Secretul care te ajută să faci cele mai bune ouă bătute

Secretul care te ajută să faci cele mai bune ouă bătute

Sunt foarte ușor de preparat, delicioase și hrănitoare, motiv pentru care devin adesea soluția de urgență pentru o masă rapidă
Nu doar că fac parte din meniul pentru mic dejun în multe zone ale lumii, dar ouăle bătute sunt probabil și primul preparat culinar pe care cei mai mulți dintre noi au încercat să-l facă.

Bineînțeles că au apărut de-a lungul timpului tot felul de trucuri care au rolul de a face ouăle bătute absolut perfecte. Unul dintre cele mai cunoscute este acela de a adăuga puțin lapte pentru ca ouăle bătute să fie pufoase. Dar dacă ai încercat deja acest truc și nu te-a impresionat, atunci trebuie să știi un secret care face ouăle bătute cu adevărat pufoase.

Ce să folosești?

În primul rând trebuie să renunți la a mai adăuga lapte sau apă plată atunci când bați ouăle. Secretul este să torni puțin sifon în amestecul de ouă după ce le-ai bătut bine și ai adăugat restul de ingrediente precum sarea sau verdeața.
Vei obține astfel cele mai pufoase și mai gustoase ouă bătute.

Cum funcționează?

Atunci când ouăle se încing în tigaie, căldura face bulele din sifon să se expandeze, umflând astfel ouăle. Și pentru că sifonul nu are aromă, miros sau culoare, nu afectează în niciun fel gustul ouălor bătute.

Cum să procedezi?

Dacă vrei să-ți uimești invitații la brunch din acest weekend, adaugă o lingură cu sifon pentru fiecare două ouă din compoziția ta. Nu uita că trebuie întâi să bați foarte bine ouăle, iar la final să adaugi sifonul și să mai bați puțin pentru a încorpora.
Dacă adaugi sifonul încă de la început riști să spargi acele bule de dioxid de carbon care fac ouăle să devină pufoase.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod