Secretele unui grătar perfect - Ghidul începătorului

Gătitul pe grătar necesită anumite abilități, iar stăpânirea acestor tehnici te va ajuta să obții preparatele perfecte. Există câteva sfaturi pe care le poți urma dacă vrei să descoperi secretele unui grătar perfect. Iată care sunt acestea!

Care sunt secretele unui grătar perfect? Iată ce ar trebui să știe orice începător!


1. Alege grătarul potrivit


Există două lucruri esențiale pe care trebuie să le știi atunci când prepari mâncarea pe grătar. Alege un grătar pe cărbune. Nu este nimic în neregulă cu grătarul pe gaz, dar nu vei obține acea aromă afumată. În al doilea rând, ai nevoie de un capac. Acesta ajută savoarea să rămână în alimente, ține temperatura constantă și poate fi folosit ca o tehnică suplimentară. 

2. Folosește combustibilul potrivit


Cărbunele de obicei este cumpărat de la benzinărie. Dar cărbunele pe care îl folosești poate modifica foarte mult gustul mâncării tale. Alege cărbunele care arată ca o bucată arsă de copac, deoarece acesta dă cea mai bună aromă.
Nu este modificat și este natural. Dacă ești puțin mai profesionist, încearcă să adaugi așchii de lemn pe lângă cărbune. Lemnul de stejar este perfect pentru pește și carnea de porc, în timp ce lemnul de cireș și cel de măr adaugă o dulceață la cele mai multe tipuri de carne. Trebuie să uzi așchiile de lemn înainte de a le pune pe foc.

3. Așteaptă momentul potrivit pentru a găti


Gătitul la grătar necesită răbdare și concentrare, exact în această ordine. Trebuie să aștepți ca flăcările să se stingă. Ai nevoie de cărbune fierbinte, ceea ce înseamnă că trebuie să fie gri și să strălucească. Aceasta este cea mai ridicată și uniformă căldură.

4. Gătește la temperatura potrivită


Trebuie să controlezi căldura exact ca într-un cuptor. Cel mai bun mod de a testa căldura este cu mâna.
Pune mâna la aproximativ 12 centimetri deasupra grătarului și vezi cât de mult o poți ține acolo confortabil.

6 secunde - căldură mică

4 secunde - căldură medie

2 secunde - căldură puternică

De asemenea, trebuie să controlezi temperatura pe suprafața grătarului. Cea mai ușoară tehnică este jumătate - jumătate, adică pune tot cărbunele pe o parte, astfel încât să ai o parte fierbinte și una fără căldură.

5. Alege cele mai bune instrumente


Toți oamenii au pierdut accidental un cârnat în grătar sau au răsturnat un burger. Ia-ți o spatulă bună, o mănușă de cuptor și chiar și un clește, care te poate ajuta să reduci riscul de a scăpa alimentele în grătar.

6. Nu uita de marinată


Ai auzit până acum că ar trebui să lași carnea la marinat pentru câteva ore, în mod ideal peste noapte. Acest lucru se aplică și pentru grătar, pentru a te asigura că aromele nu sunt diminuate de fum.
De fapt, este bine să păstrezi o parte din marinată și pentru gătit și să ungi carnea sau peștele cu marinata la fiecare 10 minute pe grătar. În acest fel, aroma va rămâne, iar preparatele se vor carameliza ușor.

7. Nu strica legumele


Legumele au un gust delicios atunci când sunt gătite pe grătar. Feliază-le subțire, apoi pune-le imediat pe grătar, fără ulei sau condimente. Odată ce sunt gătite, le poți da aromă cu un ulei de măsline de calitate și cu puțin oțet.

8. Nu uita de garnituri


Garniturile preparatelor reprezintă o proporție mare din ceea ce mănânci dacă vrei să ai o masă echilibrată. Ai putea alege o salată de cartofi sau porumb pe grătar.

Sfaturi și trucuri pentru grătar


Pentru a evita pierderea sucurilor în timpul întoarcerii, întoarce mereu carnea sau legumele folosind un clește sau o spatulă, nu o furculiță.

Indiferent ce faci, nu apăsa pe burgeri sau pui cu o spatulă în timpul gătitului. Acest lucru face ca sucurile să iasă din carne.

Pentru a infuza carnea cu ierburi, pune ierburile aromate direct pe cărbune în timp ce gătești.
Dacă folosești un grătar pe gaz, înmoaie plantele în apă și pune-le pe grătar înainte de a pune mâncarea pe acestea.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod