Hamburgeri de peşte cu salată de rucola

Încearcă un preparat sănătos, din peşte, pe care să-l serveşti cu salată delicioasă de rucola. Înlocuieşte hamburgării nesănătoşi din comerţ cu unii din peşte, preparaţi chiar de tine.

Dovlecei umpluţi

Încearcă dovleceii umpluţi, dacă vrei un preparat delicios şi uşor de pregătit. Este o reţetă idealăIngrediente:2 dovlecei mai mari4 roşii300 grame bacon,2 cepe 2 ardei graşi20 grame brânză telemeaMod de preparare:Ceapa curăţată şi tocată mărunt se căleşte în 2 linguri de ulei.Pieptul de porc se taie cubuleţe mici şi se adaugă peste ceapă, ca să se prăjească puţin.Adaugăm ardeii tăiaţi mărunt şi roşiile cubuleţe. Potrivim de sare şi piper, adăugăm câteva fire de pătrunjel verde tocat mărunt. Cu această compoziţie umplem dovleceii scobiţi în interior.Deasupra radem brânza telemea pe care am ţinut-o 20 de minute în congelator ca să nu se sfărâme şi să se radă frumos.Se pun apoi la cuptor pentru jumătate de oră sau până ce dovleceii s-au înmuiat.

Dovlecei umpluţi cu bacon

Încearcă dovleceii umpluţi, dacă vrei un preparat delicios şi uşor de pregătit. Este o reţetă ideală pentru mesele în familie.

Omletă din tofu cu ceapă, ardei şi curry

Ce să mănânci la micul dejun când ţii post? Iată cât de simplu şi de gustos poţi să-ţi prepari un mic dejun de post care să cuprindă brânza de soia amestecată cu curry, ceapă şi ardei roşu.

20 idei pentru biroul tău de-acasă. Cum să-l amenajezi cu stil

Foloseşte trucuri simple, dar practice. Învaţă cum să-ţi amenajezi un birou senzaţional, admirat de toţi cei care te vizitează. Dacă lucrezi mult de acasă, cu siguranţă ai nevoie de

Prăjitură cu cireşe

Încearcă o prăjitură delicioasă cu cireşe, foarte uşor de preparat. Este o alternativă sănătoasă la dulciurile din comerţ. Iată reţeta:

Macaroane milaneze

Iata ceva usor de facut, care se poate manca in orice vacanta si in oriceanotimp: macaroane milaneze. Preluate de la prietenii nostri italieni,macaroanele sunt pe gustul multor romani.Ingrediente: 400 grame macaroane, 100 g. parmezan sau svaiter, 100g. limba afumata, 100 g. ciuperci, o lingura de unt, sare. Pentru sosulde rosii: 500 g. rosii in bulion, o lingurita de zahar.Mod de preparare: Se fierb macaroanele, se limpezesc cu apa fierbintesi se scurg. Se adauga o lingura de unt si cateva linguri de parmezansau svaiter, 100 g. limba afumata taiata marunt si 100 g. ciupercifeliate. Se face un sos de rosii din 500 g. rosii in bulion, o linguritade zahar si putina apa si se toarna deasupra macaroanelor. Se servestefoarte fierbinte.

Paste cu sos de pătrunjel, usturoi şi parmezan

Ai nevoie de o reţetă uşoară pentru o cină rapidă? Eva.ro îţi recomandă această reţetă care combină pastele cu un sos uşor de usturoi, pătrunjel şi ulei de măsline.

Cheesecake cu branza de vaci si capsuni

Cum sa prepari un desert gustos pentru toata familia? Descopera acest tort rapid, usor de preparat si numai bun pentru weekendul acesta.

Prajitură cu cremă de lămâie

Ţi-e poftă de ceva dulce, aromat şi proaspăt? Încearcă o prăjitură cu cremă delicioasă de lămâie, care se prepară simplu şi rapid. Iată reţeta:

CHEESECAKE cu branza de vaci si capsuni

Ţi-e poftă de ceva dulce? Ce ai zice de un desert delicios, uşor de preparat cu care să te răsfeţi?

Cum să aduci primăvara în casa ta. 20 de aranjamente speciale

În sfârşit au apărut câteva raze calde de soare care să ne scape de frigul şi trsiteţea iernii. Iar pentru că primăvara reprezintă prospeţimea, începutul şi frumuseţea, este necesar să

Pui vietnamez cu scorţişoară şi garnitură de orez

Este o reţetă uşoară, care nu necesită foarte mult timp de preparare. Are un gust plăcut şi se poate servi la orice oră a zilei.

Tort diplomat cu căpşuni

Vrei să pregăteşti o surpriză celor dragi? Atunci pregăteşte-le un tort deosebit. Mulţumirile nu se vor lăsa mult aşteptate. Poftă bună!IngredienteBlat: 4 ouă, 4 linguri de apă, 4 linguri de zahăr şi 8 linguri de făină, un praf de copt.Cremă: 5 ouă, 200 grame zahăr, 500 grame frişcă, 2 portocale, 1 banană, 1 conservă cocktail de fructe, aromă de vanilie (esenţă, zahăr vanilinat), 30 grame gelatină granule.Pentru insiropat: 300 ml suc de portocale.Decor: 600 grame căpşuniMod de preparareBlat:Albusurile împreunâ cu apa se bat spumă, adăugăm apoi zahărul şi batem până se topeşte. Încorporăm şi gălbenuşurile. Făina se amestecă uşor în compoziţie până se uniformizează. Blatul se coace în formă rotundă la foc mediu. Scoatem din formă după coacere şi-l lăsăm să se răcească. Când blatul este rece se taie pe mijloc şi obţinem două foi.Cremă: Ouăle şi zahărul se amestecă, apoi se pun pe baie de abur şi le amestecăm până când cremă se îngroaşă că o smântâna, (avem grijă să nu gătim ouăle). Dăm deoparte şi adăugăm fructele tăiate cubuleţe iar cele din compot scurse bine de zeamă. În timp ce crema se răceşte, hidratam gelatină şi o lichefiem( nu trebuie să se încălzească mai mult de 60 grade C) şi batem frişca spumă. Încorporam în crema de ouă gelatină şi apoi acesta cremă se amestecă în frişca bătută. În aceeaşi formă în care am copt blatul am pus folie alimentară, am pus o foaie de blat şi apoi cremă şi ce-a de a două foaie de blat. Fiecare foaie de blat a fost însiropata cu suc de portocale. Acoperim cu folie, preasăm puţin că se se aşeza bine cremă şi dăm la rece 4-5 ore. Am răsturnat tortul din formă, am acoperit deasupra cu puţină frişcă şi apoi am decorat cu feliuţe de căpşuni. 

Ciocolată de casă cu alune şi stafide

Ai poftă de o ciocolată bună în care să adaugi ingredientele pe care le adori? Descoperă această reţetă simplă, rapidă şi extrem de gustoasă.

Souffle de Ciocolata

Dacă ai poftă de ceva dulce, dar nu ai chef sa-ţi faci ceva complicat şi nici din comerţ nu vrei să-ţi cumperi, ce ai zice de un desert delicios şi rapid de făcut?

Martisor a la Madame Lucie

Editia limitata de primavara Macarons Martisor se gaseste, din 26 februarie pana pe 9 martie, in toate boutique-urile Madame Lucie din tara si Chisinau.Si anul acesta, celebrele deserturi frantuzesti les macarons fac concurenta martisorului clasic. Surpriza inedita si savuroasa, cu aroma delicata de violeta, vanilie sau ciocolata, Le Martisor francaise reprezinta un cadou inspirat, colorat, altfel, de nerefuzat.Disponibil si in cutii-cadou de 4 sau 9 macarons ( 19 lei, respectiv 39 lei) acesta se poate procura numai de la Madame Lucie - Boutique de Gateaux din Bucuresti, Sibiu, Constanta sau Chisinau.Primul producator local al vestitelor macarons, Madame Lucie a deschis cel dintai Boutique de Gateaux din Romania in anul 2010 in Bucuresti. Acesta a fost inceputul unei povesti de succes: „cand inca ma aflam in Franta, i-am facut cadou mamei mele, pasionata de produsele de cofetarie, un curs de facut macarons. Ea a inspirat crearea acestui business si a dat numele afacerii”, spune Alexandre Gorj, fondatorul conceptului.Astazi, macarons preparate dupa reteta originala Madame Lucie, perfectionata si rafinata in timp, se gasesc in boutique-urile Madame Lucie din Bucuresti ( str. Tudor Stefan nr. 26 si Baneasa Shopping City),  Sibiu ( Bd. Victoriei nr. 29), Constanta (str. Poporului nr. 23 si City Park Mall  ) si  la Chisinau (str. Mitropolit Varlaam nr. 75).  Mai multe detalii pe: www.madamelucie.ro sau pe Facebook: MacaronsMadameLucie.   Foto: Edith Frincu.

Paste cu avocado şi somon afumat

O alegere potrivită pentru masa de prânz sau cină sunt pastele cu avocado şi somon afumat. Eva.ro te învaţă o reţetă nouă şi diferită faţă de ceea ce ai gustat până acum.

Decor: Top 10 plante cu flori în ghiveci pentru o primăvară colorată

Alege plante de primăvară uşor de îngrijit, dar care te răsplătesc cu zeci de flori colorate. Transformă-ţi pervazul într-o grădină colorată! Iată 10 plante cu flori perfecte

Prajitura cu pere si sirop de artar

Încearcă o prăjitură delicioasă cu pere în aluat şi sirop de arţar.