Ce să faci pentru ca weekendul să ţi se pară mai lung

Nu este un secret faptul că aşteptăm cele două zile libere de la sfârşitul săptămânii încă de luni. Dar pe cât de greu vin, pe atât de repede trec.
Fie că îţi place să te relaxezi, fie că ai o mulţime de treburi rezervate pentru finalul săptămânii, de cele mai multe ori avem impresia că weekendul trece cât ai clipi.

De obicei, un weekend obişnuit se desfăşoară astfel: te trezeşti mai târziu, îţi bei cafeaua uitându-te la televizor, faci curat şi speli hainele, mergi la cumpărături şi ieşi seara în oraş.

Dar tocmai aceasta este problema. Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că activităţile repetate, care au devenit o rutină, sunt cele care ne dau senzaţia că timpul zboară pur şi simplu.

David Eagleman, specialist american în neuroştiinţă, este de părere că aceste activităţi banale pe care le ai în fiecare weekend te fac să crezi că timpul tău liber a trecut prea repede şi nu ai apucat să te bucuri cu adevărat de el.


Care este soluţia? Potrivit purewow.com, cercetătorul susţine în cartea sa "The Brain: The Story of You" că ar trebui să faci lucruri noi în timpul tău liber pentru ca weekendul să ţi se pară mai lung.


De exemplu, ai putea să mergi la un restaurant dintr-o zonă a oraşului tău pe care nu o frecventezi prea des sau în care nu ai mai fost. De asemenea, în loc să-ţi faci cumpărăturile în supermarketul de lângă casă, încearcă să mergi la un târg cu produse locale din afara oraşului.
Toate experienţele noi pe care le încerci te vor ajuta să creezi senzaţia că timpul trece mai greu şi că te bucuri mai mult de weekend.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod