Cum să-ți înveți copilul să meargă pe bicicletă

Este un momentul important pentru copilul tău atunci când învață să meargă pe bicicletă. Există și câteva sfaturi care te pot ajuta să îl înveți mai repede. Iată despre ce este vorba!
Trucuri care te ajută să-ți înveți copilul să meargă pe bicicletă

1. Analizează dacă este pregătit copilul


Cei mai mulți copii sunt pregătiți să învețe să meargă pe bicicletă între vârstele de 4 și 5 ani. Dacă nu sunt pregătiți, semnele vor fi destul de evidente. Cei mici nu vor înțelege rotirea pedalelor din prima. Dacă văd alți copii cum fac asta, s-ar putea să fie mai ușor.

2. Alege o zonă potrivită pentru învățare


Este important să alegi o zonă potrivită pentru prima lecție a celui mic. Poate fi tentant să alegi o porțiune cu iarbă, deoarece căzăturile sunt atenuate, însă este mai greu să pedalezi pe iarbă.
Ai nevoie de o suprafață plată, unde nu circulă mașini și există suficient spațiu pentru manevre.

3. Fă setările bicicletei


Asigură-te că iei o bicicletă de dimensiunea potrivită. Nu îl pune pe cel mic pe o bicicletă mai mare, sperând că îi va fi bună și când va crește. Aranjează șaua de la bicicletă astfel încât copilul să ajungă cu picioarele pe pământ și să se poată echilibra ușor.

4. Oferă-i sprijinul necesar copilului


Este tentant să ții șaua și ghidonul copilului la prima lecție, însă vei interveni în felul în care echilibrează cel mic bicicleta. Este recomandat să stai în spatele bicicletei și să fixezi roata din spate între picioare.
Ține-l pe cel mic de subraț, pentru ca acesta să aibă controlul complet asupra bicicletei.

5. Dă-i drumul treptat, dar fii pregătit să îl prinzi


Pe măsură ce câștigă încredere în forțele proprii, poți să îi dai drumul treptat celui mic, dar fii pregătit să îl prinzi, în cazul în care se dezechilibrează. Atunci când alegi în spatele său, îi poți arăta cum să stea și îl poți învăța să înțeleagă cum se înclină bicicleta, în funcție de mișcările sale. Este important să îi arăți și cum să reacționeze atunci când trebuie să vireze sau să se întoarcă.
Dacă este gata să învețe să meargă pe bicicletă, îți va găsi echilibrul destul de repede și va pedala bine, de obicei chiar într-o sesiune de o jumătate de oră.

Nu uita să nu-ți pierzi răbdarea, pentru că doar prin exerciții și calm vei putea să îl convingi pe cel mic că nu are de ce să se teamă.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod