Pas cu pas: Cum să-ţi faci singură un raft elegant pentru cărţi

Nu mai ai spaţiu pentru cărţile preferate sau pentru un ghiveci decorativ cu flori? Raftul suspendat creează spaţiu pentru lucrurile preferate şi face ca peretele să fie mai atrăgător.

Vinete coapte cu nuci

O reţetă simplă şi super gustoasă. Tot ce ai nevoie pentru a-i mulţumi pe cei dragi. Şi nici nu necesită mult timp. Poftă mare!

Smoothie tropical

Ce poate fi mai bun într-o zi de vară decât o băutură din fructe proaspete? Caută în frigider ingredientele şi prepară-ţi un suc delicios. Poftă bună!

15 idei pentru un dormitor modern şi original

Dacă îţi place să fii mereu altfel, un dormitor modern te-ar putea ajuta să-ţi exprimi perfect personalitatea. Un stil special, care presupune culori puternice şi obiecte decorative sau de

Desert: Îngheţată cu biscuiţi crocaţi şi migdale

Este vară, asta cred că se poate simţi de oricine şi oricând. Ce ne place nouă să mâncăm în acest anotimp cel mai mult şi cel mai mult? Exact... Îngheţata. Este deliciosă, dulce şi aromată, dar, mai mult decât atât, răcoritoare... Este potrivită ca şi meniu atunci când ieşi la restaurant, când ieşi în parc cu prietenii sau când vrei să te răcoreşti pe plajă.

Cum iti pastrezi fructele preferate?

Asteptam vara pentru concediile pe care le promite, pentru timpul liber, pentru soare si, de ce nu, pentru fructele si legumele proaspete si pline de vitamine pe care ni le aduce. Vara te bucuri de cele mai gustoase si aromate fructe. Este recomandabil sa le consumi in stare naturala, dar fructele pot deveni ingredientele unor delicioase deserturi sau pot fi folosite la prepararea compoturilor, a gemurilor si a dulceturilor. Astazi iti oferim cateva ponturi care te vor ajuta sa pastrezi sau sa consumi mai usor fructele tale preferate:MereleAtunci cand tai merele felii sau cuburi, stropeste-le cu zeama de lamaie, pentru a impiedica fructele sa capete acea culoare maro caracteristica. De asemenea, acelasi efect il poti obtine daca "ineci" fructele in suc de mere. Acest pont este valabil si in cazul bananelor, piersicilor, perelor si fructelor avocado. Pastreaza in frigider un pulverizator cu zeama de lamaie, pentru a-l avea la indemana atunci cand ai nevoie sa stropesti fructele cu suc de lamaie.Merele pot fi decojite inainte si dupa ce au fost taiate felii, dar este mult mai usor sa fie decojite inainte de feliere.BananelePentru ca bananele verzi sa se coaca mai repede, introdu-le impreuna cu un mar intr-o punga din hartie. Lasa-le "la copt" timp de doua zile.Bananele coapte pot fi pastrate drept ingrediente pentru o prajitura pe care intentionezi sa o prepari mai tarziu daca le zdrobesti, transformandu-le in piureu. Piureul de banane va fi introdus apoi la congelator, intr-o punga din plastic, pana cand doresti sa il folosesti pentru prepararea unui desert. De asemenea, se poate pastra la congelator, in punga din plastic, si banana intreaga, in coaja.LamaileAtunci cand cumperi lamai, alege fructe care se simt destul de grele in mana pentru dimensiunea lor si care au coaja moale si catifelata.Pentru a obtine mai multa zeama de lamaie din fructe proaspete, incearca unul dintre aceste sfaturi:• Dupa ce ai scos lamaia din frigider, las-o sa ajunga la temperatura camerei si apoi rostogoleste-o pe blatul de bucatarie, presand fructul cu delicatete, cu ajutorul palmei. Rostogoleste-o inainte si inapoi, pana cand coaja se "inmoaie".• Pentru a obtine mai multa zeama dintr-o lamaie sau alte citrice, asaza fructul intr-un vas cu apa fierbinte, inainte de a-l taia si a-l stoarce.• Introdu lamaia in cuptorul cu microunde timp de 10 secunde, inainte de a o stoarce.StafideleDaca stafidele sunt extrem de uscate sau de zaharisite, introdu-le intr-un recipient termostabil si acopera-le cu apa fiarta. Lasa-le la "inmuiat" timp de aproximativ 5 minute, apoi scurge-le de apa. Aceasta operatiune ar trebui sa "umfle" la loc stafidele.Dupa ce ai deschis punga, pachetul sau casoleta cu stafide, sigileaza bine recipientul si lasa-l la frigider, pentru ca fructele sa se pastreze proaspete.Ponturi de preparare: Feliaza fructele imediat ce le-ai scos din frigider. Este mai usor sa le feliezi cat timp sunt inca reci si au coaja si pulpa ferme. Pentru a taia fructele confiate in robotul de bucatarie, mai intai congeleaza-le - se vor taia mai usor. Procesul de indepartare a membranei albe de pe o portocala decojita poate fi simplificat daca, in prealabil, lasi portocala in coaja in apa fiarta, timp de 5 minute. Pastreaza cojile de lamaie sau portocale si foloseste-le in diferite preparate, pentru "a da" aroma specifica de citrice. Introdu cojile in pungi din plastic inchise etans si lasa-le la congelator pana cand vei avea nevoie de ele. Pentru a impiedica semintele de citrice sa se strecoare in suc, atunci cand storci fructele de zeama, infasoara partea taiata a fructului in tifon si stoarce sucul prin panza. Semintele nu vor trece prin tifon. Nu folosi ananas proaspat pentru o salata de fructe care contine gelatina. Ananasul proaspat contine o enzima care nu va permite gelatinei sa se "fixeze". In acest caz, solutia viabila o reprezinta ananasul conservat. Daca nu folosesti decat o jumatate din fructul de avocado, pastreaza samburele in jumatatea pe care nu ai consumat-o, inveleste-o in folie de celofan si las-o la frigider, gata ambalata. Samburele va incetini procesul de decolorare. In cazul in care marginea taiata se decoloreaza, aceasta poate fi taiata, iar fructul de dedesubt poate fi consumat.

Cum să-ţi luminezi grădina. 9 idei interesante

După o zi caniculară, noaptea răcoroasă este o adevărată binecuvântare. Oferă şi mai mult farmec serilor de vară petrecute în grădină cu felinare romantice, ghirlande luminoase sau

Piept de pui cu morcovi şi zucchini

Ai nevoie de idei şi reţete noi? Îţi venim în ajutor. Pregăteşte familiei tale o masă uşoară şi delicioasă. Ai nevoie de piept de pui dezosat, morcovi şi zucchini.

Băutură răcoritoare cu portocale şi vanilie

O băutură deliciosă şi uşor de pregătit. În plus şi sănătoasă. Ideală pentru tine şi prietenii tăi. Invită-i la tine şi surprinde-i cu ceva dulce. Ai nevoie de 10 minute libere şi câteva ingrediente. Spor!

Cum să transformi borcanele vechi în elemente decorative. 6 idei uşor de pus în practică

Nuanţele frumoase verzi-albăstrui ale borcanelor vechi se potrivesc de minune cu atmosfera de vacanţă şi relaxare a verii. Vechile borcane cu capac etanş sau cele de iaurt pot fi transformate cu

Limonadă cu nectarine şi mentă

E cald afară şi simţi nevoia să bei ceva răcoritor şi sănătos. Încearcă un amestec de nectarine, mentă şi lămâie! Cantiţăţile sunt pentru 4 pahare.

Tartă cu pepene şi zmeură

O reteta simpla, pe care trebuie sa o incerci.

Vinete umplute cu afumătură

Eşti în pană de idei, nu mai ştii ce să găteşti, ţi-au mai rămas câteva bucăţele de cârnăciori afumaţi în frigider şi nu ştii ce să faci cu ei? Am găsit o soluţie extraordinar de bună pentru tine, un fel de mâncare nu foarte costisitor şi potrivit pentru mai multe ocazii.

Ghivecele-amforă, farmecul mediteranean în grădina ta

Amforele de mari dimensiuni folosite pe post de ghivece pentru exterior, specifice oraşelelor cochete din Grecia, se potrivesc de minune în orice grădină. Te ajută să oferi acea senzaţie de

Salată de rucola

Este incredibil de gustoasă şi sănătoasă! Şi foarte uşor de realizat!

Salată de varză albă cu sos

Recomandarea noastra pentru o gustare sanatoasa este o salata de varza cu sos. Se prepara foarte usor iar ingredientele sunt la indemana oricui. Ingrediente: 200 g varza alba taiata fideluta, 1 lingurita chimen, putina sare de mare. Ingrediente pentru sos: 2-3 linguri ulei sau smantana, 1 lingura suc proaspat de lamaie, 2 linguri plante aromatice proaspete (patrunjel, maghiran), 1 lingurita mustar praf. Mod de preparare: Se freaca varza cu sarea de mare si se lasa sa se patrunda cateva minute. In acest timp, se prepara sosul din ingredientele mentionate mai sus. Se toarna peste varza si se poate orna cu rosii.

Băutură răcoritoare din banane

O poţi prepara singură, acasă şi este o băutură foarte sănătoasă şi hrănitoare. Toate ingredientele se pun în blender şi se obţine un piure destul de consistent. Atunci când se serveşte, în pahar se pun cantităţi egale de piure şi apă plată, ţinută la rece.

Mai multa energie vitala si un somn profund generator cu o noua tehnologie

Știai că problemele de somn sunt responsabile de...?- dublarea riscului de apariție a cancerului (la femei)- accelerarea proceselor de îmbătrânire (apariția ridurilor, scăderea nivelului de energie, îngreunarea funcțiilor vitale)- instalarea depresiei (din nou, femeile sunt mai afectate)- creșterea excesivă a poftei de carbohidrați (consumul abuziv de alimente bogate în carbohidrați – cartofi, cereale, prăjituri, biscuiți, chips-uri, gemuri -  sunt printre principalele cauze ale obezității și diabetului)- înmulțirea bacteriilor dăunătoare și a ciupercilor parazite (precum candida)- micșorarea speranței de viațăȚi se întâmplă des să te trezești obosit dimineața și să nu te poți concentra la job din cauza stării de somnolență? Oricât de mult ai dormi nu reușești să îți încarci bateriile la capacitate maximă și de aceea ai nevoie de stimulente precum cafeaua sau băuturi energizante (care agită organismul). Acest fenomen afectează tot mai mulți oameni care trăiesc în orașe, iar specialiștii explică faptul că de vină este păienjenișul de radiații care străbat spațiul casei.- radiațiile emise de firele electrice din pereții casei- emisiile telefoanelor mobile și ale celor fixe fără fir- undele transmise de tehnologiile wireless undele radio și tv- liniile de înaltă tensiune din cartierul tăuEchipa de cercetare AIMGROUP din România a studiat acest fenomen mai mulți ani la rând și începând cu data de 1 august 2014 aduce pe piață tehnologia Vital Protect HOME pentru protecția și revitalizarea spațiului din cămin și pentru creșterea calității somnului pe timpul nopții. Dispozitivul emite pe frecvența 7,83Hz (frecvența naturală a Pământului) protejând pe o rază de 10 m împotriva radiațiilor electromagnetice nocive pentru organismul uman.Tehnologia Vital Protect HOME oferă protecție 24/24h și ajută organismul să se regenereze la capacitate maximă pe timpul nopții, neutralizând factorii perturbatori care ne fură energia făcându-ne să ne simțim obosiți. Dispozitivul are  un diametru de 6cm și grosime de 8mm. Este construit pe baza unui oscilator cu cuarț și spirale realizate din metale nobile și retele de cristale. El trebuie amplasat într-o cameră (de preferat alta decât aceea în care se doarme pentru că semnalul emis este puternic și poate energiza organismul în preajma orei de somn). Principalele efecte resimțite cel mai rapid sunt:- mai multă energie vitală- somn profund regenerator- îmbunătățiri semnificative de sănătateCine sunt persoanele care au nevoie de Vital Protect HOME?În primul rând, avem nevoie de această tehnologie noi, cei care locuim în orașe, mai ales în cele aglomerate. Femeile, copiii și persoanele în vârstă sunt cei mai afectați de emisiile nocive de radiații electromagnetice deoarece organismul lor este mai fragil.Un somn sănătos înseamnă să te protejezi împotriva tuturor bolilor favorizate de oboseală. Studiile recent efectuate în domeniu arată că o odihnă de calitate pe timpul nopții are următoarele beneficii:- mai multă energie și focalizare pe timpul zilei- întărirea sistemului imunitar- un aspect sănătos și tânăr al pielii (în timpul unui somn odihnitor creierul secretă colagenul și elastina, substanțe chimice care ajută la reîntinerirea pielii)- dinamizarea vieții sexuale- o stare de spirit pozitivă- gândire clară, optimistă- o mai mare rezistență la stres și solicitare intelectuală- relații mai sănătoase cu cei din jurFolosirea dispozitivului Vital Protect HOME pentru revitalizarea spațiului din cămin și îmbunătățirea somnului nu trebuie să înlocuiască un stil de viață echilibrat. Tehnologia Vital Protect HOME va fi lansată pe dată de 1 august 2014 în România și va putea fi achiziționată pe site-ul www.aimgroup.ro, până atunci putând fi făcute precomenzi, la preț special cu discount.

Desert cu avocado

Acest desert cu avocado este exact gustul exotic de care iti era atata pofta! Este usor de preparat, extrem de hranitor si de gustos.

Dulceata de pepene verde (bulgareasca)

Pentru cele care puneti din cand in cand dulceturi sau gemuri pentru iarna, va recomandam o reteta utila pentru camara dumneavoastra. Pepeni verzi, foarte copti Se spala, se dau in doua si se scoate miezul. Se pun la fiert intr-un cazan mare si se scad pana cand ajung un bulion gros. Se lasa sa se raceasca, se scot cu grija din cazan, lasand samburii pe fund, si se toarna in sticle cu gura mai larga. Sticlele se smolesc si se tin la rece in camara. Se mananca cu paine in zilele de post sau se pune deasupra placintei cu branza.