Vara asta ai Itsy Bitsy Film Mania la HAPPYCINEMA® cu o selecție de filme gratuite pentru copiii sub 12 ani

HAPPYCINEMA® și Itsy Bitsy FM au grijă ca vacanța de vară a copiilor să nu fie monotonă. În lunile iulie și august, de luni până vineri, copiii cu vârste de până în 12 ani vor avea acces gratuit la o selecție generoasă de filme, concepută special pentru ei.

Outline Festival prezinta operele lui Brancusi pe peretii din Bucuresti

A inceput Outline Festival: 8 artisti de street art picteaza 660 de metri patrati pe mai multe cladiri din Bucuresti.Primaria Municipiului Bucuresti, prin Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucuresti (CTMB), organizeaza, in perioada 2 iunie – 30 iulie, Outline Festival, un eveniment care isi propune sa puna Bucurestiul pe harta marilor capitale ale lumii in ceea ce priveste arta stradala. Outline Festival, initiat de Asociatia EDIT, este primul festival de street art din Bucuresti. Pe parcursul evenimentului, patru cladiri din Bucuresti vor fi desenate cu opere renumite din portofoliul lui Brancusi, dar si picturi cu elemente din natura, galaxie si din traditia romaneasca.Pana in prezent, in cadrul fesivalului, a fost finalizata deja prima lucrare pe o centrala termica din zona Stefan cel Mare, acolo unde peretii au fost desenati cu faimoasele sculpturi ale lui Constantin Brancusi, opere care au facut cunoscut numele artistului roman peste tot in lume. Picturile au fost realizate de artistii Ortaku si Luchian.Peretele realizat de Ortaku prezinta simplitatea unui geniu, impletita cu creativitatea izvorata dintr-o poveste de dragoste dintre Brancusi si pictorita maghiara Margit Pogany. Cel de-al doilea perete, pictat de Luchian, este inspirat din lucrari precum Printesa X, Nou Nascut si Maiastra, care au dus la realizarea a peste 50 de carti despre geniul lui Brancusi, plus mii de studii despre creatiile acestuia. Artistii implicati in realizarea acestor desene sunt Sweet Damage Crew, Ortaku, Luchian, Homeboy & Kaps Crew si altii.

Alătură-te Mișcării NIVEA #LikeYourself!

Cel mai important like este cel pe care ți-l dai singură în oglindă. Cel care te face să ai încredere în tine și să te simți bine în propria piele. Iar acest like va inspira și alte fete să se placă așa cum sunt,  să aibă grijă de ele și să realizeze tot ceea ce își propun. Dacă dorești să fii chiar tu vocea fetelor care le oferă încredere, alătură-te Mișcării NIVEA #LikeYourself!NIVEA, cea mai de încredere marcă de îngrijire a pielii, la nivel mondial*, lansează Mișcarea #LikeYourself, clubul ambasadoarelor NIVEA care doresc să ducă mesajul #LikeYourself mai departe, să încurajeze fetele din toată țara să aibă încredere în ele. Cele mai active fete, vor avea parte de multe surprize și șansa să câștige premiul cel mare: o excursie la New York!Tot ce trebuie să faci este să intri pe site-ul inițiativei și să te înscrii în campanie cu ajutorul formularului dedicat. Dacă te alături mișcării #LikeYourself, vei face parte dintr-o poveste frumoasă cu final fericit: încurajarea multor fete tinere să aibă încredere în ele! Iar dacă îți faci griji că nu te vei descurca, află că NIVEA va fi alături de tine la orice pas, atât cu sfaturi, cât și cu premii care să te entuziasmeze.Să fii ambasador #LikeYourself este o super experiență pe care merită să o trăiești! - Promovezi mișcarea #LikeYourself și te asociezi cu NIVEA, unul dintre cele mai iubite branduri de îngrijire: gândește-te câte fete vor fi inspirate de tine să se simtă mereu bine în pielea lor.- Până la finalul anului primești box-uri cool #LikeYourself cu produse NIVEA și multe accesorii fun.- Iar aventura #LikeYourself ajunge și mai departe: la New York! Mișcarea #LikeYourself se desfășoară în perioada mai – decembrie 2018. Pentru mai multe detalii urmărește paginile de Facebook și Instagram NIVEA România.

Expoziția “Mașinăriile lui Leonardo da Vinci – Invențiile unui geniu al Renașterii” va fi găzduită în premieră de un mall din România

În perioada 20 iunie – 15 septembrie, clienții AFI Cotroceni vor avea ocazia să viziteze în mod gratuit una dintre cele mai apreciate și impresionante expoziții internaționale. Exponatele, ce reprezintă unele dintre cele mai spectaculoase invenții ale geniului Leonardo da Vinci, vor fi dispuse în premieră într-un mall din România. Expoziția va fi inaugurată pe data de 20 iunie, de la ora 20:00, în zona cinematografului.Leonardo da Vinci este una dintre cele mai emblematice personalități ale lumii, un geniu vizionar care deține mai multe recorduri impresionante, printre care se numără prima bicicletă, primul tanc sau cel mai vechi model de robot umanoid. Astfel, 45 de mașinării inventate sau proiectate de Leonardo da Vinci vor putea fi admirate în mod gratuit în cadrul expoziției din AFI Cotroceni. În plus, 15 dintre acestea sunt interactive, ceea ce va face experiența vizitatorilor și mai interesantă. “Anul 2018 este Anul Patrimoniului Cultural European, motiv pentru care am dorit să marcăm simbolic acest eveniment, printr-o expoziție unică. Știm că timpul este prețios, tocmai de aceea ne-am propus ca fiecare experiență trăită în AFI Cotroceni de către clienții noștri să fie una cu adevărat unică. Așadar, ne bucurăm că am reușit să ne unim forțele cu partenerul nostru, Original Media, pentru a aduce aceste exponate în mall-ul nostru. Vizitatorii vor avea oportunitatea de a cunoaște mai multe despre geniul lui Leonardo da Vinci și despre modul în care au fost create unele obiecte pe care astăzi le cunoaștem atât de bine”, a declarat Amira Stănescu, Marketing Manager AFI Cotroceni.Aduse la viață de artizanii Muzeului Leonardo da Vinci din Florența, sub atenta supraveghere academică a profesorului Carlo Pedretti, recunoscut pentru studiul manuscriselor lui Leonardo da Vinci, mașinăriile sunt realizate din lemn și respectă în detaliu schițele din caietele lui da Vinci. În plus, ele vin însoțite de o copie a schiței originale precum și informații despre aplicațiile gândite de marele inventator.De-a lungul timpului, expoziția „Mașinăriile lui Leonardo da Vinci – Invențiile unui geniu al Renașterii”a mai fost prezentă în alte 76 de orașe din țări de pe toate continentele și a reușit să atragă, fiecare dată, zeci de mii de vizitatori. Aceasta va fi deschisă pentru public în perioada 20 iunie -15 septembrie. Mai multe detalii despre expoziție vor fi disponibile pe www.aficotroceni.ro, pe pagina de Facebook AFI Cotroceni.

Tefal OptiGrill®+, plăcerea unui grătar preparat perfect

De la rare la well done, aromă savuroasă și gust desăvârșit, preparatul tău se ridică întotdeauna la înălțimea hashtag-ului #foodart atunci când stăpânești arta grătarului alături de Tefal OptiGrill®+. Fiecare food instagrammer știe că pe lângă hashtags, dish-ul trebuie să arate delicious pentru a deveni viral.  Alături de grătarul electric Tefal OptiGrill®+, te bucuri de plăcerea unui grill exact așa cum îți dorești tu, fie că gătești carne sau legume.Indiferent de numărul de porții, preparatele sunt întotdeauna perfect pregătite datorită tehnologiei unice de detectare a grosimii care ajustează automat distribuția căldurii în funcție de grosimea ingredientelor sau numărul de porții gătite simultan. Iar followerii tăi vor fi impresionați cu posibilități infinite de rețete savuroase, datorită celor 6 programe presetate și modului manual cu 4 niveluri de temperatură.Grătarul electric de la Tefal este prevăzut cu un indicator luminos care te anunță când preparatul este exact așa cum îți dorești: galben pentru rare, portocaliu pentru mediu și roșu pentru bine făcut (well done). La fiecare stadiu, Tefal OptiGrill®+ emite un semnal sonor pentru a te anunța când felul preferat este pregătit și gata să fie postat pe social media.

2,8 milioane de euro alocați de OMV Petrom în 2017 pentru proiecte de responsabilitate socială

Pentru al 10-lea an consecutiv, OMV Petrom lansează Raportul de Implicare în Comunitate și prezintă investițiile și rezultatele proiectelor derulate în 2017: peste 2.800.000 de euro au contribuit la dezvoltarea comunităților în domenii cheie: educație, mediul, siguranță și prevenție, dezvoltarea comunitară și a infrastructurii și voluntariat. Pentru că proiectele de responsabilitate socială pun sub lumina reflectoarelor spiritul #sepoate și oamenii cu inițiativă din România, anul acesta Raportul de Implicare în Comunitate OMV Petrom 2017 a fost lansat sub forma unui Festival al Schimbării. Acesta prezintă peste 170 de proiecte susținute, cu suma totală de 2.800.000 euro și actori în roluri principale: peste 4800 de români implicați în proiecte de voluntariat, peste 5000 de copii, părinți și profesori instruiți în siguranță și prevenție, peste 3000 de persoane calificate profesional, dintre care 120 s-au angajat și peste 300 de elevi deveniți meseriași mai pregătiți pentru piața muncii.„Festivalul Schimbării adună și sărbătorește poveștile și oamenii care arată că #sepoate - care au inițiativă și produc schimbare, de la mic la mare. Ne bucurăm să vedem că an de an impactul produs în comunitate prin proiecte pe care le susținem este unul sustenabil, de durată. Festivalul Schimbării este de fapt un loc al implicării, al curajului și se adresează tuturor celor care vor să facă o țară mai bună, în fiecare zi!” a declarat Mona Nicolici, Manager Departament Sustenabilitate OMV Petrom.Educația, în rol principal în Festivalul SchimbăriiLa fel ca anii trecuți, OMV Petrom a susținut educația – prin proiecte de dezvoltare a învățământului tehnic și profesional, de susținere a educației pentru leadership și performanță sau de educație pentru angajabilitate. În România Meseriașă au fost formați peste 250 de elevi și 50 de profesori, prin programul Tabără Meseriașilor, iar Școala Petroliștilor a continuat eforturile de a pregăti viitoarea generație de petroliști și a oferit burse în valoare de 275.000 de euro pentru 167 de elevi. Peste 500 de tineri au participat la cursuri de dezvoltare personală și de leadership, iar peste 3.000 de persoane au urma cursuri de calificare profesională. Dezvoltare comunitarăPeste 200.000 de euro au fost investiți prin competiția de granturi Idei din Țara lui Andrei, iar 13 proiecte de educație profesională și de mediu au fost finanțate - în urma acestora vor beneficia 23.000 de români. Am continuat investiția în cele 10 afaceri sociale din Fabricat în Țara lui Andrei, oferindu-le consultanță. Au fost create peste 10 locuri de muncă, iar 31 de persoane din grupuri vulnerabile au beneficiat de venituri suplimentare devenind furnizori ale celor 10 întreprinderi sociale. Tot în 2017 au fost sprijinite cu granturi de peste 50.000 de euro cele 12 Centre de Resurse ale Comunității, organizații create cu sprijinul OMV Petrom, care sprijină comunitățile din România să se dezvolte. Am derulat proiecte specifice în comunități în care OMV Petrom are operațiuni pentru care am alocat aproximativ 600.000 euro. Printre inițiativele finanțate au fost asigurarea iluminatului public din surse regenerabile pentru comuna Mădulari, județul Vâlcea și reîmpădurirea unei zone afectate de alunecări de teren în Berca, județul Buzău. Dezvoltarea Infrastructurii27 de laboratoare din școli profesionale și licee tehnice au fost dotate, beneficiind de investiții de peste 450.000 de euro. De asemenea am contribuit la modernizarea unui amfiteatru Grigore Moisil din cadrul Academiei de Studii Economice. În domeniul sănătății OMV Petrom a donat un incubator neonatal de transport în valoare de 45.000 de euro pentru Unitatea de Primiri Urgențe SMURD Constanța, primul de acest fel din județ. Comunități sigure și sănătoase Eforturile OMV Petrom s-au îndreptat și spre proiectele de siguranță și prevenție în comunitate. Peste 5.000 de copii, părinți și profesori au aflat cum pot trăi în siguranță, iar peste 130 de persoane au beneficiat de cursuri de prim-ajutor. VoluntariatCa în fiecare an, implicarea OMV Petrom a fost întregită prin efortul a peste 4.800 de voluntari. Dintre aceștia 3.200 sunt angajați în cadrul companiei și au fost implicați în 74 de acțiuni de voluntariat precum cele de ecologizare și plantare, educaționale, de reabilitarea unor locuri de joacă, parcuri, școli sau spitale, și donații pentru familii nevoiașe. În ediția din 2017 a Campionatului de Voluntariat au participat 140 de angajați care au înscris proiecte iar 12 dintre acestea au fost finanțate de către OMV Petrom.Marketing pentru o cauzăCampania Sandvișul Meseriaș, derulat în stațiile Petrom, a unit eforturile companiei cu cele ale clienților pentru dotarea unui atelier în Colegiul Tehnic Traian Vuia, din Târgu Jiu. 11.000 euro au fost strânși prin vânzarea sanvișului în cele 200 de stații Petrom, suma fiind dublată de companie, pentru reabilitarea și dotarea atelierului mecanic, de care vor beneficia aproximativ 200 de elevi care vor să devină mecanici. Mai multe rezultate ale proiectelor din Festivalul Schimbării pot fi citite in Raportul OMV Petrom de Implicare în Comunitate 2017, disponibil pe www.taraluiandrei.ro.

Parfumul de vanilie și beneficiile lui

Pentru mulți dintre noi este important cum și a ce mirosim, iar acest lucru se întâmplă nu numai pentru că vrem să le arătăm celor cu care interacționăm că suntem preocupați de igienă și că îi respectăm, ci și pentru că parfumul pe care trupul nostru îl emană reprezintă semnătura noastră și ne dă încredere în noi înșine. Similar parfumurilor de corp și pornind de la dorința de a face casa un mediu cât mai agreabil, eliminând mirosurile neplăcute, au fost inventate odorizantele de cameră. Pe măsură ce numărul de inovații a crescut, consumatorii și-au dat seama de importanţa unui parfum cu care să se identifice și care să îi facă pe ei și pe membrii familiei să se simtă bine. Așa au apărut odorizantele potrivite pentru personalități și nevoi diferite. Stiai că atunci când inhalezi mirosul de vanilie reușești să-ți calmezi pofta de desert? Iar aceasta pentru că aroma dulce are un efect calmant asupra unei anumite părți a creierului - care care stârnește poftele – ceea ce ajută la reducerea apetitului. Ca în cazul înghețatei, există unele arome care nu dau greș niciodată, iar când vine vorba despre parfumul casei, vanilia este printre favorite. Lasa-te surprinsă de note dulci și delicate de fiecare dată când petreci timp acasă, cu noul odorizant lichid Asevi “Flori de Vanilie” pe care-l poți folosi atât pentru încăpere, cât și pentru țesături. Acest odorizant lichid cu pulverizator are un parfum elegant care combină prospețimea florilor albe cu mireasma subtilă a vaniliei. Formă lichidă oferă un confort olfactiv sporit, pentru că senzația este diferită de cea pe care o da un odorizant de tip spray. Cercetătorii au observat că mirosurile stimulează nervii olfactivi și influențează, de asemenea, funcțiile creierului, crescându-ne nivelul de energie.

