Află secretele condimentelor

Condimentele dau persoanalitate unui preparat culinar şi reuşesc să-l pună în valoare dacă sunt corect folosite şi, mai ales, corect alese. Află cum să le păstrezi şi cum să le combini cât mai bine.

Somon picant cu ceapă caramelizată

Dacă iubeşti la nebunie mâncarea condimentată, atunci acest preparat este ideal pentru tine. Aromele picante de ardei iute, piper şi usturoi se combină perfect cu savoarea somonului, iar ceapa caramelizată vine să ofere şi mai multă plăcere pentru papilele gustative. Cu siguranţă merită să încerci!

Humus, cremă de năut

Năutul este o proteină vegetală, bogată în săruri minerale (magneziu, calciu, fier) şi în complexul de vitamine B. Scade colesterolul prin conţinutul de fibre şi împiedică acumularea de zahăr în sânge.

Frigărui de pui

Este un preparat gustos, care este gata foarte repede. Datorită usturoiului, ardeiului şi a cepei, carnea de pui prinde un gust foarte bun.Ingrediente:500 g file de piept de pui2 căţei usturoi8 linguri ulei3 linguri suc de lămâieArdei gras roşu şi verdeCeapăPraf de currySare şi piperMod de preparare:Carnea se taie în cuburi mici, după care se toacă mărunt usturoiul şi se amestecă alături sucul de lămâie, de 5 linguri de ulei şi de praful de curry.Cubuleţele de carne se lasă la marinat în acest amestec timp de o oră, vasul fiind acoperit.Ardeiul gras se taie în cuburi măricele, iar ceapa se curăţă şi se taie şi ea în cubuleţe. După ce scoateţi carnea de la marinat, se înfige în frigărui din lemn, alternând cu legumele.Se coondimentează bine şi se pune pe grătar.

10 idei pentru o baie super originală

Dacă te-ai hotărât să-ţi renovezi baia şi vrei să ieşi din tiparele unei băi clasice, încearcă ceva cu totul special. Mozaicul realizat din bucăţi de fainţă în diferite modele te

Salată picantă cu pepene roşu şi tomate

Vrei să încerci o combinaţie nouă de gusturi? Eva.ro îţi recomandă o salată uşor picantă cu tomate, pepene şi miere. Poftă bună!

Ciuperci în sos de soia

Prepară o mâncare excelentă în câteva minute, din ciuperci delicioase cu sos de soia. Poţi să o foloseşti pe post de garnitură, dar poate fi consumată şi ca fel principal, alături de o salată. Poftă bună!

10 idei pentru o bucătărie plină de culoare

Bucătăria este pentru mulţi dintre noi un spaţiu de relaxare, socializare şi mai puţin pentru gătit, din moment ce timpul ne presează grav. De aceea, modul în care decorezi bucătăria,

Tarta cu struguri

O prajitura minunata care merita incercata.

Prăjitură cu caise

Este un desert foarte delicios, care se prepară uşor şi nu este deloc costisitor.

Salată cu afine şi spanac

Îţi plac afinele? Eva.ro îţi recomandă o reţetă de salată cu afine şi spanac. Poftă bună!

Paste cu somon afumat şi broccoli

Pastele combinate cu diverse legume şi peşte constituie o masă consistentă şi sănătoasă. Eva.ro îţi recomandă o reţetă delicioasă de paste integrale cu somon afumat, broccoli şi boabe de mazăre.

Musaca cu carne şi cartofi

Musacaua a fost adoptată din bucătăria grecească. Este o mâncare pregătită din straturi de carne tocată şi felii prăjite de cartofi sau vinete.

Biscuiţi de casă

Potriviţi şi dimineaţa, la micul dejun, şi ca gustare între mese sau „ceva bun“ pentru musafiri, biscuiţii te scot de multe ori din încurcătură. Mai ales dacă sunt făcuţi chiar de tine, cu un efort minim, vei avea un rezultat peste aşteptări.

Supă cremă de ciuperci

Uşor de făcut, fără foc, fără efortul, gustos, potrivit pentru oricine îşi doreşte să trăiască sănătos.

Peşte la cuptor cu ciuperci

Foloseşte ingrediente simple pentru a obţine un preparat delicios, ideal pentru o masă în familie. Este vorba despre peşte la cuptor, cu sos de smântână şi ciuoperci. Iată cum să-l prepari:

Smoothie cu afine şi banane

Ca să prepari un smoothie cremos şi plin de antioxidanţi nu ai nevoie de multe ingrediente. Eva.ro te învaţă să combini ingrediente sănătoase pentru a obţine o băutură rapidă şi nutritivă.

Şalău cu cartofi fierţi şi maioneză

Şalăul are o carne albă, dietetică, deosebit de gustoasă, motiv pentru care nu trebuie să lipsească din dieta persoanelor care ţin cură.

Cum să ai un hol organizat. 5 idei

Intrarea în locuinţa ta spune multe despre tine. Iar cu cât spaţiul este mai mic, cu atât problemele sunt mai mari: nu ai unde să-ţi aşezi pantofii, îţi arunci poşeta pe unde poţi când te

Vinete umplute

Pentru că suntem în plin sezonul legumelor autohtone, încearcă o reţetă sprecială de vinete umplute. Serveşte cu smântână pentru a obţine o masă absolut delicioasă.Ingrediente:6 vinete potrivite, 500 grame de carne macră, 1 ceapă, 1 lingură cu ulei, 1 ou, sare, piper. Preparare: Pentru sos: 1 lingură ulei, 1 ceapă, 1 lingură făină, 1 ceaşcă apă, 1 lingură pastă de tomate.Se aleg vinete mai mici, de aceeaşi mărime, se taie cozile şi se opăresc cinci minute într-o oală cu apă clocotită. Se scot, se răcoresc cu apă rece, se ţin un sfert de oră la scurs, pentru ca apa să iasă din ele, apoi se scobesc. Carnea tocată se căleşte în ulei cu puţină ceapă, se adaugă sare, piper şi un ou. Se umplu vinetele.  Se face un sos dintr-o lingură de ulei, o ceapă tăiată mărunt şi făină. Se adaugă apă, pastă de tomate şi miezul scos din vinete. După ce a fiert, se strecoară şi se toarnă peste vinetele aşezate în cratiţă. Se lasă să fiarbă înăbuşit. Înainte de a servi se dau o jumătate de oră la cuptor.