Lansarea cărții “Iacării Acrobați” printr-un show aviatic, pe 6 mai la Aerodromul Bănești Prahova

Curtea Veche Publishing vă invită la evenimentul de lansare a cărții “Iacării Acrobați. Aripi românești” de Maria Cristina Țilică, o carte care dezvăluie povestea aviatorilor români din cea mai îndrăgită formație de acrobație aeriană. Cine sunt cei care sfidează înălţimile şi uimesc la spectacolele aviatice? Câtă muncă şi dăruire se ascund în spatele uluitoarelor acrobaţii care redesenează cerul? Ne-o spun chiar ei – Iacării Acrobați, membrii singurei echipe independente de acrobație aeriană din România.Evenimentul de lansare a cărții va avea loc sâmbătă, 6 mai 2017, la Aerodromul Bănești Prahova, începând cu ora 18.00. Cititorii vor avea ocazia de a-i întâlni pe cei trei piloți care și-au pus amprenta asupra istoriei aviației românești: Ioan Postolache (cap formaţie Iacării Acrobaţi), Dan Ştefănescu (aripă dreapta Iacării Acrobaţi), şi Dan Conderman (aripă stânga Iacării Acrobaţi). La eveniment va lua cuvântul și Irén Arsene Máté, directoarea generală și co-fondatoarea editurii Curtea Veche.Cei trei aviatori români vor face și o demostrație de acrobație aviatică pentru cei prezenți, după care cititorii vor fi invitați la o sesiune de autografe. Povestea Iacărilor Acrobați are, în primul rând, o dimensiune personală: aceea a traseului iniţiatic pe care membrii grupului l-au parcurs de la descoperirea aspiraţiilor legate de zbor până la împlinirea acestora. Există, în al doilea rând, o dimensiune tehnică a acestei istorii, o descriere a motoarelor şi a elicelor Yak-urilor 52 TW, avioanele de producţie românească pe care le pilotează, dar şi a măiestriei necesare zborului acrobatic în formație. Numeroasele ilustraţii ale spectacolele aviatice leagă aceste două dimensiuni şi fac vizibilă una dintre cele mai periculoase arte, aceea a acrobațiilor aeriene.Maria Cristina Țilică, autoarea cărții, este licenţiată în Comunicare şi Relaţii Publice la Bucureşti şi în Psihologie şi Jurnalism la Iaşi și de peste 18 ani ca redactor, producător şi ca realizator de emisiuni, de reportaje şi de documentare la Televiziunea Română. Printre documentarele artistice pe care le-a realizat sunt şi cele despre Iacării Acrobaţi ai României, despre elicopterele Forţelor Navale şi despre scafandrii de luptă ai României. A primit numeroase premii şi distincţii din partea unor prestigioase instituţii din ţară şi din străinătate, atât pentru documentare, cât şi pentru reportajele, pentru emisiunile şi pentru scurt-metrajele sale. Cartea “Iacării Acrobați. Aripi românești” va fi disponibilă în curând pe www.curteaveche.ro și în librăriile din toată țara.

Life Care® lansează în premieră noile parfumuri HAPPY by Horia Brenciu

Parfumul. Acel accesoriu ce îți reprezintă personalitatea și te învăluie în plenitudinea sa, aducându-te față în față cu emoțiile, amintirile unor trăiri sau imaginile oamenilor dragi din viața ta. În această primăvară, Life Care lansează în exclusivitate o nouă gamă de parfumuri, #HAPPY  by Horia Brenciu, prin care te invită să îți încânți simţurile într-o simfonie de arome amețitoare, o poveste presărată cu miresme  florale, fructate sau lemnoase, care îți desenează un zâmbet de plăcere pe buze și te învăluie într-o stare de relaxare şi bună dispoziţie.Recunoscut pentru spiritul său energic, vesel și plin de viață, Horia Brenciu, ambasadorul Life Care®, a reprezentat inspirația pentru cele două parfumuri pentru el și ea, care transmit prin aromele alese starea sa de spirit, pofta de viață și fericire. Notele fresh din combinația de flori și fructe ce stau la baza gamei de parfumuri #Happy, te vor învălui întreaga zi cu o stare de bună dispoziție și încredere în tine încă de la prima aplicare.Aromele ingredientelor regăsite în apa de parfum #Happy by Horia Brenciu pentru el emană putere și energie, având ca note de vârf și de bază Bergamota, care conține alfa-pinene și limonene, ce ajută la redarea senzației de bucurie și relaxare.  Lemnul de santal și nucșoară, arome ce se regăsesc  în notele de mijloc și bază, te fac să te simți liniștit, echilibrat, îți îmbunătățesc starea de spirit și reduc stresul. Această combinație face din apa de parfum #Happy accesoriul perfect pentru bărbatul modern, elegant și seducător.Apa de parfum #Happy by Horia Brenciu pentru ea conține arome intense și delicate, ce îți ating simțurile și te relaxează. Coacăzele negre din notele de vârf ale parfumului au efect revitalizant.Esențele de frezie și patchouli ce se regăsesc în notele de mijloc și de bază îți dau o stare de relaxare și bună dispoziție care persistă și îți oferă încredere în tine ca să te simți minunat întreaga zi.Inspirându-ne din optimismul lui, încrederea în sine și starea de bucurie pe care ne-o transmite cu fiecare apariție, Horia Brenciu a fost alegerea perfecta pentru gama de parfumuri #HAPPY, aceste trasături îmbinându-se perfect cu stările induse de cele două parfumuri.

Decor floristic fantastic pentru aniversarea a 9 ani Baneasa Shopping City

Floria, prin divizia de amenajari peisagere si prin Floria la Evenimente, a realizat proiectul floristic spectaculos ce marcheaza aniversarea a 9 ani de la deschiderea centrului comercial Baneasa Shopping City. Decorul inedit invita vizitatorii la #ShoppingDePoveste, fiind inspirat de lumea fantastica a spectacolelor Varekai ale Cirque du Soleil.Amenajarea floristica impresionanta reprezinta o pregatire a vizitatorilor pentru momentul culminant al campaniei: prezentarea in avanpremiera a 3 acte din spectacolului VAREKAI by Cirque du Soleil, ce va avea loc in centrul comercial pe 2 mai. Proiectul cuprinde amenajarea floristica pe trei zone complementare ce alcatuiesc decorul centrului comercial incepand cu 18 aprilie: rochii din plante si flori purtate de manechine suspendate, zona dedicata fotografiilor (photo corner) si zona principala, padurea fantastica.Padurea fantastica, zona cea mai ampla din cadrul proiectului realizat de Floria, are o suprafata de aproximativ 70 mp. Situata in Atrium, aceasta cuprinde peste 700 de plante din 80 de specii exotice distincte, dispuse pe 4 straturi specifice padurilor tropicale. Pentru zona dedicata fotografiilor (photocorner) conceptul a fost Fantasy. Panoul este realizat in 3D cu elemente de poveste supradimensionate. Fotoliul are forma unei flori, peretele este desprins din romanul Marile Sperante, iar o usa decorata intareste conceptul de trecere intr-o dimensiune fantastica.Manechinele suspendate cu rochii din plante descriu centrul comercial Baneasa Shopping City ca loc in care Fantasy meets Fashion si transpun vizitatorii intr-o atmosfera de poveste cu creatii haute-couture realizate din materiale floristice.Realizarea proiectului a presupus implicarea unei echipe de 15 persoane (floristi, concept designers, asistenti tehnici, alpinisti), si a durat 32 ore. Elementele spectaculoase de decor realizate de Floria pot fi descoperite si admirate in Baneasa Shopping City in perioada 18 aprilie –2 mai.

Ziua Internațională a Fotbalului și Prieteniei, pentru prima dată și în România

Evenimentele dedicate Zilei Internaționale a Fotbalului și Prieteniei, menite să promoveze pacea, prietenia, egalitatea și un stil de viață sănătos, au început ieri în peste 60 de țări din Europa, Asia, Africa, America de Nord și America de Sud. Zeci de mii de copii și adulți au participat la meciuri amicale de fotbal, la sesiuni de training și workshop-uri, flashmob-uri, maratoane și evenimente sportive. Participanții din întreaga lume sunt susținuți de jucători de fotbal recunoscuți, antrenori, jurnaliști și artiști. Anul acesta România este reprezentată în programul Fotbal pentru Prietenie de trei ambasadori, promotori ai celor nouă valori ale programului: prietenia, egalitatea, dreptatea, sănătatea, pacea, loialitatea, victoria, tradiţiile şi onoarea. Aurel Țicleanu, fost jucător de fotbal în echipa națională a României, va fi însoțit în delegația României în programul Fotbal pentru Prietenie 2017 de către doi tineri ambasadori de 12 ani: Alexandru Andrei Popa, tânăr fotbalist al cărui viitor se conturează deja pe terenul de fotbal, căpitanul echipei de juniori Dinamyk Craiova și Rareș Dumitrache, tânărul jurnalist pasionat de fotbal și de potrivirea cuvintelor. Ziua Internațională a Fotbalului și Prieteniei a fost sărbătorită pentru prima dată în 2014 de către ambasadorii programului internațional de responsabilitate socială FOTBAL PENTRU PRIETENIE, sprijinit de FIFA și UEFA. În cursul acestei zile, toți cei care împărtășesc și promovează valori precum egallitatea, pacea sau respectul pentru alte culturi poartă o brățară verde-albastră care simbolizează pacea transmisă de albastrul cerului și terenul verde de fotbal, accesibil tuturor celor pasionați de acest sport.  Cei trei ambasadori ai României promovează anul acesta comunicarea și educația sportivă, alături de personalități internaționale care poartă cu mândrie brățara prieteniei: Hugo Tinelli, unul dintre cei mai apreciați producători TV din Argentina, Xu Li, cunoscut jurnalist din China, Dimos Piros, triplu câștigător al titlului Olimpic, Miodrag Bozhevich, faimosul antrenor sârb și Kevin Bloom, arbitru FIFA din Olanda.Anul acesta, la evenimentele care au marcat Ziua Internațională a Prieteniei în cadrul programului Fotbal pentru Prietenie au participat fotbaliști de renume: Branislav Ivanovich din Serbia, Yuri Lodygin, portarul rus al FC Zenit (St. Petersburg, Russia), olandezul Dirk Kuyt de la FC Feyenoord (Rotterdam, the Netherlands) și câștigătorul Campionatului European de Fotbal în 2004, grecul Theodoras Zagarakis.România participă anul acesta pentru prima dată în programul internațional de responsabilitate socială pentru copii Fotbal pentru Prietenie, alături de alte 63 de țări din întreaga lume.

Magia copilariei si ritmurile clasice isi dau intalnire la o noua editie a concursului de interpretare muzicala "In Memoriam"

Asociatia "Muzica pentru fiecare" si Scoala de Muzica nr. 3 "Cuibul cu Barza" organizeaza in perioada 17 mai - 21 mai 2017 a-XXXVII-a editie a concursului de intepretare muzicala "In Memoriam". Sub coordonarea profesorului Viorel Maier si a reprezentantului asociatiei "Muzica pentru Fiecare", Alexandru Popescu, concursul "In Memoriam" se adreseaza tuturor copiilor de la clasa I si pana la clasa a-VIII-a, inscrisi la scolile de muzica din Romania la unul dintre instrumentele: pian, vioara, violoncel, chitara, percutie, clarinet, flaut, oboi.In fiecare an, concursul de interpretare muzicala "In Memoriam" celebreaza o personalitate muzicala marcanta. In 2017 se implinesc 100 de ani de la nasterea marelui pianist roman si compozitor Dinu Lipatti, astfel ca editia din acest an a concursului "In Memoriam" ii este dedicata. "In Memoriam este concursul prin care ne dorim sa punem in valoare calitatile micilor muzicanti ai Romaniei, sa ii apreciem la adevarata lor valoare, sa ii incurajam si sa aducem mai aproape de publicul tanar muzica clasica. Credem ca emotia copilariei transmisa pe ritmuri clasice poate inspira si alti copii sa descopere tainele artei muzicale. Una dintre modalitatile prin care am ales sa transmitem magia muzicii este si personalitatea muzicala pe care o alegem in fiecare an. In 2017, celebram centenarul Dinu Lipatti, un nume important in muzica clasica romaneasca, astfel ca aceasta editie "In Memoriam" ii este dedicata." mentioneaza Alexandru Popescu, reprezentant al asociatiei "Muzica pentru fiecare".Studiile arata ca arta muzicala sporeste in mod semnificativ realizarile elevilor, este esentiala pentru a stimula creativitatea si spiritul inovativ si, nu in ultimul rand, este o forma distractiva de a petrece timpul liber. Acestea sunt si motivele pentru care reprezentantii asociatiei "Muzica pentru fiecare" depun eforturi sustinute sa promoveze muzica in randul elevilor. Peste 250 de elevi s-au inscris in cadrul concursului de interpretare muzicala "In Memoriam" la editia din 2016, iar in 2017 organizatorii se asteapta sa gazduiasca un numar la fel de important de elevi.Concursul "In Memoriam" vor avea loc in perioada 17-20 mai in cadrul scolii de muzica nr. 3 "Cuibul cu Barza" din Bucuresti, iar gala premiantilor va avea loc in sala de concerte a scolii (sala George Enescu), in data de 21 mai 2017. Premiile sunt asigurate de sponsorii concursului: Buffet Crampon (unul dintre cei mai importanti producatori de instrumente muzicale de suflat la nivel international) va oferi accesorii pentru instrumente de suflat, Gliga (cel mai important producator de instrumente cu corzi si accesorii) va oferi ca premiu o vioara,  Aperto - magazin de instrumente muzicale va oferi accesorii pentru instrumente, Alka Romania va asigura doza de energie in cadrul concursului. Inscrierile sunt deschise, iar copiii care doresc sa se inscrie la concursul national de muzica "In Memoriam" pot obtine detalii sunand la numarul 021.314.23.61 sau trimitand un email la alexandru@clarinetromania.ro.

BottegaVerde.ro și Floria surprind adierea primăverii într-o nouă colecție de parfumuri

Florile şi miresmele lor au inspirat scriitori celebri pentru a face cele mai frumoase declaraţii de dragoste. Parfumul alături de un buchet de flori reprezintă cel mai frumos cadou pe care îl poţi face unei persoane dragi. Noua gamă de parfumuri BottegaVerde.ro – Grădinile Toscanei – a inspirat floriștii Floria în crearea unor aranjamente de poveste care te vor ajuta să îţi exprimi sentimentele cele mai profunde pe care le ai pentru persoanele iubite. Fiecare esenţă se îmbină perfect cu florile sezonului cald, emanând prospeţime şi romantism, iubire şi încredere. Max Muller era de părere că „o floare nu poate înflori fără lumina soarelui, la fel cum un om nu poate trăi fără iubire.” De aceea, atunci când vrem să ne facem cunoscute sentimentele faţă de cineva drag, surprindem cu o floare. De multe ori, acestea spun mai mult decât cuvintele.Colecţia cuprinde 8 ape de toaletă sofisticate, dominate de esenţe florale culese direct din Grădinile Toscanei, create special pentru doamne. Stradela Mugurilor, Câmpii Înflorite, Câmpiile Sărutului, Fructele Soarelui, Stradela Florilor, Fontana Delle Musse, Aleea de delicii și Parfumuri de flori au la bază ingrediente alese cu grijă, pentru a bucura cu arome delicate, profunde şi pline de prospeţime care oferă o stare imediată de fericire. Parfumurile Bottega Verde sunt un exemplu foarte special de implicare a naturii în selecţia celor mai seducătoare arome. Natura este făcută din culori şi parfumuri care, în laboratoarele Bottega Verde s-au transformat în ape de toaletă de neuitat, inspirate din natură mediteraneană. Astfel natura devine modă şi trend.Fiecare parfum se adresează unei persoane speciale. Exprimă-ţi sentimentele prin cele mai frumoase cadouri, alături de un buchet de flori potrivit, în funcţie de persoana pe care vrei să o surprinzi. Atât în florării, cât și în online, decoratorii Floria îți stau la dispoziție cu sfaturi și recomandări pentru a alege buchetul de flori perfect. Dacă alegi varianta de livrare online, în doar două ore Floria.ro îți trimite buchetele și aranjamentele florale, oriunde în țară. În plus primești gratuit o felicitare și poza cu buchetul real ce urmează a fi expediat.  Pentru persoana iubită alege un parfum parfum îmbietor care aduce în sufletul său note îndrăgostite şi pasionale, gentile şi romantice. În general se folosesc notele de iasomie, tuberoza, bujori, vanilie, mosc, trandafiri, lâna de caşmir, lemn de cedru. Acestea emană senzualitate, pasiune. Sunt esenţe puternice care rămân vreme îndelungată pe piele. Recomandate sunt Apa de toaletă Grădinile Toscanei - Stradela Florilor, Apa de toaletă Grădinile Toscanei - Stradela Mugurilor, Apa de toaletă Grădinile Toscanei - Parfumuri de flori. Sunt esenţe care te învăluie într-o escapadă romantică, o promisiune de iubire, o grădină parfumată, în culorile iubirii, un sărut de primavera. Alături de aceste esenţe se recomanda un buchet de trandafiri roşii sau albi. Aceştia semnifica pasiune, iubire pură, dragoste eternă, sinceritate. La fel de bine merg şi bujorii, supranumit şi „rege al dragostei”, reprezentând cele mai senzuale flori ale lumii, cunoscută în Feng Shui pentru dragoste şi sentimente romantice, conferind cuplului o căsnicie fericită, noroc şi bogăţie.Pentru mamă optează pentru parfumurile dulci, florale, care generează o stare de bine, pentru momente lipsite de griji, care să o ducă cu gândul la copilăria ta şi la clipele petrecute împreună. Legătura pe care o ai cu mama ta este cea mai puternică, de încredere, care te va inspira pe parcursul vieţii. La fel trebuie să fie şi parfumul pe care i-l oferi cadou. Poţi opta între Apă de toaletă Grădinile Toscanei - Câmpiile sărutului sau Apă de toaletă Grădinile Toscanei - Fontana delle Muse. Mama merită cele mai frumoase flori. Dacă vrei să o surprinzi cu ceva deosebit, poţi miza pe un aranjament floral care să o ducă cu gândul la o amintire. Pentru prietene se recomandă parfumurile fructate şi proaspete, vesele şi fabuloase, care să evidențieze prietenia și încrederea care vă leagă și care să vă facă sufletul să radieze de fericire. Mergi pe note florale de lavandă, roze sau patchouli, lemn de cidru, praline, coacăze negre. Apa de toaletă Grădinile Toscanei - Aleea de delicii şi Apa de toaletă Grădinile Toscanei - Fructele Soarelui descriu perfect prietenia care vă leagă!Dacă vrei să îi oferi un buchet de flori celei mai bune prietene, alege orice tip de flori ştii că îi plac. Dacă eşti lipsită de inspiraţie, poţi face un buchet cu florile de sezon, asortându-le la culorile pe care ştii că le poartă sau după notele parfumului preferat. De asemenea, va trebui să iei în calcul şi personalitatea pe care o are. Bottega Verde a început ca un magazin pe bază de plante în anul 1972, în Pienza, în inima Toscanei. Palatul Massaini, un castel minunat, amplasat pe o splendidă câmpie întinsă este locul de inspiraţie al ingredientelor active ale apelor de parfum Bottega Verde. Astăzi, Bottega Verde concepe produse şi distribuie produsele proprii, devenind primul lanţ de produse cosmetice de firmă din Italia: în peste 40 de ani de existenţă, a dat un nou sens expresiei „de la producător la consumator”. Grupul Floria operează florăria online Floria.ro, rețeaua de florării Floria În Stradă, precum și divizia Floria la Evenimente. Divizia offline a Grupului demarează, pe lângă operarea florăriilor şi gestionarea evenimentelor, proiecte peisagistice şi în zona de vânzări engros. Floria.ro, afacerea care conduce în topul vânzărilor online de flori, a împlinit în 2016 6 ani de existență. Floria.ro a câștigat de cinci ori titlul „Florăria Anului” la Gală Premiilor eCommerce (2010, 2013, 2014, 2015 şi 2016) și din mai 2015 este Furnizorul Oficial al Casei Regale a României pentru buchete și aranjamente. Produsele pot fi comandate pe www.bottegaverde.ro.

ParkLake Shopping Center lansează un serviciu de transport gratuit pentru bucureșteni

ParkLake lansează un serviciu de transport pentru toți bucureștenii care vizitează centrul comercial. Începând cu 24 aprilie, locuitorii capitalei se pot bucura de curse gratuite cu autobuzele ParkLake. La sosirea în centrul comercial, călătorii sunt așteptați în fiecare zi cu activități tematice și oferte speciale.ParkLake pune la dispoziția bucureștenilor trei rute diferite de curse cu autobuzul, de luni până duminică, între orele 10:00 și 22:00. Serviciul de transport are ca puncte de pornire Piața Victoriei, Piața Romană și Lacul Tei. Mai multe detalii despre rutele autobuzelor ParkLake pot fi găsite pe www.parklake.ro.Noul serviciu de transport gratuit este completat de campania „Este în natura ta să faci ceva diferit” prin care centrul comercial oferă activități tematice zilnice. Astfel, ParkLake pune la dispoziția bucureștenilor o modalitate convenabilă de a ajunge la centrul comercial unde se pot bucura de activități variate, pentru toate gusturile. Din 24 aprilie, cei care călătoresc cu autobuzele dedicate primesc vouchere de reduceri și sunt întâmpinați la ParkLake cu surprize diferite în fiecare zi a săptămânii. Luni –  „Coffee Day”În fiecare luni, bucureștenii sunt invitați să își mute biroul în mijlocul naturii, pe terasa exterioară  într-un cadru natural, primitor, în imediata apropiere a parcului Titan. De asemenea, vizitatorii centrului comercial își pot desfășura activitatea și în zona verde din Food Court-ul ParkLake, menit să pună în valoare elementele din natură. Persoanele care ajung în zilele de luni la ParkLake, beneficiază de prețuri reduse la sortimentele de cafea oferite de partenerii campaniei. Marți – „Movie Day”Zilele de marți sunt dedicate filmelor. Cei care vin la ParkLake cu autobuzele speciale primesc gratuit popcornul la achiziția unui bilet la film, la Cinema City. Vizitatorii au parte de ofertă pe tot parcursul zilelor de marți, în intervalul de funcționare al centrului comercial.Miercuri –  „Family Day”Zilele tematice sunt completate în fiecare miercuri de „Family Day”. Familiile sunt așteptate la ParkLake între 18:00 și 20:00 la ateliere de creație și la piese de teatru pentru copii. Părinții care ajung la centrul comercial cu autobuzele ParkLake se pot bucura de vouchere de reduceri la magazinele partenere.Joi –  „Women’s Day” Femeile au o zi dedicată în fiecare joi, cu ateliere de lifestyle, fashion, sport și nutriție în intervalul orar 18:30-19:30. Femeile sunt invitate să ia parte la workshopuri susținute de specialiștii de la revista Unica, Green Revolution și Școala Internațională București. De asemenea, acestea pot beneficia de reduceri la magazinele partenere.Vineri –  „Community Day” În fiecare vineri, între orele 18:00 și 20:00, ParkLake organizează o serie de competiții și demonstrații, atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici: competiții FIFA organizate în parteneriat cu PC Garage;demonstrații de dans oferite de Școala Dante Alighieri; concerte susținute de elevii de la Școala Internațională București; demonstrații de tango susținute de dansatori profesionști. Detalii despre evenimentele ParkLake găsiți pe www.parklake.ro, pagina de Facebook ParkLake Shopping Center sau pe aplicația de mobil ParkLake.

O seară la IT’SHOWTIME – strângere de fonduri pentru o platformă de live entertainment

Joi, 04 mai, începând cu ora 19:00, Asociația Culturală Broadway Theatre organizează evenimentul O seară la IT’SHOWTIME – MAKE IT HAPPEN – primul eveniment de strângere de fonduri pentru dezvoltarea unei platforme de live entertainment, unde arta nu mai este țâfnoasă, ci mai degrabă prietenoasă.

Crișan, inima Deltei. De ce la Crișan, de ce în luna mai

Dacă-ți dorești să descoperi Delta liniștită, însorită blând și sălbatică, atunci ar fi bine să te gândești la luna mai.

Studiu: Tendințe globale de călătorie în 2017 - Care este cea mai dorită vacanță

Conform studiului anual despre călătorii desfășurat de motorul de căutare momondo.ro la nivel global, mai mult de o pătrime dintre noi preferă să cheltuie banii pe călătorii. Dar cum arată cea mai dorită vacanță în 2017? Răspunsul este dezvăluit de momondo și este cu totul altă destinație decât îți imaginezi.Primăvara este sezonul de vârf pentru city break-uri iar, odată cu apropierea verii, aprilie este luna în care cele mai multe persoane încep să planifice în mod obișnuit vacanța de vară. Specialiștii motorului independent și gratuit de căutare a ofertelor de călătorie momondo a întrebat 23.149 de persoane din 23 de țări diferite despre obiceiurile lor de călătorie și, analizând mai mult de 400 de milioane de căutări* făcute pe site-ul momondo, poate să dezvăluie astfel cum arată cea mai dorită vacanță în 2017.Suntem tentați să credem că vacanța ideală înseamnă să călătorim cu cei mai buni prieteni, să ne cazăm în casa unui localnic și să facem cumpărături. Lucrurile nu stau chiar așa. "Chestionând persoane din întreaga lume, am descoperit câteva date interesante despre vacanța pe care majoritatea oamenilor o caută. La nivel global, de exemplu, 66% preferă să călătorească cu partenerul de viață, în timp ce doar 43% ar prefera să își petreacă vacanța cu prietenii", spune Mircea Giurcă, purtător de cuvânt momondo România. El continuă: „În plus, nu ne putem sătura de paturi proaspăt făcute și perne pufoase pentru că 57% dintre călători aleg hotelul în detrimentul oricărui alt tip de cazare."De asemenea, oamenii preferă să împărtășească amintirile de vacanță și descoperirile pe care le adună în timp ce explorează o destinație. Mai mult de un sfert dintre noi postăm fotografii din vacanță în social media în timp ce suntem plecați - dar nu va fi o fotografie care să cuprindă cumpărăturile de vacanță. Când vine vorba de economisit bani, momondo a aflat că 35% dintre noi preferă să renunțe la a face cumpărături pe durata vacanței, în timp ce, din fericire, doar 17% sunt dispuși să renunțe la vizitat și descoperit locuri. Se spune că planificarea este pe jumătate distracție și se pare că această vorbă care se potrivește foarte bine călătorilor din întreaga lume. Conform analizei datelor de căutare, majoritatea dintre noi ne rezervăm zborurile cu 69 de zile înainte, iar prețul este factorul decisiv în alegerea biletelor de avion.Același lucru este valabil și în cazul alegerii hotelului, din moment ce 55% dintre noi au menționat prețul ca fiind cel mai important criteriu. Când vine vorba de cazare, facem rezervare la hoteluri din țară doar cu 22 de zile înainte de călătorie, în timp ce hotelurile din străinătate sunt rezervate cu 44 de zile în avans. Se pare că diferența de timp dintre rezervarea zborului și cea a hotelului îi revine căutării unui hotel potrivit; 33% consideră că recenziile utilizatorilor au prioritate maximă atunci când aleg hotelul, iar pentru 42% numărul de stele ale hotelului este un criteriu important.Londra rămâne destinația de suflet, dar crește interesul pentru Marrakech. Dincolo de statisticile globale, momondo a analizat, de asemenea, și care este cea mai căutată destinație în rândul românilor. Iar vacanța cea mai căutată în 2017 ne cheamă către o destinație exotică pe continentul african.Aproximativ 1000 de români s-au aflat printre cei 23.149 de persoane chestionate cu privire la obiceiurile lor de călătorie. Mai jos sunt enumerate insighturi cu privire la cea mai dorită vacanță printre români.•    Partenerul de viață este companionul de călătorie preferat pentru 73% dintre români•    27% dintre români preferă să cheltuie banii pe călătorii•    62% preferă să se cazeze la hotel pe durata vacanței•    Prețul este factorul determinant pentru mai mult de jumătate dintre români atunci când vine vorba de rezervarea zborului (50%) și de alegerea hotelului (54%)•    Pentru 44% dintre români numărul de stele influențează în mare și foarte mare măsură alegerea cazării pentru vacanță•    Durata medie de vacanță este de 3 zile•    Hotelurile din țară sunt rezervate cu 21 de zile înainte, în timp ce hotelurile din străinătate sunt rezervate cu 60 de zile înainte de sosire•    52% dintre români postează fotografii din vacanță în social media•    Pentru români, cazarea este partea la care majoritatea preferă să facă economii atunci când vine vorba de vacanță (42%), în timp ce mai puțini sunt dispuși să economisească bani la vizite turistice și excursii (26%);* Aceste statistici au fost obținute din peste 400 de milioane de căutări efectuate pe site-urile momondo între 1 ianuarie 2016 și 5 martie 2017 și pe baza studiului global momondo despre călătorii, care în 2017 acoperă obiceiurile de călătorie ale 23.149 de persoane, inclusiv aproximativ 1000 de români.

Tefal Pro Express Care are grijă de hainele tale

Rochiile tale cu volane, pliurile și cele mai sofisticate aplicații au nevoie de un adevărat profesionist pentru a arăta impecabil? Stația de călcat Tefal Pro Express Care GV9060 îți garantează haine perfect netede și grijă deosebită pentru materialele tale preferate.Stația de călcat Pro Express Care GV9060 este prevăzută cu tehnologia exclusivă Protect System, ce transformă în abur picăturile de apă ce rămân în fier, prevenind scurgerea acestora şi formarea petelor inestetice pe haine, pentru o îngrijire completă a ţesăturilor. Sistemul anticalcar colectează chiar şi cele mai fine particule de calcar din boiler, ce asigură o performanță constantă și durabilă a aburului, precum și o durată de viață prelungită a aparatului.Tefal Pro Express Care GV9060 se încălzește în doar două minute și eliberează un abur puternic, cu presiune de până la 7 bari, care pătrunde adânc în țesătură. Cu o concentraţie de până la 470 de grame pe minut, jetul cu abur garantează rezultate peste așteptări chiar și pentru materialele dificile. Economisești astfel timp, iar cutele încăpățânate vor fi netezite rapid. Talpa Gliss/Glide Protect Autoclean asigură o difuzie optimă a aburului pe toată suprafaţa sa, prin vârf, laterale și centru, și oferă manevrabilitate uşoară în orice direcție. În plus, vârful ascuțit permite accesul ușor în zonele greu accesibile ale hainelor, iar funcţia de autocurăţare menţine constant talpa curată pentru întreţinere uşoară. Ți s-a întâmplat să reglezi fierul de călcat la o anumită temperatură și să constați că bluza ta preferată nu este perfect călcată? Tefal Pro Express Care GV9060 ajustează temperatura și aburul în funcţie de tipul de material, și astfel vei avea întotdeauna un look impecabil. Datorită rezervorului de apă detașabil, cu o capacitate de 1.6 litri, ce poate fi realimentat cu apă chiar şi pe parcursul sesiunii de călcat, calci volume mari de haine în timp record şi fără întreruperi. Tefal Pro Express Care GV9060 dispune de sistem de blocare şi de depozitare a cablului pentru abur, fiind deosebit de uşor de depozitat și transportat.

Campari Red Diaries - o premiera in istoria brandului Campari

Anul 2017 marchează o premieră în istoria brandului Campari: calendarul Campari trece printr-o (r)evoluţie, devenind astfel Campari Red Diaries, un produs de pionierat artistic: video-cocktail-ul, care surprinde într-o manieră contemporană esenţa de brand.Prin intermediul unei serii de 13 scurt-metraje artistice, în regia lui Paulo Sorentino şi a lui Ivan Olita, Red Diaries aduce în lumina reflectoarelor vide-cocktail-urile cu poveste. Fiecare film devine un mod de expresie a brandului, materializând experienţele şi emoţiile barmanului narator, bartellerul. Campari Red Diaries surprinde bogăţia poveştilor spuse de bartellers, cultura mixologiei, precum şi versatilitatea gustului Campari.Campari Red Diaries 2017 îi conduce pe iubitorii brandului Campari într-o călătorie imaginară, care debutează cu povestea principală, Killer in Red, omonima cocktail-ului. Atmosfera în care este surprisă povestea în stil film noir, scrisă şi regizată de Paolo Sorrentino, îl are pe Clive Owen în rol principal. Killer in Red este completată de o colecţie de 12 video-cocktail-uri, regizate de italianul Ivan Olita, ce aduc la viaţă arta şi flerul a 14 barmani internaţionali. Scurt-metrajele sunt disponibile în exclusivitate pe canalul oficial de YouTube al Campari. 

Ela Crăciun te învață cum să faci ciocolată de casă fără zahăr

Bloggerul Ela Crăciun le pregătește copiilor ei, de o perioadă de timp, dulciuri făcute în casă, după rețete sănătoase, lipsite de zahăr sau conservanți. Una din aceste rețete este cea de ciocolată de casă fără zahăr, pe care vedeta ne-a împărtășit-o printr-o filmare postată pe canalul ei de Youtube. Ciocolata propusă se realizează rapid, în doar zece minute, și nu necesită fierbere.“Ciocolata este un desert pe care îl îndrăgesc atât copiii, cât și mămicile, iar atunci când îl faci acasă te poți asigura că are în compoziție numai ingrediente sănătoase. Spre exemplu, eu am decis să nu adaug zahăr. Gustul a fost la fel de bun și, pentru că ne-am jucat cu oranemntele și formele, aspectul a fost și el cât se poate de plăcut. Rețeta este simplă și este gata în mai puțin de 10 minute". Ingrediente: ulei de cocos - 125 gr; unt de cacao - 125 gr; cacao crudă - 125 gr; carob (roșcov)- 60 grmiere naturală - 125 gr; vanilie - 1 vârf; scorțișoară - 1 vârf;sare neiodata - 1 vârf; esență de rom - 1 vârf. "Se îmbină toate ingredientele în mixer și, în formele de la final, se pot adăuga, după preferințe, nuci, migdale, fulgi de cocos. Nouă ne place foarte tare pentru că nu are zahăr, nu are lapte, E-uri sau conservanți”, declară Ela Crăciun, cunoscută în zona de online ca și Super Mom, prin proiectele speciale dedicate părinților și copiilor.

ZAIAFEST: Ospăț cu vinuri românești și bucate alese, la iarbă verde

ZAIAFEST – festival dedicat cramelor mici românești - va avea loc între 26 și 28 mai, la Verde Stop (Barbu Văcărescu 162 – 164).

Primăvara aduce șase noi branduri de renume în Mega Mall

Începând cu această primăvară, bucureștenii se vor putea bucura de noi branduri în Mega Mall. Centrul comercial va extinde zona de food-court cu restaurantul Pep&Pepper și va fi gazda celor mai noi colecții ale brandurilor Wojas, Lacoste/Gant, Diamond by Adesgo și KENRIZ. Deschiderile vor continua și vara aceasta, când TWO by trickSHOT va inaugura un restaurant la nivelul 2 al Mega Mall. Noile restaurante și magazine completează oferta Mega Mall care cuprinde peste 200 de branduri. Wojas este unul dintre cei mai mari și cei mai apreciați producători polonezi de încălțăminte, care dispune de o rețea de aproape 170 de magazine proprii în Polonia, Slovacia și Ucraina și produce în fiecare an câteva sute de mii de perechi de încălțăminte. În oferta firmei se află încălțăminte elegantă, din piele, pentru femei și bărbați, modele pentru tineri și încălțăminte de trekking. Oferta este completată de marochinărie din piele - genți, borsete și curele. Conceput ca un magazin tip boutique, magazinul Wojas din Mega Mall este definit printr-o combinație între modernitatea industrială și tradiție și se întinde pe 117 m2 la parterul centrului comercial.Lacoste/Gant este unul dintre cele mai renumite branduri de modă la nivel internațional, cu zeci de magazine în toată țara, și care oferă o gamă diversă de piese vestimentare la calitate înaltă. Magazinul Lacoste/Gant va avea o suprafață de 77 m2 la nivelul 1 al Mega Mall. Diamond by Adesgo este un brand românesc cu tradiție, care oferă o gamă completă de dresuri create pentru fiecare moment al zilei și fiecare ocazie din viața unei femei, precum și o gamă de lenjerie ce fascinează prin alăturarea de texturi unice cu modele captivante. În magazinul Diamond by Adesgo femeile pot descoperi produse care combină perfect frumusețea cu un înalt nivel de calitate. Magazinul poate fi găsit la nivelul 1 al mall-ului și cuprinde o suprafață de 30 m2.Brandul KENRIZ oferă femeilor oportunitatea de a se afirma printr-un stil vestimentar italian și aduce în România ”Rinascimento” sau renașterea bunului gust și eleganța italiană. Purtând hainele brandului KENRIZ, femeile puternice se pot afirma printr-o vestimentație feminină și elegantă. Magazinul KENRIZ are o suprafață de 67 m2 si este situat la nivelul 1 al centrului comercial Mega Mall. Pep&Pepper va deschide cel de-al cincilea restaurant din rețea în România. Prin rețeta sa de business, Pep&Pepper  reușește să se diferențieze de ceilalți operatori din zonele de food-court prin meniul inedit și prin servirea care durează maximum șapte minute. Consumatorii se vor putea bucura de un meniu cu preparate variate din pui, paste (făcute zilnic din ingrediente naturale) și salate, potrivite pentru orice moment al zilei. Restaurantul poate fi găsit la nivelul 2 al Mega Mall, unde ocupă o suprafață de 174 m2.TWO by trickSHOT va oferi vizitatorilor Mega Mall, din această vară, o experiență culinară desăvârșită prin varietatea de produse și de servicii disponibile. TWO by trickSHOT va avea trei zone principale: zona de entertainment – unde pot fi organizate petreceri și care va cuprinde piste de bowling, mese de biliard și numeroase jocuri pentru adulți și pentru copii; restaurantul – care va avea o capacitate de 230 de locuri și care în weekend va fi gazda unor concerte live, susținute de cei mai iubiți și cunoscuți artiști; terasa – care va susține până la 300 de locuri. Împreună, toate zonele vor ocupa o suprafață de 2427 m2 la nivelul 2.De asemenea, în această perioadă, cumpărătorii se pot bucura de cadouri la alegere. Tot ce trebuie să facă este să folosească aplicația Mega Mall ’a-Ha!’ (disponibilă în App Store sau în Google Play), să scaneze bonurile de cumpărături sau doar să petreacă timp în Mega Mall și pot alege din aplicație cadourile preferate.

ArtLine - prima gamă de electrocasnice încorporabile fără mânere

Miele, compania numărul unu în producția de echipamente electrocasnice premium la nivel mondial, lansează ArtLine, prima gamă de electrocasnice încorporabile fără mânere. Gama a fost special realizată pentru clienții care preferă designul minimalist, unic combinat cu tehnologia de înaltă calitate cu care sunt dotate produsele Miele.Din noua serie de electrocasnice încorporabile fără mânere disponibile în România fac parte cuptoarele combi cu aburi și funcție de cuptor complet, DGC 6860X și DGC 6800X (modelele XXL și XL), cuptorul combi cu microunde H 6800 BMX, sertarul de încălzire gourmet ESW 6229X, dar și cuptoarele H 6800 BPX și H 6860 BPX. Electrocasnicele ArtLine se integrează perfect în mobila de bucătărie și par invizibile din lateral datorită lipsei mânerelor. Drept urmare, ușa acestora se deschide prin simpla apăsare a unui buton aflat pe display-ul tactil.O noutate este aceea că pe lângă negrul obsidian și albul strălucitor, produsele din noua gamă sunt disponibile și în culoarea gri grafit, o culoare în tendințe, special creată pentru bucătăriile care au un design elegant și modern.Cuptoarele combi cu aburi și funcție de cuptor complet DGC 6860X și DGC 6800X au fost concepute pentru a satisface cele mai exigente cerințe ale utilizatorilor. Cele două produse oferă toate beneficiile pe care le are un cuptor cu aburi, însă oferă și funcțiile cu care sunt dotate cuptoarele convenționale, respectiv Ventilator Plus, Încălzire convențională și Gril. Cuptoarele sunt prevăzute astfel și cu afișaj TFT multicolor, DirectSensor și au comandă electronică a temperaturii care poate fi setată între 40ºC și 100ºC. Cele două produse dispun de funcții de gătire a preparatelor fără transfer de gust, de păstrare caldă a mâncărurilor, de funcția de detartrare automată, au peste 200 de programe automate și sunt dotate cu tehnologia MultiSteam pentru rezultate perfecte.Din gama ArtLine face parte și cuptorul combi cu microunde H 6800 BMX. Cuptorul este prevăzut cu peste 100 de programe automate și cu moduri de funcționare inovatoare cum ar fi: AutoRoast, dezghețare, coacere blândă, grill sau popcorn. Mai mult, clienții nu vor trebui să-și facă griji în privința rezduurilor datorită suprafeței finisate cu PerfectClean. Totodată, cuptorul este dotat cu funcția QuickStart care oferă acces rapid la cel mai înalt nivel de putere al cuptorului cu microunde, simplificând astfel încălzirea alimentelor și a băuturilor.Sertarul de încălzire gourmet ESW 6229X este înalt de 29 de cm și dispune de funcția de gătire la temperaturi reduse. Sertarul este ideal pentru preîncălzirea veselei, păstrarea caldă a preparatelor pentru gătirea meniurilor sau pentru prepararea mâncărurilor la temperaturi reduse. Ca și celelalte sertare de încălzire gourmet de la Miele, și acesta este controlat prin comenzi aflate sub panoul frontal din sticlă, montat la nivel. De asemenea, sertarul se deschide foarte ușor datorită funcției Push2Open. Practic, panoul frontal cu arc permite deschiderea automată largă a sertarului, care poate fi încărcat şi manevrat cu uşurinţă.ArtLine cuprinde și cuptoarele fără mânere H 6800 BPX și H 6860 BPX care oferă rezultate perfecte la coacere şi frigere, datorită îmbinării funcției Ventilator Plus sau Încălzire Convenţională cu cea de umiditate. Dispun de peste 100 de programe automate și de funcția de monitorizare electronică a temperaturii de gătit. Cuptoarele sunt ergonomice, sigure și complet telescopice datorită șinelor cu extindere completă care permit scoaterea tăvilor de copt fără probleme din cuptor.

Recupar – șamponul bărbaților siguri pe sine!

Căderea părului este o problemă cu care se confruntă în jur de 85% dintre bărbații cu vârsta de peste 50 de ani, însă, din diferite cauze, există un procent semnificativ de bărbați care încep să fie afectați mult mai devreme, de la vârsta de aproximativ 20 de ani. Previne și stopează căderea părului cu Recupar, șamponul revoluționar pentru bărbați împotriva căderii părului! Un studiu britanic creat recent a demonstrat că cea mai mare temere a bărbaților, când vine vorba de înaintarea în vârstă, este să chelească. Această temere este susținută și de statistici specializate. Calviția a devenit o afecțiune care afectează mulți bărbați, de aceea a fost nevoie de o soluție care să ajute la regenerarea firului de păr și la fortificarea lui, pentru a putea preveni acest deznodământ. În urma multor studii și teste efectuate, s-a obținut un șampon cu o formulă activă care susține și stimulează regenerarea firului de păr, fortifică rădăcina și întărește firul de păr, conferind în același timp și volum părului. Secretul care stă la baza formulei unice a produsului este combinația de ingrediente nutritive cu uleiul de rădăcină de brusture, un mix bine echilibrat ce stimulează procesul de creștere a firelor noi de păr. Formula activă remarcabilă a demonstrat, în cadrul testelor complexe, că după un tratament de numai trei luni, un număr semnificativ mai mare de foliculi de păr se află în faza activă (anagenă) de creştere. Acest rezultat are efecte pozitive asupra densităţii părului. Mai mult, ureea şi pantenolul hidratează părul, îl îngrijesc, îi asigură sănătate şi îi conferă strălucire. În cazul utilizării periodice, vă puteţi convinge de primele rezultate pozitive după numai 3 luni.Mod de utilizare: Recupar Șampon se aplică pe părul umed, se masează delicat scalpul, apoi se clătește cu apă. Pentru utilizare zilnică. Pentru rezultate vizibile se recomandă utilizarea produsului minimum 3 luni, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Produsul este disponibil în farmacii, iar prețul recomandat este de aproximativ 30 RON.

Opt destinații alternative pentru escapada de 1 mai

„Unde plecăm de 1 mai?” e o întrebare care pentru majoritatea dintre noi revine anual la final de aprilie. Pentru cei care nu vor să lase mirosul de mici și bere să le îmbibe hainele sau trenul să îi poarte către litoralul românesc și anul acesta, momondo.ro propune opt alternative internaționale pentru o escapadă de Sărbătoarea Muncii. Cum 1 mai pică într-o zi de luni, nu există un motiv mai bun să-ți aduni gândurile și bagajul pentru un weekend prelungit și, astfel, să te recompensezi pentru cele 200 și ceva de zile pe care le muncești pe an, călătorind către una dintre destinațiile următoare.Amsterdam, Olanda - De ce Amsterdam? Pentru că aici nu ai nicio șansă să te simți străin; atâtea culori de piele, religii și culturi te înconjoară încât nu vei crede nimic altceva decât că ești de-al locului. Totodată, în luna mai lalele date în floare și șansa de a lăsa umbrela acasă pentru că prea mulți nori nu se arată sunt promisiuni ale locului. Aici te poți alătura unui tur gratuit pentru a înțelege de la bun început cum stă treaba cu arta, istoria și arhitectura orașului sau poți opta pentru un alt tur (tot gratuit) în zona Red Light District, unde să desoperi cultura acestei zone atât de controversate.Tenerife, Spania - Tenerife nu este doar despre a sta tolăniți pe-o plajă cu păhărelul în mână. Poți vedea vulcanul activ Teide, care este cel mai înalt vârf din Spania și dintre toate insulele atlantice și al treilea cel mai mare vulcan al planetei. Continuă cu o vizită la Garachico, o așezare care în secolul XVIII era cel mai important port al insulei, dar pe care istoria l-a transformat într-un sat mic, șarmant, în care lava vulcanică a creat piscine naturale. Nici satul Masca n-ar trebui să-ți scape. Se spune că ar fi cel mai frumos sat al insulei, locul căruia 100 de suflete alături de mii de cactuși, palmieri și lămâi îi spun „casă”. Iar când te uiți în zare, vezi oceanul. Și dacă îți continui drumul, ajungi la el.Porto, Portugalia - În weekenduri, în Porto, vei găsi străzile pline de oameni care savurează o băutură în aer liber. De exemplu, la Café au Lait de pe Rua Galerias de Paris se ascultă muzică electronică și sunt invitați DJ. Dacă muzica electronică nu e pe gustul tău, aruncă un ochi după ușa barului Tendinha Dos Clérigos, unde poți dansa în voie de miercuri până sâmbătă, de la 00:00 la 06:00. Pe timp de zi, îndreptă-te către Piața Bolhão și alege una dintre pâinile tradiționale (Broa de Avintes sau Pão de Montalegre), un bacalhau, ca desert Ameixas de Elvas (un soi de prune gătite timp de câteva zile și delicioase) sau brânzeturile vânzătorilor.Marrakech, Maroc - Marrakech este un oraș aflat în inima Marocului, exotic, genul de destinație despre care se spune că îți deschide mintea. Plimbarea prin Medina sau Centrul Vechi al orașului este o experiență absolută. Uită de hartă în vreme ce îi străbați străduțele, pierde-te printre construcții antice, prăvălii și case, prin povestea a sute de ani de civilizație urbană pe care o deapănă această frontieră de cultură islamică. În plus, vei găsi bucătăria marocană încântătoare. Oprirea la unul dintre restaurantele situate pe diverse acoperișuri va fi o pauză de la forfota tipică Medinei, cu Munții Atlas, Moscheea Koutoubia sau arhitectura orașului aflate în depărtare. Edinburgh, Scoția - Edinburgh pare orașul inspirației absolute, unde au fost scrise întâiele manuscrise Harry Potter, „Avuția națiunilor” al lui Adam Smith, locul unde Charles Darwin s-a școlit înainte să scrie despre Originea Speciilor, la aceeași universitate unde a fost clonat primul animal – oaia Dolly. În ciuda terenului abrupt, Edinburgh aparține pietonilor și bicicliștilor și asta-i foarte bine pentru că doar picioarele te pot conduce către ascunzișurile orașului, tunelele, scările, grădinile secrete. Deși barurile și whisky-ul scoțian sunt o tradiție, nu te grăbi să te năpustești asupra lor înaintea apusului, să nu pierzi spectacolul oferit de natură și de arhitectura locului. Florența, Italia - În Florența, capitala regiunii Toscana, menù di pizza e gelato sună ca o baladă. Il Mercato Centrale este locul perfect pentru o gustare rapidă, delicioasă și ieftină. Totuși, cel mai important aspect al orașului este arta. În secolul XV, familia de bancheri Medici a preluat în mod neoficial conducerea orașului, contribuind semnificativ la dezvoltarea sa artistică, prin sprijinul celor de teapa lui Michelangelo, Botticelli sau Leonardo da Vinci. Piața Michelangelo, Piața della Signoria, Grădinile Boboli, Ponte Vecchio sau Domul din Florența n-ar trebui să-ți scape.Dubrovnik, Croația - Dubrovnik nu seamănă cu niciun alt oraș pe care l-ai văzut până acum și nu i se spune Perla Adriaticii degeaba. Acest oraș încărcat de ziduri de secol XI a trecut prin neajunsuri istorice produse de Imperiul Otoman, având de înfruntat și lăcomia venețienilor, fiind învinși în final de Napoleon. Mai cunoscut în ultima vreme datorită scenelor din Game of Thrones filmate aici, Centrul Vechi al orașului este înscris pe Lista Patrimoniului UNESCO. Profită de vecinătatea Mării Adriatice și a Insulelor Elafiti și închiriază o cursă cu barca de la Dubrovnik Daily Sailing (care include o masă la unul dintre restaurantele locale).Ljubljana, Slovenia - Prin Ljubljana plimbă-te cu bicicleta, mai ales când există stații automatizate de bike-sharing unde prima oră este gratuită; asigură-te doar că ți-ai creat un cont online înainte. Dacă ești un împătimit al cafelei, localnicii acestui oraș se declară băutori nemaipomeniți de căni de cafea. Te încurajăm să încerci și berile locale (Pelicon, Bevog, Human Fish, Reservoir Dog, Mali Grad). În final, castelul atracția principală pentru turiști și localnici deopotrivă; încărcat de istorie, acesta găzduiește în prezent concerte, piese de teatru, expoziții și chiar un cinema în aer liber.

Brico Dépôt lansează Catalogul 2017, dedicat meșterilor și profesioniștilor în bricolaj

Brico Dépôt lansează cea de-a doua ediție a celui mai amplu catalog de pe piața de bricolaj din România, dedicat profesioniștilor și amatorilor DYI. #Catalogul 2017 este o premieră la nivel național, reunind în paginile sale întreaga gamă de produse aflate pe rafturile din depozite. 12.500 de produse esențiale – grădină, materiale de construcții, instalații, renovare și amenajare.Noul Catalog 2017 are un design atractiv, este realizat în format A4 atipic, și cuprinde 336 de pagini pentru care a fost utilizată hârtie reciclabilă. Catalogul este structurat în 12 capitole, respectând principalele departamente din depozite: materiale de construcții, tâmplărie, electrice, instalații sanitare și încălzire/răcire, baie, bucătării, acoperire sol și pereți, vopsea, depozitare, feronerie, unelte, și oferă detalii complete clienților, alături de secțiunile Brico sfat și Alege bine – ce îi ajută în procesul selecției și deciziei a produselor necesare.Pentru prima dată în România, Brico Dépôt introduce secțiunea de grădină, ce cuprinde soluții inovatoare outdoor, produse concepute pentru design-ul practic al spațiului exterior. Cele 30 de pagini dedicate reunesc piese de mobilier terasă, grătare, mașini de tuns gazonul, sisteme de irigații, unelte de grădinărit, panouri gard și porți.  Și în acest an endorserii Brico Dépôt sunt cei mai iubiți actori de stand-up comedy din România: Adrian Văncică și Mihai Bobonete. Catalogul 2017 va fi disponibil începând cu 22 aprilie în cele 15 magazine din țară. În plus, în perioada 22 aprilie - 1 iunie, în magazinele Brico Dépôt vor avea loc demonstrații și o serie de concursuri unde participanții au șansa să câștige vacanțe în România sau premii surpriză.Catalogul 2017 poate fi consultat în format online pe site-ul www.bricodepot.ro, dar și pe aplicația Brico Dépôt disponibilă pe Android și IOS.

Ținute Mr. Pich pentru pitici uber-chic

Magia zilelor libere constă în petrecerea timpului în familie și în captarea celor mai frumoase momente în fotografii care vor deveni subiectul multor povești frumoase. Piticul tău va fi personaj principal, dar va vrea să alerge și să se simtă liber, iar hainele nu ar trebui să limiteze acest lucru. Adu libertatea de mișcare și moda în aceeași ținută cu Mr. Pich.Fie că vrei să mergi la picnic, la munte, la mare sau în drumeții, alegerea ținutei poate fi o provocare. Fetițele sunt foarte capricioase când vine vorba de hăinuțe, așa că Mr. Pich le pune la dispoziție mamelor cele mai cool ținute ale sezonului. Create după ultimele tendințe, ținutele combină confortul cu inocența și cu noile direcții stilistice ale sezonului. Pentru o fetiță foarte energică, colanții Wayne vor fi elementul vestimentar perfect, care vor asigura atât libertatea de mișcare cât și dorința ei de a fi ca o vedetă într-un film Disney. Pe de altă parte, rochița Pompom este ținuta perfecta pentru o fetiță care va dori să fie ca un model pe un podium. Cu un design special, echilibrat de nuanța pastel, rochița Pompom poate crea cu ușurință un look diafan și extrem de sofisticat în același timp, menținând confortul. Rochița Barcelona poate fi o opțiune pentru un look ideal pentru o vacanță la mare. Imprimeul navy și volănașele sunt detaliile care transformă această rochiță în viitoarea favorită a fetiței tale. Baieții evaluează o ținută după confortul și rezistența la locul de joacă. De aceea, piticul tău nu va spune ”nu” pantalonașilor scurți NuNuNu sau celor Gugguu. Cele două perechi sunt realizate din materiale premium, gata să satisfacă cele mai exigente cerințe și au un design modern, care va fi și pe placul celui mic. Pentru piticul superenergic, care va petrece toată ziua alergând sau distrându-se cu cele mai noi jucării, pantalonii Party, alături de tricoul Leon vor forma ținuta cool de care are nevoie. Pret rochie - 198 lei.