Souffle de Ciocolata

Dacă ai poftă de ceva dulce, dar nu ai chef sa-ţi faci ceva complicat şi nici din comerţ nu vrei să-ţi cumperi, ce ai zice de un desert delicios şi rapid de făcut?

Martisor a la Madame Lucie

Editia limitata de primavara Macarons Martisor se gaseste, din 26 februarie pana pe 9 martie, in toate boutique-urile Madame Lucie din tara si Chisinau.Si anul acesta, celebrele deserturi frantuzesti les macarons fac concurenta martisorului clasic. Surpriza inedita si savuroasa, cu aroma delicata de violeta, vanilie sau ciocolata, Le Martisor francaise reprezinta un cadou inspirat, colorat, altfel, de nerefuzat.Disponibil si in cutii-cadou de 4 sau 9 macarons ( 19 lei, respectiv 39 lei) acesta se poate procura numai de la Madame Lucie - Boutique de Gateaux din Bucuresti, Sibiu, Constanta sau Chisinau.Primul producator local al vestitelor macarons, Madame Lucie a deschis cel dintai Boutique de Gateaux din Romania in anul 2010 in Bucuresti. Acesta a fost inceputul unei povesti de succes: „cand inca ma aflam in Franta, i-am facut cadou mamei mele, pasionata de produsele de cofetarie, un curs de facut macarons. Ea a inspirat crearea acestui business si a dat numele afacerii”, spune Alexandre Gorj, fondatorul conceptului.Astazi, macarons preparate dupa reteta originala Madame Lucie, perfectionata si rafinata in timp, se gasesc in boutique-urile Madame Lucie din Bucuresti ( str. Tudor Stefan nr. 26 si Baneasa Shopping City),  Sibiu ( Bd. Victoriei nr. 29), Constanta (str. Poporului nr. 23 si City Park Mall  ) si  la Chisinau (str. Mitropolit Varlaam nr. 75).  Mai multe detalii pe: www.madamelucie.ro sau pe Facebook: MacaronsMadameLucie.   Foto: Edith Frincu.

Paste cu avocado şi somon afumat

O alegere potrivită pentru masa de prânz sau cină sunt pastele cu avocado şi somon afumat. Eva.ro te învaţă o reţetă nouă şi diferită faţă de ceea ce ai gustat până acum.

Decor: Top 10 plante cu flori în ghiveci pentru o primăvară colorată

Alege plante de primăvară uşor de îngrijit, dar care te răsplătesc cu zeci de flori colorate. Transformă-ţi pervazul într-o grădină colorată! Iată 10 plante cu flori perfecte

Prajitura cu pere si sirop de artar

Încearcă o prăjitură delicioasă cu pere în aluat şi sirop de arţar.

Rulouri cu şuncă şi caşcaval

Un aperitiv uşor, care nu necesită mult timp de preparare, sunt rulourile cu şuncă şi caşcaval, care se servesc, de preferat, calde.

Ciocanele de pui la cuptor cu cartofi

Ingrediente:  - 6 ciocanele de pui - 10 cartofi - 2 cepe - 2 morcovi - sare, piper, boiaMod de preparare:Se pune putin ulei in tava dupa care se taie una din cepe si un morcov marunt. Ciocanele de pui se condimenteaza cu sare, piper, boia si se aseaza in tava. Apoi se taie cartofii cubulete si se aseaza in tava, in jurul ciocanelelor. Apoi morcovul si ceapa ramasa se taie rondele si se aseaza peste toate, in tava, si se mai condimenteaza o data cu sare, piper si boia, dupa gust. Se adauga apa cat sa fie aproape acoperite toate si, se pune o folie de aluminiu peste tava dupa care introducem tava in cuptor si lasam sa fiarba cam o ora, dupa care luam folia jos si mai lasam aprox. 20-30 min in cuptor. Simplu si gustos. ( Merge cu un vin rosu demi dulce) :P Pofta buna!

Salată cu broccoli şi stafide

Ai nevoie de o reţetă nouă de salată? Îţi venim în ajutor cu una nouă, simplă şi delicioasă. Poftă bună!

Cocktail Love at first sight

Metodă de preparare: Se pisează menta împreună cu căpşunile, siropul de zahăr şi sucul de lămâie, se adaugă celelalte ingrediente şi gheaţa pisată şi se amestecă energic în shaker. Se ornează cu mentă şi căpşuni.

Decor: Cum arată baia perfectă? 20 de idei pentru o amenajare de vis

Se spune că fetele petrec foarte mult timp în baie. Şi nu cred că este doar o părere greşită. Cele mai multe femei fac din baia lor un adevărat centru spa. De la băile lungi şi relaxante

Tort mousse de ciocolata, cafea si praline

Blat 100g ciocolata neagra, de buna calitate 100g unt 85% 200g zahar 3 oua la temperatura camerei 100g faină 000 1 varf cutit de sare 1 pastaie vanilie (orice alt inlocuitor modifica gustul de la divin la …ordinar) 125g ciocolata neagra, maruntita grosier Pralinele 100-120g alune de padure/arahide crude 150g zahar apa cat cuprinde 1 foaie de copt putin ulei Mousse de ciocolata si cafea 2lgt ness 1lg apa fierbinte 200g ciocolata neagra 50g unt 85% 5lg zahar brun 50ml smantana (e buna si cea de 12%) 500g smantana pentru frisca.  BLAT Se topeste ciocolata la bain-marie, impreuna cu untul, amestecand pana devine o crema matasoasa. Se lasa apoi la racit, pana la temperatura corpului, amestecand pentru a preveni formarea pojghitei. Se adauga zaharul si ouale, pe rand, cate unul. Dupa omogenizare, adaugam faina, sarea si semintele de vanilie, iar la final, dupa ce compozitia e unitara, punem si ciocolata maruntita. Compozitia astfel rezultata se toarna intr-o forma rotunda (24-26 cm), cu fund detasabil (ar fi cel mai usor de lucrat) si tapetat cu hartie de copt, unsa cu putin unt/ulei. Se da la cuptorul preincalzit, la 180°C, pentru 30-35′ (blatul trebuie sa fie “elastic” la atingere, asa ca deschideti usa cuptorului dupa 30′ si verificati).  PRALINE Cat timp blatul e la cuptor, preparati pralinele. Eu folosesc alune in stare cruda, le sarez si le rumenesc putin intr-o tigaie teflonata, neunsa. Cand s-au racit, rasturnati-le pe o foaie de copt unsa cu ulei; pastrati-le adunate unele langa altele, fara a le imprastia prea mult si fara a le suprapune. Puneti zaharul intr-o craticioara adanca si turnati apa peste el, cat sa fie in intregime absorbita (scurgeti, eventual, excesul). Dati la foc moderat si asteptati ca zaharul sa se transforme in caramel (acea culoare galbuie; atentie sa nu-l ardeti!!). Luati de pe foc imediat si turnati caramelul peste alune, incercand sa le acoperiti pe toate. Lasati sa se raceasca. Odata devenita crocanta, spargeti “insula” de praline in bucati mai mici si introduceti-le in blender, pentru a obtine pudra. Se dizolva ness-ul in apa fierbinte, se sfarma ciocolata si se pune la foc mic intr-o craticioara impreuna cu cafeaua, untul, zaharul si 50 ml smantana. Se amesteca continuu pana la obtinerea unei creme fine, matasoasa. Luati de pe foc, asteptati sa se raceasca, amestecand ocazional. Intre timp, bateti frisca bat si turnati crema de ciocolata peste, amestecand de jos in sus, cu delicatete. Aceste 2 compozitii ar trebui sa aiba temperaturi apropiate in momentul omogenizarii, pentru a nu risca “taierea” cremei. De asemenea, aceasta etapa trebuie parcursa doar dupa ce blatul e complet rece. Eu fac blatul cu o zi inainte, e mai comod asa. Asamblare: Am folosit aceeasi forma cu fund detasabil. Se asaza blatul, se pune jumatate din mousse peste, apoi un strat generos de praline, cam jumatate din cantitate, apoi restul de mousse. Daca ii neteziti suprafata sau ii dati orice forma neregulata, ramane in voia imaginatiei voastre. Dati tortul la frigider cateva ore bune, cel mai bine peste noapte. Decorare: A doua zi, scoateti tortul din forma, cu ajutorul unui cutit cu care desprindeti marginile si mutati-l pe platoul de servit. Il puteti decora cu restul de praline sau cu fructe care “striga” dupa ciocolata: rodii (in cazul meu), zmeura, capsuni etc.

Cocktail: Spice Chocolate Martini

Se pisează chili împreună cu zahărul vanilat într-un pahar Boston. Se adaugă celelalte ingrediente şi gheaţa şi se amestecă puternic în shaker. Se strecoară într-un pahar Martini, răcit în prealabil. Se ornează cu ardei roşu, ciocolată şi o frunză uscată de tutun.

Salată cu spanac şi mere

Ai rămas în pană de idei? Îţi venim în ajutor cu o reţetă nouă şi delicioasă. Poftă bună!

Felii de tofu la cuptor, cu sos pesto

Ai poftă de ceva la cuptor aromat, gustos şi crocant? Poţi să prepari felii de brânză de soia (tofu) marinate într-un sos aromat pe care să le coci puţin la cuptor. Descoperă ingredientele necesare!

Cotlete delicioase de miel cu legume coapte şi mirodenii

Ai poftă de o reţetă delicioasă cu carne de miel? Vezi cât de simplu poţi să faci un cotlet de miel la cuptor cu o garnitură de legume şi diverse mirodenii potrivite.

Decor: 20 de combinaţii îndrăzneţe de culori pentru un dormitor original

De obicei, dormitorul este camera amenajată în culori neutre, pale, care nu ies prea mult în evidenţă. Dar dacă eşti o fire ceva mai rebelă sau pur şi simplu vrei să fii altfel,

8 soluţii ca să nu cheltui bani aiurea în supermarket. Vezi ce ai de făcut!

Supermarketul te ajută să economiseşti timp la cumpărături, dar oferă simultan preţuri mai mici decât media la unele produse şi preţuri mai mari la altele. Dacă vrei să îţi reduci cheltuielile, fără să pierzi timp prin mai multe magazine, încearcă 8 soluţii ca să nu cheltui bani aiurea în supermarket.

Panna cotta, desertul perfect

Panna cotta este un desert italienesc, provenit din nordul Italiei. Numele său, "smântână gătită", spune totul despre realizarea sa. Şi chiar dacă acum se face panna cotta cu vanilie sau cu ciocolată, reţeta tradiţională este simplă, fără nici un fel de arome, şi este servită cu dulceţuri sau siropuri de fructe.

Supa de mazare

Este o reteta frantuzeasca, foarte gustoasa. Supa, care are o culoare verde formidabila, va fi cu siguranta si pe placul copiilor.

Supă cremă cu broccoli şi brânză

Îţi place broccoli şi eşti în căutare de reţete noi care să-l conţină? Eva.ro îţi propune o nouă reţetă de supă uşor de preparat şi delicioasă. Poftă bună!