Fii o mamă mai bună: De ce mint copiii? 3 motive

De obicei, copiii mint din aceleaşi motive ca adulţii: când simt că sunt într-o capcană, când le este teamă de pedeapsă sau de a fi respinşi spunând adevărul, când se simt ameninţaţi sau când pur şi simplu se gândesc că minciuna va face lucrurile mai uşoare pentru toată lumea.

Nu vă mai bateţi copiii! 3 soluţii de educaţie pozitivă

Disciplinarea trebuie să-l înveţe pe copil auto-controlul şi încrederea în sine prin concentrarea asupra lucrurilor pe care dorim să le înveţe. Bătaia nu rezolvă nimic!

Copilul tău: 10 strategii pentru părinţi furioşi

Furia este una dintre cele mai comune emoţii şi este normal ca un părinte să se enerveze pe proprii copii. Însă modul în care un părinte gestionează această furie este foarte important pentru o relaţie sănătoasă între părinte şi copil.

Copilul tău: Umilirea în public îi distruge personalitatea

I s-a întâmplat probabil fiecăruia dintre noi să asiste – vrând-nevrând - la scene în care un părinte furios îşi “educă” copilul în public, cu ţipete, jigniri şi lovituri. Mulţi dintre noi ramânem indiferenţi în faţa acestor violenţe, pe alţii ne revoltă, puţini intervenim în ceea ce considerăm a fi “probleme de famile”. Dar oare care sunt efectele pe care le are această umilire publică asupra copilului expus la o violenţă deloc educativă?
Pagina:
12