Vara asta, PRO TV te trimite la Neversea și Untold

Vacanța asta, te-ntreci cu vara la festival! Cu PRO TV prinzi răsărituri de neuitat la malul Mării Negre și trăiești cea mai intensă experiență de festival din Europa. Cum? PRO TV te trimite la Neversea și Untold! Mult timp liber. Mult soare. Multă relaxare. Vara asta, vrei MAI mult! Mergi și la MARE și la CEL MAI MARE festival din România! Tot ce trebuie să faci este să intri pe protv.ro, să completezi formularul de concurs și să îți faci bagajele, pentru că poți fi unul dintre cei 10 câștigători ai verii.Mecanismul concursului este simplu:•    Pe protv.ro, în articolul de concurs îți alegi festivalul la care vrei să participi: Neversea sau Untold•    Întrebarea din concurs este cea mai importantă, așadar trebuie să răspunzi cât de creativ posibil. Pentru Neversea, te gândești cum ar arăta vara ta perfectă, dacă ai putea face orice îți dorești. La Untold trebuie să-ți imaginezi că ești față în față cu DJ-ul tău preferat și poți să-i pui o singură întrebare: care e aceea?•    După ce ai arătat cât de creativ ești, rămâi cu ochii pe protv.ro să vezi dacă ai câștigat un abonament dubluPRO TV pune la bătaie 5 abonamente duble la Neversea și tot atâtea la Untold, două dintre cele mai așteptate festivaluri din România! Mai sunt doar 3 zile în care te poți înscrie pentru Neversea (24 iunie este ultima zi), iar concursul pentru Untold rămâne deschis până pe 27 iulie! Mai sunt doar câteva zile în care îți testezi creativitatea pentru a câștiga un abonament dublu la festivalurile verii!Pe cele șapte scene de la Neversea (5-8 iulie) vor urca, printre alții, The Script, Scooter, John Newman, Armin Van Buuren, Hardwell, Alan Walker, Steve Angello, Jonas Blue, Steve Aoki, Redfoo, Nina Kraviz, Pendulum şi Jamie Jones.Cluj-Napoca va redevi capitala muzicii românești în perioada 2-5 august, la Untold! The Chainsmokers, Jason Derulo, Armin van Buuren, Kygo, Diplo, Afrojack, Tiesto, Don Diablo, Steve Aoki, Dimitri Vegas&Like Mike, Solomun şi Nina Kraviz sunt doar câţiva dintre cei 250 de artişti care din line-up-ul festivalului UNTOLD.

ABSOLUT propune 100 de artiști care au potențialul de a transforma România prin arta lor

ABSOLUT lansează în anul Centenarului, www.100absolutartists.ro, prima platformă care susține și promovează noul val de artiști din cinematografie,  literatură, arte vizuale, design vestimentar și muzică, aducând în fața publicului 100 de tineri care au potențialul de a deveni nume de referință în domeniile artistice în care activează.Selecția celor 100 de artiști va fi realizată în colaborare cu cinci curatori, în urma unui proces de evaluare și selecție transparent, anunțat în comunicarea din jurul platformei. Pentru fiecare zonă creativă în parte, www.100absolutartists.ro reunește cinci curatori, după cum urmează: istoricul de artă și curatorul Magda Radu - Arte Vizuale, jurnalistul și scriitorul Alex Tocilescu - Literatură, criticul de film Iulia Blaga - Cinematografie, redactor-șef al revistei ELLE România, Roxana Voloșeniuc – Design Vestimentar și Dan Amariei, solistul trupei de rock alternativ Omul cu Șobolani -  Muzică.„Ideea platformei este inspirată din misunea istorică a brandului de a contribui la transformarea viitorului într-un „mâine” mai bun cu ajutorul creativității manifestată prin artă. Crezul ABSOLUT că toți oamenii sunt egali și au dreptul la libertatea de exprimare, indiferent de naționalitate, origine, sex, vârstă sau culoare,  capătă astfel o formă concretă și în România, odată cu lansarea platformei - 100AbsolutArtists.ro - prima platformă cu rol de curatoriat care va selecta, va susține și va promova următoarea generație de artiști ce au potențialul de a schimba scena artistică și culturală a României”, adaugă  Simona Andrei, Brand Manager Pernod Ricard România.www.100absolutartists.ro este proiectul prin care fiecărui artist român la început de drum, care are potențialul de a avea un cuvânt de spus în domeniul său, i se pune la dispoziție “scena” pentru a-și manifesta ideile. www.100absolutartists.ro pornește de la convingerea că progresul, în orice domeniu, se naște din creativitate și libertate de expresie artistică, iar scena creativă din România rămâne una dintre cele mai vibrante din Europa. Demersul acestei platforme este tocmai acela de a arăta ce încă o face atât de specială.Artiștii expuși vor fi promovați de ABSOLUT în comunicarea de pe rețelele sociale, dar și printr-o campanie de media dedicată, pentru a oferi o ”voce” puternică artei tinere din România. In paralel cu introducerea celor 100 de artisti, platforma propune vizitatorilor și o experiență digitală adaptată intereselor tinerilor care aleg să își manifeste creativitatea în cadrul festivalurilor de muzică. Intrând pe www.100absolutartists.ro , vizitatorii pot alege să se joace în spațiul de artă colaborativă - Absolut Party City - și să parcurgă un labirint virtual pentru a găsi calea spre o experiență completă, oferită de ABSOLUT,  în cadrul festivalului Untold. ABSOLUT și Untold sărbătoresc anul acesta 4 ani de parteneriat, promovând împreună „line-up-ul” libertății de exprimare absolute.ABSOLUT își propune astfel să aducă în prim plan creativitatea în toate formele sale, atmosfera de festival fiind un catalizator autentic pentru deblocarea ideilor și manifestărilor artistice.

Kitul complet NumNum® Self-Feeding: Bolul și lingurițele inteligente pentru diversificarea bebelușilor

Pentru că lingurițele inteligente NumNum® GOOtensils™ s-au dovedit a fi un adevărat ajutor atât pentru părinți, cât și pentru bebelușii care încep diversificarea, magazinul de articole pentru copii BebeArt.ro a decis să aducă în exclusivitate pe piața din România Kitul complet de diversificare de la NumNum®.Kitul complet conține două lingurițe - pentru două stadii ale diversificării și un bol cu formă conică, special create pentru a face diversificarea mai ușoară și pentru a reduce murdăria care se face atunci când bebelușul experimentează prima dată mâncatul cu lingurița. Cum funcționează Kitul NumNum®?Kitul NumNum® este format din două componente: castronelul Beginner Bowl și pre-lingurițele GOOtensils™, iar împreună sunt ajutorul principal atunci când bebe începe să învețe să mănânce cu lingurița.Castronelul Beginner Bowl - ajutorul de nădejde pentru diversificarea fără bătăi de capCastronelul Beginner Bowl este perfect pentru bebelușii care abia încep să experimenteze mâncatul cu lingurița. Cu un design inovator, castronelul are partea concavă în formă conică, astfel încât toată mâncarea să se strângă într-un singur punct, pe fundul castronelului. Astfel, bebelușului îi este mult mai ușor să ajungă cu lingurița la mâncare.Pre-lingurițele GOOtensils™ - ideale pentru primii pași către o diversificare corectăPre-lingurițele GOOtensils™ sunt concepute după o idee inovatoare, patentată și câștigătoare de numeroase premii în industria produselor pentru copii și bebeluși. Kitul NumNum® conține două pre-lingurițe pentru două stagii de învățare:GOOtensils™-ul albastru este pentru faza 1, ideal pentru mâncărurile pasate mai lichide. Această pre-linguriță are un capăt special, cu mici gropițe care îl ajută pe bebe să ia din castronel doar puțină mâncare, cât să învețe să ducă pre-lingurița la gură.GOOtensils™-ul portocaliu este pentru faza 2, când bebelușul învață deja să ducă pre-lingurița de la castron la gură. Capul pre-linguriței este special conceput pentru piureuri mai groase, având niște canale în care se prinde mai multă mâncare.Care sunt beneficiile Kitului NumNum®?Întregul kit este conceput în jurul nevoilor bebelușilor și părinților care sunt pregătiți de aventura diversificării. De aceea, pre-lingurițele GOOtensils™ și bolul Beginner Bowl au un design cu multe avantaje, care ajută întreaga familie să facă față cu brio provocărilor diversificării. Beneficiile castronelului Beginner Bowl:-    Interiorul castronelului este alunecos, astfel încât mâncarea să se strângă într-un punct ușor de găsit pe fundul castronelului;-    Marginile castronelului nu sunt tari, lucru care reduce riscul de clătinare și răsturnare;-    Baza castronelului este mai largă și oferă stabilitate pe suprafețele plate;-    Castronelul este confecționat din materiale sigure pentru cuptorul cu microunde și pentru mașina de spălat vase.Beneficiile pre-lingurițelor GOOtensils™-    Bebelușul nu trebuie să știe cum să balanseze mâna și cum să ia mâncarea din bol;-    Pre-lingurița pentru faza 1 ia din bol doar puțină mâncare, cât să nu pice pe jos;-    Pre-lingurița pentru faza 2 prinde în canale mai multă mâncare și este potrivită pentru piureuri mai groase;-    Textura pre-lingurițelor ajută și la calmarea durerilor gingivale;-    Pre-lingurițele se pot spăla în mașina de spălat vase.Când e potrivit să folosiți Kitul NumNum®?Kitul este potrivit pentru momentul când începeți diversificarea. Cel mai probabil, vârsta potrivită este cea de 6 luni, atunci când bebelușul poate să stea singur în șezut. Cel mai bine este să introduci ustensilele atunci când bebelușul tău își exprimă interesul.Care sunt cele mai potrivite mâncăruri pentru Kitul NumNum®?Kitul poate fi folosit cu mai multe feuri de mâncare, de la mâncarea pentru bebeluși, piureuri și până la iaurturi. Sunt nenumărate rețete pentru bebeluși pe care le poți folosi pentru diversificare.Când este momentul potrivit să treceți la o lingură normală?Majoritatea copiilor învață să rotească încheietura în jurul vârstei de doi ani. Rotirea încheieturii este principalul semn că puteți trece la lingurile normale. Un alt semnal este momentul când copilul tău începe să ia mâncare și de pe marginile castronelului.Unde găsești Kitul NumNum® în România?Poți găsi Kitul complet NumNum® pe BebeArt.ro, importatorii exclusivi de la noi din țară. Kitul format dintr-un bol și două pre-lingurițe este ideal pentru primele mese cu mâncare solidă și piure-uri, dar și pentru auto-diversificare.

Colectionarul de nuduri de Mirel Taloș

Colecționarul de nuduri e o carte despre iubire și despre viața construită goethean, ca o operă de artă. E una dintre acele povești reale, în a cărei matrice iubirea cade din cer „instantaneu, miraculos, neaşteptat”.

Elevii implicați în proiectul #RespectYourself al Libris.ro au citit de 3 ori mai mult

În urma proiectului #RespectYourself -Oferă-ți timp pentru lectură demarat de Libris.ro și aplicat la nivelul Școlii Gimnaziale Nr. 27 din Brașov, numărul cărților citite a crescut de 3 ori față de același interval de timp al anului precedent. Libris.ro a demarat în luna martie campaniei #RespectYourself - Oferă-ți timp pentru lectură, proiect prin care își propune să prezinte lectura din perspectiva unei activități care înseamnă respect față de sine, preocupare pentru autocunoaștere și dezvoltare. Pornind de la ipoteza că acolo unde sunt alocate resurse financiare, umane și de timp, numărul cărților citite le nivelul unei comunități crește simțitor, Libris.ro a lansat în cadrul campaniei un proiect-pilot desfășurat la nivelul a două școli, una din mediul urban și alta din rural. Astfel, în prima parte a proiectului, Libris.ro a donat peste 3.000 de volume atractive bibliotecii Școlii Gimnaziale nr. 27 din Brașov, destinate atât elevilor, profesorilor și, ca o noutate, chiar părinților. Pe lângă dotarea bibliotecii cu volume actuale, apreciate și cunoscute de copii, adolescenți, profesori și părinți, Libris.ro a susținut o serie de acțiuni de încurajare a lecturii, cum ar fi „Campionatul Lecturii”, adresat copiilor din ciclul primar de învățământ și „Clubul de Lectură”, adresat copiilor din învățămânul gimnazial. La finalul anului școlar, Libris.ro a oferit diplome și premii celor mai activi cititori. Investiția alocată acestei faze a proiectului se ridică la 75.000 lei. După primele trei luni, statisticile arată îmbucurător: elevii claselor I- IV au împrumutat peste 4.700 de cărți dintre cele donate în cadrul proiectului, iar elevii de gimnaziu peste 500, la care se adaugă alte 1.502 volume din fondul vechi al bibliotecii. Și adulții au citit: 35 de cadre didactice au împrumutat în trei luni 98 de cărți, respectiv 25 de părinți au citit 62 de cărți. În total, au fost citite aproape 7000 de cărți, de aproape 3 ori mai multe decât în perioada martie-mai 2017. „Acest proiect este de mare ajutor pentru noi. Copiii au nevoie mereu de îndrumarea noastră, a adulților, dar au nevoie și să fie ascultați și înțeleși. Ne bucurăm că Libris.ro a avut această inițiativă și deschiderea de a aduce în biblioteca școlii volume pe care copiii acestei generații le doresc, care le trezesc interesul. Acesta a fost primul pas care a asigurat reușita. Rezultatele se văd deja și cu siguranță vor fi unele de durată”, a declarat Victor Vijoli, directorul Școlii Gimnaziale Nr. 27, din Brașov.Proiectul va continua în septembrie cu o dotare similară a bibliotecii Şcolii Gimnaziale din comuna Cristian, județul Brașov, dar și cu acțiuni complementare proiectului la nivelul unei comunități defavorizate. „Am lansat proiectul #RespectYourself pentru că noi credem cu adevărat în puterea cărților de a schimba lumea în bine. Credem că este de datoria noastră, a celor care activăm pe piața de carte să apropiem copiii și tinerii de lectură. Suntem convinși că, în rândul comunităților unde copiii au acasă modele preocupate de lectură, iar la școală o bibliotecă generoasă, cu volume actuale și cadre didactice deschise la nou, numărul de cărți citite de aceștia este peste medie. Rezultatele obținute la Școala Gimnazială Nr. 27 ne dau puterea să mergem înainte cu acest proiect și chiar să propunem autorităților un proiect la scară largă, aplicabil la nivel național”, a declarat Laura Țeposu, director de dezvoltare Libris.ro.

Culorile capătă textură și dimensiune în cadrul expoziției Haptic Perception de la Galeria Horaţiu Mălăele

Joi, 28 iunie 2018, de la ora 18.00, la Galeria Horaţiu Mălăele are loc vernisajul expoziţiei Haptic Perception a artistei Cornelia Petrea, curatoriată de Mihaela Ion. Spaţiul Galeriei Horaţiu Mălăele este potrivit pentru lucrările într-o cromatică caldă a Cornelia Petrea, iar Mihaela Ion propune un concept curatorial capabil să transpună vizitatorii într-un cadru cultural ce inspiră simțul tactil. Expoziţia poate fi vizitată până pe 12 iulie 2018 şi, pe parcursul...

Vara aceasta, Lillet pășește cu grație pe tărâmul de poveste Electric Castle

„La Vie en Lillet” în acorduri de festival? Nimic mai plăcut pentru iubitorele de frumos, în căutarea unei experiențe de poveste, pe muzica artiștilor invitați la Electric Castle.

Legion Run România - distracția, energia și susținerea au venit în valuri!

Evenimentul internațional Legion Run a avut loc în premieră în România în data de 16 Iunie 2018 la Divertiland Water Park, Chiajna. Aproape 1000 de participanți au trăit experiența Legion Run împreună cu prietenii, colegii și familia, atât în echipa alături de care au depășit obstacolele, cât și sub privirile și încurajările spectatorilor. Organizați în valuri a câte 150 de persoane, participanții au pornit din 20 în 20 de minute de la Start, parcurgând traseul de 5 km și 19 obstacole, sub încurajările spectatorilor, cât și cu susținerea celorlalți membri din echipa lor. Rezultatul a fost depășirea limitelor, barierelor psihologice și ieșirea din zona de confort pentru fiecare participant în parte. A fost multă energie pozitivă la Legion Run, iar toți cei care au luat parte la această experiență unică, au trăit momente de neuitat alături de membrii echipei lor; sentimente de ambiție, de adrenalină, uneori chiar de teamă în fața  unora dintre obstacole, cât și sentimentul de libertate și senzația de întoarcere în copilărie.Participanții au fost extrem de multumiți și entuziasmați de experiența Legion Run și au declarat convinși că la următoarea ediție vor veni în număr mult mai mare! Pentru că spiritul de echipă, camaraderia și susținerea celorlalți i-au ajutat să treacă peste cele mai mari frici și temeri, odată cu înfruntarea obstacolelor strategic realizate, tocmai pentru a ajuta participanții să evolueze după fiecare eveniment Legion Run.5% din valoarea totală a biletelor vândute va fi direcționată către Asociația Help Autism pentru a oferi copiilor cu autism șansa unei vieți mai bune, mai libere, susținând cheltuielile terapiei de recuperare pentru acești micuți.Sponsorii evenimentului, printre care s-au numarat FordStore BDT, SlooP, Unimasters si Gatorade, au sustinut atmosfera energică și surprinzătoare, iar Black Cab, ca și susținători ai evenimentului, au oferit 10% discount pentru toate cursele spre sau dinspre locatia unde s-a desfășurat Legion Run Romania. Legion Run este experiența unică a unui eveniment necompetitiv, dar cu multă adrenalină și distracție, cu o serie de obstacole special realizate pentru a încuraja spiritul de echipă și depășirea limitelor cu ajutorul celorlalți participanți. Legion Run este un brand care crește rapid în număr de evenimente și participanți, desfășurându-se până acum în peste 30 țări și pe 3 continente. Traseu de 5 km, 19 obstacole - din care două au fost în premieră în cadrul ediției de anul acesta din România, aventură și adrenalină, toate acestea sub egida Legion Run. Mai multe informatii găsiți și pe Facebook, pe pagina internațională Legion Run și pe pagina de event Legion Run Romania 2018. Legion Run este o experiență unică, o competiție cu propriile forțe și o provocare de a-ți depăși propriile limite. u este o competiție cu ceilalți participanți, nu se cronometrează, iar câștigători sunt cei care obțin sentimentul de mulțumire că și-au depășit limitele mentale și fizice, că au ieșit din zona de confort și că pot mult mai mult decât au crezut vreodată.

Cea mai lungă zi din an se tratează cu muzică live, petreceri și yoga

Ce e bine să faci pentru noroc în carieră în cea mai lungă zi din an? În mitologia corporatistă din România, energia solstiţiului de vară este o energie a pasiunii, vitalităţii și creativităţii.

Weekend magic pe 23 – 24 iunie, la Târgul de Sânziene de la Grădina cu Artiști

Se spune din moși-strămoși că noaptea de Sânziene sau Drăgaica e una magică, în care toate minunile sunt posibile, cerul se deschide, zânele dansează și sărbătoresc soarele, dragostea și pofta de viață. Am plănuit așadar exact în weekendul de dinainte de această noapte miraculoasă (23 – 24 iunie) o mare sărbătoare în inima orașului, în grădina de la Merlock, pe C.A. Rosetti nr. 37.

Abercrombie&Fitch - First Instinct Blue - o noua aroma masculina

Pe urmele lui First Instinct din 2016, Abercrombie & Fitch este incantat sa anunte lansarea lui ‘First Instinct Blue’, o noua aroma masculina in colaborare exclusiva cu Inter Parfums.  ‘First Instinct Blue’ este inspirat de acel moment de exaltare, cand dorinta unui barbat pentru aventura pune stapanire pe el si e pregatit sa-si transforme visele in realitate. Este intepretarea parfumata a sentimentului ca doar cerul este limita. Asemenea barbatului Abercrombie & Fitch,el este indraznet, increzator si stylish fara effort. Este un spirit liber, cu un lifestyle neinfricat, care stie cum sa-si traiasca viata dupa First Instinct ( Instinctul Primar).Intr-o noua intepretare  a design-ului original de la Fabrice Legros (Studio Pi) pentru First Instinct, sticla este “bazata pe o structura rectangulara […] si e inspirata de acel moment magic cand simti fluturi in stomac.” Culoarea de albastru inchis a sticlei aduce un element de fascinatie suprafetei unduitoare, in timp ce logo-ul placat pe lateral te duce cu gandul catre magazinele A&F din toata lumea.“Am dorit sa contruiesc o aroma care sa imbine perfect valorile de baza ale brand-ului cu culoarea albastra” spune Maestrul Parfumier Yves Cassar (IFF). “Asocierea prospetimii emotionante este accentuata cu condimente si echilibrata prin profunzimea culorii, alaturi de puterea substantiala si adictiva a ambrei.”  “Este o aroma distinctiva datorita modului cum functioneaza prospetimea – patrunzatoare si intr-o maniera cu adevarat dependenta, adictiva.  Aceasta aroma este proaspata, dar nu rece sau distanta.”Familia Olfactiva: Fresh Fougere - First Instinct Blue’ este indraznet si neasteptat, imbinat pentru barbatul care traieste dupa primul lui instinct. Top: Prospetimea emotionanta a Marului Inghetat este inviorata de Bergamota Suculenta si inmiresmata de Cardamomul Aromat. O deschidere energetica care iti confera o prima impresie electrizanta. Mijloc: Lavanda Crocanta de sub soarele arzator creeaza o ciocnire calda, potentata de mixul confortabil dintre rozmarin si piper. Prospetimea autentica este evidentiata de aceasta evolutie neasteptata de condimente. Baza: Ambra adictiva, sustinuta de boabele de Tonka si bogatul Lemn de Santal, lasa in urma un traseu cald al tonurilor mult mai profunde si spirituale. Un barbat care traieste dupa First Instinct ( Instinctul Primar ) se va intoarce intodeauna la acesta.

Dog Walk – un eveniment care susține conștientizarea obezității în rândul animalelor de companie

Obezitatea și supraponderabilitatea sunt în creștere dramatică în rândul câinilor și pisicilor - potrivit unui studiu realizat în Anglia, peste 65% dintre câini sunt supraponderali. Cu toate acestea însă, 63% dintre proprietari cred că animalul lor de companie are o greutate normală. Ca reacție la această realitate îngrijorătoare, dar și pentru că este în natura companiei preocuparea constantă pentru bunăstarea animalelor de companie, Royal Canin a demarat, la nivel global, o campanie de conștientizare cu privire la expansiunea obezității în rândul câinilor și pisicilor. Scopul acesteia este educarea proprietarilor cu privire la importanța unei alimentații sănătoase și controlate pentru prietenii lor canini alături de schimbarea stilului de viață.Pentru a determina un număr cât mai mare de proprietari de animale de companie să conștientizeze importanța unui stil de viață sănătos, Royal Canin organizează Dog Walk – un eveniment care susține lupta împotriva obezității. Evenimentul își propune să promoveze importanța hrănirii corespunzătoare a câinelui, alături de mai multă joacă, mai multă plimbare și o dietă echilibrată specializată. Toate aceste elemente contribuie semnificativ la sănătatea animalelor de companie și sunt modalități prin care putem aduce prietenii noștri patrupezi la greutatea lor ideală.Evenimentul Dog Walk va avea loc pe 23 iunie, începând cu ora 10:00, în București, parcul Herăstrău, zona pentru câini, intrarea de la Aviatorilor. În cadrul evenimentului, proprietarii de câini vor putea interacționa cu specialiști medici veterinari pentru informații și sfaturi utile cu privire la greutatea ideală a animalului lor de companie: câinele va beneficia de o consultație și de o încadrare corectă pe diagrama „Scorului Condiției Corporale”. În plus, programul evenimentului cuprinde și activități distractive precum trasee cu obstacole, o tombolă cu premii, dar și multe alte surprize. Toți cei care vor participa la eveniment pe 23 iunie pot lua parte la toate activitățile pregătite în cadrul acestuia.Cum apare obezitatea în rândul animalelor de companie?Greutatea corectă este determinată, în primul rând, de un comportament sănătos. Hrana pe care o consumă câinele nostru, precum și felul in care o consumă, dar și stilul lui de viață – toate au un impact important asupra greutății sale, a sănătății și bunăstării lui. Uneori, și în cazul animalelor de companie, dragostea proprietarilor lor pentru ele este oarbă pentru că, din prea multă dragoste, nu se mai ține cont mereu de cerințele reale ale câinelui și i se oferă mai multă hrană decât este recomandat.Ceea ce ignoră mulți proprietari de animale este că, atunci când un câine manifestă comportamente de tipul „cerșitului”, el nu dorește neapărat hrană sau recompese.  Dacă reacția proprietarilor este aceea de a-i oferi de fiecare dată hrană, acest lucru va duce la supraalimentarea câinelui, care ar putea deveni supraponderal. În loc să primească hrană, câinele ar fi fericit să fie răsplătit cu activități precum joacă, mângâieri și vânătoare. Va începe în curând să asocieze propriul său comportament cu diferite tipuri de stimulare, întrerupând astfel cercul vicios al cerșitului de hrană sau recompense.Prin această campanie Royal Canin își propune să ajute proprietarii animalelor de companie să înțeleagă mai bine cerințele câinilor lor și, mai mai mult decât atât, să le înțeleagă și să le interpreteze corect comportamentul lor de cerșit. Pentru că sănătatea animalelor de companie este preocuparea principală a companiei de 50 de ani, Royal Canin a înființat în 2005, în colaborare cu WCPN, prima Clinică Europenă de Gestionarea Greutății în Liverpool, Marea Britanie. Aceasta a fost înființată cu scopul de a aborda direct problemele de sănătate cauzate de obezitate, ajutând astfel proprietarii de animale să înțeleagă mai bine obezitatea și cauzele acesteia, dar și care sunt cele mai potrivite soluții pentru a preveni și trata această afecțiune.

Premieră: „Țara surâsului” pe Scena Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”

După mai bine de 10 ani opereta „Țara surâsului” de Franz Lehar revine în repertoriul Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”, cu două reprezentații, vineri 29 iunie și sâmbătă 30 iunie 2018, începând cu ora 18:30, în Sala Opereta.