice, accidente survenite in cursul tratamentului anticoagulant.

Kinetoterapia in arteriopatiile periferice

Ateroscleroza oblteranta reprezinta 90% din arteriopatiile periferice. Trunchiurile arteriale cele mai frecvent interesate sunt aorta abdominala, iliaca, femurala si poplitee.

Kinetoterapia in afectiunile venoase

Afectiunile venoase sunt: tromboflebitele, insuficienta venoasa cronica si varicele. In general acestea sunt progresive si nu pot fi prevenite complet.

Kinetoterapia posttransplant cardiac

Particularitati ale pacientului cu transplant cardiac: functia de repaus la cordul denervat este, in general, mai crescuta decat la cordul sanatos; functia se adapteaza mai lent la efort, ea nu mai reflecta la fel de fidel intensitatea efortului fizic iar revenirea la functia de repaus este mai lenta (pana la 20 de minute).

Implicatia kinetoterapiei in bolile de inima

Efortul fizic ce se realizeaza in cadrul unui program kinetoterapeutic (dar si viata de toate zilele este un permanent efort fizic si neuropsihic) se caracterizeaza din punct de vedere fiziologic printr-o stare de tensiune functionala activa somato-psihica de stres, care declanseaza reactia generala de adaptare. Spre deosebire de alte tipuri de stres, acesta poate fi dirijat si dozat, in cadrul programelor de kinetoterapie (terapie prin miscare sau antrenament la efort).

Kinetoterapia in cardiopatia ischemica

Cardiopatia ischemica (CI) este o boala care afecteaza arterele ce hranesc inima (arterele coronare), care isi micsoreaza calibrul, avand drept consecinta scaderea cantitatii de sange ce iriga muschiul inimii - miocardul, pus astfel, in imposibilitatea de a-si satisface necesarul de oxigen, acizi grasi, glucoza.

Kinetoterapia si infarctul miocardic acut

Infarctul micardic acut (IMA) reprezinta evolutia grava a cardiopatiei ischemice. Aceasta evolutie poate fi schimbata favorabil de o serie de factori ce tin de pacient sau doctor. Este o necroza miocardica produsa prin scaderea severa a fluxului coronarian intr-o regiune miocardica (suprafata sa fie de minin 1-2 cm² pentru a putea fi identificata cu un IMA).

Kinetoterapia in angina pectorala

Angina pectorala este o tulburare de irigare a miocardului si are ca semne durerea retrosternala sau in regiunea precordiala care iradiaza inspre gat, umeri si in lungul membrului superior stang. Aceasta durere apare indeosebi in timpul unui efort fizic sau intelectual scazut.
Pagina:
12