Asigurare record în turism: Christian Tour a încheiat o asigurare în valoare de 3 milioane de euro

Christian Tour, cel mai mare operator de chartere din România, a încheiat cea mai mare poliță de asigurare din turism, care se ridică la trei milioane de euro. Până în acest moment, un turoperator era obligat să asigure în caz de insolvență o sumă de 50.000 de dolari, conform vechii legislații în domeniu, sumă din care puteau fi despăgubiți cel mult câteva sute turiști.

“E un mare efort financiar pe care am vrut să-l facem, în primul rând, pentru a le trasmite turiștilor că suntem o agenție în care pot avea încredere în continuare, la fel ca în ultimii 21 de ani de când activăm pe această piață.
În al doilea rând, ca lideri de piață, considerăm că era necesar să dăm un exemplu; semnalul este important în condițiile în care piața de turism a fost zdruncinată în ultimii ani de câteva falimente. În acest context, turiștii încep să fie interesați și să țină cont din ce în ce mai mult de valoarea asigurării pe care o are agenția de la care cumpără vacanțe
”, a declarat Cristian Pandel, proprietarul Christian Tour.

Pe lângă majorarea poliței de insolvabilitate la 3 milioane de euro, Christian Tour și-a mărit capitalul social la 1 milion de euro, chiar dacă legea obligă turoperatorii să crească valoarea capitalului social de la 200 de lei, cât este în prezent, la 25.000 de lei.


“Noi vindem vacanțe și servicii turistice atât direct către turiști în sediile proprii din întreaga țară și pe site-ul christiantour.ro, cât și prin intermediul celor aproape 2.000 de agenții revânzătoare. De aceea e important de subliniat faptul că toate pachetele turistice cumpărate direct, precum și de la partenerii noștri care lucrează cu Christian Tour pe contract de mandat sunt asigurate prin această poliță”, a adăugat Cristian Pandel.

Polița de asigurare încheiată de Christian Tour este valabilă începând cu data de 7 decembrie.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod