91% dintre români sunt adevărați iubitori de cafea

Hai să descoperi și tu de ce e așa specială cafeaua de dimineață, preferata românilor, conform unui studiu.
Românii iubesc cafeaua, asta ne arată un studiu recent realizat de Lavazza*. Iar cafeaua nu e doar parte din ritualul lor zilnic, nu, românii iubesc să bea cafea și la prânz, dar și seara. Acest studiu ne arată multe lucruri despre felul în care românii aleg să își savureze cafeaua, fiind o adevărată dovadă că această băutură e la fel de iubită în România cum este și în Italia, țara mamă a espresso-ului.

Dar hai să vă spunem exact cum și unde aleg  românii să-și bea cafeaua.

Câte cafele și unde?


În medie, un român bea 2,4 cafele pe zi, relația lor cu această băutură fiind una cu adevărat serioasă. Românii încep prin a bea o cafea acasă, dar mai savurează una sau două și la birou sau în cafenele și restaurante. Mai exact, 89% dintre români își beau cafeaua acasă, pe când 76% dintre aceștia sorb băutura divină și în afara căminului.

Ora pentru cafea


Ritualul savurării cafelei în România se prezintă așa, conform studiului: acasă, 96% dintre români își beau cafeaua dimineață, dar câțiva dintre ei mai beau o ceașcă de cafea și pe timpul zilei, după masă sau înainte de culcare. Dar un lucru e sigur, românii iubesc cafeaua cel mai și cel mai mult dimineața, când 65% dintre ei aleg s-o bea în zorii dimineții, 31% la mic-dejun și 24% dimineața târzie. Studiul oferă date clare despre felul în care istoria și cultura și-au lăsat amprenta chiar și asupra acestui ritual, românii preferând cel mai mult cafeaua la ibric.

Cafea, dar ce tip de cafea?


Când vine vorba de tipul de cafea, românii știu exact ce vor și s-au împărțit în 2 tabere: cei care iubesc cafeaua neagră, simplă (55%) și cei care iubesc să toarne niște lapte în cafeaua lor (53%), fie că vorbim de o cafea cu lapte clasică sau un latte, și mai există și românii care iubesc să bea și să-și prepare un cappuccino (42%).

Românii au spus în studiu și care sunt preferințele lor de brand, Lavazza fiind pe locul 2 în topul celor mai iubite branduri de cafea, 44% dintre români alegând această marcă de cafea. Dintre motivele pentru care românii au ales Lavazza, aceștia au mentionat că leagă acest brand de cultura și tradiția italiană, concepte pe care le asociază cu mâncarea și cafeaua de calitate. Mai exact, românii consideră că o cafea italiană este un produs de calitate, oferindu-i nota 7,8 din maximul de 10.

Concluzia acestui studiu este un aspect pe care toata lume îl bănuia, dar care acum e confirmat și de date exacte: românii iubesc cafeaua. Mai exact, 91% dintre români sunt adevărați iubitori de cafea, care beau mai mult de o ceașcă de cafea pe zi.

Partea și mai bună pentru iubitorii de cafea, pe lângă gustul și aroma în sine, este că ritualul savurării acestei băuturi are și multe beneficii pentru trup și minte, mai ales pentru cei care își beau cafeaua dimineața. Astfel, prezentăm tuturor iubitorilor de cafea care sunt și cele mai mari beneficii dacă își beau cafeaua dimineața, mereu cu un mic-dejun alături:

Cafeaua vă trezește și vă îmbunătățește atenția și memoria:


Cel mai mare beneficiu al cafelei este că vă asigură o stare generală bună, atât fizică, cât și mentală. Cafeaua este un stimulent grozav pentru sistemul central nervos, băutura oferindu-vă energia necesară pentru a vă începe ziua bine. Astfel, cafeaua este cel mai bun mod prin care puteți să le spuneți bună dimineața minții și corpului vostru.

Împarte o cafea dimineața


Cafeaua nu este doar o băutură care să vă dea energie, este prilejul perfect pentru a sta la taclale dimineața, pentru a vă face planurile pentru ziua care urmează și pentru a sta la povești cu persoana dragă. Faceți cafeaua, pregătiți un mic-dejun și aveți contextul perfect pentru a vă oferi un moment de liniște și relaxare vouă, înainte să vă acapareze treburile zilnice.

Cafeaua e bună pentru organism


Există studii care ne arată că băutura preferată a oamenilor nu doar că are un gust divin, dar are și beneficii pentru organism. Mai mult, un studiu realizat recent arată că dacă beți trei cafele pe zi vă puteți prelungi durata de viață, reducând riscul apariției unor boli, cum ar fi cele de inimă. Și mai important, cafeaua este o sursă importantă de antioxidanți, un nou studiu arătând că acești antioxidanți din cafea sunt de 500 de ori mai eficienți decât vitamina C.

O cafea specială pentru ritualul matinal


Desigur, pentru un ritual în care cafeaua joacă un rol atât de important, contează și calitatea cafelei savurate. Astfel, Lavazza este alegerea potrivită, fiind un brand care s-a implicat în cercetarea și dezvoltarea industriei de cafea, ca să ofere consumatorilor săi un produs de calitate, de la cultivare până la recoltare și ambalare.

Despre Grupul Lavazza

Înfiinţată în 1895 la Torino, compania Lavazza este deţinută de familia Lavazza de patru generaţii. Acum considerat al şaselea cel mai important prăjitor de cafea din lume, Grupul operează în prezent în peste 90 de ţări printr-o reţea vastă de subsidiare proprii şi distribuitori, exportând aproximativ 60% din producţia sa totală. Lavazza are aproape 3.000 de angajaţi – după achiziția Carte Noire - şi o cifră de afaceri ce depăşeşte 1,9 miliarde de euro (estimat pentru 2016).

Lavazza a inventat conceptul de blending – cu alte cuvinte, arta de a combina diferite tipuri de cafea din zone geografice diferite – încă din primii săi ani de activitate, iar aceasta continua să fie o trăsătură caracteristică celor mai multe dintre produsele sale. Compania are, de asemenea, 25 de ani de experienţă în producţia şi vânzarea de sisteme şi produse de cafea porţionată. Lavazza a fost prima companie italiană care a oferit sisteme de pregătit espresso cu capsule. Acum, Lavazza este prezentă în toate segmentele de business: cafea pentru acasă, segmentul away-from home şi segmentul serviciilor de cafea pentru medii profesionale, concentrându-şi atenţia către inovarea sistemelor şi tehnologiilor de consum.

*studiu făcut de Ipsos pentru lavazza, 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod