Faguri cu ciocolată. Rețeta copilăriei

Îți aduci aminte când îți făcea bunica sau mama faguri cu ciocolată în copilărie? Îți este dor de acel gust și nu ai găsit acest desert delicios nicăieri? Poate că este momentul să îl prepari în propria bucătărie.
Mai ales luând în considerare faptul că este vorba despre o rețetă ușoară, la care le poți cere ajutorul chiar și celor mici. Iată cum poți transmite și tu generațiilor următoare un desert îndrăgit de toata familia de faguri de ciocolată!

Ingrediente


pentru blat:


400 grame de făină (pentru un aluat cu o textură ca a smântânii)
6 ouă
8 linguri de ulei
8 linguri de zahăr
10 linguri de lapte
esență de vanilie
sare

pentru cremă:


100 grame de unt la temperatura camerei
2-3 linguri de cacao
6 linguri de zahăr
esență de rom
nucă tocată (opțional)

Mod de preparare

Dificultate: ușoară

Timp preparare: 60 minute

Nr. porții: 40 de faguri

Pentru a prepara aluatul, se bat ouăle într-un bol și se amestecă și zahărul.
Se adaugă un vârf de cuțit de sare, după care poți amesteca ușor uleiul, laptele, esența de vanilie. La sfârșit, se adaugă făina în ploaie și se amestecă ușor, pentru a evita formarea cocoloașelor. În momentul în care obții un aluat cu o textură asemănătoare cu cea a clătitelor, este gata. 

Pentru a face fagurii, ai nevoie de un aparat electric de vafe. Se lasă aparatul să se încingă și se ung puțin plăcile cu ulei, cu ajutorul unei pensule. Cu ajutorul unui polonic mic se adaugă cantități mici de aluat, după care se închide capacul aparatului.
În funcție de intensitatea aparatului și de numărul de trepte, trebuie să lași să se coacă fagurii. În general, în 3-5 minute ar trebui să se facă o tură. Se lasă să se răcească toți fagurii înainte de a-i îmbina cu crema de ciocolată. 

Pentru a prepara crema, se topește untul și se bate cu un mixer, până devine cremos. Se adaugă zahărul, pudra de cacao, esența de rom și nuca pisată dacă îți dorești să adaugi. Se amestecă bine toate ingredientele, până când obții o compoziție omogenă, după care se lasă la rece, până când termini de copt aluatul.
Apoi, fagurii se lipesc între ei, doi câte doi, cu cremă. Se pune un strat generos de cremă de ciocolată, cam la fel de gros precum fagurii. După ce termini de făcut fagurii, se pun într-o cutie și se lasă la frigider timp de aproximativ 24 de ore. Iar în cazul în care vrei să mai variezi din când în când, poți înlocui crema de ciocolată și cu gem sau cu o altă umplutură pe placul tău și al celor dragi. 

Având în vedere că se fac atât de repede acești faguri cu ciocolată, poți profita de această rețetă de fiecare dată când îți este poftă de ceva bun sau când vrei să-i răsfeți pe cei dragi.
În plus, poți face mai mulți și-i poți ține la frigider pentru câteva zile, fiind perfecți pentru pachetul celor mici, dar și pentru o gustare dulce la birou în timpul zilei.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod