Salata de primavara

Ce poate fi mai potrivit decat o salata de sezon, care mai este si de post pentru cei care il respecta decat salata de primavara? Cantitatile sunt pentru 3 portii. Ingrediente:500 g salata verde, o legatura potrivita de marar, o legatura de patrunjel verde, putin leustean, o legatura de ceapa verde, o legatura de ridichi, sare, ulei, zeama de lamaie. Mod de preparare:Se curata toate ingredientele, se spala bine, in mai multe ape si se taie. Se sareaza si se amesteca cu uleiul si cu zeama de lamaie.

Pregatiri pentru Paşte: Cum să te organizezi ca să fii eficientă în bucătărie

Gestionarea timpului pe care îl petreci în bucătărie în perioada sărbătorilor pascale este foarte importantă, mai ales că ai atât de multe de făcut într-un timp atât de scurt.

Decoruri de Paşte: 7 metode originale pentru vopsitul ouălor

Dacă vrei să ai parte de cele mai ingenioase decoruri de Paşte, cu siguranţă te-ai gândit deja că ai vrea ca ouăle de pe masa de Paşte să arate şi ele cât mai original şi mai frumos. Află şi tu care sunt cele mai nonconformiste metode pentru vopsitul ouălor şi impresionează-ţi invitaţii cu ornamentele tale geniale! 1. Ouă cu sclipici După ce ai fiert ouăle la intensitatea dorită, aplică pe ele un clei special sau un lipici alimentar şi presară-le cu sclipici. Poţi opta pentru varianta uni, poţi amesteca mai multe feluri de sclipici pentru a obţine ouă multicolore sau poţi chiar să creezi modele cu ajutorul mai multor nuanţe de sclipici colorat. 2. Ouă cu biluţe colorate Procedeul de decorare este asemănător cu cel al "vopsirii" cu sclipici: se fierb ouăle, se ung cu un adeziv special destinat alimentelor şi se aplică biluţele colorate. Poţi alege biluţe din plastic, însă acestea sunt mai costisitoare, sau poţi opta pentru folosirea unor bombonele colorate minuscule, folosite pentru ornarea torturilor sau a prăjiturilor. 3. Ouă vopsite cu ajutorul cravatelor Dacă vrei ca ouăle tale să aibă un model mai interesant, le poţi colora cu ajutorul cravatelor de mătase, astfel încât imprimeul acestora să se transfere pe ouă. Mătasea este un material foarte fin, care permite acest transfer, spre deosebire de alte textile. După ce ai fiert ouăle, înveleşte-le în câte o cravată şi scufundă-le într-o soluţie compusă din apă fierbinte şi oţet. Lasă-le 2-3 minute în această soluţie, apoi scoate-le şi desfăşoară cravata din jurul lor. 4. Ouă decorate cu aţă colorată Procedeul pentru ornarea ouălor cu aţă colorată este asemănător cu cel de decorare cu sclipici sau cu bomboane colorate. După ce ai fiert ouăle, aplică adezivul special şi înfăşoară aţă în jurul lor, până le acoperi complet. Poţi folosi mai multe culori de aţă, pentru un efect mai de impact şi poţi chiar crea modele asemănătoare broderiilor. 5. Ouă pictate cu model prin utilizarea unei benzi adezive După ce ai fiert ouăle şi le-ai şters bine de apă, taie fâşii subţiri de bandă adezivă şi înfăşoară-le în jurul lor în formă de spirală, X sau orice altceva îţi poţi imagina. Scufundă-le apoi în soluţia pentru vopsire, lasă-le timp de câteva minute, şterge-le şi apoi dezlipeşte banda adezivă de pe ele. Dacă nu vrei ca modelul să rămână alb, poţi să le mai scufunzi o dată în vopsea, preţ de doar câteva secunde. 6. Ouă vopsite cu marker permanent Această metodă este foarte simplă: după ce ai fiert ouăle, dai frâu liber imaginaţiei şi le desenezi cu ajutorul unuia sau a mai multor markere permanente. Avantajele acestei metode sunt precizia şi intensitatea culorilor folosite. În plus, poţi opta şi pentru vopsirea clasică a ouălor şi finisajul cu ajutorul markerelor, în cazul în care îţi doreşti un desen mai special. 7. Ouă dantelate După ce ai curăţat, degresat şi fiert ouăle, înfăşoară-le într-un material dantelat, precum cele din care sunt realizate perdelele. Ai grijă ca materialul să fie cât mai strâmt şi scufundă-le apoi în soluţia pentru vopsit. Desfăşoară dantela doar după ce s-a scurs bine vopseaua din ea.

Cum să-ţi aperi casa de hoţi dacă pleci de Sărbători? 12 sfaturi!

Numărul spargerilor de locuințe crește considerabil în perioada sărbătorilor de Crăciun și de Paște, atunci când românii pleacă în scurte vacanțe și nu își iau măsurile necesare de precauție.

Reţeta zilei: Chifteluţele de peşte

Ţi-ai dori să mănânci o porţie serioasă de chifteluţe, dar este atât de cald încât nu poţi mânca nimic care să conţină carne. te-ai săturat de reţetele clasice de peşte, ţi-ai dori ceva ieşit din comun, mai puţin obişnuit. Ei bine, pentru astăzi îţi propunem o reteţă de chifteluţe din peşte. Sunt gustoase, cât de cât dietetice şi relativ uşor de făcut.

50 de idei inedite pentru aranjamentele de Paşte

Mai sunt doar câteva zile până la Sărbătorile Pascale, iar pregătirile sunt în plină desfăşurare. Aranjamentele şi decoraţiunile pentru masa de Paşte sunt foarte importante pentru că

Cotlete de miel în vin roşu

Este o reteta pe care merita sa o incerci. Pentru o reusita deplina, iti recomandam sa folosesti vin rosu sec.

Piure de cartofi cu brânză la cuptor

Este o mâncare pe care o poţi face foarte rapid, fără prea multă migală. Cantităţile sunt pentru 4 porţii. Cureţi cartofii, îi tai cuburi şi îi pui la fiert cu morcovul. Între timp, tai cârnăciorii.

Ce trebuie să faci seara ca să nu pleci târziu dimineața. Trucuri ca să te organizezi

Cu siguranță ți s-a întâmplat de foarte multe ori să te trezești mai târziu și să fii total dezorganizată în ceea ce privește taskurile matinale. Nu este de mirare că ajungi să întârzii la serviciu sau la școală, însă dacă ești luată în vizor de un superior, clar nu va da bine lipsa ta de punctualitate. Din fericire, nu trebuie să faci mare lucru pentru a-ți organiza timpul de dimineață. Trebuie doar să te pregătești așa cum se cuvine de cu seară. Iată câteva trucuri eficente de organizare. 1. Spală-ți părul și fă duș Să fim serioși, cine are timp de duș la prima oră a dimineții? Sigur că se mai întâmplă să fii nevoită să faci duș înainte să pleci din casă, dar de cele mai multe ori ești presată de timp și renunți la acest pas pentru a te putea ocupa de altceva. Pentru a-ți organiza dimineața și a pleca la timp, este esențial să-ți speli părul, să te epilezi (dacă este cazul) și să faci duș cu o seară înainte. 2. Pregătește-ți hainele Pentru femei, acesta este poate cel mai dificil pas și cel mai mare mâncător de timp, așa că îți sugerăm prietenos să nu lași pregătirea hainelor de serviciu pentru dimineață, întrucât vei sta minute bune în fața șifonierului și până la urmă vei face o alegere care te nemulțumește total. Pregătește-ți hainele de cu seară, calcă-le și lasă-le la îndemână pe umeraș, astfel încât dimineața doar să le iei pe tine. 3. Pregătește-ți accesoriile Cu siguranță ți s-a întâmplat de nenumărate ori să pleci târziu de acasă, doar pentru că nu-ți găseai cerceii care mergeau cu rochița bleumarin sau ceasul care se potrivește cu sacoul negru. Sau poate că ți s-a întâmplat să nu știi cu ce să te încalți și să întârzii pentru o chestie atât de banală. Rezervă-ți câteva minute seara pentru a-ți pregăti accesoriile care se potrivesc cu ținuta aleasă și vei pleca întotdeauna la timp din casă. 4. Pune-ți pachețelul Unul dintre motivele pentru care nu iei niciodată un pachețel pentru masa de prânz este acela că n-ai timp să-l pregătești dimineața. Nu-i nimic, îl poți face rapid încă de cu seară. Spală-ți legumele și așază-le în caserolă, iar alături pune conserva de ton, iaurtul sau caserola cu mâncare gătită. Dimineața trebuie doar să-ți amintești să iei pachetul cu tine. 5. Aranjează-ți părul și îngrijește-ți tenul Pentru a-ți organiza timpul mai bine dimineața, este bine să te ocupi de lookul tău încă de cu seară, ca să nu pierzi timp prețios și să întârzii la birou. Periază-ți părul, îndreaptă-l cu placa, ondulează-l ușor sau împletește-l, astfel încât dimineața să fie mai ușor de aranjat. Un balsam leave-in s-ar putea să te ajute, deoarece face ca părul să fie mai ușor de coafat. De asemenea, îngrijește-ți tenul înainte de culcare, adică demachiază-te, șterge-l cu loțiune tonică și răsfață-l cu o cremă hidratantă. Aplică balsam pe buze și un ser regenerator în jurul ochilor, pentru ca dimineața tenul tău să fie fresh și ușor de machiat. 6. Pune la vedere toate lucrurile pe care trebuie să le iei cu tine Gândește-te cu o seară înainte ce trebuie să iei cu tine și așază toate lucrurile în geantă sau undeva la vedere. Cheia de la birou, cheia de la mașină, abonamentul de transport, mapa cu documente, banii și trusa cu cosmetice rapide sunt cele mai importante lucruri de avut la vedere

Gulas la ceaun

Aceasta mancare, peste tot in lume este cunoscuta, ca fiind ungureasca. Cuvantul gulas in maghiara si astazi inseamna "pastor de vite". Pe vremuri aceasta mancare a fost numita carne de gulas, adica carne care este pregatita de pastorul de vite. Prima descriere detaliata a prepararii dateaza inca din 1787, semnat de Jozsef Gvadanyi. Drumul parcurs de aceasta mancare, pe calea devenirii o celebritate, nu a fost spontana, ci o traditie creata intentionat, cum acest lucru s-a intamplat si in cazul multor simboluri nationale. Ingrediente: 1 kg carne de vita 80 g unsoare de porc 300 g ceapa rosie 20 g boia de ardei (paprika) sare chimen usturoi 1 kg cartofi 140 g ardei gras 60 g rosii proaspete "csipetke" adica "zdrente" preparate dupa reteta de mai jos Carnea, de preferinta suculenta (piept, rasol), se taie in cuburi de 1,5-2 cm. Ceapa maruntita se prajeste in unsoare pana devine aurie. Micsorand focul sub cratita, adaugam paprika, amestecam, punem imediat carnea, se pune sare si continuam prajitul. Dupa evaporarea lichidului se adauga chimionul, usturoiul zdrobit si putina apa, continuand - sub capac - fierberea inabusita, la foc molcom. Amestecam din cand in cand si completam cu apa. Intre timp se taie cartofii (soi ferm), ardeiul gras si rosiile in cubulete de aproximativ 1 centimetru. Pentru "zdrente": dintr-un ou, sare si 80 g faina se framanta o coca tare, se intinde pe planseta o foaie de cca. 1 mm grosime si se rupe, apoi, in bucatele neregulate, cat unghia de mare. Cand carnea este aproape gata si zeama s-a evaporat, adaugam cartofii si asteptam pana devin sticlosi. Atunci se completeaza cu zeama de oase, cu rosiile si ardeii. Se fierb impreuna adaugand si "zdrentele". Se mai completeaza la sfarsit cu zeama de oase si se verifica condimentatia. Observatie: Se poate utiliza, ca folos, un vas sub presiune, tip "Kukta". Gulasul original se prepara insa numai in ceaun. Daca nu dispuneti de paprika ungureasca (Szegedi, Kalocsai), cautati in piete cea din regiunea Arad-Pancota. > Articol

Decor: Cum să vopseşti corect o piesă de mobilier veche

Vrei să transformi un scaun, o masă sau un dulap dintr-un obiect plictisitor şi învechit într-unul care să arate senzaţional? Vopseaua este trucul aproape magic la care poţi apela! Un

Cum să organizezi o petrecere surpriză pentru iubitul tău

Găsește localul perfect pentru o distracţie şi asigură-te că partenerul tău nu are alte planuri pentru seara respectivă

Supă de spanac

Iată o supă perfectă pentru aceste zile de toamnă.

Aperitiv: roşii umplute

Îţi propun astăzi un aperitiv special, aspectos, uşor de pregătit şi extrem de delicios. Nu ai nevoie de foarte multe ingredinte şi nici de foarte mult timp ca să prepari aceste roşii umplute.

Supă de salată

Supa de salată este un preparat ideal pentru zilele friguroase de iarna. Gustul său delicios te va cuceri cu siguranţă. Dacă urmezi o cură de slăbire, "taie" kaizerul din lista de ingredinte, pentru a elimina grăsimile în plus.

Persil Expert Gel – curățenie perfectă, acum și cu prospețime irezistibilă de lavandă

Persil Expert Gel este disponibil acum într-o nouă variantă, cu parfum proaspăt, aromat și relaxant de lavandă, care se menține un timp îndelungat.

NESTEA floare de cireş – Descoperă noul gust al primăverii!

NESTEA, liderul pe piaţa băuturilor răcoritoare necarbogazoase cu extract de ceai, sărbătoreşte venirea primăverii prin lansarea unei arome inovative care combină aroma deosebită a florilor de cireş cu gustul ceaiului revigorant. Noul produs are un conţinut moderat de calorii, ceea ce îl face potrivit pentru cei atenţi la dietă, dar care, în acelaşi timp, îşi doresc să se bucure de savoarea băuturii lor preferate.Inovând continuu, NESTEA aduce consumatorilor cele mai noi tendinţe din piaţa băuturilor răcoritoare: folosirea aromelor florale. După introducerea, în anul 2013, a îndulcitorului Stevia în sortimentul de bază NESTEA, oferind astfel cu 30% mai puţine calorii, NESTEA lansează acum un produs nou cu aromă de floare de cireş.Primăvara este anotimpul optimismului, al culorilor vii şi al noilor începuturi. Pentru mulţi, primăvara începe odată cu apariţia primelor flori, iar dovada incontestabilă a sosirii primăverii o reprezintă cireşii înfloriţi. Florile lor și aroma inconfundabilă sunt simbolul universal al anotimpului, iar în unele culturi, prima apariţie din an a acestora este celebrată cu mare fast.Pentru NESTEA, primăvara este importantă mai ales pentru că, după liniştea iernii, vine vremea recoltării plantelor de ceai. Pentru a sărbători primăvara, NESTEA a creat o băutură necarbogazoasă cu extract de ceai  care combină aroma  delicată a florilor de cireş cu gustul răcoritor al ceaiului şi care conţine o cantitate moderată de calorii (24kcal/100ml), ce oferă o alternativă pentru consumatorii atenți la dietă. NESTEA floare de cireş este un produs sezonier, cu gust delicios, care îşi doreşte să ofere consumatorilor starea de optimism şi energie specifică primăverii.        Produsul a fost lansat în România începând cu data de 6 martie, în ediție limitată de primăvară și va fi disponibil în versiunile de ambalaj 0,5l PET și 1,5l PET. 

Prăjitură cu ananas

Au trecut zilele de sărbătoare şi sunt convinsă că te simţi plină şi ghiftuită şi că nu vrei să mai auzi prea curând de preparate grele, pline de carne şi grăsimi. Pentru a veni în întâmpinarea ta m-am gândit că astăzi ar fi indicat să-ţi propun o reteţă de prăjitură, gustoasă, gustoasă, gustoasă.

Cum să creşti ierburi aromate la tine acasă. Tot ce trebuie să ştii

În majoritatea emisiunilor culinare, bucătarii celebri au la îndemână ghivece simpatice cu variate plante aromate şi condimente. Iar dacă eşti pasionată de gătit sau doar îţi trebuie

6 motive pentru care uitatul la televizor este nociv. Închide-l!

Fiecare oră petrecută în faţa televizorului scurtează viaţa cu 22 de minute, avertizează oamenii de ştiinţă australieni. Într-o societate în care acest aparat electrocasnic este nelipsit din orice casă, s-au născut şi multe motive de îngrijorare în rândul specialiştilor în sănătate, despre uitatul la televizor şi cât este de nociv acest obicei. Închide-l cât mai des şi îţi vei creşte şansele de a te bucura de o viaţă lungă şi fericită. Experţii Universităţii din Queensland, Australia, susţin că studiile desfăşurate în domeniu au demonstrat că uitatul la televizor 6 ore pe zi poate conduce la riscul de a deceda cu 5 ani mai devreme decât arată ceasul biologic. Se pare că petrecerea timpului liber vizionând programe TV este la fel de periculos pentru sănătate, precum fumatul sau obezitatea. 1. Uitatul la TV îţi îmbolnăveşte inima Un prim motiv pentru care uitatul la TV este nociv se referă la efectele sale negative pe termen lung, în privinţa sănătăţii cardiovasculare. Astfel, lenevitul ore în şir în faţa unui ecran înseamna lipsă de activitate fizică, factorul principal de risc în declanşarea afecţiunilor cardiace. Experţii în sănătate spun că nu este deloc o coincidenţă faptul că populaţiile din Occident, care petrec cel mai mult timp vizionând programele TV, prezintă cea mai mare rată de mortalitate din cauze cardiace. 2. Uitatul la TV te îngraşă Sedentarismul şi, de multe ori, consumul de gustări nesănătoase în faţa televizorului, sunt alte două consecinţe ale dependenţei de TV. Prin urmare, rişti să te îngraşi considerabil de la un an altul şi, prin urmare, să dezvolţi numeroase probleme de sănătate, în afară de o stimă de sine scăzută. Un studiu derulat de Scoala Harvard de Sănătate Publică a descoperit că privitul exagerat la televizor creşte substanţial riscul instalării obezităţii şi a diabetului de tip 2. 4. Televizorul îţi oferă multe informaţii false Unul dintre cele mai dăunatoare efecte nocive ale uitatului la televizor este dezinformarea, mai exact bombardarea cu informaţii false sau denaturate, care îţi afectează percepţia asupra realităţii. Televiziunea ar trebui, teoretic, să realizeze un portret obiectiv asupra lumii, însă de cele mai multe ori, face exact contrariul. Evită să te laşi pradă manipulării mediatice şi alege să treci prin propriul filtru al discernământului lucrurile care se petrec în jurul tău. 5. Televizorul îţi scade performanţa intelectuală Cercetătorii au mai descoperit un efect surprinzător al uitatului la televizor. Se pare că acest obicei ne inhibă abilitatea de a gândi. Când primim cantităţi mari de informaţie rapid, păreri, analize şi critici emise de alţii, creierul nostru tinde să îşi oprească mecanismele discernământului analitic şi critic. Programele TV sunt concepute în aşa fel încât să capteze în totalitate atenţia privitorilor prin mesaje intens stimulative, ceea ce înseamnă că ai foarte puţin timp la dispoziţie să le digeri corespunzător. 6. Televizorul îţi iroseşte timpul Viaţa e scurtă, iar noi o petrecem uitându-ne la televizor. Statisticile arată că occidentalii dedică 5-10 ore pe zi vizionării programelor TV. Dacă faci parte din această categorie, nu te întreba de ce eşti mereu în lipsă de timp, nu te vezi destul de des cu prietenii, nu faci sport şi nu citeşti măcar o carte din când în când.

Top 4 cele mai rele alimente pentru creier

Statul jos nu este periculos pentru oamenii care sunt în formă conform unui nou studiu

Blue Ivy, fiica lui Beyonce, dezgustată de imaginile sexy de la concertul părinților săi

7 reguli ca să te bronzezi frumos și sănătos

Ce beneficii are uleiul din arbore de ceai şi cum să-l foloseşti

Elle Macpherson, criticată pentru că le-a recomandat femeilor să nu mai mănânce ca să arate bine pe plajă: „Să-ţi fie ruşine!“

Reţete de dietă cu conopidă. 5 idei simple şi rapide

Soluțiile verii de la LEMS pentru înfrumusețarea caselor

Cât de multă mișcare trebuie să faci pentru un creier sănătos

De ce ar trebui să mergi mai repede

Cele mai creative poze de călătorie pe care le-ai văzut vreodată

Cum să-ți pregătești corpul pentru plajă. Cele mai bune tratamente pentru acasă

4 metode eficiente care încetinesc îmbătrânirea

Top 5 cele mai sărace alimente în calorii. Poți să le mănânci fără să te îngrași!

Ce corelație există între antidepresive și kilogramele în plus

Ce se întâmplă dacă rămâi îmbrăcată cu costumul de baie ud

A vrut și ea o poză cu Jason Momoa, dar soțul nu a lăsat-o la greu. Fotografia care te face să râzi

O vloggeriță s-a transformat în Meghan Markle folosind machiajul. Rezultatul e incredibil!

5 reguli ca să aplici corect creionul dermatograf pe pleoapele inferioare

Cum se înţeleg Meghan Markle şi Kate Middleton: Indiciile care arată că sunt prietene foarte bune

25 de idei de decor pentru cei care adoră culoarea turcoaz

A uitat ce vârstă are! Cum se îmbracă Halle Berry la 51 de ani

Emilia Clarke, „mama dragonilor“, își ia adio de la serialul „Game of Thrones“

Cele mai mari dezastre în arta pe piele. 20 de tatuaje nereușite

Penelope Cruz are dublura perfectă: Sora ei e la fel de frumoasă

Cele mai frumoase manichiuri cu modele geometrice

Este posibil să mănânci prea multe fructe?

Moartea unei femei din Australia a fost corelată cu hepatita cauzată de semințele de rodie

Tatăl lui Meghan Markle anunţă că ea va avea repede un copil: Condiţia pe care acesta i-a pus-o lui Harry când a cerut-o de soţie

Şi bărbaţii plâng câteodată! Reacţiile taţilor atunci când îşi văd fiicele în rochii de mireasă