Până la jumătatea anilor ‘90 uleiul de rapiță era o variantă utilă pentru a găti, însă după crearea versiunii modificate genetic a devenit esențial să fie înlocuit au alte opțiuni benefice pentru organism.
Un regim pe bază de pizza care te ajută să slăbești pare un vis împlinit dar oare este eficient pentru eliminarea kilogramelor în plus?
Caloriile lichide și valorile nutriționale oferite de diferite băuturi pot avea un efect pozitiv sau ar putea cauza fluctuații ale glicemiei. Învață cum să alegi băuturile care îți fac bine și previn starea de oboseală sau amețelile.
Cremos și cu o savoare inconfundabilă, untul de arahide este irezistibil în orice moment al zilei. Descoperă ca avantaje vei obține dacă îl consumi seara, înainte să te culci.
Poate îl bei pentru că îți place gustul și este alegerea perfectă pentru o cină sofisticată sau pentru că te ajută să te relaxezi după o zi grea de muncă. Dar oricare ar fi motivul, vinul roșu consumat cu moderație are o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Ce au în comun prăjiturelele, ovăzul instant și legumele la conservă? Toate conțin multă sare, chiar dacă nu este evident. Vei fi surprins să afli și celelalte surse ascunse de sodiu din alimentația ta.
Conține calciu, te protejează de osteoporoză și favorizează creșterea masei musculare. Înseamnă oare că nu ai cum să consumi prea mult iaurt?
Când vine vorba de sănătate, știm că dieta este foarte importantă. Corpul nostru nu are nevoie doar de o nutriție sănătoasă pentru a funcționa în parametrii optimi, ci și de o substanță care se găsește în principal în alimentele vegetale.
Proteinele, celebre printre macronutrienți, sunt esențiale în organism pentru o varietate de procese.
Micul dejun pune bazele alegerilor alimentare corecte pentru tot restul zilei. Nu lăsa alimentele nepotrivite să-ți saboteze sănătatea și silueta.
Dacă încerci să îți menții glicemia stabilă și să previi alte probleme de sănătate asigură-te că eviți greșelile care te pun în pericol când ai diabet.
Pe lângă faptul că dă un gust bun multor mâncăruri, ceapa poate fi benefică și ca remediu natural pentru o lungă listă de probleme de sănătate, inclusiv vărsături și imunitate scăzută.
Auzi peste tot de detoxifiere. Este ceea ce tindem să facem atunci când mâncăm prea mult de Crăciun sau după o petrecere la care am băut prea mult. Dar de ce este atât de importantă detoxifierea?
Toată lumea va fi de acord că durerile de cap pot fi cu adevărat dureroase și insuportabile, mai ales dacă se întâmplă să fie prezente frecvent.
Știi deja că dieta îți influențează sănătatea. Experții au reluat ideea conform căreia, dacă eviți să mănânci anumite alimente, vei scădea riscul de boli de inimă, diabet și cancer.
Știai că varza este unul dintre cele mai sănătoase alimente? Are un conținut bogat de fibre și puține calorii. Dacă o consumi în mod regulat, îți vei îmbunătăți starea de sănătate și îi vei oferi corpului tău substanțele nutritive esențiale.
Atunci când nu te simți bine, există anumite alimente care îți oferă acel confort de care ai nevoie și care îți pot îmbunătăți digestia.
Țelina provine din familia feniculului și a pătrunjelului și este una dintre cele mai versatile legume, datorită abundenței sale de substanțe nutritive.
Atunci când vine vorba de sănătatea noastră fizică, știm care este importanța alegerilor alimentare. Cu toate acestea, când vine vorba de sănătatea mentală, rolul jucat de alimente este rareori discutat.
Poate că știi deja ce alimente sunt benefice pentru organismul tău, dar noile cercetări îți indică modul în care să le combini pentru a obține beneficii suplimentare.