KIDS PLAY&FUN - Teatru muzical, jocuri interactive și workshop dedicat mamei

Duminică, 4 Martie intre orele 10:00-12:30 la Caro Hotel, Sala Ballroom, părinții alaturi de cei mici sunt invitati sa se distreze si sa se relaxeze într-un cadru prietenos și plăcut în cadrul evenimentului KIDS PLAY & FUN.

Gerard Piqué, noul ambasador global al programului Eat Like a Pro

Beko, brandul numărul 1 pe piața de electrocasnice din Europa, anunță extinderea contractului de sponsorizare cu FC Barcelona, colaborare care va aduce și numeroase inițiative de impact în următoarele trei sezoane sportive. În cadrul unei conferințe de presă comune susținută la stadionul clubului de fotbal FC Barcelona, Camp Nou Auditori 1899, Beko a fost anunţat Partener Principal, continuând să fie Partener Oficial pentru antrenamentele clubului FC Barcelona. În același timp, Beko rămâne alegerea numărul 1 în materie de electrocasnice pentru clubul FC Barcelona.Ambele branduri împărtășesc valori comune, din dorința de a face cu adevărat o diferență în viața oamenilor atât la nivel local, cât și la nivel global. Această viziune comună s-a materializat într-o inițiativă globală a Beko, "Eat Like A Pro", iar astăzi Beko și FC Barcelona au anunțat faptul că Gerard Piqué va deveni ambasador global al programului. La nivel local, ambasador local al campaniei va fi Larisa Petrini, Integrative Nutrition Health Coach.Campania "Eat Like A Pro" își propune să contribuie la combaterea fenomenului global de obezitate infantilă și să îi ajute pe părinți și copii să conștientizeze importanța unei alimentații sănătoase, arătând ceea ce mănâncă eroii lor preferați pentru a performa la potențial maxim. Ambasadorul global al inițiativei "Eat Like a Pro" și starul FC Barcelona, Gerard Piqué, a declarat: "Sunt încântat să fiu ambasador pentru o campanie atât de importantă și ambițioasă. Am început să practic sport de la o vârstă fragedă, astfel că am ajuns să apreciez importanța unei alimentații sănătoase, iar acum, ca tată a doi copii, pot spune că acest aspect este mai important ca niciodată. Statisticile globale privind obezitatea infantilă sunt șocante și nu prezintă semne de îmbunătățire, motiv pentru care sunt mândru să lucrez alături de Beko și clubul meu pentru a ajuta la rezolvarea acestei probleme globale".Beko a reușit să crească vizibilitatea brandului cu ajutorul bazei globale de fani FC Barcelona, care numără aproximativ 300 de milioane de persoane. Brandul este, de asemenea, unul dintre primii 3 sponsori recunoscuți în 13 țări, în special în țările din Europa de Est, unde sponsorizarea este cea mai vizibilă. De la începutul sezonului 2014-2015, când a demarat colaborarea cu FC Barcelona, Beko a crescut constant pe piața din Spania și a devenit unul dintre primele trei branduri de electrocasnice ale pieței locale. Vizibilitatea brandului ca lider al electrocasnicelor independente a crescut în special în Asia Pacific, Orientul Mijlociu, Africa și Europa de Est.

Brico Depôt lansează primul catalog exclusiv online

Brico Depôt continuă să ofere cele mai inspirate idei pentru proiectele de reamenajare a locuinței prin lansarea primului catalog disponibil exclusiv online.

Nickelodeon va difuza Kids’ Choice Awards pe 28 martie

Cum în 2017 superstarul John Cena a fost lovit de un jet de slime verde, experiența i-a plăcut atât de mult, încât anul acesta își reia rolul de prezentator al Galei Kids’ Choice Awards. A treizeci-și-una ediție a evenimentului care premiază artiștii și personajele preferate ale copiilor, va avea loc pe 24 martie la The Forum din Inglewood, California. Gala va fi difuzată și în România de Nickelodeon pe 28 martie, ora 19:00.

530 de mici producători români vând online prin programul eMAG „Deschide România”

La un an din momentul lansării programului eMAG „Deschide România”, 530 de mici producători și întreprinderi sociale care produc în România și-au listat produsele în site, depășind estimarea inițială.

Kaufland a deschis un nou magazin în București

Kaufland România a deschis sâmbătă, 17 februarie, magazinul cu numărul 119 al rețelei și cel de-al 13-lea din Capitală.

ÎN VIZITĂ LA DOMNUL GREEN – Spectacol și discuție

Marți, 20 februarie, de la ora 19.00, Teatrul Evreiesc de Stat va prezenta spectacolul ÎN VIZITĂ LA DOMNUL GREEN, de Jeff Baron, în regia lui Erwin Șimșensohn. Din distribuție fac parte Virgil Ogășanu și Tudor Aaron Istodor.

CONIL Fest, Festivalul Integrării, Ediția aXVIa

Palatul Național al Copiilor este în sarbătoare! În 17-18 martie 2018 va avea loc cea de-a XVI-a ediție a CONIL Fest – Festivalul Integrării.

Teo, Vio si Costel – Gentlemenii stand-up-ului romanesc

Sala Palatului a fost plina pana la refuz, aseara, toti cei prezenti asteptand cu nerabdare Marele Show la Palat promis de Teo, Vio si Costel. Si mare show a fost.

Când design-ul întâlnește ciocolata: zeițe grecești sculptate în ciocolată expuse la Mega Mall

În luna iubirii ciocolata, arta și frumusețea zeițelor grecești își dau întâlnire la Mega Mall. În perioada 18 – 24 februarie, centrul comercial va găzdui Expoziția de Ciocolată, în cadrul căreia vizitatorii pot vedea cum artizani ciocolatieri au reinventat scena gastronomică și au realizat, din ciocolată, adevărate opere de artă.

Primul serviciu ShuttleBus pe Aeroportul Otopeni

Alternativa la taxiurile de pe aeroport: Memento Bus a lansat primul program de ShuttleBus de pe Aeroportul Otopeni către hoteluri din București și către autogara Central Bus Station, cu legături spre principalele orașe din tara.

#RespectYourself - o campanie despre lectură ca manifestare a respectului față de sine

Libris.ro, cea mai mare librărie online din România, lansează #RespectYourself Ofera-ti timp pentru lectura, o campanie – manifest pentru conștientizarea faptului că alocarea de timp pentru lectură este o formă de respect față de propria persoana. „Credem în puterea lecturii de a deschide lumi, suflete, minți. Apropierea de carte înseamnă educare, înseamnă o procupare sănătoasă, generatoare de valori și de oameni care pot duce societatea, frumos, mai departe. Este firesc să susții cauze în care crezi, iar noi știm că o lume în care oamenii sunt preocupați de cultură este o lume frumoasă în care ne place, tuturor, să trăim. Credem că lectura este una dintre cele mai puternice forme de respect pentru tine, prin a aloca timp pentru dezvoltarea ta, pentru relaxare și dialog cu tine însuți”, declară Laura Țeposu, Fondator si Director de Dezvoltare Libris.ro.În cadrul campaniei #RespectYourself, Libris.ro provoacă publicul, clienții, dar și liderii de opinie din domenii variate, să vorbească despre percepția lor asupra lecturii din perspectiva respectului de sine, despre timpul pe care îl dedică pentru lectura, precum și despre cărțile pe care le citesc. Campania #RespectYourself se desfășoară pe tot parcursul anului 2018 și cuprinde un intreg calendar de acțiuni. „În primul rând am gândit un proiect pilot ce vizează două școli din România, una din mediul urbam și cealaltă din mediul rural. Încercăm să identificăm, la nivelul fiecărei unități de învățământ, care este raportarea față de lectură: câți copii citesc, ce anume citesc, ce cărți le-ar plăcea să găsească în biblioteca școlii, cât citesc părinții lor etc. Vom realiza un studiu, iar concluziile le vom folosi pentru a programa evenimente în colaborare cu cadrele didactice în scopul apropierii copiilor și familiilor acestora de cărți. De pildă, avem în vedere dotarea bibliotecilor celor două școli cu cărti pe placul elevilor, dar și pentru părinți și profesori. La finalul celor 12 luni se vor măsura rezultatele și credem că ele vor sprijini ipoteza că acolo unde se alocă reurse financiare, materiale și de timp, numărul de ore alocate lecturii va crește.“ - Laura Țeposu.#RespectYourself Oferă-ți timp pentru lectură va fi promovată și în mediul online. Toate materialele și acțiunile Libris din 2018 vor fi sub umbrela acestei campanii sprijinită și de persoane publice care sunt modele de urmat în domeniul lor de activitate. Vor exista provocări pentru bloggeri, pentru cititorii pasionați, dar si pentru cei care încă n-au descoperit plăcerea lecturii. Pagina dedicată acestui proiect poate fi accesată ușor la https://www.libris.ro/respectyourself.

Mărțișoare parfumate

Florăriamobilă.ro - florarie online vine în ajutorul celor care își doresc să satisfacă cele mai exigente gusturi cu aranjamente florale potrivite atât pentru un cadou sofisticat, protocolar, cât și pentru unul prin care dorești să transmiți înainte de orice căldură, jovialitate.Pentru că simplitatea este unul dintre cele mai sofisticate lucruri, alege să le transmiți partenerilor de afaceri (colegi, superiori, angajați) gândurile tale sincere pentru acest anotimp al revenirii la viață. Colecția pentru cadourile corporate poate curpinde un singur tip de floare, trandafir criogenat într-o cupolă de sticlă sau o zambilă așezată în vase de sticlă de diverse forme și dimensiuni, în funcție de preferință, dar și aranjamente mai complexe cu mixuri inedite de flori de sezon. Prețul aranjamentelor florale pornește de la 25 de lei și se pot personaliza în funcție de preferințele privire la compoziția florală, cromatică și buget. Oferta este valabilă pentru comenzi de minim 150 lei, cu livrare în București și zonele limitrofe. Transportul este gratuit la prima locație, restul locațiilor fiind ofertate separat. Practic, dacă întreaga comandă va fi livrată la o unică adresă, livrarea va fi oferită gratuit. Pentru livrări personalizate pentru mai multe adrese, costurile vor fi discutate separat. Cu o experiență de 5 ani pe piața din România, Florăriamobilă.ro https://www.florariamobila.ro/ este furnizorul ideal de aranjamente florale cu livrare rapidă. Fiecare comanda este reconfirmată prin trimiterea fotografiei exact cu produsul livrat.

Stația de călcat Tefal - rapiditate și eficiență

Weekend, zile libere și distracție din plin, dar Jiminy Cricket îți șoptește stăruitor - "E timpul să începi sesiunile de călcat!’’. Cămăși din material pretențios, pliuri care nu se lasă înduplecate și manșete dificile, iar ziua care ar fi trebuit să fie dedicată relaxării este aproape de final. Pornești televizorul, faci puțin zapping și spot-ul Tefal te învăluie în aburul soluțiilor ingenioase.Pasul următor? Cauți online, abandonezi hainele șifonate și dintr-un singur click îți oferi cel mai valoros cadou - o stație de călcat Tefal. Cu o presiune de până la 7,5 bari, stațiile de călcat Tefal generează cu până la de trei ori mai mult abur comparativ cu un fier de călcat tradițional. Astfel, acesta pătrunde adânc în țesătură, dilată fibrele, igienizează și reîmprospătează hainele, eliminând facil și rapid chiar și cutele cele mai dificile. Iar tehnologia exclusivă Protect System, transformă în abur picăturile de apă care rămân în stație, prevenind scurgerea acestora şi formarea petelor pe ţesături, pentru ca tu să te bucuri mai mult timp de hainele tale preferate.De câte ori depunerile de calcar ți-au dat bătai de cap? Uită de ele! Stațiile de călcat Tefal sunt prevăzute cu un colector anticalcar ce captează și reține chiar și cele mai fine particule de calcar. Bine de știut! Colectorul ajută la menținerea performanței aburului și prelungește durata de viață a aparatului. Unde este poziționat? În lateralul stației, pentru o curățare rapidă: scoți tija și elimini calcarul acumulat dintr-o singură mişcare.Avantajele stațiilor Tefal? Talpa dispune de tehnologia Durilium® – înveliș unic, din email 100% mineral și particule din cuarț, ce asigură o alunecare rapidă și ușoară, rezistență la zgârieturi și o distribuție uniformă a aburului. O talpă mereu curată? Bineînțeles! Funcția Autoclean o menține mereu impecabilă datorită stratului catalitic încorporat. Mătase, lână, bumbac, denim sau țesături delicate ori sintetice - ai posibilitatea să reglezi automat temperatura și aburul în funcție de materiale. Iar acum îți poți dedica timpul tău prețios întâlnirilor amuzante cu cele mai bune prietene.

Preda Publishing: despre cărți, rafturi și rânduri alese

Cu siguranță nu te surprinde că proporția cărților tipărite scade continuu în era digitală. Însă cititul rămâne le fel de important. Cuvintele sunt baza oricărei acțiuni, iar cele scrise transmit emoții și amintiri. În dimineți ploioase sau după-amiezi liniștite cărțile îți aduc raze de soare și peisaje dincolo de propria ta poveste. Sunt magice!

Confesiunile Ioanei Lee într-un nou volum Ai Suru

La 4 ani de la publicarea romanului ”Ai Suru”, biografia căsniciei imposibile dar plină de iubire dintre autoare și un aristocrat japonez, Ioana Lee revine cu un nou volum ce are în centru fascinanta relație de iubire româno-japoneză.

Always susţine accesul la educaţie de calitate pentru copiii din zonele vulnerabile, împreună cu Teach for Romania

Always lansează Campania “Profesorii Încrederii”, în parteneriat cu Teach for Romania. Prin această campanie, Always donează către organizația Teach for Romania 1,5% din valoarea produselor Always Duo vândute în perioada 1 februarie – 31 martie, pentru ca 3 profesori să fie susținuti timp de doi ani, în eforturile lor de a asigura educație de calitate copiilor din zone vulnerabile.*În 2014, campania Always #CaOFată a prezentat studiul** conform căruia peste jumătate (56%) dintre fete își pierd încrederea în sine în perioada pubertății, multe dintre ele nerecuperând-o complet niciodată. De atunci, misiunea Always constă în susținerea încrederii în sine a tinerelor, astfel încât să-și poată urma visul, oricare ar fi acela. Pentru că educația contribuie substanțial la creșterea încrederii în sine, Always susține accesul la educație de calitate. Campania “Profesorii Încrederii” vine ca o continuare firească a activităților pe care Always le-a desfășurat de-a lungul timpului în sprijinul educației. Anul acesta Always a ales să se alăture Organizaţiei Teach for Romania, a cărei misiune este să pregătească și să sprijine învățători sau profesori model pentru a deveni factori de transformare în educație. Teach for Romania dorește să le ofere opțiuni de viață prin educație de calitate tuturor copiilor din România. În misiunea de a sprijini copiii din zonele vulnerabile să devină tineri încrezători, Always susţine 3 profesori Teach for Romania să îşi desfăşoare activitatea timp de 2 ani. În cadrul campaniei naţionale Profesorii Încrederii, Always va dona către Teach for Romania 1,5% din valoarea produselor Always Duo vândute în perioada 1 februarie – 31 martie. Oana Cuzino, susținător al campaniei , spune: “Această campanie este specială pentru mine, pentru că vorbim de implicarea în educație și am încredere că, prin educație, vom produce o reală schimbare. Mă bucur să iau parte la colaborarea brandului Always cu Organizaţia Teach for Romania şi la procesul lor de a inspira şi de a produce schimbări pozitive în societate.”Află cum poți susține Profesorii Încrederii!Vezi aici videoclipul campaniei. Website: www.profesorii-increderii.ro; Facebook Always; Facebook Teach for Romania.*Always donează către organizația nonguvernamentală Teach for Romania, 1,5% din valoarea oricărui pachet Always Duo vândut în România, în perioada 1.02-31.03.2018, în limita a 180.000 RON, în vederea susținerii educației în zonele vulnerabile. Pentru detalii, consultați regulamentul campaniei, disponibil în mod gratuit la www.pg.com/ro_RO/. **Studiul Always Confidence & Puberty Wave II a fost derulat folosind panelul Research Now, la care au participat 1.800 de persoane americane (1.300 de femei americane cu vârste cuprinse între 16 şi 49 de ani şi 500 de bărbați americani din aceeași categorie de vârstă). S-a utilizat un eșantion reprezentativ la nivel național de 1.000 de femei şi 500 de bărbați, precum şi un eșantion adițional de 150 de femei afro-americane şi 150 de femei hispanice. Sondajul a fost realizat în perioada 5 decembrie 2014 - 12 decembrie 2014. Mișcarea Always #CAOFATĂ este susținută de milioanele de fete din întreaga lume care dau expresiei #CAOFATĂ sensuri uimitoare. Campania Always lansată în iunie 2014 a fost inspirată de ideea că începutul pubertății şi prima menstruație marchează momentul în care fetele au cel mai scăzut nivel de încredere.

Tinutele create de concurentele „Bravo, ai stil! All Stars” vor face fericiti copii supradotati din centre de plasament, prin intermediul fanilor show-ului

Tinutele concepute de concurentele de la „Bravo, ai stil! All Stars”,  in atelierul de croitorie al emisiunii, vor putea fi licitate pe pagina http://atelier.kanald.ro , fondurile urmand sa fie donate Asociatiei Gifted Center Kristopher, in scopul sustinerii proiectului Scoala de Excelenta Kristopher. Acest proiect isi propune sa identifice si sa sustina prin programe educationale personalizate copiii cu o inteligenta peste medie, aflati in centrele de plasament.  Astfel, telespectatorii si fanii show-ului vor putea sa se bucure de tinuta pe care si-au dorit-o atat de mult, dar si de posibilitatea de a veni in sprijinul unor copii care au nevoie de sprijin pentru a avea o sansa reala sa se integreze in societate.  Organizatia non-profit Gifted Center Kristopher isi propune sa se dedice dezvoltarii talentelor unor copii aflati in situatii de risc major, printr-o Scoala de Excelenta menita sa le descopere si valorifica acestora talentul pentru un viitor mai bun.Lajos Kristof, presedinele Asociatiei Gifted Kristopher, este el insusi un copil crescut in centre de plasament, care a avut norocul sa fie descoperit de experti in educatie de excelenta, antrenat si pregatit sa descopere si sa fructifice, la randul lui,  talentul unor copii cu inteligenta peste medie, aflati in situatia dificila a abandonului. „In Romania exista peste 60.000 de copii institutionalizati. In fiecare zi sunt abandonati, in medie, cinci copii. Acestia au nevoie de dragoste, de incredere in sine. De educatie pentru un bun start in viata. Am infiintat <Scoala de excelenta>, unde copiii institutionalizati vor socializa, vor invata lucruri noi si isi vor descoperi vocatia! Fiindca viata de orfelinat ii obliga sa dezvolte o stima falsa despre ei insisi. Putini isi depasesc conditia de copil crescut in ofelinat, iar asta e un miracol”, spune presedintele Asociatiei.  Prin interventia organizatiei, copii cu inteligenta peste medie isi vor putea dezvolta, prin traininguri intense, cu personal specializat si dedicat, abilitatile sociale, emotionale, cognitive. Vor beneficia astfel un start puternic in viata, avand astfel suta la suta sanse de a deveni adulti activi, responsabili si implicati in viata sociala.  

Sondaj - Ce cred profesorii despre interzicerea telefoanelor mobile în timpul orelor

După ce noul regulament-cadru de organizare a unităților de învățământ preuniversitar prevede, între altele, și faptul că elevii nu mai au voie la ore cu telefoanele mobile, Didactic.ro-un produs Intuitext a realizat un sondaj în rândul cadrelor didactice membre ale acestei comunități pentru a le afla punctul de vedere. În documentul transmis de către Ministerul Educației se arată că „în timpul orelor de curs, al examenelor și al concursurilor este interzisă utilizarea telefoanelor mobile. Prin excepție de la această prevedere este permisă utilizarea acestora în timpul orelor de curs, numai cu acordul cadrului didactic, în situația folosirii lor în procesul educativ sau în situații de urgență. Pe durata orelor de curs, telefoanele mobile se păstrează în locuri special amenajate în sala de clasă, setate astfel încât să nu afecteze procesul educativ.“Așa cum era de așteptat, reprezentanții elevilor au criticat această măsură, Ioana Băltărețu, președintele Consiliului Național al Elevilor (CNE) declarând că „avem de-a face cu o limitare a dreptului la proprietate.“ În acest context, Didactic.ro-un produs Intuitext a realizat un sondaj în rândul cadrelor didactice membre ale acestei comunități pentru a le afla punctul de vedere. Așadar, iată ce răspunsuri au oferit profesorii la întrebarea „Sunteți de acord cu interzicerea telefoanelor mobile în școli?“:  64,74% - susțin interzicerea telefoanelor; 7,37% - nu susțin această măsură; 27,11 – prefer doar închiderea în timpul orelor; 0,79% - nu sunt hotărât. În plus, cadrele didactice care consideră această măsură ca fiind una bună își argumentează punctul de vedere susținând faptul că în acest fel elevii nu mai sunt distrași în timpul orelor și se pot concentra mai bine la lecții. La rândul lor, unii părinți și reprezentanți ai elevilor sunt de părere că dacă profesorii ar concepe lecții interesante, adaptate noilor generații de copii, aceștia nu s-ar mai plictisi în ore și nu ar căuta să-și petreacă timpul accesând gadget-urile smart personale. O educație modernă, de tip occidentalPe de altă parte, aceștia invocă și alte motive, de natură educațională. În ultimii ani, s-au remarcat eforturi private pentru ca învățământul românesc să urmeze linia de evoluție a tehnologiei. Astfel, tot mai mulți elevi au descoperit beneficiile produselor online de învățare, așa cum sunt de pildă: site-urile educaționale pentru clasele primare (www.scoalaintuitext.ro), platformele online de învățare pentru gimnaziu (www.examenultau.ro) sau aplicația MANUALe Intuitext unde elevii de clasa a V-a pot accesa gratuit toate manualele editurii. Pentru toate aceste produse inedite, create în acord cu trendurile internaționale în educație, elevii au nevoie de instrumentele potrivite, tocmai pentru că învățarea de tip clasic se dovedește tot mai mult anacronică și, deci, ineficientă.În plus, produsele online de învățare pot fi utilizate oricând, oferă filmulețe explicative foarte utile, probleme rezolvate în pași, exerciții cu grade diferite de dificultate și posibilitatea de testare pe noțiuni sau sfaturi pentru pregătirea examenelor. În plus, îi ajută pe copii și prin faptul că, produse precum ScoalaIntuitext.ro sau ExamenulTau.ro, completează în mod firesc studiul la clasă și îi ajută pe elevi să descopere cât de plăcută poate fi aventura cunoașterii dacă pleci la drum cu instrumentele potrivite.

Noua cafenea Starbucks Reserve ™ s-a deschis în centrul Bucureștiului

În parteneriat licențiat cu AmRest, o nouă cafenea Starbucks, unde sunt servite cafele unice Starbucks Reserve, disponibile în ediție limitată, și-a deschis ușile în centrul Bucureștiului, pe strada Lipscani. Pe lângă această gamă de cafele atent selecționate, cafeneaua dispune de trei metode inovatoare de preparare, inclusiv sistemul Clover®. Noua cafenea oferă clienților o experiență elevată a cafelei și un spațiu de relaxare perfect pentru întâlniri cu prietenii și familia sau pur și simplu pentru lucru sau studiu. Clienții sunt invitați să se bucure de o băutură clasică Starbucks pe bază de espresso sau să încerce o cafea preparată folosind una dintre metodele inovatoare, precum Chemex, Pour-over sau Clover - fiecare evidențiind un aspect diferit al cafelei. Clienții pot alege unele dintre cele mai rare cafele din lume - Etiopia, Jamaica, Honduras, fiecare cu o aromă unică, disponibilă numai pentru câteva luni și în cantități limitate.„Suntem încântați să aducem cafeaua Starbucks Reserve împreună cu aceste metode inovatoare de preparare a cafelei într-un spațiu nou atât de frumos, pentru iubitorii noștri de cafea din București. Clienții pot explora întreaga gamă a celor mai fine cafele Starbucks sau pot încerca produsele delicioase de patiserie și mâncărurile savuroase, în timp ce se relaxează," a declarat Mateusz Sielecki, Director Regional pentru Starbucks România și Bulgaria.Cafeneaua de 395 mp are un aspect industrial și este împărțită pe două nivele, creând astfel spații larg deschise. Arhitectura originală și caracteristicile distincte, precum scara și balustradele, au fost atent întreținute. Confortul și atmosfera caldă le permit clienților să se relaxeze și să se bucure de amestecul perfect de cafea prăjită și aromele tentante ale unora dintre cele mai fine cafele din lume.