Cum să-ți transformi telefonul în telecomandă

Inovațiile tehnologice și utilitatea acestora în viața de zi cu zi ne conving să le adoptăm într-o proporție din ce în ce mai mare. Iar dispozitivele pe care le achiziționăm vin, de obicei, și cu o telecomandă la pachet. Telecomandă pe care nu o găsești de fiecare dată exact în momentul în care îți dorești. Însă iată cum poți să-ți transformi telefonul în telecomandă!

Aplicații care te ajută să-ți transformi telefonul în telecomandă


Probabil că te-ai gândit să îți cumperi o telecomandă universală pentru diferitele dispozitive din casă, însă știai că ai o soluție mult mai evidentă decât ai crede? Și nici nu trebuie să mai cheltuiești vreun ban pentru ea. Este vorba despre telefonul tău. Trebuie doar să îți instalezi câteva aplicații și totul devine mai simplu. Sau la câteva clickuri distanță. 

Dacă ai un telefon pe care rulează sistemul iOS, există aplicația Remote a celor de la Apple, care îți permite să intri în iTunes library de pe laptop, respectiv de pe telefon.
Poți profita de această aplicație în momentul în care conectezi un sistem audio la laptop sau computer și vrei să asculți muzică de pe iTunes. 

Iar dacă ai Windows 7 Media Center sau Windows Vista Media Center pe calculator / laptop, atunci poți descărca aplicația Mediamote pentru a folosi telefonul ca extensie a laptopului. Există și o aplicație care transformă telefonul în telecomandă pentru laptop, cu ajutorul interfeței bluetooth. Aceasta se numește BluePad și trebuie instalată atât de telefon, cât și pe calculator.

În cazul utilizatorilor de Android, care dețin telefonul Nexus One, aceștia pot chiar controla iTunes-ul cu ajutorul programului Tunes Remote.
Tot utilizatorii Android se bucură de aplicația Gmote, care este perfectă pentru a schimba muzica sau serialele de pe calculator, cu ajutorul telefonului. Cu alte cuvinte, nu trebuie să te ridici de pe canapea. Această aplicație este disponibilă pentru Windows, Linux și Mac, dar se găsește doar pe Android Market.

Iar acum, probabil că vrei să știi dacă poți folosi telefonul și ca telecomandă pentru televizor. În cazul deținătorilor de iPhone, aceștia ar trebui să știe că telefonul lor nu are transmițător infraroșu, care este folosit de telecomenzile obișnuite.
De aceea, televizorul lor trebuie să se conecteze la Internet, pentru a putea fi controlat de iPhone. Însă există și câteva dispozitive externe care pot transforma semnalul de wireless în semnal infraroșu. Nu uita să instalezi și aplicația care vine la pachet cu dispozitivul.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod