Cum să foloseşti nuanţele de gri pentru a-ţi decora livingul. 30 de idei

Griul îţi inspiră cumva tristeţe? Înseamnă că nu l-ai văzut asociat cu galben, mov sau roz în decorul unei camere. Această culoare oferă un aer modern şi sofisticat, atunci când este

Cum să-ţi faci singură aranjamente decorative de toamnă. Încearcă!

Chiar dacă vara este de departe preferata multora dintre noi, trebuie să recunoaştem că are şi toamna părţile ei frumoase. Iar dacă vrei să te bucuri de atmosfera romantică

Cum să organizezi un picnic perfect. 3 sfaturi esenţiale

Weekendurile călduroase de vară îţi oferă prilejul perfect pentru o escapadă la munte sau la mare, dar şi pentru organizarea unui picnic, cu tot cu grătarul aferent.

5 motive pentru care atragi ţânţarii. Cum scapi de ei?

O ieşire nocturnă în aer liber sau o excursie pe munte cu cortul înseamnă pentru tine un adevărat coşmar în acele perioade din an când ţânţarii sunt activi. Şi asta fiindcă, spre deosebire de prietenii tăi, tu eşti un adevărat magnet pentru nesuferitele gângănii. Ştii de ce? Explicaţiile sunt multiple. S-ar părea că un procent cuprins între 10 şi 20% din populaţie este de-a dreptul irezistibil pentru enervanţii ţânţari care îi preferă în detrimentul celorlalţi reprezentanţi ai speciei umane. Iar motivele pentru care şi tu, şi ceilalţi sunteţi cu precădere tentanţi pentru ţânţari sunt mai variate decât ai putea crede: 1. Elimini dioxid de carbon Eşti o fiinţă vie, prin urmare, inevitabil, ajungi să elimini zi de zi cantităţi măricele de dioxid de carbon în timpul respiraţiei. Ceea ce te face, din start, o victimă sigură pentru ţânţari, întrucât aceştia sunt atraşi de această substanţă ca de un magnet. În concluzie, oamenii mai înalţi, cu o greutate corporală mai mare sunt mai predispuşi decât restul populaţiei să fie atacaţi de femelele ţânţar (singurele care ciupesc) fiindcă elimină cantităţi mai mari de dioxid de carbon. 2. Eşti posesoarea grupei de sânge 0 Ţânţarii par să prefere anumite grupe de sânge în defavoarea altora. Studiile au arătat că grupa 0 este cea mai gustoasă pentru un ţânţar, în timp ce grupa A este cel mai puţin tentantă, B aflându-se undeva la mijloc. În acelaşi timp, cercetătorii au descoperit că 85% din populaţie secretă o substanţă cu rol semnalizator pentru ţânţari, care le indică insectelor grupa de sânge, iar enervantele creaturi sunt mai atrase de acest tip de oameni (oricare ar fi grupa lor de sânge) decât de aceia care nu secretă substanţa în cauză, chiar dacă sunt posesori ai grupei de sânge 0. 3. Bei bere Specialiştii nu au reuşit să îşi dea seama care este explicaţia acestui fenomen, dar un lucru este cert: ţânţarii sunt atraşi de băutorii de bere. De altfel, este suficient să consumi doar o singură sticlă de bere de 330 ml pentru ca insectele să devină brusc interesate de tine. 4. Eşti însărcinată În perioada sarcinii, eşti de două ori mai predispusă înţepăturilor de ţânţari, iar asta din cauza a doi factori: pe de-o parte, elimini mai mult dioxid de carbon decât o faci în condiţii obişnuite, iar, pe de altă parte, ai trupul mai cald cu circa 0,7 grade C decât în mod normal, ţânţarii fiind atraşi de căldură. 5. Porţi haine în culori care ies în evidenţă Poate părea absurd, dar este adevărat: ţânţarii nu se folosesc doar de simţul mirosului, ci şi de cel al vederii pentru a localiza oamenii în spatiu şi a-şi selecta apoi cele mai apetisante victime. Prin urmare, dacă porţi haine în culori care ies uşor în evidenţă (negru, roşu, albastru închis sau nuanţe neon), îţi măreşti automat şansele de a fi muşcată de ţânţarii care te reperează cu mai multă uşurinţă. Cum scapi de ţânţari? Poţi recurge la o varietate de metode pentru a ţine la distanţă - chiar dacă nu complet - ţânţarii, ce includ folosirea unor spray-uri repelente care se aplică direct pe piele, dar şi parfumuri cu aromă de levănţică ori lemongrass. Ar trebui să ştii că ţânţarii nu apreciază deloc nici mirosul de usturoi, de arbore de ceai ori de eucalipt.

Îngheţată de cocos

Se prepară în 10 minute şi nu ai nevoie nici de lapte, nici de ouă, nici de smântână. Este naturală şi sănătoasă, numai bună de savurat alături de cineva drag.

Pui cu legume şi citrice

Iti oferim o combinatie inedita (si foarte gustoasa!) intre pui, legume si fructe. Merita sa incerci aceasta reteta!Ingrediente si cantitati:2 linguri cu ulei de masline2 bucati de piept de pui, fara piele (a cate 480 g fiecare)4 pulpe de pui fara piele (a cate 240 g fiecare)8 cartofi rosii mici, taiati sferturi480 g ciuperci, taiate1 ceapa mare feliata4 catei de usturoi feliati1/2 lingurita de cimbru1/2 lingurita de rozmarinpiper proaspat macinat1 lingura cu ulei de maslineo portocala mica, feliatao lamaie feliataMod de preparare:1. Incinge cuptorul la 190 de grade. Pune 2 linguri cu ulei de masline intr-un vas.2. Clateste puiul, indeparteaza orice urma vizibila de grasime, apoi usuca-l de apa inainte de a-l pune in vas.3. Adauga apoi cartofii si ciupercile, presarand la urma ceapa, usturoiul, cimbrul, rozmarinul si piperul. Adauga deasupra puiului cu legume ulei de masline. La sfarsit, adaga compozitiei si feliile de lamaie si portocala. 4. Acopera intregul vas cu folie de aluminiu si da-l la cuptor timp de 45 de minute, inlaturand folia in ultimele 5 minute de copt. Pofta buna!

Decor. Cum să-ţi organizezi cu stil produsele cosmetice

Ai zeci de lacuri de unghii colorate, farduri, creme, creioane de ochi, corectoare, iar lista poate continua mult şi bine? Atunci cu siguranţă ai şi o problemă în ceea ce priveşte organizarea

Pas cu pas: Cum să-ţi faci singură un raft elegant pentru cărţi

Nu mai ai spaţiu pentru cărţile preferate sau pentru un ghiveci decorativ cu flori? Raftul suspendat creează spaţiu pentru lucrurile preferate şi face ca peretele să fie mai atrăgător.

Vinete coapte cu nuci

O reţetă simplă şi super gustoasă. Tot ce ai nevoie pentru a-i mulţumi pe cei dragi. Şi nici nu necesită mult timp. Poftă mare!

Smoothie tropical

Ce poate fi mai bun într-o zi de vară decât o băutură din fructe proaspete? Caută în frigider ingredientele şi prepară-ţi un suc delicios. Poftă bună!

15 idei pentru un dormitor modern şi original

Dacă îţi place să fii mereu altfel, un dormitor modern te-ar putea ajuta să-ţi exprimi perfect personalitatea. Un stil special, care presupune culori puternice şi obiecte decorative sau de

Desert: Îngheţată cu biscuiţi crocaţi şi migdale

Este vară, asta cred că se poate simţi de oricine şi oricând. Ce ne place nouă să mâncăm în acest anotimp cel mai mult şi cel mai mult? Exact... Îngheţata. Este deliciosă, dulce şi aromată, dar, mai mult decât atât, răcoritoare... Este potrivită ca şi meniu atunci când ieşi la restaurant, când ieşi în parc cu prietenii sau când vrei să te răcoreşti pe plajă.

Cum iti pastrezi fructele preferate?

Asteptam vara pentru concediile pe care le promite, pentru timpul liber, pentru soare si, de ce nu, pentru fructele si legumele proaspete si pline de vitamine pe care ni le aduce. Vara te bucuri de cele mai gustoase si aromate fructe. Este recomandabil sa le consumi in stare naturala, dar fructele pot deveni ingredientele unor delicioase deserturi sau pot fi folosite la prepararea compoturilor, a gemurilor si a dulceturilor. Astazi iti oferim cateva ponturi care te vor ajuta sa pastrezi sau sa consumi mai usor fructele tale preferate:MereleAtunci cand tai merele felii sau cuburi, stropeste-le cu zeama de lamaie, pentru a impiedica fructele sa capete acea culoare maro caracteristica. De asemenea, acelasi efect il poti obtine daca "ineci" fructele in suc de mere. Acest pont este valabil si in cazul bananelor, piersicilor, perelor si fructelor avocado. Pastreaza in frigider un pulverizator cu zeama de lamaie, pentru a-l avea la indemana atunci cand ai nevoie sa stropesti fructele cu suc de lamaie.Merele pot fi decojite inainte si dupa ce au fost taiate felii, dar este mult mai usor sa fie decojite inainte de feliere.BananelePentru ca bananele verzi sa se coaca mai repede, introdu-le impreuna cu un mar intr-o punga din hartie. Lasa-le "la copt" timp de doua zile.Bananele coapte pot fi pastrate drept ingrediente pentru o prajitura pe care intentionezi sa o prepari mai tarziu daca le zdrobesti, transformandu-le in piureu. Piureul de banane va fi introdus apoi la congelator, intr-o punga din plastic, pana cand doresti sa il folosesti pentru prepararea unui desert. De asemenea, se poate pastra la congelator, in punga din plastic, si banana intreaga, in coaja.LamaileAtunci cand cumperi lamai, alege fructe care se simt destul de grele in mana pentru dimensiunea lor si care au coaja moale si catifelata.Pentru a obtine mai multa zeama de lamaie din fructe proaspete, incearca unul dintre aceste sfaturi:• Dupa ce ai scos lamaia din frigider, las-o sa ajunga la temperatura camerei si apoi rostogoleste-o pe blatul de bucatarie, presand fructul cu delicatete, cu ajutorul palmei. Rostogoleste-o inainte si inapoi, pana cand coaja se "inmoaie".• Pentru a obtine mai multa zeama dintr-o lamaie sau alte citrice, asaza fructul intr-un vas cu apa fierbinte, inainte de a-l taia si a-l stoarce.• Introdu lamaia in cuptorul cu microunde timp de 10 secunde, inainte de a o stoarce.StafideleDaca stafidele sunt extrem de uscate sau de zaharisite, introdu-le intr-un recipient termostabil si acopera-le cu apa fiarta. Lasa-le la "inmuiat" timp de aproximativ 5 minute, apoi scurge-le de apa. Aceasta operatiune ar trebui sa "umfle" la loc stafidele.Dupa ce ai deschis punga, pachetul sau casoleta cu stafide, sigileaza bine recipientul si lasa-l la frigider, pentru ca fructele sa se pastreze proaspete.Ponturi de preparare: Feliaza fructele imediat ce le-ai scos din frigider. Este mai usor sa le feliezi cat timp sunt inca reci si au coaja si pulpa ferme. Pentru a taia fructele confiate in robotul de bucatarie, mai intai congeleaza-le - se vor taia mai usor. Procesul de indepartare a membranei albe de pe o portocala decojita poate fi simplificat daca, in prealabil, lasi portocala in coaja in apa fiarta, timp de 5 minute. Pastreaza cojile de lamaie sau portocale si foloseste-le in diferite preparate, pentru "a da" aroma specifica de citrice. Introdu cojile in pungi din plastic inchise etans si lasa-le la congelator pana cand vei avea nevoie de ele. Pentru a impiedica semintele de citrice sa se strecoare in suc, atunci cand storci fructele de zeama, infasoara partea taiata a fructului in tifon si stoarce sucul prin panza. Semintele nu vor trece prin tifon. Nu folosi ananas proaspat pentru o salata de fructe care contine gelatina. Ananasul proaspat contine o enzima care nu va permite gelatinei sa se "fixeze". In acest caz, solutia viabila o reprezinta ananasul conservat. Daca nu folosesti decat o jumatate din fructul de avocado, pastreaza samburele in jumatatea pe care nu ai consumat-o, inveleste-o in folie de celofan si las-o la frigider, gata ambalata. Samburele va incetini procesul de decolorare. In cazul in care marginea taiata se decoloreaza, aceasta poate fi taiata, iar fructul de dedesubt poate fi consumat.

Cum să-ţi luminezi grădina. 9 idei interesante

După o zi caniculară, noaptea răcoroasă este o adevărată binecuvântare. Oferă şi mai mult farmec serilor de vară petrecute în grădină cu felinare romantice, ghirlande luminoase sau

Piept de pui cu morcovi şi zucchini

Ai nevoie de idei şi reţete noi? Îţi venim în ajutor. Pregăteşte familiei tale o masă uşoară şi delicioasă. Ai nevoie de piept de pui dezosat, morcovi şi zucchini.

Băutură răcoritoare cu portocale şi vanilie

O băutură deliciosă şi uşor de pregătit. În plus şi sănătoasă. Ideală pentru tine şi prietenii tăi. Invită-i la tine şi surprinde-i cu ceva dulce. Ai nevoie de 10 minute libere şi câteva ingrediente. Spor!

Cum să transformi borcanele vechi în elemente decorative. 6 idei uşor de pus în practică

Nuanţele frumoase verzi-albăstrui ale borcanelor vechi se potrivesc de minune cu atmosfera de vacanţă şi relaxare a verii. Vechile borcane cu capac etanş sau cele de iaurt pot fi transformate cu

Limonadă cu nectarine şi mentă

E cald afară şi simţi nevoia să bei ceva răcoritor şi sănătos. Încearcă un amestec de nectarine, mentă şi lămâie! Cantiţăţile sunt pentru 4 pahare.

Tartă cu pepene şi zmeură

O reteta simpla, pe care trebuie sa o incerci.

Vinete umplute cu afumătură

Eşti în pană de idei, nu mai ştii ce să găteşti, ţi-au mai rămas câteva bucăţele de cârnăciori afumaţi în frigider şi nu ştii ce să faci cu ei? Am găsit o soluţie extraordinar de bună pentru tine, un fel de mâncare nu foarte costisitor şi potrivit pentru mai multe ocazii.