Cum să ții furnicile departe de bucătăria ta

Furnicile sunt insectele pe care oamenii încearcă să le evite în orice parte a casei. Într-un fel sau altul, acestea reușesc uneori să-și găsească drumul către mâncarea ta sau un colț al casei.
Chiar și atunci când încerci să menții curățenia în casă, în special în bucătăria ta, apar furnicile. Din fericire, există modalități de a le ține la distanță de casa ta și nu vei avea nevoie de soluții toxice. Iată cum să ții furnicile departe de bucătăria ta!

Modalități prin care poți să ții furnicile departe de bucătăria ta


Citricele, cum ar fi lămâile și portocalele, conțin un ulei acid numit d-limonen, regăsit în special în coaja lor. Acest ulei acid este mortal pentru furnici, deoarece distruge acoperirea cu ceară de pe sistemul lor respirator. Odată ce o furnică intră în contact cu d-limonenul, aceasta moare instant.
În plus, uleiul acid distruge urmele, așa că celelalte furnici nu vor putea să găsească sursa de mâncare. 

Cum să prepari soluția naturală pentru îndepărtarea furnicilor?


Nu este deloc dificil să faci sprayul de care ai nevoie pentru a scăpa de furnicile din bucătărie. Trebuie doar să pregătești coaja de citrice, oțetul și o sticlă cu pulverizator. Iată cum!

Pune coaja de lămâie într-o oală și adaugă suficient oțet pentru a o acoperi. Încălzește amestecul până când scade, dar nu fierbe. Apoi lasă-l să stea pentru câteva ore sau chiar peste noapte. Toarnă amestecul într-o sticlă cu pulverizator și aplică-l în zonele în care vezi furnicile și în toate punctele de intrare pentru furnici. 

În afara de spray, poți stoarce suc de lămâie sau lăsa coji de lămâie pe punctele de intrare ale furnicilor.
Poți să cureți podelele și suprafețele folosind un amestec de apă și zeamă de lămâie.

Alte soluții naturale contra furnicilor


Mai multe produse pe care probabil că le ai deja în cămară pot fi folosite pentru a scăpa casa de furnici într-un mod eficient. Printre acestea sunt incluse diferite tipuri de citrice, zahăr pudră, bicarbonat de sodiu. Iată cum le poți folosi pentru a ține departe furnicile de bucătăria ta!

Portocale


Un alt tip de fructe cu un conținut ridicat de d-limonen este reprezentat de portocale. Ia câteva coji de portocale și amestecă-le într-o cană cu apă caldă, pentru a forma o pastă. Aplică această pastă pe punctele de intrare ale furnicilor.
De asemenea, poți încerca și să introduci coji de portocale în acele puncte de intrare ale furnicilor.

Oțet


Oțetul este cunoscut pentru faptul că este un agent util de curățre, dar știai că poate fi folosit și pentru a scăpa de furnici? Acesta are puterea de a masca traseele furnicilor, iar mirosul său este respingător pentru insecte. Amestecă 1/4 cană de oțet cu 1/4 cană de apă, pune soluția într-o sticlă cu pulverizator, amestecă puțin, apoi aplică în zonele în care ai văzut furnicile. Fă acest lucru timp de câteva zile, până când furnicile dispar complet. 

Bicarbonat de sodiu și zahăr pudră


Bicarbonatul de sodiu este, de asemenea, cunoscut pentru puterea de curățare din casă. În plus, te poate ajuta să ții furnicile departe de bucătăria ta.
Tot ce trebuie să faci este să amesteci o parte de bicarbonat de sodiu cu o parte de zahăr pudră, apoi să pui amestecul într-un capac puțin adânc, oriunde vezi furnici prin casă.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod