12 metode inedite pentru a găti ouăle

Oul este un ingredient nelipsit din bucătăria românului. Dar dacă te-ai plictisit de omletă şi papară, descoperă alte 12 metode inedite pentru a găti ouăle!

Uneori ți se pare că te-ai plictisit să mânânci ouă doar pentru că te-ai obișnuit să le prepari așa cum ai fost învățat: fierte, ochiuri sau omletă. Totuși, oul poate fi preparat într-o multitudine de alte feluri care îi vor spori savoarea.

Vezi mai jos 12 metode inedite pentru a găti ouăle:


1. Ouă jumări pufoase


Adaugă o lingură de apă minerală la fiecare două ouă bătute, înainte de a le pune în tigaie și apoi gătește-le după gustul tău. Vor ieși mai pufoase și mai aerate.


2. Fă ouă ochiuri în supă de carne sau de legume


Dacă îți plac ouăle-ochiuri în apă, atunci cu siguranță că o să-ți placă și mai mult dacă în loc de apă vei folosi apa în care au fiert legumele sau carnea.


3. Metode inedite pentru a găti ouăle: Omleta în apă


Dacă îți plac ochiurile făcute în apă, atunci îți va plăcea și omleta gătită în același fel: bate ouăle ca pentru omletă și apoi pune-le în apă fierbinte, gătindu-le până la consistența dorită.


4. Ouă poșate în vin roșu


Pe lângă savoarea în plus pe care o vor căpăta, vor primi și o frumoasă culoare rubinie. Și este și scuza perfectă pentru a gusta niște vin dimineața.


5. Metode inedite pentru a găti ouăle: Norişori de ouă


Această metodă presupune separarea albușului de gălbenuș. Apoi se bate albușul, se pune într-o formă la gătit și se adaugă peste el gălbenușul.

Acesta va fi învăluit de albuș iar oul gătit va avea consistența unui norișor pufos.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod