Cum poți să ai un Crăciun de designer

La doar câteva zile de la febra reducerilor de Black Friday, două întrebări se aud la tot pasul: „Ce faci de Revelion?” și „Când apar vitrinele de Crăciun?”. Dacă la prima răspunsurile variază de la cele mai serioase la meme și virale, recunoaștem cu toții că, atunci când vine vorba de Crăciun, avem o slăbiciune. Și chiar dacă sărbătoarea Crăciunului este despre bucuria de a fi împreună, familie și timp de calitate, uneori mintea ne zboară și la lucruri mai... lumești. Cu siguranta fiecare dintre noi a visat, cel puțin o dată, la luminițele din Paris, bradul din centrul New York-ului sau decorațiunile marilor hoteluri.  Anul trecut, ne-am entuziasmat gândindu-ne la bradul de Crăciun de la Westfield San Francisco Centre, semnat de designer-ul Matthew Schwam, care și-a arogat premiul de „cel mai instragramabil brad de Crăciun”. Și pe bună dreptate. Tot pentru un brad întors au optat și cei de la Hotel del Coronado, din California, alegând, de această dată, mai multă culoare și urmând tema „Winter of Whimsy”. Pe lista preferințelor a fost și bradul de Crăciun realizat de celebra casă Maison Pierre Frey pentru Hotel Costes, Paris. Din materiale colorate, broderii, lumini și plante. Nu putea lipsi din top nici bradul de Crăciun de la hotelul Four Seasons din Paris, semnat de Jeff Leatham, designer floral. Dacă în anii trecuți am suspinat la fiecare dintre aceste decorațiuni, la aranjamente de Crăciun speciale, la brazi inediți, anul acesta e mai simplu. Poți avea ușor un brad de Crăciun semnat de un designer. Floria organizează, în perioada 15 noiembrie-16 decembrie, un concurs și oferă ca premiu un Crăciun de designer. Așadar, dar vrei să ai un brad de Crăciun unic, semnat de un designer olandez, trebuie doar să te înscrii. Regulile sunt simple: cumpără flori, decorațiuni florale, aranjamente de Crăciun sau coronițe din oricare din Florăriile Floria sau de pe www.floria.ro. Dacă optezi să mergi în florării, cumpără produse florale, aranjamente de Crăciun sau plante de minim 100 de lei, apoi completează toți pașii necesari înscrierii. Dacă alegi să comanzi online, vei fi automat înscris în concurs și ai șansa să câștigi bradul de Crăciun oferit de Floria, semnat de un designer olandez. Nu trebuie decât să faci un gest frumos sau să îți faci ție o bucurie, și ai șansa să câștigi. Nu trebuie decât să cumperi flori, aranjamente de Crăciun sau plante, și apoi să aștepți extragerea. Aceasta va avea loc în jurul datei de 16 decembrie, deci în timp util pentru ca bradul să ajungă la tine și să alegi locul cel mai potrivit din casă pentru el. Mai multe detalii despre participarea la concurs găsești pe www.floria.ro sau în Florăriile Floria.

4dads- un proiect curajos cu și pentru tați

Proiectul #4dads pornește astăzi la drum oficial, o dată cu lansarea primului video din seria “4dads talks”. Proiectul s-a născut din ideea lui Daniel Osmanovici, căruia i s-au alăturat Cezar Ionașcu, Dan Cruceru și Alex Zamfir. Fiecare dintre ei tată de unu sau mai mulți copii, fiecare dintre ei foarte diferit de ceilalți, dar cu toții uniți de dorința de a-și împărtăși experiențele de tată și de încercarea de a fi zi de zi tați mai buni pentru copiii lor.Proiectul pornește cu o serie de discuții înregistrate și difuzate în mediul online, dar echipa proiectului are ca obiectiv ieșirea cât mai rapidă în offline, respectiv la întâlniri față în față cu părinții în cadrul diferitelor conferințe, seminarii sau evenimente corporate.“Totul a început în mintea mea în octombrie 2016, într-o vizită la Paris, la o mare conferință a bloggerilor de parenting din Europa. Acolo am dat peste un blogger englez care mi-a povestit despre comunitatea taților din UK. Nu știu de ce a durat atât să pornesc acest proiect, dar simt că este unul potrivit nu doar pentru noi, ci pentru întreaga piață de parenting din România” a declarat Daniel Osmanovici.Cei patru tați își propun să aducă pe scenele pe care se vor urca discuții reale despre ce înseamnă să fii părinte. Cu lucrurile frumoase, dar și cu cele foarte grele. Cu sentimentele ce trebuie trăite pentru a fi înțelese, dar și cu nervii care pot fi întinși la cel mai înalt nivel de către copil. Cu amintirile frumoase din copilărie, dar și cu traumele cu care fiecare dintre cei patru tați vine de acolo. Pe scurt, băieții își doresc să povestească așa cum nu a mai făcut-o nimeni până acum: sincer, relaxat, real, fără poleială, fără teamă. Ei consideră că din astfel de discuții toți vor avea de câștigat, căci este mult mai ușor când realizezi că, în realitate, toată lumea se confruntă cam cu aceleași situații în viața de părinte. Iată și linkul primului video. Mai multe detalii si pe pagina de facebook 4dads.

Douglas lansează campania anuală de strângere de fonduri „Believe in Angels”

Douglas România lansează campania anuală de strângere de fonduri „Believe in Angels” începând cu 23 noiembrie 2018. Anul acesta, beneficiarul campaniei este Fundația HOSPICE Casa Speranței, iar fondurile vor fi direcționate către sponsorizarea activităţii de asistență medicală paliativă acordată gratuit pacienților copii și adulți suferinzi de boli incurabile, pacienți ai HOSPICE Casa Speranței.

La Plaza România, ghetuțele copiilor din familii defavorizate sunt gata să primească cadouri de Moș Nicolae

Plaza România lansează o inițiativă pentru sprijinirea copiilor și tinerilor din familiile nevoiașe susținute de Asociatia Mia’s Children, de Moș Nicolae. În perioada 21 noiembrie – 5 decembrie, în zona Rotondă de la parterul Plaza România vor fi amplasate ghetuțe ale copiilor din programele educaționale Mia’s Children, pe care doritorii le pot umple cu cadouri.

Parfum de sărbătoare și un strop de glam - ingredientele cheie în colecția de Crăciun FlorariaMobila.ro

FlorăriaMobila.ro, florărie online, propune un mix inedit de flori, plante decorative și accesorii de Crăciun pentru decorațiuni de iarnă care să aducă parfum de sărbătoare și un strop de #winterglam în fiecare casă.

Poveștile prind viață în acest weekend la Festivalul NARATIV!

Rezervă-ți acum locul gratuit!

Tefal Ultimate Pure, super-fierul pentru super-mame

Wow, ce repede trece timpul! Parcă mai ieri schimbai bilețele de dragoste, iar acum deja e rândul puștiului tău să trăiască fiorii primului date.

Celebrul Chef Frank Oehler gătește începând de azi alături de Chef Samuel la Kaufland Pop Up Restaurant

Timp de trei zile, începând de astăzi, celebrul Chef Frank Oehler, ce deține o stea Michelin, va găti în exclusivitate alături de Chef Samuel Le Torriellec la Kaufland Pop Up Restaurant.

Gabriela Urse laureata in cadrul Galei Performanței & Excelenței 2018, cu distinctia pentru implicare sociala

Devenită deja o tradiție, Gala Performanței & Excelenței, aflată la a VIII-a ediție anul acesta, este un eveniment dedicat promovării și recunoașterii personalităților care s-au remarcat și au reușit să-și facă un renume semnificativ în diferite domenii de activitate, prin proiectele și activitățiile lor.

Black Friday 2018: 442 de cărți într-o singură comandă

Libris.ro, cel mai mare retailer online de carte din România, a înregistrat de Black Friday 2018 vânzări de 1,6 milioane de lei. Pentru al doilea an, în topul vânzărilor s-a aflat un autor român – Petronela Rotar. Valoarea cumulată a reducerilor oferite de Libris.ro de Black Friday 2018 a fost de peste 500 de mii de lei. Discounturile de până la 97% au fost oferite la 85% din titlurile disponibile pe Libris.ro, incluzând aici și muzică, jocuri și produse complementare cititului. Ca și anul trecut, cel mai mare segment de clienți a fost reprezentat de femei. Astfel, 75% dintre persoanele care au ajuns pe site pe 16 noiembrie au fost femei, iar cele mai multe comenzi (70%) au fost făcute de segmentul de vârstă 25-44 de ani. 67% din traficul total a avut ca sursă dispozitivele mobile, de unde s-au făcut de altfel și cele mai multe comenzi (52%), în creștere față de anul precedent, când 40% din comenzi au venit de pe dispozitive mobile. Media valorii per comandă a crescut cu 20%. Cea mai mare comandă a fost făcută din Slatina, județul Olt, și a însemnat 442 de cărți, în valoare de 4.011 lei. Cea de-a doua comandă ca mărime a fost plasată din București și conține 245 de produse (cărți, dar și CD-uri), iar top 3 se încheie cu o comandă de 230 de produse plasată din Câmpina, județul Prahova. Per total, cele mai multe comenzi s-au făcut din București, Capitala fiind urmată de Cluj, Iași, Timiș și Brașov. “Estimăm că până marți vor fi expediate în totalitate comenzile plasate de Black Friday. Mare parte dintre acestea au fost procesate și predate spre livrare vineri și sâmbătă. Ne-a ajutat în acest sens mutarea în noul depozit care, pe lângă capacitatea de stocare de 3 milioane de cărți, permite procesarea unui număr triplu de comenzi, până la 10-12.000 zilnic. Ne-am dorit ca mutarea să fie încheiat[ înainte de Black Friday, tocmai pentru a păstra timpul scurt de livrare cu care ne-am obișnuit clienții”, declară Laura Țeposu, Director de Dezvoltare și Fondator Libris.ro.Cărțile din categoriile Beletristică, Copii și Dezvoltare Personală au fost cele mai căutate de clienții Libris.ro. În total, au fost vândute peste 73.000 de volume. Pentru al doilea an, topul vânzărilor de Black Friday este condus de un autor român, Petronela Rotar. Dacă anul trecut romanul Orbi a fost cel mai comandat, acum un alt titlu al autoarei a fost atractiv pentru clienții Libris.ro –Privind înăuntru. Top 10 cele mai bine vândute titluri de Black Friday 2018:1.    Privind înăuntru - Petronela Rotar2.    Miss Wyoming - Douglas Coupland3.    Splendida cetate a celor o mie de sori - Khaled Hosseini4.    Edison. Misterul comorii dispărute - Torben Kuhlmann5.    Băiatul cu pijamale în dungi - John Boyne6.    Comunicarea eficientă - Christopher Turk7.    Femei care aleargă cu lupii - Clarissa Pinkola Estes8.    Limbajul secret al copiilor - Lawrence E. Shapiro9.    Vânătorii de zmeie - Khaled Hosseini10.    Cronica vieții mele - Bob DylanDin totalul de comenzi, 2.000 au conținut și donații pentru Salvați Copiii, însumând 8.500 de lei. Libris.ro a finalizat în octombrie noul depozit de carte, a cărui construcție a demarat în urmă cu 12 luni. Investiția a fost de aproape 4 milioane de euro. Suprafața noului depozit este de 5.000 de metri pătrați, de trei ori mai mare decât cea a fostului depozit și permite un stoc constant de peste 3 milioane de cărți, dar și produse din celelalte game prezente pe site: muzică, jocuri, jucării și alte articole care completează experiența lecturii. De asemenea, investiția pe partea de software permite procesarea a 10.000-12.000 de comenzi zilnic.

De Ziua Prematurității, Dorna și Salvați Copiii anunță donații către încă 10 maternități din țară, în cadrul campaniei Grijă pentru copii – Job de o secundă

Cu ocazia Zilei Mondiale a Prematurității, Dorna și Salvați Copiii au anunțat dotarea, pe parcursul anului 2018, a 10 maternități din România cu echipamente de specialitate necesare îngrijirii medicale a copiiilor născuți prematur. Donațiile, realizate ca parte a campaniei Grijă pentru copii „Job de o secundă”, au fost în valoare de 100.000 de euro.

Beck’s aduce patru tipuri de bere inspirate din locurile deosebite ale lumii

De peste 140 de ani, Beck’s cucerește lumea și astăzi este exportată în peste 90 de țări. Noua gamă Beck’s unește această experiență cu expertiza germană în domeniul berii și aduce împreună beri inspirate din patru colțuri ale lumii: o bere cu personalitate, cum este Pale Ale (din Anglia), o bere aromată Amber Lager (din Australia), o bere armonioasă Red Ale (din Irlanda) și o bere tradițională 1873Pils (din Germania).

Avon lansează gama „Frozen”, inspirată de celebrul film Disney

Avon lansează în luna noiembrie gama de îngrijire corporală și a părului pentru copii, „Frozen”. Fetițele care vor să aibă un păr și o piele frumoasă ca prințesele Elsa și Anna se pot răsfăța de acum încolo cu produse speciale.

Puzderie de oameni la lansarea celei mai noi cărți scrise de Ioana Lee

Volumul bilingv "Eseuri din capitala lumii" a fost lansat de scriitoarea Ioana Lee, în fața unui public extrem de numeros, prezent la târgul de carte Gaudeamus, ediția 25, desfășurată între 14-18 noiembrie 2018 la Romexpo.

„50 de rețete de post” de Gina Bradea - pentru pasionații de gastronomie

Duminică, 18 Noiembrie 2018, în cadrul celei de-a 25-a ediții a Târgului Internațional Gaudeamus are loc lansarea cărții „50 de rețete de post” scrisă de food bloggerul Gina Bradea, renumită pentru www.pofta-buna.com, unul dintre cele mai mari bloguri culinare românești, axat pe bucătăria tradițională românească. Această carte este prima din seria de autor „50 de reţete”, sub care va scoate multe alte volume cu tematici diferite. Gina Bradea este printre pionierii food blogging-ului culinar românesc, având peste 6 ani experiență, timp în care a publicat 1,400 rețete. Pe pag Facebook are 307,000 fani, alţi 450,000 în cel mai mare grup culinar românesc şi încă 100,000 pe Carte de bucate online. Pe blogul www.pofta-buna.com are 40.000 cititori unici zilnic iar pe canalul Youtube 100.000 abonați. Cu un stil direct, o personalitate puternică și o sinceritate care dezarmează, Gina s-a impus în blogosferă drept un Influencer cu mare priză la publicul interesat de mâncăruri curate, sănătoase și, mai ales, gătite cu gust și suflet. „50 de rețete de post” este a doua carte pe care Gina Bradea o lansează la Editura Herg Benet, însă prima din seria de autor care va aborda subiecte noi, de interes pentru pasionații de gastronomie. "De ce fac o serie și de ce ‚50 de reţete’? E o idee pe care o dospesc de câțiva ani :) Am așteptat să revin, alături de familie, definitiv acasă, în România, că să o pun în practică. Știu ce provocări mă așteaptă, însă îmi place enorm acest proiect. Binele se dă din mână-n mână și de la suflet la suflet, așa că vreau să dau mai departe ceea ce am învățat eu de la alții în 50 de ani. Scriu mai multe cărți – un fel de serial cu mai multe episoade – pentru ca fiecare să-și achiziționeze exact rețetele care-i plac. În fiecare volum vor fi cele mai îndrăgite rețete de pe blog, însoțite de altele încă nepublicate și fiecare rețetă va avea recomandări suplimentare legat de gătire și servire. Îmi doresc ca fiecare gospodină să se regăsească în cărțile mele, să știe că Gina Bradea e mama, bunica, prietena, profesoara...cea care mereu este acolo, pentru o încurajare, o cicăleală drăgăstoasă, o dojană sau o porție sănătoasă de râs. Vor găsi în scriitura mea căldura aparte dată de rețetele simple și gustoase, gustul mâncării gătite odinioară de mamele și bunicile noastre. Eu am câteva ingrediente secrete pe care le folosesc de fiecare dată: mâncarea se asezonează cu un strop de bunătate, un zâmbet și multă dragoste! Pe toate acestea eu le-am turnat din plin în rețetele pe care le-am scris, multe fiind însoțite de povești, amintiri ... nu sunt doar niște simple rețete. Pur și simplu îmi pun sufletul pe tavă și-l ofer cu drag.” declară food bloggerul Gina Bradea.Duminică, 18 noiembrie, ora 13:00, i se vor alătura Ginei, în calitate de moderatori, Lorena Lupu - actriță și scriitoare, și Chef Radu Zărnescu - Președintele Euro-Toques România. Turul de lansare a cărții, care-i așteaptă pe cititori cu tombolă cu premii marca Gina Bradea, include sesiuni de lectură şi autografe după cum urmează: •    Joi, 22 noiembrie, la Isaccea (Biblioteca Orășenească), ora 16:00. Moderator: Dorina Mihail •    Sâmbătă, 24 noiembrie, la Galați (Casa de Cultură a Sindicatelor), ora 16:00. Moderatori: actrița Isabella Oancea, ziaristul Costel Crângan, bloggerul Gabriel Ursan. •    Sâmbătă, 1 decembrie, Alba Iulia (Cetatea Alba Carolina), ora 13:00. Va fi un Cooking show realizat împreună cu Chef Radu Zărnescu. Mai urmează lansări și în alte orașe, printre care Tulcea și Sibiu, detalii despre itinerariu urmând a fi postate pe  www.pofta-buna.com

Cucina - pentru seri italiane de neuitat

Cucina, unul dintre cele mai apreciate restaurante cu specific italian din București, oferă oaspeților săi un nou motiv de bucurie, prin intermediul unui meniu completat cu numeroase produse autentice, sub semnătura lui Francesco Castrovillari, cel care este, începând cu această toamnă, Chef al restaurantului. Meniul Cucina este, astăzi, o oglindire a stilului de viață italian - spumos, autentic, tradițional și, foarte important, bazat pe o alimentație sănătoasă. Ingredientele folosite sunt printele cele mai rafinate, tocmai pentru că principiul lui Chef Francesco este acela că o mâncare gustoasă pornește, întotdeauna, de la ingrediente excepționale.Orezul Acquerello, de exemplu, este păstrat timp de cel puțin un an în condiţii specifice, astfel încât produsul final atinge proprietăţi aparte ce îl fac să fie cel mai savuros orez din lume. Este singurul tip de orez albit după o metodă tradiţională, delicată, ce lasă bobul intact, Acquerello fiind, astfel, extrem de gustos. Mai mult, datorită unui proces brevetat, germenii de orez sunt absorbiți în cereale, oferindu-le toate valorile nutritive ale orezului brun - Acquerello devenind cel mai sănătos orez disponibil pe piață.Carnea de vită Vicciola provine de la o rasă specifică zonei Piemont, crescute și hrănite după o metodă certificată de Ministerul Italian al Agriculturii. Caracteristicile specifice sunt o carne deosebit de fragedă, cu un conţinut redus de colesterol şi valori nutritive complexe. Vicciola este o opţiune extraordinară pentru amatorii de carne de vită și restaurantul Cucina a devenit singurul loc din România unde poate fi servit acest gen de carne, semn al recunoașterii și al aprecierii de care beneficiază restaurantul situat în JW Marriott Bucharest Grand Hotel.Fancesco Castrovillari este noul Chef al Cucina și persoana responsabilă să aducă povestea italiană mai aproape de cei care trec pragul clădirii The Grand din Capitală. Născut în apropiere de Marea Adriatică, în micul oraș Oria, Chef Francesco a crescut în spiritul tradițional specific zonei: cu un puternic atașament față de valorile familiei, pentru bucătăria italiană, pentru ingredientele naturale și sănătoase. Acesta își amintește cu drag de mama și bunica sa care găteau zilnic și de bucuria acestora atunci când le erau apreciate rețetele, multe dintre ele vechi de sute de ani. Entuziasmul acestora a fost transmis și către micul Francesco, care a început să le privească cu admirație și cu dorința de a le oferi celor din jurul său frânturi din pasiunea pe care o vedea în ochii mamei sale. Cu era firesc, primele sale încercări au fost legate de paste și de felul unic în care acestea sunt făcute în casele italiene. Au urmat, apoi, preparate din ce în ce mai complexe, moment în care Francesco și-a cizelat gusturile și a început să realizeze că secretul bucătăriei italiene stă în ingredientele autentice și în felul în care acestea se contopesc. Adolescența îl prinde tot foarte aproape de bucătărie, întrucât se află la cursurile Institutului Sandro Pertini din Brindisi, una din școlile cu tradiție din zona sa natală. Apoi, ajunge la un mic hotel din Sardinia, acolo unde începe să se specializeze și să realizeze meniuri influențate de stilul propriu. Reinventează câteva feluri de mâncare tradițională, folosind aceleași ingrediente, însă le prepară după un stil personal, lucru care atrage aprecieri în rândul clienților săi.Dorința sa de a lucra într-o metropolă, într-un oraș cosmopolit, se materializează în momentul în care este chemat la Viena, pentru a fi chef la unul dintre restaurantele italiene apreciate în capitala Austriei. Acolo descoperă un public elitist, dornic să experimenteze bucătăria italiană autentică și, în același timp, extrem de pretențios și atent la ingrediente de calitate. După cinci ani plini de experiențe la Viena, Chef Francesco se alătură echipei JW Marriott Bucharest Grand Hotel, pentru a continua tradiția și renumele Cucina și pentru a menține standardul excepțional care a marcat binecunscutul restaurant încă de la deschiderea sa din 2001. Astfel, multe din preparatele care se regăsesc, în mod tradițional, în meniul Cucina au fost reinterpretate de Chef Francesco pentru a fi mai aproape de stilul italian, de povestea care transformă orice ingredient într-o experiență autentică.Secretul lui Chef Francesco: rețete clasice, care și-au dovedit succesul în decursul a sute de ani de tradiție culinară italiană, ingrediente dintre cele mai bune, majoritatea aduse special din peninsulă, și un strop de originalitate, semnătura inconfudabilă a lui Francesco, pentru a ne putea imagina savurosul prânz de duminică din familia italiană, acolo unde se poate simți cel mai bine frumusețea și bucuria de a trăi a oamenilor din sudul Italiei. Spiritul și povestea italiană se regăsesc în fiecare loc din Cucina, fie că vorbim de bucătărie, de zonele intime în care se poate lua o cină extraordinară în decorul clasic reconstituit cu elemente originale, până la zona specială de antipasti, de unde puteți lua acasă o parte din spiritul culinar care a transformat bucătăria din peninsulă în cea mai apreciată din lume.

Românii, organizați în dormitor, dezorganizați în bucătărie

Românilor le vine cel mai greu să păstreze ordinea în dulapul cu haine, iar bucătăria este spațiul cel mai greu de organizat din întreaga casă, arată un sondaj realizat de Diana Mihăilă, primul blogger-professional organizer din România. 85% dintre participanți afirmă că ar fi mai ordonați dacă ar avea la dispoziție sisteme speciale, iar peste 92% spun că ar începe un proces de organizare dacă ar cunoaște metode eficiente, timpul fiind mereu o provocare.

Lansare de carte delicioasă - Diversificarea pentru mămici grăbite

Ultima zi a Târgului Internațional Gaudeamus aduce cu sine o lansare ieșită din tipare.

Alexandrion Spirits & Wines, primul magazin de retail din țară lansat de Alexandrion Group, se deschide în Ploiești

Alexandrion Group își extinde prezența pe piața de retail prin deschiderea primului boutique premium Alexandrion Spirits and Wines.

Sejururi în străinătate și bilete de avion pentru copii la 1 euro, printre ofertele de la Târgul de Turism

Vizitatorii Târgului de Turism al României, care se desfășoară în perioada 15 – 18 noiembrie la Complexul Expozițional Romexpo din București, pot cumpăra vacanțe pentru vara anului viitor cu reduceri de până la 50% în mai multe destinații, printre care Grecia, Turcia, Egipt, Tunisia și Bulgaria, precum și litoralul românesc.