Decor: 5 greșeli care fac o cameră să pară mai mică

Decor: 5 greșeli care fac o cameră să pară mai mică

Există moduri simple în care poți face o cameră mică să pară spațioasă.
Dar la polul opus sunt și greșelile care pot afecta vizual o încăpere, astfel încât va avea un aspect înghesuit și va părea mult mai mică decât este în realitate. Astfel de greșeli sunt destul de des întâlnite și pot afecta chiar și spațiile largi. Iată ce greșeli de amenajarea îți fac locuința să pară mai mică:

Un covor prea mic

Este adevărat că nu merită să investești într-un covor mare și scump dacă locuiești cu chirie și te muți des. Un covor mai mic este mult mai ieftin și ușor de transportat. Dar această strategie are un efect negativ pe care nu trebuie să-l ignori. Covoarele mici par să "plutească" pe podea și fac o cameră să pară mai mică decât este.
Spațiul va arăta restrâns, fragmentat și locuința ta va arăta înghesuită.




Soluția este aceea de a investi într-un covor care se adaptează spațiului. Cu cât podeaua este acoperită pe o suprafață mai mare, cu atât spațiul va părea mai mare. O regulă de bază este aceea ca un covor să ajungă până la aproximativ 15 centimetri față de marginile mobilierului.



Perdele montate prea jos

Și înălțimea camerei contează la fel de mult precum suprafața. Iar atunci când montezi perdele fix deasupra ferestrei, nu faci altceva decât să reduci vizual înălțimea camerei. Tavanul va părea mai jos și încăperea va avea un aspect înghesuit. 



Rezolvarea acestei probleme este simplă: Fixează galeriile pentru perdele la o distanță de aproximativ 15-30 de centimetri deasupra ferestrei pentru a oferi senzația că tavanul este mult mai înalt.



O singură sursă de lumină

Folosirea unei singure surse de lumină este o altă greșeală care face încăperile să pară mai mici. Este redusă dimensiunea oferită de lumina provenită din diverse unghiuri, care are capacitatea de a lărgi vizual un spațiu.



Soluția este aceea de a instala și alte surse de lumină în afara celor din tavan.
În zonele mai întunecoase ale camerei, așază veioze sau lămpi de podea, care luminează camera și o fac în același timp să pară mai mare.



Mobilier prea mic

Probabil te gândești că o cameră mică are nevoie de mobilier mic. Dar mobilierul de mici dimensiuni creează un aspect ciudat, în stilul "casă de păpuși", pe care sigur nu ți-l dorești.



Alege mobilier de dimensiuni mari, care se potrivește spațiului. Vei reuși astfel să facă încăperea să pară mai mare decât este. Este valabil și în cazul în care ai o cameră spațioasă. Mobila de dimensiuni adaptate camerei va accentua spațiul larg și aerisit.



Vopsea de culoare închisă

Deși poate vrei să obții un design de tip statement, vopseaua de culoare închisă nu este o alegere bună pentru încăperile mici. Nuanțele închise accentuează senzația de spațiu îngust și sufocant.



Una dintre regulile de bază în amenajarea și decorarea camerelor mici este aceea de a folosi predominant culori deschise.
Albul este alegerea de bază pentru a lumina o încăpere mică și a-i oferi o atmosferă aerisită și relaxată. De asemenea, poți folosi tonuri de crem, ivoriu sau gri foarte deschis.


Foto: purewow.com

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod