5 secrete pentru spălarea rufelor dezvăluite de profesionişti

Te întrebi cum reuşesc angajaţii hotelurilor de cinci stele să menţină prosoapele, lenjeria de pat sau feţele de masă impecabile?
Există câteva trucuri pe care aceştia le folosesc la fiecare spălare şi care se pare că dau întotdeauna rezultate. Iată ce să încerci, potrivit brightside.me:

Încărcarea maşinii

Pentru cele mai bune rezultate de spălare, încarcă maşina de spălat la o capacitate de 80%. Atunci când pui prea multe rufe, acestea nu mai au loc suficient pentru a se spăla corespunzător şi nu fac altceva decât să se învârtă ca un "ghemotoc" compact.

Temperatura apei

O temperatură de 60 de grade Celsius a apei ar trebui să fie suficientă pentru a elimina bacteriile şi acarienii de pe lenjeria de pat şi prosoapele de baie. Temperatura mai mică nu va elimina murdăria şi bacteriile, iar o temperatură mai mare poate afecta materialul textil, conducând în timp scurt la deteriorarea acestora.

Limpezirea corectă

Balsamul de rufe şi detergentul se pot acumula treptat în materialele textile, făcând prosoapele aspre. Pentru a evita această problemă, angajaţii hotelurilor folosesc oţetul de mere.
Tot ce trebuie să faci este să adaugi 80 de mililitri de oţet în maşina de spălat în timpul programului de limpezire pentru a elimina rezidurile din fibrele textile.

Scoaterea petelor

Pentru a elimina petele proaspete, presară-le cu puţin amidon de porumb, apoi splă-le. Acesta absoarbe murdăria şi face curăţarea mult mai uşoară. Urmele de sos de roşii pot fi uşor eliminate cu câteva picături de WD-40. Aplică pe pată şi lasă să acţioneze timp de 5-10 minute. Spală apoi cu apă rece.
Petele de transpiraţie ies mai uşor de pe hainele albe dacă le prespeli cu detergent într-un ciclu normal de spălare, apoi le mai pui o dată la un ciclu de spălat la care adaugi înălbitor.
Pentru a scoate petele de cafea, înmoaie rufele într-o soluţie de apă în care ai adăugat un pumn de sare. Lasă să acţioneze timp de o oră, apoi spală-le. Iar pentru a elimina efectul de îngălbenire ale rufelor albe, adaugă două linguri cu bicarbonat de sodiu peste detergentul pudră din maşina de spălat apoi spală la temperatură ridicată.
    

Uscarea

Specialiştii recomandă uscarea rufelor în aer liber, la soare. Iar dacă trebuie să foloseşti uscătorul de rufe, pune o minge de tenis în cuva uscătorului pentru ca prosoapele să devină moi şi pufoase.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod