Mămăliguţă cu pui şi ciuperci în sos de roşii

Îţi place mămăliga, dar până acum n-ai gătit-o decât în modul clasic, cu apă, sare şi puţin ulei? Află că poţi prepara câteva mâncăruri extrem de gustoase cu mălaiul ca aliment de bază.

Reţetă Andreea Raicu: Supă de mazăre verde cu mentă

Te-ai hotărât să adopţi o dietă bazată pe legume şi fructe, de dragul siluetei dar şi a sănătăţii tale? Felicitări! Pentru a face mai uşoară misiunea ta, Andreea Raicu îţi dezvăluie câteva din reţetele sale preferate. Poftă bună!

Reţetă Andree Raicu: Legume umplute cu legume, la cuptor. Poftă bună!

Legumele de toamnă sunt atât de gustoase, dar şi foarte sănătoase. Bogate în vitamine, antioxidanţi, minerale şi fibre, legumele nu trebuie să lipsească din alimentaţia noastră zilnică.

Paste fettuccine cu dovlecei, usturoi şi parmezan

Dacă vrei să schimbi puţin reţeta de paste şi să faci alte combinaţii în afara de cea cu sosul de roşii şi carne tocată, Eva.ro îţi recomandă pastele fettuccine cu dovlecei.

Electrolux te provoaca sa afli unde se afla aspiratorul tau pe scara evolutiei

Electrolux a pornit in cautarea celui mai vechi aspirator din Romania, rasplatind posesorul cu unul nou, de ultima generatie, care imbina inovatia si performanta de top din acest domeniu - UltraOne. Competitia “Unde se afla aspiratorul tau pe scara evolutiei?” se desfasoara in perioada 16-31 octombrie si face parte dintr-o campanie mai ampla a companiei suedeze, care sarbatoreste anul acesta 100 de ani de la lansarea primului aspirator – Lux1.De la aspiratorul de 14 kg, masiv si dificil de utilizat si pana la cel stick, cu acumulatori si design ultramodern nu este decat un secol. Un secol in care Electrolux a inovat si a revolutionat industria aparatelor de curatare, prin produsele pe care le-a creat. Pentru a marca acest moment, compania lanseaza o competitie nationala, prin care isi propune sa identifice cel mai vechi aspirator din Romania.Tot ceea ce consumatorii trebuie sa faca pentru a se inscrie in concursul “Unde se afla aspiratorul tau pe scara evolutiei?” este sa trimita un mail, pana la data de 31 octombrie, la adresa mariuca.tocae@electrolux.ro, cu o fotografie a aspiratorului lor si cu anul de fabricatie. Electrolux va incerca sa reconstituie astfel o adevarata scara a evolutiei, premiind cel mai vechi aspirator din Romania cu unul de ultima generatie, cu un design modern si functii inteligente, silentios si usor manevrabil – UltraOne. Pe langa premiul cel mare, in competitie vor fi acordate si alte premii, prin tragere la sorti: cinci aspiratoare Ergorapido – fara fir, care asigura o curatare usora si rapida.Sub umbrela campaniei de comunicare “100 de ani de aspiratoare”, Electrolux va organiza si un eveniment dedicat bloggerilor generalisti, prin intermediul caruia acestia vor afla mai multe despre ceea ce inseamna evolutia tehnologica in domeniul curateniei.Mai multe detalii despre concurs, premii si regulament pot fi gasite pe site-ul www.electrolux.ro.

Reţetă Andreea Raicu: Cod cu portocale şi ghimbir. Încearcă şi tu!

Încearcă un preparat inedit, cu peşte şi portocale. Aromele se îmbină perfect, iar rezultatul este unul de-a dreptul senzaţional! Iată cum să-l pregăteşti:Ingrediente:400 grame file de cod1 linguriţă cu ghimbir ras200 ml suc de portocale proaspăt2 linguri de suc de lămâie1 linguriţă cu muştar Dijon1 portocală bio4 cepe verzi1 lingură cu ulei de măslinesarepiperCodul se spală şi se usucă cu un prosop de hârtie.Într-o tigaie neaderentă se pune uleiul de măsline şi se căleşte uşor ghimbirul, apoi se adaugă sucul de lămâie, muştarul şi sucul de portocale.Se amestecă şi se lasă la fiert un minut, apoi se adaugă fileurile de cod.Se pune un capac pe tigaie şi se lasă să fiarbă 6-8 minute la foc mic sau până când peştele este făcut. Ai grijă să nu se sfărâme peştele.Când peştele este gata, se scoate din tigaie şi se ţine la cald.Portocala se curăţă de coajă şi se taie rondele, pe o farfurie, ca să nu se piardă sucul.În lichidul rămas se adaugă feliile de portocală, capa verde tăiată mărunt şi se înăbuşă 3-5 minute, apoi se stinge focul şi se lasă cu capacul pus pe tigaie timp de 1-2 minute.Se serveşte peştele împreună cu sosul şi feliile de portocală.

Reţetă Andreea Raicu: Terci de ovăz

Un castron de fulgi de ovăz în fiecare dimineaţă este modul ideal de a începe ziua. Fulgii de ovăz sunt foarte buni pentru o gustare, deoarece conţin fibre solubile şi insolubile care reduc nivelul colesterolului şi încetinesc digestia amidonului.

Renovare pas cu pas: Cum să montezi parchetul laminat. Simplu şi rapid!

Din ce în ce mai multe persoane aleg să-şi renoveze singure locuinţa. De fapt, un sondaj a arătat că cei mai mulţi români aleg să facă singuri lucrările de renovare în locuinţă. Este mai

Supă-cremă de roşii

Bucură-te de o supă delicioasă, care poate fi consumată şi rece. În numai jumătate de oră. obţii o supă perfectă!

Reţetă Andreea Raicu: Supă rece de castraveţi cu iaurt. Poftă bună!

Eşti în căutare de reţete noi, uşoare care să aibă grijă de siluetă dar şi de sănătatea ta? Inspiră-te din reţetele Andreei Raicu! Prepară o supă delicioasă din castraveţi cu iaurt. Poftă bună!

Reţeta zilei: Cartofi dulci la cuptor cu cimbru şi coriandru. Săraţi şi crocanţi

Ai poftă de ceva sărat şi crocant, dar vrei să eviţi chipsurile nesănătoase din comerţ? Eva.ro îţi recomandă o reţetă simplă în care ingredientul principal sunt cartofii dulci.

Reţetă Andreea Raicu: Supă de linte cu mentă, delicioasă şi sănătoasă

Lintea este originară din Asia şi este, probabil, una dintre cele mai importante surse de proteină vegetală de calitate. O porţie de 100 de grame conţine 26 de grame de proteine. O singură porţie de linte oferă peste 40% din cantitatea zilnică de fier.

Reţetă Andreea Raicu: Anghinare cu brânză de capră şi pătrunjel

Andreea Raicu este întrebată des ce mănâncă, având în vedere că toate femeile îşi doresc o formă fizică de invidiat, precum cea a frumoasei vedete. Nu este de mirare că o carte cu reţetele proprii ale Andreei era cu adevărat necesară.

Focaccia cu usturoi

Focaccia este originară din Italia, fiind o pâine plată, care seamănă perfect cu blatul de pizza.

5 reguli care îţi fac viaţa mai uşoară când renovezi. Pune-le în practică!

Cu toate că ne dorim ca locuinţele noastre să arate senzaţional, câteva alegeri pe care le facem atunci când renovăm ne pot face apoi viaţa destul de grea. Este vorba aspectul practic al unei

Dovleac la cuptor cu scorţişoară şi nucşoară

O reţetă extrem de simplă, gustoasă şi sănătoasă. Ai nevoie de un dovleac, scorţişoară şi nucşoară, iar într-o oră ai un deliciu numai bun pentru întreaga familie.

Salată cu dovlecei şi anghinare

Eşti în căutare de noi reţete care să-ţi înveselească masa? Eva.ro îţi vine în ajutor cu o nouă reţetă de salată cu dovlecei, anghinare şi piept de pui. Poftă bună!

Humus cremos din dovleac copt, cu năut şi pastă de susan

O pastă delicioasă şi săţioasă pe care o poţi prepara pentru dimineaţă este această combinaţie de dovleac copt cu năut şi pastă de susan. Descoperă cât de simplu poţi să o prepari!

Reţetă: Paste delicioase cu somon afumat, parmezan şi smântână

O reţetă simplă, foarte uşor de preparat, dar şi foarte gustoasă. Somonul este un peşte bogat în Omega 3 şi magneziu, de aceea nu ar trebui să vă lipsească din dietă.   Ingrediente:500 de grame de paste (tagliatelle sunt perfecte)250 de grame de somon afumat1 lingură ulei de măsline200 de ml smântână dulce1 gălbenuş de ou100 ml vin alb1 ceapă mică1 legătură de pătrunjel80 de grame parmezan rassare şi piperMod de prepararare:Se pun la fiert pastele în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe pachet. Uleiul se pune într-o tigaie să se încingă. Se adaugă ceapa tăiată mărunt şi se căleşte până devine sticloasă. Se adaugă smântâna, gălbenuşul de ou, vinul şi puţină sare. Se fierbe până se înmoaie ceapa şi se formează un sos. Se amestecă pastele cu sosul şi se pun felii de somon. La sfârşit se adaugă pătrunjelul tocat şi parmezanul. Pastele se servesc cu puţin piper proaspăt măcinat.

Creveţi marinaţi pe grătar

Dacă îţi plac fructele de mare, trebuie să încerci o reţetă delicioasă de creveţi marinaţi, preparaţi pe grătar. Trebuie să îi laşi cel puţin două ore la marinat pentru ca aromele să fie bine pătrunse. Poftă bună!