Kinetoterapia in hipotensiunea arteriala

Hipotensiunea arteriala este starea in care presiunea sistolica este in permanenta sub 100 mm Hg iar cea diastolica sub 60 mm Hg, fiind de doua feluri: forma esentiala si ortostatica.
Hipotensiunea arteriala esentiala (constitutionala) este frecvent intalnita la tipul constitutional astenic. Semne: tahicardie, leucopenie (scaderea patologica a numarului globulelor albe din sange), hipoglicemie.

Mijloace: fizioterapie (hidroterapie stimulanta), masaj general, exercitii libere (active, analitice si sintetice), exercitii cu obiecte usoare portative chiar teraband, exercitii aplicative, exercitii de respiratie si de musculature abdominala, plimbari de durata mai lunga (60-90 min.), turism, inot, schi.


Hipotensiunea arteriala ortostatica


Presupune scaderea presiunii sanguine la ridicarea in ortostatism si are ca semne: bradicardie, leucopenie, hipoglicemie si lipotimie la schimbarea pozitiei corpului (lesin de scurta durata fara intreruperea respiratiei si a functionarii inimii) mai ales dimineata la ridicarea din pat sau la statul prelungit in picioare.

Mijloace: gimnastica vasculara de tip Burger, kinetoterapie pentru musculatura abdominala, mobilizari active ale membrelor inferioare, efectuate din decubit si asezat, masajul general si al membrelor inferioare, forma stimulanta.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod