Vinete împănate

Îţi propun ceva uşor de realizat, foarte gustos şi potrivit pentru orice ocazie. Iată o reţetă vegetariană delicioasă.

Fierul alungă provocările primăverii

Acum ca primavara si-a intrat in drepturi si a facut din zilele de iarna o amintire, putem sa ne bucuram din nou de mult asteptatul soare. Insa primavara vine intotdeauna cu schimbari, atat asupra vremii, cat si asupra organismului nostru! Daca l-ai observat pe micutul tau obosit, neatent sau lipsit de vitalitate este posibil ca acesta sa sufere de astenie.

Salata asortata de varza acra

Pentru ca esti o gospodina desavarsita, cu siguranta in toamna ai pus la murat si varza (alaturi de alte legume gustoase). Tocmai de aceea acum te poti bucura de nenumarate preparate cu varza acra, unul dintre acestea fiind salata asortata de varza acra, extrem de gustoasa si... inedita! Ingrediente: 150 g varza acra, rupta cu mana sau tocata mare1/2 portocala taiata in cubulete100 g boabe de struguri taiate in jumatati1 lingura suc proaspat de lamaiecateva picaturi de miere2 linguri alune taiate Mod de preparare: Intr-un vas, se amesteca varza acra, scursa si tocata (rupta cu mana) si celelalte ingrediente. Se lasa cateva minute sa se patrunda si apoi se poate servi.

Decor: 4 plante căţărătoare care îţi vor transforma grădina

Nimic nu se compară cu plăcerea de a te relaxa în propria ta grădină în zilele frumoase de primăvară şi vară. Iar perdelele de plante agăţătoare sunt ideale pentru a-ţi oferi umbră,

Supă detoxifiantă de legume

Este o supă gustoasă, preparată fără foc şi este plină de substanţele nutritive de care are nevoie organismul nostru în fiecare zi. Datorită varietăţii de legume, supa are un puternic efect detoxifiant.

Salata de primavara

Ce poate fi mai potrivit decat o salata de sezon, care mai este si de post pentru cei care il respecta decat salata de primavara? Cantitatile sunt pentru 3 portii. Ingrediente:500 g salata verde, o legatura potrivita de marar, o legatura de patrunjel verde, putin leustean, o legatura de ceapa verde, o legatura de ridichi, sare, ulei, zeama de lamaie. Mod de preparare:Se curata toate ingredientele, se spala bine, in mai multe ape si se taie. Se sareaza si se amesteca cu uleiul si cu zeama de lamaie.

Pregatiri pentru Paşte: Cum să te organizezi ca să fii eficientă în bucătărie

Gestionarea timpului pe care îl petreci în bucătărie în perioada sărbătorilor pascale este foarte importantă, mai ales că ai atât de multe de făcut într-un timp atât de scurt.

Decoruri de Paşte: 7 metode originale pentru vopsitul ouălor

Dacă vrei să ai parte de cele mai ingenioase decoruri de Paşte, cu siguranţă te-ai gândit deja că ai vrea ca ouăle de pe masa de Paşte să arate şi ele cât mai original şi mai frumos. Află şi tu care sunt cele mai nonconformiste metode pentru vopsitul ouălor şi impresionează-ţi invitaţii cu ornamentele tale geniale! 1. Ouă cu sclipici După ce ai fiert ouăle la intensitatea dorită, aplică pe ele un clei special sau un lipici alimentar şi presară-le cu sclipici. Poţi opta pentru varianta uni, poţi amesteca mai multe feluri de sclipici pentru a obţine ouă multicolore sau poţi chiar să creezi modele cu ajutorul mai multor nuanţe de sclipici colorat. 2. Ouă cu biluţe colorate Procedeul de decorare este asemănător cu cel al "vopsirii" cu sclipici: se fierb ouăle, se ung cu un adeziv special destinat alimentelor şi se aplică biluţele colorate. Poţi alege biluţe din plastic, însă acestea sunt mai costisitoare, sau poţi opta pentru folosirea unor bombonele colorate minuscule, folosite pentru ornarea torturilor sau a prăjiturilor. 3. Ouă vopsite cu ajutorul cravatelor Dacă vrei ca ouăle tale să aibă un model mai interesant, le poţi colora cu ajutorul cravatelor de mătase, astfel încât imprimeul acestora să se transfere pe ouă. Mătasea este un material foarte fin, care permite acest transfer, spre deosebire de alte textile. După ce ai fiert ouăle, înveleşte-le în câte o cravată şi scufundă-le într-o soluţie compusă din apă fierbinte şi oţet. Lasă-le 2-3 minute în această soluţie, apoi scoate-le şi desfăşoară cravata din jurul lor. 4. Ouă decorate cu aţă colorată Procedeul pentru ornarea ouălor cu aţă colorată este asemănător cu cel de decorare cu sclipici sau cu bomboane colorate. După ce ai fiert ouăle, aplică adezivul special şi înfăşoară aţă în jurul lor, până le acoperi complet. Poţi folosi mai multe culori de aţă, pentru un efect mai de impact şi poţi chiar crea modele asemănătoare broderiilor. 5. Ouă pictate cu model prin utilizarea unei benzi adezive După ce ai fiert ouăle şi le-ai şters bine de apă, taie fâşii subţiri de bandă adezivă şi înfăşoară-le în jurul lor în formă de spirală, X sau orice altceva îţi poţi imagina. Scufundă-le apoi în soluţia pentru vopsire, lasă-le timp de câteva minute, şterge-le şi apoi dezlipeşte banda adezivă de pe ele. Dacă nu vrei ca modelul să rămână alb, poţi să le mai scufunzi o dată în vopsea, preţ de doar câteva secunde. 6. Ouă vopsite cu marker permanent Această metodă este foarte simplă: după ce ai fiert ouăle, dai frâu liber imaginaţiei şi le desenezi cu ajutorul unuia sau a mai multor markere permanente. Avantajele acestei metode sunt precizia şi intensitatea culorilor folosite. În plus, poţi opta şi pentru vopsirea clasică a ouălor şi finisajul cu ajutorul markerelor, în cazul în care îţi doreşti un desen mai special. 7. Ouă dantelate După ce ai curăţat, degresat şi fiert ouăle, înfăşoară-le într-un material dantelat, precum cele din care sunt realizate perdelele. Ai grijă ca materialul să fie cât mai strâmt şi scufundă-le apoi în soluţia pentru vopsit. Desfăşoară dantela doar după ce s-a scurs bine vopseaua din ea.

Cum să-ţi aperi casa de hoţi dacă pleci de Sărbători? 12 sfaturi!

Numărul spargerilor de locuințe crește considerabil în perioada sărbătorilor de Crăciun și de Paște, atunci când românii pleacă în scurte vacanțe și nu își iau măsurile necesare de precauție.

Reţeta zilei: Chifteluţele de peşte

Ţi-ai dori să mănânci o porţie serioasă de chifteluţe, dar este atât de cald încât nu poţi mânca nimic care să conţină carne. te-ai săturat de reţetele clasice de peşte, ţi-ai dori ceva ieşit din comun, mai puţin obişnuit. Ei bine, pentru astăzi îţi propunem o reteţă de chifteluţe din peşte. Sunt gustoase, cât de cât dietetice şi relativ uşor de făcut.

50 de idei inedite pentru aranjamentele de Paşte

Mai sunt doar câteva zile până la Sărbătorile Pascale, iar pregătirile sunt în plină desfăşurare. Aranjamentele şi decoraţiunile pentru masa de Paşte sunt foarte importante pentru că

Cotlete de miel în vin roşu

Este o reteta pe care merita sa o incerci. Pentru o reusita deplina, iti recomandam sa folosesti vin rosu sec.

Piure de cartofi cu brânză la cuptor

Este o mâncare pe care o poţi face foarte rapid, fără prea multă migală. Cantităţile sunt pentru 4 porţii. Cureţi cartofii, îi tai cuburi şi îi pui la fiert cu morcovul. Între timp, tai cârnăciorii.

Ce trebuie să faci seara ca să nu pleci târziu dimineața. Trucuri ca să te organizezi

Cu siguranță ți s-a întâmplat de foarte multe ori să te trezești mai târziu și să fii total dezorganizată în ceea ce privește taskurile matinale. Nu este de mirare că ajungi să întârzii la serviciu sau la școală, însă dacă ești luată în vizor de un superior, clar nu va da bine lipsa ta de punctualitate. Din fericire, nu trebuie să faci mare lucru pentru a-ți organiza timpul de dimineață. Trebuie doar să te pregătești așa cum se cuvine de cu seară. Iată câteva trucuri eficente de organizare. 1. Spală-ți părul și fă duș Să fim serioși, cine are timp de duș la prima oră a dimineții? Sigur că se mai întâmplă să fii nevoită să faci duș înainte să pleci din casă, dar de cele mai multe ori ești presată de timp și renunți la acest pas pentru a te putea ocupa de altceva. Pentru a-ți organiza dimineața și a pleca la timp, este esențial să-ți speli părul, să te epilezi (dacă este cazul) și să faci duș cu o seară înainte. 2. Pregătește-ți hainele Pentru femei, acesta este poate cel mai dificil pas și cel mai mare mâncător de timp, așa că îți sugerăm prietenos să nu lași pregătirea hainelor de serviciu pentru dimineață, întrucât vei sta minute bune în fața șifonierului și până la urmă vei face o alegere care te nemulțumește total. Pregătește-ți hainele de cu seară, calcă-le și lasă-le la îndemână pe umeraș, astfel încât dimineața doar să le iei pe tine. 3. Pregătește-ți accesoriile Cu siguranță ți s-a întâmplat de nenumărate ori să pleci târziu de acasă, doar pentru că nu-ți găseai cerceii care mergeau cu rochița bleumarin sau ceasul care se potrivește cu sacoul negru. Sau poate că ți s-a întâmplat să nu știi cu ce să te încalți și să întârzii pentru o chestie atât de banală. Rezervă-ți câteva minute seara pentru a-ți pregăti accesoriile care se potrivesc cu ținuta aleasă și vei pleca întotdeauna la timp din casă. 4. Pune-ți pachețelul Unul dintre motivele pentru care nu iei niciodată un pachețel pentru masa de prânz este acela că n-ai timp să-l pregătești dimineața. Nu-i nimic, îl poți face rapid încă de cu seară. Spală-ți legumele și așază-le în caserolă, iar alături pune conserva de ton, iaurtul sau caserola cu mâncare gătită. Dimineața trebuie doar să-ți amintești să iei pachetul cu tine. 5. Aranjează-ți părul și îngrijește-ți tenul Pentru a-ți organiza timpul mai bine dimineața, este bine să te ocupi de lookul tău încă de cu seară, ca să nu pierzi timp prețios și să întârzii la birou. Periază-ți părul, îndreaptă-l cu placa, ondulează-l ușor sau împletește-l, astfel încât dimineața să fie mai ușor de aranjat. Un balsam leave-in s-ar putea să te ajute, deoarece face ca părul să fie mai ușor de coafat. De asemenea, îngrijește-ți tenul înainte de culcare, adică demachiază-te, șterge-l cu loțiune tonică și răsfață-l cu o cremă hidratantă. Aplică balsam pe buze și un ser regenerator în jurul ochilor, pentru ca dimineața tenul tău să fie fresh și ușor de machiat. 6. Pune la vedere toate lucrurile pe care trebuie să le iei cu tine Gândește-te cu o seară înainte ce trebuie să iei cu tine și așază toate lucrurile în geantă sau undeva la vedere. Cheia de la birou, cheia de la mașină, abonamentul de transport, mapa cu documente, banii și trusa cu cosmetice rapide sunt cele mai importante lucruri de avut la vedere

Gulas la ceaun

Aceasta mancare, peste tot in lume este cunoscuta, ca fiind ungureasca. Cuvantul gulas in maghiara si astazi inseamna "pastor de vite". Pe vremuri aceasta mancare a fost numita carne de gulas, adica carne care este pregatita de pastorul de vite. Prima descriere detaliata a prepararii dateaza inca din 1787, semnat de Jozsef Gvadanyi. Drumul parcurs de aceasta mancare, pe calea devenirii o celebritate, nu a fost spontana, ci o traditie creata intentionat, cum acest lucru s-a intamplat si in cazul multor simboluri nationale. Ingrediente: 1 kg carne de vita 80 g unsoare de porc 300 g ceapa rosie 20 g boia de ardei (paprika) sare chimen usturoi 1 kg cartofi 140 g ardei gras 60 g rosii proaspete "csipetke" adica "zdrente" preparate dupa reteta de mai jos Carnea, de preferinta suculenta (piept, rasol), se taie in cuburi de 1,5-2 cm. Ceapa maruntita se prajeste in unsoare pana devine aurie. Micsorand focul sub cratita, adaugam paprika, amestecam, punem imediat carnea, se pune sare si continuam prajitul. Dupa evaporarea lichidului se adauga chimionul, usturoiul zdrobit si putina apa, continuand - sub capac - fierberea inabusita, la foc molcom. Amestecam din cand in cand si completam cu apa. Intre timp se taie cartofii (soi ferm), ardeiul gras si rosiile in cubulete de aproximativ 1 centimetru. Pentru "zdrente": dintr-un ou, sare si 80 g faina se framanta o coca tare, se intinde pe planseta o foaie de cca. 1 mm grosime si se rupe, apoi, in bucatele neregulate, cat unghia de mare. Cand carnea este aproape gata si zeama s-a evaporat, adaugam cartofii si asteptam pana devin sticlosi. Atunci se completeaza cu zeama de oase, cu rosiile si ardeii. Se fierb impreuna adaugand si "zdrentele". Se mai completeaza la sfarsit cu zeama de oase si se verifica condimentatia. Observatie: Se poate utiliza, ca folos, un vas sub presiune, tip "Kukta". Gulasul original se prepara insa numai in ceaun. Daca nu dispuneti de paprika ungureasca (Szegedi, Kalocsai), cautati in piete cea din regiunea Arad-Pancota. > Articol

Decor: Cum să vopseşti corect o piesă de mobilier veche

Vrei să transformi un scaun, o masă sau un dulap dintr-un obiect plictisitor şi învechit într-unul care să arate senzaţional? Vopseaua este trucul aproape magic la care poţi apela! Un

Cum să organizezi o petrecere surpriză pentru iubitul tău

Găsește localul perfect pentru o distracţie şi asigură-te că partenerul tău nu are alte planuri pentru seara respectivă

Supă de spanac

Iată o supă perfectă pentru aceste zile de toamnă.

Aperitiv: roşii umplute

Îţi propun astăzi un aperitiv special, aspectos, uşor de pregătit şi extrem de delicios. Nu ai nevoie de foarte multe ingredinte şi nici de foarte mult timp ca să prepari aceste roşii umplute.

Supă de salată

Supa de salată este un preparat ideal pentru zilele friguroase de iarna. Gustul său delicios te va cuceri cu siguranţă. Dacă urmezi o cură de slăbire, "taie" kaizerul din lista de ingredinte, pentru a elimina grăsimile în plus.