De ce au început oamenii să renunțe la cearșaful pentru pătură

Odată considerat esențial, cearșaful pentru pătură începe să devină din ce în ce mai puțin folosit. Acest trend este prezent mai ales în rândul millennialilor.

Care este motivul pentru care oamenii au început să renunțe la cearșaful pentru pătură?


Ți s-a întâmplat să ajungi seara acasă, să te așezi pe pat și să te învelești cu pătura sub care nu mai aveai și acel cearșaf? Cu alte cuvinte, ai scos cearșaful de pătură vreodată din ecuație? L-ai lăsat în colțul unui dulap pentru că ți se pare prea complicat să îl folosești mereu?

Pentru început, acest cearșaf nu prea se împacă bine cu celelalte lucruri care stau pe pat. Acesta ajunge mereu într-o parte sau șifonat în partea de jos a patului. În plus, acest cearșaf suplimentar adaugă timp suplimentar la procesul facerii patului, în timp ce facerea unui pat numai cu pătura necesită doar două mișcări ale încheieturii mâinii, fără a fi nevoie vreodată să te plimbi în jurul patului o dată sau de două ori pentru a te asigura că totul stă perfect.

Cei mai mulți oameni nu dorm direct pe o pătură sau pe o căptușeală.
Aceștia își spală cearșaful care stă direct pe pat, fețele de pernă și celelalte așternuturi o dată pe săptămână. Deci nu este vorba despre o problemă de igienă. Însă, în trecut, un pat avea nevoie de un cearșaf pus direct pe pat, un cearșaf pus deasupra, o pătură înfățată. Dar este vorba despre vechea modă. 

Atunci când ești la hotel, este ușor să ai toate aceste obiecte pe pat, deoarece menajerele se asigură că sunt mereu așezate bine. Iar toate acestea ajută temperatura corpului să se ajusteze mai ușor pe tot parcursul nopții. Când este foarte cald afară, cea mai bună opțiune este să nu te învelești cu nimic.
Un cearșaf pus deasupra celui de pe pat poate acționa ca un aer condiționat, blocând aerul rece. Pe de altă parte, acest cearșaf poate adăuga un alt strat de căldură în clima extrem de rece, prin captarea aerului cald aproape de corp.

În ceea ce privește cât de complicat este să faci patul atunci când trebuie să mai aranjezi încă un cearșaf, nu toată lumea este de acord. Poate dura 30 de secunde în plus. Iar pentru unele persoane tot acest proces poate fi inclus în îngrijirea de sine, un aspect de care mulți oameni sunt obsedați în prezenți. Există câteva lucruri în viață care durează câteva secunde suplimentare, dar aceste lucruri îți pot îmbunătăți viața.
De exemplu, poți petrece mai puțin timp în social media dacă vrei să ai mai mult timp liber. 

Dar tendințele se îndreaptă spre viitor. Companiile moderne de lenjerie au observat schimbările și au ajustat strategiile bazându-se pe aceste lucruri. Potrivit companiei Parachute din Los Angeles, aproximativ 40% dintre clienții lor își doresc doar un cearșaf, astfel că seturile de așternuturi sunt realizate diferit. 

Nu există nicio scuză pentru a pleca de lângă un pat nefăcut, acesta putând fi un motiv în plus pentru care cearșaful pentru pătură să fie evitat de oamenii care se grăbesc sau care sunt leneși, dar care tot vor să păstreze dormitorul cu un aspect îngrijit.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod