Rețeta perfectă de pâine cu usturoi

Această rețetă de pâine cu usturoi este una dintre cele mai ușoare și delicioase preparate pe care le poți face în această vară.
Ca să nu mai spunem că ai nevoie doar de pâine, unt și usturoi. Și pătrunjel, dacă vrei să dai o pată de culoare preparatului final. Nu este nevoie să cumperi o pâine foarte pretențioasă, având în vedere că untul și usturoiul te vor ajuta să obții o gustare perfectă pentru preferințele tuturor. Iar dacă vrei să faci un preparat de post, poți înlocui oricând untul din rețetă cu ulei de măsline. Iată cum poți face și tu pâine cu usturoi în 2 timpi și 3 mișcări!

Ingrediente

  • 1 baghetă de pâine
  • 8 linguri de unt sărat, la temperatura camerei
  • 3-4 linguri de usturoi tocat (aproximativ 6 căței de usturoi)
  • 1/2 linguriță de pudră de usturoi (opțional)
  • pătrunjel proaspăt tocat mărunt

Mod de preparare

Dificultate: ușoară

Timp preparare: 15 minute

Nr.
porții: 8-12

Se încălzește cuptorul la 175 de grade Celsius. Se pune o folie de aluminiu pe o tavă de copt.

Se taie bagheta în jumătate, pe lungime, astfel încât să arate ca o chiflă de hot dog. Dacă bagheta este prea lungă pentru tava ta de copt, o poți tăia din nou în jumătăți.

Se amestecă împreună untul lăsat la temperatura camerei cu usturoiul tocat mărunt și cu pudra de usturoi într-un bol mic, până când se formează o pastă groasă și uniformă. Această pastă se întinde pe jumătățile de baghetă cu ajutorul unui cuțit.

Se lasă la cuptor pentru aproximativ 15 minute sau până când se topește untul și pâinea este crocantă.
Se taie pâinea cu usturoi în porții individuale, se așază pe un platou și se adaugă și pătrunjelul tocat mărunt. Pentru o masă în familie, poți tăia pâinea în sferturi, iar pentru o petrecere, o poți tăia și în bucăți mai mici.

Pâinea cu usturoi este perfectă atunci când iese din cuptor, dar dacă ai nevoie să o reîncălzești mai târziu sau chiar și a doua zi, strânge resturile rămase și încălzește-le într-o folie de aluminiu, la 150 de grade Celsius, la cuptor.
Resturile pot fi reîncălzite o dată, deoarece se vor usca ulterior. Tot din resturi poți face și crutoane. Se strânge pâinea rămasă, se lasă la cuptor la 120 de grade Celsius până când se usucă, după care se taie în crutoane pentru salată sau pentru ciorbă. În acest fel, nu vei irosi deloc pâinea pregătită.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod