Reţeta zilei: Cartofi dulci la cuptor cu cimbru şi coriandru. Săraţi şi crocanţi

Ai poftă de ceva sărat şi crocant, dar vrei să eviţi chipsurile nesănătoase din comerţ? Eva.ro îţi recomandă o reţetă simplă în care ingredientul principal sunt cartofii dulci.

Reţetă Andreea Raicu: Supă de linte cu mentă, delicioasă şi sănătoasă

Lintea este originară din Asia şi este, probabil, una dintre cele mai importante surse de proteină vegetală de calitate. O porţie de 100 de grame conţine 26 de grame de proteine. O singură porţie de linte oferă peste 40% din cantitatea zilnică de fier.

Reţetă Andreea Raicu: Anghinare cu brânză de capră şi pătrunjel

Andreea Raicu este întrebată des ce mănâncă, având în vedere că toate femeile îşi doresc o formă fizică de invidiat, precum cea a frumoasei vedete. Nu este de mirare că o carte cu reţetele proprii ale Andreei era cu adevărat necesară.

Focaccia cu usturoi

Focaccia este originară din Italia, fiind o pâine plată, care seamănă perfect cu blatul de pizza.

5 reguli care îţi fac viaţa mai uşoară când renovezi. Pune-le în practică!

Cu toate că ne dorim ca locuinţele noastre să arate senzaţional, câteva alegeri pe care le facem atunci când renovăm ne pot face apoi viaţa destul de grea. Este vorba aspectul practic al unei

Dovleac la cuptor cu scorţişoară şi nucşoară

O reţetă extrem de simplă, gustoasă şi sănătoasă. Ai nevoie de un dovleac, scorţişoară şi nucşoară, iar într-o oră ai un deliciu numai bun pentru întreaga familie.

Salată cu dovlecei şi anghinare

Eşti în căutare de noi reţete care să-ţi înveselească masa? Eva.ro îţi vine în ajutor cu o nouă reţetă de salată cu dovlecei, anghinare şi piept de pui. Poftă bună!

Humus cremos din dovleac copt, cu năut şi pastă de susan

O pastă delicioasă şi săţioasă pe care o poţi prepara pentru dimineaţă este această combinaţie de dovleac copt cu năut şi pastă de susan. Descoperă cât de simplu poţi să o prepari!

Reţetă: Paste delicioase cu somon afumat, parmezan şi smântână

O reţetă simplă, foarte uşor de preparat, dar şi foarte gustoasă. Somonul este un peşte bogat în Omega 3 şi magneziu, de aceea nu ar trebui să vă lipsească din dietă.   Ingrediente:500 de grame de paste (tagliatelle sunt perfecte)250 de grame de somon afumat1 lingură ulei de măsline200 de ml smântână dulce1 gălbenuş de ou100 ml vin alb1 ceapă mică1 legătură de pătrunjel80 de grame parmezan rassare şi piperMod de prepararare:Se pun la fiert pastele în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe pachet. Uleiul se pune într-o tigaie să se încingă. Se adaugă ceapa tăiată mărunt şi se căleşte până devine sticloasă. Se adaugă smântâna, gălbenuşul de ou, vinul şi puţină sare. Se fierbe până se înmoaie ceapa şi se formează un sos. Se amestecă pastele cu sosul şi se pun felii de somon. La sfârşit se adaugă pătrunjelul tocat şi parmezanul. Pastele se servesc cu puţin piper proaspăt măcinat.

Creveţi marinaţi pe grătar

Dacă îţi plac fructele de mare, trebuie să încerci o reţetă delicioasă de creveţi marinaţi, preparaţi pe grătar. Trebuie să îi laşi cel puţin două ore la marinat pentru ca aromele să fie bine pătrunse. Poftă bună!

Cuba Libre, un cocktail cu aromă de Havana

Această băutură este una care a făcut istorie în anii '70-'80, însă a revenit la modă în anii 2000, sub denumirea de „Cola cu rom“. După cum îi spune şi denumirea, este un cocktail originar din Cuba şi se bea, de preferat, în zilele însorite.

Cum să înlocuieşti singură faianţa din baie, pas cu pas

Dacă faianţa din jurul vasului de toaletă este veche, fisurată sau de o culoare care nu se asortează cu noul vas de toaletă sau cu restul băii, vechile plăci de faianţă pot fi

Legume chinezeşti la tigaie, cu sos de stridii şi soia

Dacă ai chef de o reţetă exotică, aceasta e cea mai bună reţetă posibilă. Este foarte uşor de preparat, la o tigaie normală sau una de tip wok. Aromele orientale se îmbină perfect chiar dacă foloseşti legume şi verdeţuri autohtone, în locul celor chinezeşti.

Îngheţată răcoritoare pentru zile caniculare

Deoarece meteorologii au anunţat pentru acest weekend temeperaturi de peste 30 de grade, ne-am gândit să vă oferim o reţetă de îngheţată.

Salată cu ciuperci şi avocado

Încearcă o nouă reţetă care îi va impresiona pe cei dragi prin gust. În plus, îţi va lua doar 20 de minute s-o prepari. Poftă bună!

Ghiveci de legume de toamnă

A venit toamna, iar pieţele abundă în legume. Vinete, cartofi, dovlecei, morcovi, ardei şi alte legume sănătoase şi gustoase. Aşa că, de ce să nu profiţi de acest anotimp şi să-ţi prepari un ghiveci delicios.

Cum să decorezi cu sticle şi borcane vechi. 10 idei

Îţi aminteşti de "sticle goale cumpărăm?" Ei bine, acum se poate modifica în "cu sticle goale decorăm" şi în special cu cele vechi, cu forme interesate şi culori foarte frumoase. Sticlele

Risotto cu ciuperci şi parmezan

Când ai pofta de ceva cu adevărat delicios, încearcă această reţetă de risotto cu ciuperci, parmezan şi arpagic aromat. Simte-te ca într-un restaurant italian la tine acasă!

Gogoşi chinezeşti aromate şi uşor de preparat

Bucătăria chinezească este unică prin folosirea unor mirodenii deosebite, iar gogoşile fac parte din reţele clasice foarte uşor de preperat.Ingrediente:1 cană de făină2 linguriţe praf de copt1 linguriţă de sarejumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiujumătate de cană de apă călduţăulei de arahideMod de preparare:Făina se amestecă alături de praful de copt, de bicarbonatul de sodiu, de sare şi de apă.Se frământă coca, după care se împarte în bucăţele mici, cărora li se dă o formă rotundă.Se prăjeşte fiecare gogoaşă în ulei de arahide, până când devine aurie, apoi se servesc reci.

7 idei ca să refoloseşti lucrurile vechi

Cu siguranţă ai câteva lucruri care îţi aglomerează casa inutil şi probabil că vrei să scapi de ele rapid. Dar în loc să le arunci pur şi simplu, le poţi transforma într-un mod