Cum să repari un fermoar stricat

Fermoarele nu s-au schimbat prea mult de când au fost inventate și nici problemele pe care le-am întâlnit cu acestea. De la fermoare blocate la dinți de fermoar care se strică, iată cum poți să repari un fermoar stricat!
Modalități prin care poți să repari un fermoar stricat

1. Fermoarul blocat


Atunci când se blochează fermoarul se simte ca și cum ar fi prins ceva. S-ar putea ca acesta să nu treacă de un anumit punct. Care este cel mai bun mod în care poți rezolva această problemă? Ia un creion de grafit și freacă vârful creionului de dinții fermoarului. Dacă acest truc nu funcționează, este timpul să treci la un lubrifiant. Poți folosi săpun sau chiar și balsam de buze. Aplică încet lubrifiantul de jos în sus.
Apoi încearcă să miști fermoarul, până când reușești să îl deblochezi.

2. Dinții fermoarului nu se închid sau se tot deschid


Una dintre cele mai enervante probleme atunci când vine vorba despre un fermoar stricat este atunci când dinții acestuia nu se închid. Problema provine din câteva motive diferite. Uneori, trucul de mai sus va funcționa și pentru această problemă. Iar dacă nu, s-ar putea să ai probleme cu glisorul. În primul rând, verifică din nou dacă nu este blocată o bucată de pânză în fermoar.
Apoi, uită-te la dinții fermoarului. Dacă vreunul dintre ei stă prost, reglează-l cu un patent, astfel încât toți dinții să fie drepți. Iar dacă dinții fermoarului sunt drepți, uită-te la glisor în sine. De-a lungul timpului, acesta s-ar putea să se slăbească. Ia din nou patentul și strânge glisorul, până când prinde dinții din nou. În ceea ce privește fermoarul de la blugi, soluția este un pic mai complicată. Dacă poți, scoate bara de protecție metalică din partea inferioară și înlocuiește-o cu o altă cusătură.
Dacă nu poți ajunge la fermoar, este posibil să fie nevoie să înlocuiești fermoarul complet.

Fermoarul nu stă fix când îl închizi


O problemă pe care o poți întâlni mai ales la pantaloni constă într-un fermoar care nu stă fix și se deschide singur. Acest lucru poate duce la tot felul de situații jenante. Din păcate, nu poți rezolva cu adevărat această problemă decât dacă înlocuiești complet fermoarul. Acestea fiind spuse, există două remedii simple temporare. Cel mai simplu este să prinzi un inel de chei de glisor și să îl fixezi peste nasturele pantalonilor.
Dacă preferi mai multă flexibilitate, poți apela și la ajutorul unei benzi elastice.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod