1 iunie la HAPPY CINEMA

HAPPYCINEMA® a pregătit copiilor cu vârsta de până în 12 ani o selecție de filme cu acces gratuit vineri, 1 iunie 2018. Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului cinematograful propune exercițiu de imaginație și de evadare din cotidian, preț de câteva ore. Părinții și copii sunt așteptați în rețeua HAPPYCINEMA® din București, Focșani și Buzău.

De 1 iunie, la Grand Cinema & More, cei mici se bucură de surprize tot weekendul

La Grand Cinema & More, Ziua Internațională a Copilului se transformă într-un întreg weekend de celebrare a veseliei. Activități pentru întreaga familie și premii garantate îi așteaptă în cinematograf pe cei mici, în perioada 1 - 3 iunie.

Operațiunea #GataLa4 revine: cea mai lungă zi din an devine cea mai scurtă zi de muncă!

Pe 21 iunie, în cea mai lungă zi din an, Red Bull aruncă mănușa celor închiși în birouri și-i provoacă să fie #GataLa4. A doua ediție din România a evenimentului global care dă liber angajaților cu voie de la șefi revine în aplauzele unanime ale departamentelor de HR.

După un mare succes la Opera Regală din Londra, LEO HUSSAIN dirijează Enescu la Sala Radio!

În 2016, dirijorul britanic LEO HUSSAIN debuta pe prestigioasa scenă a Operei Regale din Londra (Royal Opera House - Covent Garden) cu Oedipe de George Enescu, conducerea sa muzicală primind aprecierea unanimă a publicului și a criticii. Succesul său a fost urmat de reinvitarea sa la Opera Regală și de alte contracte în importante săli de concerte sau de operă europene. Un promotor activ al creațiilor lui Enescu, Leo Hussain a răspuns invitației de a dirija Enescu la Sala Radio.

Jamie’s Food Revolution Day 2018, cel mai mare eveniment de nutriție al primăverii a avut loc pe 19 mai la București

Sâmbătă, 19 mai 2018 a avut loc cea de-a 8-a ediție Food Revolution Day 2018 în România, parte din mișcarea mondială de educație alimentară a copiilor ca fundament al unei vieți sănătoase, creată în 2012 de către celebrul Jamie Oliver, organizat la nivel național cu sprijinul Carrefour România.

“Iacării acrobați. Povestea unui vis”: de 1 Iunie, lansare de carte la înălțime pentru copii curajoși

Îţi plac poveştile? Dar avioanele? Curtea Veche Publishing și Iacării Acrobați sărbătoresc Ziua Copilului la înălțime. Pe i 1 iunie 2018 esti invitata la o lansare spectaculoasă a uneia dintre cele mai frumoase povești despre împlinirea dorințelor: “Iacării acrobați – Povestea unui vis” de Alina Bâltâc, cu ilustrații de Yanna Zosmer, pe Aerodromul Bănești Prahova, de la ora 17:00. Participanții vor putea asista și la un antrenament aviatic al celor ce au reușit să uimească o lume întreagă.Vei avea ocazia de a-i întâlni pe cei trei piloți care și-au pus amprenta asupra istoriei aviației prin singura echipă independentă de acrobație aeriană din România: Ioan Postolache (cap formaţie Iacării Acrobaţi), Dan Ştefănescu (aripă dreapta Iacării Acrobaţi), şi Dan Conderman (aripă stânga Iacării Acrobaţi). La eveniment va participa și Irén Arsene Máté, directoare generală și co-fondatoare Curtea Veche Publishing. Cei mici vor avea parte de un moment special de lectură cu un invitat-surpriză.„Iacării acrobați. Povestea unui vis” este o carte în care vei descoperi povestea adevărată a trei copii isteţi şi curioşi care au crezut în visul lor şi au făcut tot ce le-a stat în puteri pentru a şi-l împlini şi a deveni piloţi. Şi nu orice fel de piloţi, ci acrobaţi plini de curaj, care evoluează în spectacole uluitoare sub numele Iacării Acrobaţi. Se prea poate să fi auzit de ei sau să fi urmărit cu sufletul la gură năzbâtiile pe care aceşti trei temerari le fac în înaltul cerului. Ești gata să decolăm? Intrarea la eveniment este liberă, iar confirmările de participare se primesc la adresa evenimente@curteaveche.ro. Cartea „Iacării acrobați. Povestea unui vis” de Alina Bâltâc este disponibilă în toate librăriile din țară și pe site-ul Curtea Veche la prețul de 44 de lei, alături de volumul “Iacării Acrobați. Aripi românești” de Maria Cristina Țilică (35 lei).

Restaurantul Pescăruș are un nou design interior, inspirat de sufrageriile bucureștene cu stil

Restaurantul Pescăruș de pe malul lacului Herăstrău are începând cu luna mai un nou design interior, inspirat de eleganta relaxata ce invită la conversație, specifica unei sufragerii bucureștene. Înconjurat de pădure și cu o vedere impresionantă către lacul Herăstrău, restaurantul Pescăruș este o destinație care atrage deopotrivă un public tânăr în căutare de experiențe gastronomice desăvârșite, dar și un public nostalgic, căruia restaurantul îi trezește amintiri și emoții.Conceptul de reamenajare a restaurantului  Pescăruș a fost dezvoltat de celebrul arhitect si designer Mihai Popescu, plecând de la conceptul fondator al restaurantului, acela de gastronomie  bucureșteană. Piesa centrală a amenajării este reinterpretarea candelabrului original al restaurantului, prin descompunere. Combinarea elementelor de mobilier moderne cu piese antice autentice oferă valoare contextului, reprezintă o invitație la imaginație și pune în valoare istoria și încărcătura emoțională a restaurantului Pescăruș.Cu o suprafață de 1400 mp și o capacitate de 900 locuri (600 interior și 300 exterior), restaurantul Pescăruș este o destinație emblematică din zona de nord a Bucureștiului, care îmbină istoria de aproape 80 ani cu spiritul actual al gastronomiei bucureștene moderne. Începând cu acest sezon, meniul restaurantului Pescăruș este semnat de Chef Henrik Sebok și propune o selecție de preparate internaționale menite să răsfețe papilele clienților de toate vârstele. În noua configurație de amenajare, restaurantul Pescăruș devine un spațiu cu design contemporan,  inedit si emblematic, potrivit nu doar pentru descoperirea gusturilor desavarsite , ci și pentru evenimente corporate sau private.

Krups Barista New Age, experiența unui coffee shop la tine acasă

Kopy Luwak, Black Ivory sau cafeaua preferată a lui Napoleon? În realitate, cea mai bună cafea este cea pe care o prepari chiar tu! Coffee lover declarat, acum poți descoperi o lume plină de arome și texturi cu Barista New Age de la Krups, espressorul automat pentru cele mai rafinate băuturi pregătite după rețete faimoase. Odată intrat în comunitatea pasionaților de cafea, transformi momentele zilei într-un mod de viață pe care îl vei adora. Cum începe totul? Cu un ecran intuitiv! Selectează băutura preferată și Krups Barista New Age îți va răspunde cu un espresso pentru diminețile în care ești pe fugă, un cappuccino pe care îl savurezi în liniște la prânz sau un caffe latte ușor, de seară. Completează cu un detaliu important - aparatul dispune de 17 băuturi presetate pe gustul fiecăruia; 9 rețete pentru cafea neagră, 7 pentru cafea cu lapte și funcția de apă fierbinte pentru ceaiuri aromate. Iar dacă dorești ca bucătăria ta să devină coffee shop-ul la care ai visat întotdeauna, creează cel mai hot eveniment al verii pe pagina ta de Facebook. Și, astfel, vei deține recordul cu cei mai mulți participanți. Impresionează-ți prietenii cu tehnologiile unice ale espressorului Barista New Age. Sistemul  Krups Quattro Force oferă o râșnire cu 20% mai rapidă în comparație cu modelele anterioare Krups, presare perfectă și sistem de extracție avansat al cafelei. Funcția de memorare te va ajuta să ai acces rapid la rețete tale favorite, iar cu One-Touch-Cappucino vei obține echilibrul perfect între densitatea micro-spumei și temperatura optimă de preparare a unui cappuccino cremos, printr-o simplă apăsare de buton. #GoodtoKnow -  prin sistemul unic Krups in-cup, espressorul spumează laptele direct în paharul sau ceașca ta. Cum funcționează? Duza inclusă în aparat coboară, încălzește laptele și apoi îl spumează. Deci, Latte Macchiato sau Flat White cu o spumă irezistibil de cremoasă? În plus, râșnița conică din metal dispune de patru setări automate ce ajustează gradul de râșnire  de la o măcinare fină pentru un espresso compact până la una grosieră pentru cafele cu o intensitate a aromei mai slabă. Next step, decorează-ți bucătăria în tendințele Hi-Tech și integrează espressorul Barista New Age, cu design modern și elegant & get the party started!

Sophia the robot intră în bucătărie la Bucătar după ureche, primul show de gătit marca LIDL

Pentru prima oară în România, un show de gătit are ca invitat special un robot. Sophia, robotul umanoid extrem de avansat, este invitata specială al celui de-al treilea episod Bucătar după Ureche.

2 Vibes Symphony: un concert inedit la Sala Radio!

Doi dintre cei mai cunoscuți percuționiști români - Ciprian Rogojan, fondator şi component al formaţiei Sistem - și Alexandru Anastasiu, membru al Orchestrei Naţionale Radio, organizator al primului festival internaţional de vibrafon din lume – vă invită miercuri, 30 mai (19.00), la Sala Radio, la un concert extraordinar derulat sub numele 2 Vibes Symphony.

Sfaturi pentru siguranta copiilor in trafic - beneficiile rear-facing

Noutatea în materie de scaune auto este Rear-facingul prelungit, un element de care depinde siguranța, chiar viața celor mici. Când vorbim de rear-facing ne referim practic la poziția copilului în mașină. Dacă micuții sunt așezați cu spatele la sensul de mers, atunci vorbim de rear-facing, în timp ce forward-facing este poziția în care ei merg cu fața la sensul de mers. Scaunele auto oferă posibilitatea de rear-facing prelungit, adică de a călători cu spatele la sensul de mers pentru o perioadă lungă de timp, recomandat este 4 ani. Aceste scaune auto sunt esențiale pentru siguranța și sănătatea bebelușilor și a copiiilor.Studiile recente subliniază cât de important este să îi așezăm pe cei mici într-un scaun auto cu spatele la sensul de mers. Să luăm drept exemplu cazul unui accident în care mașina merge regulamentar cu 50km/hr, iar copilul este așezat în scaunul auto cu fața la sensul de mers. Un obstacol care nu poate fi ferit apare în fața mașinii, iar impactul este inevitabil. În mod natural, în timpul impactului, datorită vitezei inițiale și opririi bruște trupul se va dezlipi de scaun și se va arunca cu putere în față, capul se apleacă, gâtul se întinde,  numai că centura îl va ține în loc. Centura o nouă forță exercitată asupra corpului, care îl bruschează din față, îl menține în loc, dar capul este liber. În tot acest timp corpul micuțului este delicat și încă în dezvoltare, iar capul lui reprezintă 25% din trup, în timp ce capul unui adult reprezintă doar 6%. Toată presiunea exercitată asupra bebelușului se va concentra în zona coloanei, gâtului și capului, în special când trupul celui mic se întoarce cu putere în scaun tras de centuri. Acțiunea poate cauza probleme grave, de exemplu paralizia. În momentul în care capul se apleacă foarte tare în față, vertebrele coloanei se deplasează, iar dacă se depărtează mai mult de 0,6 cm apare riscul paraliziei. Coloana celor mici este încă în plină dezvoltare, la fel și gâtul, iar capul pentru ei este mult mai greu. Este evident pericolul în care sunt puși micuții în poziția cu fața la sensul de mers. Detalii in acest video.Pe de altă parte, în poziția cu spatele la sensul de mers greutatea este distribuită integral în zona spatelui și a capului. Să nu mai vorbim că forța impactului este redusă, din moment ce copilul nu mai este aruncat în față, ci doar adâncit mai tare de scaun. Centurile nu mai prezintă un șoc în plus asupra trupului, iar capul este stabil și nu determină vertebrele să se depărteze, deci se reduce cu până la 75% riscul unor răni grave, inclusiv paralizia în cazul copiilor până în 2 ani.Intervine si problema vârstei recomandate până la care un copil trebuie să stea în poziția cu spatele la sensul de mers. Recomandat este până la 4 ani. În ceea ce privește răul de mașină studiile nu au găsit legături relevante între poziția rear-facing și starea de rău a micuților. Din nou, totul ține de obișnuință. În ziua de azi, când există infinit mai multe mașini decât acum 20 de ani, acum când traficul ne determină să așteptăm și de 3 ori la același semafor, când există mulți șoferi imprudenți ce ne pun până și nouă viața în pericol trebuie ca siguranța celor mici să fie mereu pe primul loc. Rear-facingul este o metodă ușoară și la îndemână care salvează vieți. Această poziție este recomandată până la 4 ani, iar țările nordice respectă acest criteriu cu strictețe, motiv pentru care numărul accidentelor în care copiii sunt răniți este mult mai mic.Varietatea de produse este extrem de generoasă, însă în momentul în care achiziționați un scaun auto, trebuie să aveți în vedere că este extrem de important să achiziționați un scaun auto de calitate, pentru că micile detalii care nu sunt întotdeauna vizibile: calitatea și componența plasticului, tipul și consistența metalelor folosite, densitatea materialelor, etc – sunt cele care contribuie în mod esențial la siguranța călătoriilor celui mic. Unul din scaunele auto care îndeplinește cerințele de mai sus și care a fost testat de către forumuri specializate, în cele mai dure condiții este REBL Plus, de la Nuna. Puteți găsi mai multe informații despre produs și despre testele sale de siguranță, aici.Pret promo: 1.999,00 RON.

Cimitirul Bellu, în topul preferințelor bucureștenilor, în Noaptea Muzeelor

Aproape 18.000 de oameni s-au strâns sâmbătă seara la Cimitirul Bellu, pentru o nouă ediție Noaptea Muzeelor. Aurelian Temișan, Rodica Popescu Bitănescu și Marius Bodochi au adunat mii de vizitatori în locație. Zeci de mii de bucureşteni şi nu numai au marcat şi în acest an Noaptea Muzeelor în Capitală. Tururi încărcate de istorie, spectacole live, dansuri populare şi un concert inedit Live marca Aurelian Temișan&Band au transformat Cimitirul Bellu în cel mai vizitat muzeu din București.Muzica nu a fost însă singură activitate pregătită în cimitirul Bellu. O aplicaţie interactivă i-a provoat la un adevărat joc pe cei prezenţi, atât pe cei mai tineri dintre vizitatori, cât și pe cei mai în vârstă. Rodica Popescu Bitănescu, Anca Sigartău și Marius Bodochi au fost responsabili cu distracția și voia bună, punând în scenă una dintre cele mai celebre piese ale marelui Caragiale. Actrița Monica Davidescu a fost gazda evenimentului. Aurelian Temișan a sustinut un concert de zile mari, pe scena amenajată în fața cimitirului Bellu. Lumea a iesit la dans si a incins hora in fata scenei. Fetita artistului, Dora, si-a urmarit tatal pe tot parcursul reprezentatiei artistice si chiar a dansat si cantat alaturi de el. A fost o seara plina de evenimente culturale, inca o editie de succes a Noptii Muzeelor.Bogdan Alexe, regizorul și producătorul evenimentului a declarat: “A fost un eveniment special, pe placul bucureștenilor, care au venit într-un număr foarte mare în Cimitirul Bellu. Programul din acest an a fost unul foarte variat, pentru toate gusturile și toate vârstele și ne bucură faptul că am fost în topul preferințelor și anul acesta, de Noaptea Muzeelor". 

Țestoasele Ninja vin pentru prima dată în România, la ParkLake Shopping Center

În perioada 1-3 iunie, la ParkLake Shopping Center copiii mai mici sau mai mari sunt așteptați să le cunoască pe tinerele Țestoase Ninja. Leonardo, Michelangelo, Donatello și Raphael vin în premieră în România și vor petrece trei zile amuzante alături de clienții centrului comercial. În plus, jocuri video, face paiting, ateliere creative și o zonă foto specială completează distracția.   În perioada 1 – 3 iunie, zilnic în intervalul orar 14:00 – 20:00, în ParkLake, copiii și părinții acestora sunt așteptați să se distreze la atelierele creative, dar și în zonele special amenajate pentru ei cu ocazia venirii Țestoaselor Ninja. Astfel, participanții vor putea interacționa cu îndrăgitele personaje și vor putea pătrunde în universul acestora prin intermediul zonei Xbox și a zonei foto amenajate pentru ei, dar și prin participarea la activitățile tematice. La atelierele creative, cei mici vor putea realiza, folosind diverse materiale, propria mască, astfel încât să se asemene Țestoaselor Ninja. În plus, vor învăța cum să realizeze o replică în miniatură a personajelor preferate folosind tehnica origami, vor decora baloane verzi în tematica evenimentului, cu ajutorul hârtiei creponate, și vor picta țestoase din lut pe care le vor lua acasă. Iar pentru copiii curajoși, care vor să fie asemeni personajelor preferate, se găsesc surprize destule la colțul de face painting. De asemenea, zilnic în intervalul orar 16:00 – 17:00, tinerele Țestoase Ninja vor defila în ParkLake, oferind un spectacol unic și o paradă pe măsura renumelui lor pentru publicul centrului comercial. Copiii care vor să continue distracția si după joaca alături de Țestoasele Ninja, vor avea parte de încă o surpriză: tot pe 1 iunie, cel de-al doilea spațiu Kiddo Play Academy își deschide porțile pentru copiii din ParkLake. Situat la etajul 1 al centrului comercial, acesta este un loc de joacă cu un concept unic și inovator denumit EDUTAINMENT (educational entertainment). Creat special pentru cei mici, noul spațiu se întinde pe o suprafață de aproximativ 1200 mp și are ca tematică natura, urmărind să dezvolte abilitățile, talentele și cunoașterea copiilor prin joacă și experiențe noi.La început de iunie, copilăria este celebrată la ParkLake cu voie bună, activități distractive și, cel mai important, cu personaje de poveste care au scris istorie pentru multe generații de copii. Vino să te bucuri alături de Leonardo, Michelangelo, Donatello și Raphael - Țestoasele Ninja! Mai multe detalii despre evenimentele ParkLake, dar și programul complet găsiți pe www.parklake.ro și pe pagina de Facebook ParkLake Shopping Center.

250 voluntari au colectat 4500 kilograme de deșeuri în Urlați, Prahova

Parteneriat P&G și Let’s Do It, Romania ! pentru o Românie mai curată

Vară efervescentă și bizar de răcoroasă cu Zarea Lively Collection

Viața e o înșiruire de momente, momentele efervescente, în care suntem noi înșine, momente vii când împărtășim distracția, prieteniile, plăcerea și mâncarea. Iar torida vară poate fi o înșiruire de momente răcoroase, alături de ZAREA Lively Collection.

Nestlé lansează o inițiativă globală prin care ajută copiii să ducă o viață mai sănătoasă

“Nestlé for Healthier Kids” va ajuta 50 de milioane de copii să ducă o viață mai sănătoasă până în 2030

Taberele Coolturale BookLand- îți descoperă valoarea și te teleportează pe tărâmuri de poveste

Ajunse la a 6a ediţie, Taberele Coolturale BookLand reprezintă un proiect care s-a diferențiat de restul taberelor pentru simplul motiv că echipa organizatoare și-a propus de la bun început un concept care să se apropie de ‚tabăra ideală’ la care visa în copilărie. Acea tabără în care te distrezi din plin, îți faci super prieteni dar și înveți lucruri extraordinare. Organizate sub motto-ul BookLand este „Cel mai inteligent mod de a te distra!". taberele se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 18 ani, abordând o conduită educațional - motivațional - inspiraţională în stil “open mind”. Proiectul cooltural invită copiii la o provocare sub forma unui mix de cultură, distracție și acumulare cognitivă. Timpul este alocat workshop-urilor de literatură, teatru, muzică, dans, psihologie practică, atreprenoriat, oratorie, dar și sesiunilor de călărie, înot, fotbal, tiroliană, drumeții și treasure hunting, concurs foto, jocuri în echipă, teatru interactiv, karaoke și disco.   Cu ajutorul invitaților din rândul actorilor, scriitorilor, trainerilor și antreprenorilor - cu care BookLand colaborează în cadrul Conferințelor BookLand Evolution - tinerii primesc suficientă inspirație pentru a-și descoperi înclinațiile. Astfel nu au timp să se plictisească și nu mai simt impulsul de a reveni la gadgeturile preferate. Varietatea și multitudinea de stimulente (inclusiv activitățile sportive zilnice - echitație, pescuit, drumeții și excursii pentru vizitarea unor obiective turistice, sporturi în aer liber, foc de tabără) îi vor ține mereu în priză, așa cum sunt obișnuiți, doar că ancorați în lumea reală, nu cea virtuală.  Datorită programului de educație alternativă în scopul dezvoltării personale și stimulării gândirii în mijlocul naturii, din taberele coolturale tinerii pleacă mai siguri pe ei, mai independenți, mai responsabili și mai comunicativi.  Având 3 destinații externe - comitatul Galway (Irlanda), Stockholm (Suedia) și Reykjavik (Islanda) - și 2 interne -Valea Lotrului și Delta Dunării (Gura Portiței) - taberele din acest an au o agendă plină de activități interesante.   Celor interesați să primească mai multe detalii, Asociația BookLand le stă la dispoziţie pe tabara@book-land.ro sau www.book-land.ro/tabara.

Cartierul Creativ hub+store se deschide în perioada 18 - 27 mai, la Victoria 46

Cartierul Creativ hub+store își deschide porțile în perioada Romanian Design Week (18-27 mai) și va prezenta o selecție de produse de design curatoriate, care s-au remarcat de-a lungul ultimilor ani prin fezabilitate și succes pe piață: de la obiecte de mic mobilier, decorațiuni, cărți, accesorii, bijuterii până la postere, papetărie și produse pentru copii, magazinul va expune și va promova peste 50 de designeri și artiști.Cartierul Creativ hub+store este un prim demers realizat de Cartierul Creativ în parteneriat cu Startarium, ce își propune să contribuie la dezvoltarea produselor locale și a antreprenoriatului creativ, din convingerea că acesta este un instrument valoros de dezvoltare economică, dar și comunitară și socială. Dezvoltat împreună cu Startarium, spațiul de tipul pop-up va fi activ timp de 10 zile și își propune să aducă împreună oameni, rețele, comunități, promovând o selecție de prezențe și de activități ce au devenit exemple de bună-practică în domeniul creativ. Situat pe Calea Victoriei, o stradă cu istorie în materie de comerț, Cartierul Creativ hub+store va aduce laolaltă design contemporan, inițiative antreprenoriale curajoase și proiecte multidisciplinare aflate la interesecția dintre domenii. Scopul spațiului este de a susține antreprenoriatul creativ prin promovarea produselor pe care acesta le generează, dar și încurajarea consumului de proiecte creative la nivel local, contribuind astfel la dezvoltarea industriei. În acest sens, se va organiza și o serie de evenimente “Meet and greet”, care vor introduce designerii într-un dialog cu producători, distribuitori sau alți stakeholderi pentru antreprenorii creativi din România. De asemenea, spațiul de la Victoria 46 va fi, pe toată perioada, gazda unui program dedicat industriilor creative și tinerilor antreprenori, ce va cuprinde conferințe, întâlniri și workshop-uri organizate în parteneriat cu instituții și branduri ce împărtășesc aceleași valori cu cele ale Cartierului Creativ. Progamul de expoziții și activități explorează teme diverse, de la evoluția designerului-antreprenor și a creativilor multi-talentați, până la evoluția designului sustenabil, și include studii de caz ce prezintă exemple de proiecte care au reușit să folosească creativitatea și instrumentele specifice designului în scopul dezvoltării urbane și sociale.Ce puteți vizita la Victoria 46 in perioada 18-27 maiSWEDISH FASHION AND DESIGN STORIES - Ambasada Suediei la București, în parteneriat cu Institutul Suedez, prezintă expoziția de imagine și text Swedish Fashion and Design Stories, esența scenei suedeze de design din ultimii 15 ani. În cadrul ei sunt prezentați designeri deschizători de drum și reprezentanți ai generației de designeri tineri care duc mai departe povestea artei, a măiestriei și a conștiinței sociale. EXPOZIȚIA INDUSTRIELL IKEA - Conceptul expoziției este „Realizat manual-Produs în Masă” – un exemplu de colaborare și un mod de lucru cu totul nou pentru IKEA, care a dus la o colecție complet neașteptată. Creată în colaborare cu designerul olandez Piet Hein Eek, colecția INDUSTRIELL explorează imperfecțiunea și păstrarea amprentei umane într-un produs. Acesta este farmecul INDUSTRIELL: chiar dacă este produsă în masă, fiecare obiect este imperfect și unic. SHOWCASE DE GRAPHIC DESIGN EPSON -  Epson va prezenta un showcase de grafică pe tricouri și va promova trei tineri designeri români, câștigători ai competiției de ilustrație organizată în luna martie. În zilele de 19 și 20 mai vor avea loc demonstrații de printare cu cea mai nouă imprimantă pe textile direct-to-garment.Programul complet al evenimentelor din Cartierul Creativ hub+store este disponibil pe institute.ro și în aplicația THE INSTITUTE.

5 idei distractive de accesorii și articole de party care transformă orice petrecere pentru copii într-o aniversare memorabilă

Ziua de naștere a copilului tău nu e deloc o misiune ușoară. De la alegerea și amenajarea locației, până la selectarea celor mai interactive și distractive activități sau meniul special, știi că fiecare detaliu chiar contează pentru cei mici. Un lucru e sigur: cel mai mare secret pentru o super petrecere stă în accesoriile care aduc culoare și veselie atmosferei - dar care sunt cele mai importante și cum le alegem ca să fie pe placul sărbătoritului și invitaților?Echipa BluParty cu peste 12 ani de experiență în organizarea de petreceri pentru copii, ne-au povestit care este topul celor mai distractive accesorii pentru cea mai tare petrecere a juniorul tău.1. Spațiile de joacă gonflabile: cele mai populare accesorii la petreceri„Spațiile de joacă gonflabile sunt cele mai solicitate accesorii la petrecerile celor mici. Motivul e simplu: le permit copiilor să țopăie minute bune fără oprire, să și interacționeze, iar asta nu poate decât să-i bucure pe micuții încărcați cu multă energie și chef de joacă. În topul jocurilor gonflabile pentru copii se află piscina cu bile, toboganele sau bouncerele, pe care cei mici le adoră.”, aflăm de la Mădălina Râpanu, manager BluParty.Piscina cu bile este exact ca o piscină normală gonflabilă pentru copii, doar că, în loc de apă, este umplută cu o mulțime de bile colorate, în care ce mici se pot „scălda” de zor. Pot fi organizate activități de treasure hunt cu copii sau diverse jocuri senzoriale, indicate pentru cei sub 4 ani. Piscinele standard au o capacitate de maxim 10 copii simultan, însă spațiile de joacă special amenajat pot avea și piscine cu capacitate mai mare.Alte jocuri gonflabile potrivite pentru petrecerea micuților sunt și bouncerele, care pot oferi dinamism oricărei petreceri pentru copii. Bouncerele au forme și dimensiuni diferite, de la bouncere în forma de castel cu turnuri, Corabia Piraților sau chiar modele cu tobogane încorporate. Atât piscina cu bile, cât și bouncerele sunt potrivite mai ales pentru evenimentele în aer liber, dar pot fi amplasate și în interior, în funcție de spațiul disponibil în locație. In cazul în care locația aleasă nu are spații gonflabile pentru copii, opțiunea cea mai simplă e de a închiria un astfel de echipament. Vestea bună este că majoritatea furnizorilor includ atât transportul, cât și montajul, așadar, o grijă în minus.2. Baloane cu heliu, decorațiuni speciale și ghirlande din baloaneDecorarea locației petrecerii este și ea un punct extrem de important pentru petrecerea celor mici. Pentru ei e foarte important ca totul să fie colorat și vesel, iar accesoriile care ajută cu siguranță la asta sunt decorațiunile din baloane, ghirlandele speciale, bannerele sau ornamente deosebite din hârtie. Baloanele se găsesc într-o mulțime de variante, de la cele cu heliu, colorate, cu mesaje nostime sau chiar articole personalizate, baloane umplute cu confetti, în formă de cifră sau animăluțe și personaje amuzante.Petrecerea mai poate fi decorată și cu ghirlande din baloane, care e indicat să fie amplasate chiar la intrarea în locație, pentru a-i introduce pe cei mici în atmosfera evenimentului. Pe lângă baloane cu heliu și ghirlande din baloane, mai există și bannerele cu „La multi ani!”, care pot fi personalizate cu numele și fotografia sărbătoritului, pentru a-l face să se simtă special. Avantajul acestor accesorii este că sunt ușor de personalizat în funcție de tematica și dimensiunile dorite, și aduc un plus de personalitate evenimentului. 3. PiñataAccesoriul de petrecere surprinzător și distractiv este jocul de piñata, care este o adevărată atracție pentru cei mici.Realizată din hârtie, material textil sau carton, piñata este o figurină colorată cu un compartiment în interior care ascunde de regulă bomboane sau dulciuri, dar poate fi umplută și cu jucării sau confetti. Tot ce trebuie să facă prichindeii e să încerce să obțină surprizele din piñata prin a încerca să o spargă cu ajutorul unui băț, figurina fiind poziționată cât mai departe de sol. 4. Filmare și fotografiere cu Drona 4kAccesoriul de petrecere care se distinge de cele clasice este o dronă 4k, cu ajutorul căreia poți fotografia și filma întreaga aniversare a celui mic într-un mod unic. "Fotografiile și filmările cu o dronă 4k sunt mult mai spectaculoase față de cele obținute cu aparatura obițnuită, și îți asigură o petrecere „altfel”, de care toți invitații vor fi foarte încântați. Este potrivită pentru o petrecere în aer liber, cu un număr mare de invitați, de la care vrei să rămâi cu un material cu cadre unice pe care să îl împărtășești cu cei dragi”, ne spune Mădălina Râpanu, manager BluParty.5. Candy Bar, Fântână de ciocolată și Mașină de vată de zahăr„Dulcele nu are cum să lipsească de la o petrecere pentru prichindei. Pe lângă tort, cea mai simplă și rapidă variantă este organizarea unui Candy Bar, unde, de regulă, părinții solicită dulciuri diverse, fântâna de ciocolată fiind cele mai dorit desert, pentru că este delicios și rapid, deci ideal pentru îndulcirea tuturor”, ne dezvăluie Mădălina Râpanu.Candy Bar-ul este colțul dulce al celor mici, dar și al celor mai mari, unde pot găsi fursecuri, bomboane colorate, cupcakes, candy pops sau marshmallows. Pentru o alternativă mai sănătoasă, există și Candy Bar cu tarte cu fructe și sucuri naturale. Printre deserturile de la petrecere se numără și mașina de vată de zahăr, iar vata poate fi colorată în funcție de tematica petrecerii sau de dorințele sărbătoritului.Care este costul accesoriilor de petrecere pentru copii?Ca să organizeze petrecerea micuților cu accesorii și articole de petrecere, părinții sunt cei care trebuie să se gândească și la costuri, care variază în funcție de numărul de invitați, tipul evenimentului și durată. Pentru a dispune de spațiile de joacă gonflabile, care includ transport în București, montaj și demontaj și asistență, părinții scot din buzunare sume cuprinse între 500 și 1200 lei pentru o durată de 3h.Decorul cu baloane din latex cu heliu, baloane folie în formă de cifră sau personaje diverse pornește de la 5 lei/ buc și ajunge la 49 lei/ buc, ghirlandele costă între 319 lei/ buc și 459 lei/ buc, iar o ploaie de baloane, 359 lei - 439 lei, cu 100-150 de baloane. Pentru surprinderea decorurilor și distracției petrecerii există serviciul de filmare aeriană 4K și/sau Full HD și fotografie aeriană de 12 megapixeli, care costă aproximativ 688 lei.Iar pentru dulcele nelipsit, părinții pot opta pentru Candy Bar cu dulciuri și prăjituri personalizate cu numele sărbătoritului, pentru 20-50 de copii la prețuri cuprinse între 629 lei și 1099 lei, dacă aleg o fântână de ciocolată pentru 50-100 de invitați, care include și un asistent și consumabile servire, părinții plătesc de la 688 lei la 1145 lei, iar un stand cu vată de zahăr, care include consumabile și personal, costă aproximativ 589 lei.

Un nou capitol al mişcării naţionale “Şi eu trăiesc sănătos!” – SETS2020

Prin proiectele naționale de social marketing create, echipa Fundației PRAIS promovează educaţia tinerei generaţii, două dintre cauzele pe care le susținem fiind stilul de viaţă echilibrat și prevenirea obezității infantile.

8 zodii care oferă prea mult celor din jur

Suferi de frica abandonului? Ce este și cum poți ameliora simptomele

Legume care pot provoca moartea consumatorilor

13 motive pentru care zodia Leu e cea mai bună

Principalele 4 simptome ale cancerului de vezică urinară

Cum a scăpat-o Brad Pitt pe Gwyneth Paltrow de violatorul Weinstein: „Dacă o mai superi, te omor“

Trucuri de stil inspirate de Meghan Markle. Orice femeie le poate urma

25 de pisici caraghioase care stârnesc hohote de râs cu prostiile pe care le fac

Andreea Marin a dat nas în nas cu Tuncay la Viva Party! Gafa făcută, taxată

Un nou scandal la Hollywood: Morgan Freeman, acuzat de hărţuire sexuală. Reacţia actorului

Ce nu poţi accepta într-o relaţie, în funcţie de zodia ta

De ce nu pot empatiza unii oameni și cum ar trebui să te porți cu ei

Remedii naturale pentru diaree

12 exemple clare care arată că unora chiar nu le pasă de nimic

3 semne că bărbatul pe care îl placi e pregătit pentru o relaţie

Cele mai importante 8 sfaturi pentru slăbit sănătos care chiar funcționează

Reguli de sănătate și frumusețe inspirate de femeile din Japonia

Mariah Carey, schimbare spectaculoasă: Vedeta a slăbit enorm şi arată ca la 20 de ani

Au copiat şi Parisul, cu tot cu Turnul Eiffel: Reacţia unui francez când a văzut ce au făcut chinezii

21 de animale care au pierdut eroic lupta cu somnul: Sunt terminate de oboseală!

Cum să faci tort de ciocolată fără făină. O reţetă genială

Cum arată jucăriile preferate ale copiilor din diverse ţări. 30 de imagini care te vor emoţiona

20 de vedete care nu se mai satură de Disneyland

Ce a purtat Meghan Markle la prima apariţie publică în calitate de Ducesă de Sussex

Pete artistice: Ce poate ieși dintr-o ceașcă de cafea vărsată

Meghan Markle, machiajul care a întors lumea pe dos! Ce s-a întâmplat după apariția ei

LEVI'S® dă startul ținutelor de vară

Ce nu face Kim Kardashian ca să vândă un parfum! S-a pozat iar dezbrăcată

Modul în care te vei îndrăgosti anul acesta, în funcţie de zodia ta

Ce este sinestezia și cum îți dai seama dacă e prezentă în viața ta?