Cum să dormi mai bine când este foarte cald afară

Cum să dormi mai bine când este foarte cald afară

Avem o mulțime de motive pentru care iubim vara, dar există și un dezavantaj major: zilele caniculare și nopțile sufocante, în care abia dacă putem să adormim.
Deși aerul condiționat este soluția modernă pentru această problemă, nu este deloc recomandat să dormi toată noaptea cu aerul condiționat pornit și probabil ai descoperit asta pe propria piele. Iată ce poți face pentru a dormi mai bine când este foarte cald:

Fă-ți un duș chiar înainte de culcare

Un duș cu apă călduță îți oferă acea stare de prospețime de care simți nevoia în nopțile fierbinți de vară. Nu doar că te scapă de senzația de piele umedă și lipicioasă pe care o poți avea din cauza temperaturilor ridicate, dar este și o metodă prin care reduci temperatura corpului înainte de culcare. Vei reuși în acest fel să adormi mult mai repede.

Trage draperiile în timpul zilei

Imediat după ce trezești ar trebui să tragi draperiile și să lași lumina soarelui să intre în dormitor. Lumina naturală stimulează producția de serotonină, ceea ce îți îmbunătățește starea de spirit și te ajută să scapi mai repede de somnolență.
Dar după ce te-ai pregătit, trage draperiile la loc, ca razele soarelui să nu îți încălzească dormitorul. Astfel temperatura din cameră va rămâne mai mică pe parcursul zilei, mai ales dacă fereastra este orientată către sud sau vest.

Folosește o pernă umplută cu hrișcă

Simți cum perna ta se încălzește treptat la scurt timp după ce ai pus capul pe ea? Pernele obișnuite sunt umplute cu puf, burete sau materiale sintetice care mențin căldura. Este o calitate pe care o apreciezi foarte mult iarna, dar pe timpul verii se transformă într-un coșmar. De aceea ar trebui să investești într-un set de perne speciale pentru vară.
Acestea sunt umplute cu hrișcă, o cereală care permite aerului să circule, păstrând senzația de răcoare. De asemenea, bobițele de hrișcă iau forma corpului, oferind susținere gâtului în timp ce dormi.

Alege o față de pernă din mătase

Nu contează numai ce este în interior, ci și ce se află la exterior pentru a avea perna perfectă pe timp de vară. Acoperă perna cu o față din mătase. Mătasea este un material natural care lasă pielea să respire și nu acumulează căldura, fiind perfectă pentru vară. De asemenea, este mult mai delcată cu părul tău, prevenind degradarea prin frecare a firelor de păr.

Optează pentru lenjerie cu țesătură rară

Numărul de noduri pe centimetrul pătrat este cel care determină densitatea unui material textil. Cu cât acest număr este mai mare, cu atât materialul este mai dens și de calitate mai bună.
Dacă în mod obișnuit ar trebui să alegi lenjerii de pat din material cu densitate mare, pe timpul verii este recomandat să optezi pentru una cu densitate mai mică, care are fibre rare, lasă aerul să treacă și este astfel mai răcoroasă. Optează pentru o densitate de 250-270.

Dormi singură

Dacă se poate, este indicat ca atunci când este foarte cald să dormi singură. Atunci când sunt două persoane în pat, nivelul temperaturii crește semnificativ din cauza căldurii degajate de corp. Dar dacă dormi singură, îți poți întinde mâinile și picioarele în lateral, astfel încât suprafața corpului să fie cât mai extinsă, iar temperatura să scadă. 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod