Costume și accesorii pentru petrecerea de Halloween

Indiferent de vârstă sau de super-eroul preferat, la Fabrica de Magie orice este posibil. Diversitatea și originalitatea costumelor este completată de cea a accesoriilor, astfel încât succesul petrecerii de Halloween să fie asigurat. Anul acesta, de Halloween, FabricaDeMagie.ro te ajută să dai viață personajului tău preferat sau să-ți creezi o ținută spectaculoasă, personalizată, astfel încât apariția ta să fie unică. De la pirați și sirene, la zombie și criminali în serie, de la super-eroi faimoși până la nelipsiții vampiri, de la personaje din filmele preferate până la costume pentru meserii – toate se regăsesc în oferta FabricaDeMagie.ro. În premieră, FabricaDeMagie.ro propune anul acesta costumele California Costumes, cu o selecție înfricoșătoare de costume moderne, realiste precum luptători medievali, dar și cântăreți cunoscuți, cum ar fi Elvis sau MC Hammer. În plus măștile și costumele cu efecte speciale se vor face remarcate în orice petrecere de Halloween și asigură o transformare completă și originală. Si  dacă totuși îți dorești un costum cum nu s-a mai văzut și vrei să-ți pui creativitatea la treabă, îți poți crea un costum personalizat cu ajutorul croitorilor pricepuți de la Atelierul Fabricii de Magie. Copii, dar și adolescenții, adoră să se costumeze, așa că orice pretext le aduce o bucurie în plus. Transformă petrecerea de Halloween într-o ocazie pentru de a-și exprima creativitatea și imaginația, alături de prietenii lor. Diversitatea este cuvântul cheie la FabricaDeMagie.ro, așa că orice idee poate fi pusă în practică, fie că vrei să organizezi o petrecere cu personaje din desene animate sau că tematica este Jungle Party, o petrecere cu zombie și vampiri sau una desprinsă din Vestul Sălbatic. În plus, alături de costume, pe FabricaDeMagie.ro găsești numeroase accesorii care vor completa decorul, de la decorațiuni și baloane, până la veselă în aceeași tematică fantezistă. Dacă vrei să aduci petrecerea de Halloween la birou, pe FabricaDeMagie.ro găsești o mulțime de idei care să te inspire. De la măști realiste ale celor mai fioroase personaje din filme horror celebre, până la accesorii de efect – săbii, pălării, mănuși, ochelari etc – toate pot crea o atmosferă de sărbătoare chiar și într-un birou. Completează decorul cu stafii zburătoare, vulturi amenințători, insecte care să invadeze biroul, lampioane și dovleci sau simple ghirlande care celebrează Halloweenul și toată lumea va simți spiritul petrecerii.

Chef Cătălin Scărlătescu a oferit un Immersive Dinner, un show culinar total!

Chefs Experience şi-a provocat clienţii la o experienţă culinară inedită, asemenea unei călătorii multisenzoriale, în care meniul special pregătit de Chef Cătălin Scărlătescu a fost însoţit de un show spectaculos de proiectii video si nu numai!In selectul ambient al restaurantului Chefs Experience de pe Calea Floreasca nr. 55, invitaţii au luat parte la Immersive Dinner Show din România, un concept nou şi interactiv, care revoluţionează ideea de cină la restaurant, foarte în vogă în marile capitale ale lumii – Paris, Londra, Stockholm sau New York! Practic, preparatele îndrăzneţe, cu arome inedite şi gusturi fusion, sunt corelate cu imagini video şi jocuri de lumini, proiectate chiar pe mese, şi cu sunete şi fragmente muzicale special concepute de DJ şi sunetişti. Totul într-o simbioză perfectă, pentru a completa experienţa culinară oferită de un chef de top si pentru a-ţi activa toate simţurile.Pentru o astfel de seară specială, Chef Cătălin Scărlătescu a gândit un meniu exclusiv, prin care şi-a condus oaspeţii dintr-un colţ în altul al lumii, din mările cu bancuri întregi de ton roşu, în apele calde în care înoată creveţii şi în cele cu Sea Bass, şi din înălţimile preferate de raţele sălbatice până la marile plantaţii de cafea. Astfel, după un preludiu gustativ cu ceviche de ton roşu cu Saint Jacques şi ridiche Daikon, invitaţii s-au delectat cu crème brûlée de foie gras şi crevete, apoi cu Sea Bass cu sparanghel soté şi o salată exotică de crudităţi cu pară şi piersică, dar şi cu raţă cu cartofi gratinaţi, varză caramelizată şi sos de must cu struguri. Acest regal gastronomic a fost încheiat cu un desert pe măsură: mousse de cafea organică, cu macaron şi fructe de pădure.Întregul spectacol culinar a fost completat armonios de proiecţii video, jocuri de lumini şi fundal sonor în ton cu tematica preparatelor servite, creând o atmosferă specială, aplaudată la unison de cei 60 de invitaţi ai evenimentului.Cu Immersive Dinner Show, Chefs Experience a mai punctat o premieră în domeniul show-urilor gastronomice. Printre evenimentele culinare brevetate se numără Chefs Table, Greek Night, Sushilize si Blinis Chocolate Flaming Show.

Adolescența: adaptare la schimbare și pregătirea pentru viitor

Cunoscută ca fiind una dintre cele mai intense perioade, adolescența e vremea emoțiilor puternice și a provocărilor în plan psiho-social. În ce privește responsabilitățile școlare, noile generații digitale de elevi trebuie încurajate să învețe prin metode și produse noi, moderne.Adolescența e perioada trăirilor intense și a priorităților ușor confuze, singura claritate pentru un adolescent fiind faptul că orice eveniment social este infinit mai important decât lecțiile pentru școală, tezele sau examenul de Evaluare Națională.Între 13-19 ani, tinerii traversează o perioadă de rebeliune, în care nu le surâde ideea de a fi controlați sau obligați să adere la valorile familiei, ale școlii sau ale societății. In plus, pe lângă confuzia pe care o generează noile stări interioare, adolescenții mai au de gestionat și alte presiuni: a grupului de prieteni și a școlii. În acest context, tinerii au nevoie de sprijinul familiei și al dascălilor pentru a-și forma abilități sociale sănătoase și pentru a-și construi o educație care să le asigure o carieră de succes.Una dintre metodele prin care adulții le pot fi alături copiilor lor este ascultarea empatică. Înțelegerea problemelor cu care se confruntă adolescenții, susținerea necondiționată sau comunicarea eficientă sunt căi prin care se poate consolida relația părinte-copil.Respectul este o altă metodă prin care adulții pot contribui la dezvoltarea emoțională a copiilor, oferindu-le astfel un model comportamental sănătos. O greșeală frecventă pe care o fac părinții în relația cu adolescenții este aceea de a le judeca sentimentele sau reacțiile din perspectiva lor adultă. Înțelegând resursele de care dispune copilul într-un anumit moment, se va evita proiectarea unor așteptări nerealiste asupra adolescentului, iar lui îi va fi mai ușor să depășească problema. În plus, e important ca tinerii să învețe să gestioneze situațiile de conflict, mai ales că în această perioadă tensiunile reprezintă o caracteristică obișnuită în cadrul relațiilor interpersonale.Totodată, așa cum sunt sprijiniți din perspectiva relațiilor sociale, adolescenții trebuie ajutați să-și construiască o relație cât mai armonioasă și cu școala. Și cum presiunile par a fi la tot pasul, iar educația este garantul unei cariere de succes, este esențial ca elevii să beneficieze de instrumente de învățare prietenoase. De pildă, www.examenultau.ro este un produs online de învățare, pregătire și testare pentru Evaluarea Națională la Limba Română și Matematică, special creat pentru noua generație digitală de elevi. ExamenulTau oferă filme de predare, probleme rezolvate, teste de fixare a noțiunilor, teste fulger și un simulator de examen pentru Evaluarea Națională, cu feedback imediat.  

Mondelēz International extinde planurile de sprijinire a femeilor în comunitățile de cacao

Mondelēz International a anunțat planuri noi pentru a accelera sprijinirea femeilor în 4 zone de origine a programului Cocoa Life, programul companiei pentru cacao sustenabilă. Compania va extinde acum programele de sprijinire a femeilor din Ghana și Coasta de Fildeș, lansate în 2014, în două noi țări, Indonezia și Republica Dominicană. Aceste noi planuri vor sprijini mai mult de 100.000 de femei din peste 1.000 de comunități, din cele 4 țări.

Discovery Channel dezvăluie misterele cosmosului în „Săptămâna Spațiului Cosmic”

Între 8 și 14 octombrie 2018, Discovery Channel difuzează o săptămână întreagă de documentare despre realizările extraordinare ale omenirii în descoperirea spațiului cosmic.

Traieste o experienta colosala in al 4-lea cel mai vizitat oras din lume!

Dubai a găzduit 15.79 millioane de vizitatori în anul 2017, obținând poziția de a 4-a cea mai populară destinație din lume. Mai mult, Emiratul a primit din nou distincția de destinația globală de top pentru că turiștii au cheltuit anul trecut 29.70 de miliarde de dolari.

Artă fără granițe la Black Sea Arts Festival București 2018

Nouă țări, zeci de artiști, o singură mare: Marea Neagră. Luându-și inspirația din același loc, timp de patru zile, între 11 – 14 octombrie, artiști din România, Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina, Azerbaijan, Turcia, Armenia, Georgia și Rusia vor aduce spectacole de teatru, workshop-uri creative deschise publicului, vernisaje de artă și expoziții de fotografie, expoziții de arhitectură, dezbateri publice și documentare foto-video, spectacole de dans tradițional și...

Eva Pavel, consilierul medical care ajuta pacientii romani sa primeasca opiniile specialistilor unor clinici de renume din strainatate

Auzim frecvent despre “a doua opinie medicala”. Atunci cand avem o problema medicala, consultam un medic care pune un anumit diagostic, insa ne dorim sa mai consultam si un aldoilea doctor. Pornind de la acest lucru, exista si serviciul “a doua opinie medicala”. Second opinion, in engleza.Eva Pavel este consilier medical si prin intermediul site-ului www.spitalestrainatate.ro ajuta gratuit pacientii romani sa primeasca gratuit opiniile specialistilor unor clinici de renume din strainatate, procedura fiind rapida si extrem de comoda.„Pacientul, pentru a primi opinia unui profesor de la un spital din strainatate, nu se deplaseaza propriu-zis acolo. Acesta transmite consilierului toata documentatia medicala, informatii despre starea actuala, urmand apoi sa primeasca rapid si gratuit opinii despre cazul lui de la mai multi medici specialisti, din spitale si tari diferite. Procedura este una comoda si eficienta pentru pacienti, consilierul avand rolul de a obtine pentru el toate informatiile necesare, incepand de la schema de investigatii, opinie diagnostic, programari medicale, transfer aeroport, cazare, timpii necesari sederii in tara respectiva si persoana de contact vorbitoare de limba romana, pe perioada sederii in spitalul respectiv. Toate aceste detalii sunt in sarcina mea, gratuite pentru pacienti, pentru a-i sustine si a-i crea un confort intr-o perioada dificila a vietii sale. Suntem o echipa de profesionisti care faciliteaza accesul pacientilor romani la serviciile celor mai importante clinici medicale din Turcia, Austria, Grecia si Italia. Avem experienta, suntem eficienti si operativi. Dar, cel mai important, suntem dedicati in egala masura fiecarui caz in parte. Oricand exista o noua sansa, iar noi ajutam ca pacientii sa beneficieze de ea!”, spune Eva Pavel, consilier medical.Serviciile medicale oferite de spitalestrainatate.ro sunt din toate sectiile medicale existente: oncologie, chirurgie, oftalmologie, ginecologie, pediatrie, transplant, estetica, urologie, cardiologie si asa mai departe, iar echipa colaboeraza eficient cu profesorid e renume mondial si cu centre medicale de excelenta.Pentru serviciul de second opinion sau pentru programarile la consultatii nu exista costuri. Pacientul plateste direct spitalului serviciile medicale de care beneficiaza acolo, iar rolul consilierului medical este acela de a obtine pentru pacient cele mai bune solutii prin intermediul colaboratorilor mei din strainatate.

Primul workshop creativ susținut în România de Istituto Europeo di Design- From Trends to Products

Vineri 9 noiembrie 2018: 11.00-16.00; Mezanin, strada Actor Ion Brezoianu 23-25

Nostalgia traforajului - Idei creative de bricolaj

Perioada copilăriei și a orelor de lucru manual trezesc în fiecare din noi cele mai frumoase amintiri. Decupatul, atenția la detalii, pictura, cusăturile, împletiturile toate ajutau la însuflețirea diverselor obiecte. Setul de traforaj sau cusăturile pe etamină erau cu siguranță cele mai populare activități de la școală, împărțind băieții și fetele în două tabere care încercau constant să se întreacă în realizarea celor mai frumoase lucrări pentru a fi adăugate la expoziția comună de pe holurile școlilor. Deși implicau ore de muncă, câteva degete distruse și pe alocuri uniforma pătată de acuarele, activitățile practice ne-au ajutat să înțelegem cu adevărat ce înseamnă să te dedici și să lucrezi intens asupra unui lucru. Chiar dacă nu ajungea la expoziția școlii, obiectului respectiv i se acorda mereu un loc de cinste în cadrul căminului, urmând să fie păstrat o perioadă îndelungată drept o frumoasă amintire din copilărie. Acum, deși suntem adulți cu responsabilități infinite, nu ar trebui să pierdem din vedere bucuria meșteritului, ci din contră să o reactivăm din când în când. Cu atât mai mult când apar copiii în viețile noastre. Printr-o asemenea activitate, le putem insufla copiilor, într-un mod distractiv, dedicarea. În plus, momentele petrecute #împreunăacasă vor întări relația dintre voi. Cu puțină imaginație și o gamă largă de produse și unelte disponibile la Leroy Merlin îți poți personaliza casa cu elemente decorative ușor de realizat, și încărcate cu amintiri. Iată câteva idei de Do-It-Yourself care te vor ajuta să te întorci în timp, la orele de lucru manual din școală. Un dulap vechi transformat intr-o mobilă vintage Mobilierul vintage a câștigat teren în ultima vreme în tendințele de design interior, iar o piesă ca aceasta va schimba aspectul încăperii și va atrage toate privirile. Dacă ai în casă un dulap mai vechi de care te-ai plictisit, nu este cazul să îl arunci, ci îl poți recondiționa, conferindu-i în acest fel o nouă înfățișare. Prima etapă din acest proces implică șlefuirea mobilei și curățarea acesteia cu o soluție specială  apoi aplicarea unei baze cu efect crăpat, pe toată suprafața dulapului, după care aplici un strat de finisaj, iar în ultima etapă tot ce trebuie să faci este să acoperi dulapul cu ceară pentru protecția acestuia.Cutii de pantofi transformate în spații de depozitare Cu siguranță avem zeci de cutii de pantofi care de cele mai multe ori ajung să fie plasate fără scop în diverse colțuri din casă. Cutiile de pantofi sunt versatile și pot fi transformate cu ușurință în frumoase spații de depozitare pentru diverse obiecte. Pentru a-i conferi cutiei un aspect mai plăcut care să fie în același ton cu restul locuinței o poți vopsi.Poți allege culoarea preferată de aici.Suport din lemnAstfel de polițe sunt întotdeauna utile și niciodată suficiente, așa că recomandăm să îți exersezi îndemânarea personalizându-le după bunul plac. Tot ce ai nevoie este o bucată de lemn,  pe care, dacă dorești, o poți vopsi în prealabil. Următorul pas este să o fixezi în perete cu ajutorul unor șuruburi și să o folosești după bunul plac. Aceste activități sunt perfecte pentru mici proiecte de weekend, care nu necesită investiții mari. În plus, sunt relaxante și sunt o modalitate distractivă prin care să-i implici și pe cei mici, insuflându-le astfel plăcerea de a bricola. Pe site-ul Leroy Merlin, în secțiunea „Inspirație” poți alege dintr-o mulțime de proiecte care te vor determina să dai frâu liber imaginației și creativității. Text inspirat de Leroy Merlin Romania și campania #nostalgiatraforajului – redescoperirea bucuriei uitate de a meșteri, cu dibăcie și responsabiliate.

Cum spun românii că își păstrează mintea sănătoasă: cei mai mulți citesc cărți, în defavoarea filmelor și serialelor

Cu o majoritate zdrobitoare, de 90%, românii consideră că sănătatea mentală este la fel de importantă ca și cea fizică, potrivit unui unui studiu derulat de MedLife România pe platforma online ivox.ro. Cei mai mulți dintre concetățenii noștri (39%) afirmă că cititul cărților este principalul mod prin care au grijă de sănătatea lor psihică, la mică distanță (36%) urmând practicarea sportului și odihna prin somn (15%). Surprinzător, vizionarea filmelor și serialelor a...

Expoziție Oficială de Arhitectura, Design Interior si Design de Produs by Laurentiu Paicu

Cea mai mare si mai complexa expozitie individuala de arhitectura, design interior si design de produs din Romania, realizata de catre studioul arhitectului Laurentiu Paicu va avea loc in showroom- ul STONA unul dintre cele mai frumoase spații de expoziție din București.

IKEA lansează LURVIG, o colecție pentru toți cei care iubesc și cresc animale de companie

Toți iubitorii de animale spun că pisicile și câinii de care au grijă fac parte din familie.

JucariaVesela.ro: Părinții români cheltuiesc sub 100 RON lunar pe jucăriile copiilor, dar le preferă pe cele educative de tip Montessori sau Waldorf

În România peste 70,5% dintre părinți aleg să cumpere jucării pentru copiii lor atât din magazine fizice, cât și online.

Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de povești”

Va avea loc în perioada 6 - 13 octombrie 2018

Carrefour România obține titlul GUINNESS WORLD RECORDS la secțiunea Longest line of pie slices

Carrefour România a doborât recordul GUINNESS WORLD RECORDS™ pentru secțiunea Longest line of pie slices, cu o plăcintă care măsoară o lungime de 2.371,20 de metri.

Starbucks deschide o nouă cafenea corporate în zona Pipera

Starbucks, cel mai mare lanț de cafenele din lume și lider în domeniul inovării și al satisfacției clienților, a deschis a treia cafenea din zona Pipera, București. Cu această lansare, numărul cafenelelor deţinute de celebrul brand în România a ajuns la 42.

Colecția de cărți pentru familie SIMPLU. Versuri hrănitoare

Există oameni și oameni. Cărți și cărți. Și există oameni care au ales să scrie cărți pur și SIMPLU. Și să fie liberi. Cristela Georgescu este un astfel de om. Un om liber. Un om care a învățat să trăiască simplu. Azi, mai mult decât oricând Cristela ne inspiră printr-o colecție de cărți pentru familie: Simplu. Versuri hrănitoare.

Kaufland anunță primul magazin din România în care se implementează o strategie anti-plastic

Kaufland inaugurează primul magazin din România care este reorganizat după o strategie anti-plastic.

Stilul rock acum într-un confort suplimentar

La fel de iconice ca şi muzicienii care le-au purtat de-a lungul anilor, botinele Chelsea oferă şi în acest sezon multă energie şi un stil fascinant de star rock.