Constantinos Raptis, Maestrul Metaxa, își deschide ușa casei sale pentru a sărbători a 25-a ediție a METAXA Private Reserve

Constantinos Raptis este un bărbat rezervat și pasional, care se bucură de majoritatea timpului său liber in natură, pescuind și navigând printre insulele grecești. Natura este, de altfel, locul unde își găsește liniștea și inspirația necesare unei minți creative. Când nu este pe mare, îl poți găsi pe Maestrul Metaxa ascultând trupa sa rock preferată sau citind o carte de aventuri, în atmosfera pașnică a casei sale din Atena. De 25 de ani, Constantinos Raptis, cel de-al 5-lea Maestru Metaxa și-a perfecționat arta de suprinde natura specific grecească prin meșteșugul amestecului de distilate de vin, vinuri Muscat din insula Samos și plante mediteraneene. El este cel responsabil de păstrarea și transmiterea moștenirii Casei, menținând un echilibru subtil între continuitatea stilului și crearea unor noi băuturi remarcabile. METAXA Private Reserve este chiar prima creație a lui Constantinos Raptis, lansată în anul 1992, când acesta a fost numit Maestru Metaxa. "Creez METAXA Private Reserve o dată pe an, într-un singur lot, cu amestecuri care au atins apogeul expresiei lor, câteva dintre ele provenind de la prima distilerie din Pireu. Aceasta este, fără îndoială, creația de care sunt cel mai mândru. Un gust generos și voluptos ce oferă un caracter distinct”, spune Maestrul Metaxa. În fiecare an, METAXA Private Reserve este lansată într-un singur lot, într-un număr limitat de decantoare. Fiecare decantor, cu un design minimalist, poartă o etichetă cu semnătura lui Constantinos Raptis, o serie unică și un dop din lemn de stejar gravat cu emblema Casei. METAXA Private Reserve a primit Medalia de Argint în cadrul ediției din anul 2017 a International Wine & Spirit Competition. METAXA Private Reserve se servește de preferință simplu.

Peroni Nastro Azzurro își lansează noua identitate vizuală, la 14 ani dupa lansarea în România

Brandul care a introdus stilul în lumea berilor cu mai mult de 50 de ani în urmă trece printr-o transformare la nivel de identitate vizuală, pentru prima dată în ultimii 14 aniPeroni Nastro Azzurro, berea premium italiană numărul 1 în lume*, își rafinează identitatea vizuală -  introduce un nou logo și lansează pe piața din România o nouă sticlă și un nou pahar, însoțite de un ambalaj și o identitate vizuală ce includ elementele iconice ale brandului. Această reînnoire reprezintă cea mai semnificativă schimbare a brandului la nivel global din 2005 și confirmă poziționarea ca simbol al inconfundabilului stil italian la nivel mondial.Inspirată din pasiunea pentru viața trăită frumos, noua identitate Peroni Nastro Azzurro este caracterizată de un design nou, simplu, elegant și creat cu mare atenție, ce are la bază istoria bogată a brandului, vizibilă prin introducerea unor elemente istorice. Timp de peste un deceniu, sticla și paharul Peroni au adus măiestria și eleganța stilului de viață italian mai aproape de consumatorii din întreaga lume. Noul design continuă această moștenire și propune o sticlă ce scoate în evidență o formă elegantă și curbe sofisticate. Semnătura lui Giovanni Peroni – fondatorul Birra Peroni – este gravată atât pe sticlă, cât și pe pahar. Noua identitate vizuală include și schimbarea etichetei, care are acum o formă hexagonală. Noul design minimalist se extinde și în cazul paharului, care a fost creat special pentru a amplifica experiența consumului de bere la draught. Această schimbare a paharului iconic Peroni Nastro Azzurro  păstrează același profil înalt și elegant, dar cu o nouă bază hexagonală, care se potrivește cu forma noii etichete. „Peroni Nastro Azzurro este un brand atemporal, cu o puternică componentă de tradiție și o origine autentică ce exprimă stilul italian consumatorilor săi. Noua sticlă și noul pahar duc mai departe personalitatea Italiei moderne cu un design minimalist, inspirate în același timp din istoria brandului. Sperăm ca noua imagine să fie apreciată de către consumatorii din România și să-i transpună într-o stare de spirit italiană care le aduce bucurie atunci când degustă un Peroni Nastro Azzurro.”, declară Bogdan Jianu, Brand Manager Peroni Nastro Azzurro. Ambalajele care dezvăluie noua identitate vizuală Peroni Nastro Azzurro sunt disponibile în reţelele de comerţ modern şi tradiţional din România de la începutul lunii martie și includ sticla nereturnabilă de 330ml, varianta de 500ml disponibilă la doză și sticlă returnabilă, precum și Peroni Piccola la 250ml.*Volum de vânzări, Raportul Global Data, 2017. 

AFI Cotroceni te provoacă să evadezi din tipare

AFI Cotroceni înseamnă EVADARE DIN TIPARE sezonul acesta și te provoacă să vezi cu alți ochi noile colecții. În cel mai mare mall din România ai nenumărate oportunități de shopping și distracție pentru a ieși din monotonie și a te lăsa inspirat. Schimbă regulile jocului și exprimă-ți stilul personal prin culori și combinații mai curajoase. Pentru EVADARE DIN TIPARE vino în AFI Cotroceni și vei fi răsplătit cu surprize și momente de răsfăț.

Ediția limitată evian® este creată de artista Inès Longevial

Pentru sticla în ediție limitată, evian® a colaborat în premieră cu tânăra pictoriță de origine franceză, Inès Longevial, care a realizat designul unic al sticlei. Încă din 2007, evian® s-a remarcat ca fiind un pionier în colaborările sale cu industria modei, lucrând cu designeri de notorietate internațională precum Christian Lacroix, Kenzo și Alexander Wang, pentru a crea designul sticlelor în ediție limitată.

Xlear România lansează Xlear Sinus Rescue

Xlear Sinus Rescue este cel mai nou produs din portofoliul Xlear Romania. El vine să competeze gama de decongestie nazală formată din Xlear Spray, Xlear picături nazale, Xlear Max și Xlear Kids.

Copii și bătrâni de 80 de ani vor face Kangoo Jumps sâmbătă la evenimentul caritabil organizat de Kinga Sebestyen

Fenomenul Kangoo Jumps a cucerit oameni de pretutindeni, din toate categoriile de vârstă. Pentru că este dovedit benefic pentru sănătatea organismului, pentru articulații, musculatură și sistemul osos, acest tip de sport este urmat inclusiv de copii și bătrâni.

Copiii și tinerii de astăzi sunt liderii de mâine

Joi, 14 Martie, începe în București seria Conferinţelor BookLand Evolution (ediția a 6a) între orele 12:00-16:00, la Universitatea Populară Ioan I. Dalles (Bd. Nicolae Bălcescu 18).

Kaufland România celebrează loialitatea clienților cu o zi de reduceri și îi invită să decidă unde direcționează 1 milion de lei

Pentru a sărbători atingerea pragului de un milion de utilizatori ai cardului de loialitate, Kaufland România oferă clienților care prezintă Kaufland Card la casă miercuri, 13 martie, o reducere de 10% la coșul de cumpărături – și care este aplicabilă în toate cele 121 de magazine din țară.

Studiu Hospitality Culture Institute: Ce comandă cel mai des românii, atunci când ies la restaurant

Comportamentul de consum al românilor în zona de food a suferit modificări importante în 2018. Pe de-o parte, a crescut valoarea bonului de consum, iar pe de altă parte au fost observate creșteri substanțiale pe anumite segmente distincte ale pieței, se arată în cel mai nou studiu realizat de Hospitality Culture Institute.

Cât de important este somnul în primele luni ale bebelușului?

După naștere, bebelușii au nevoie de somn profund și odihnitor pentru a crește sănătoși. În primele luni de viață somnul contribuie cu 60% în procesul de creștere, mesele cu 40%. În timpul somnului profund se eliberează hormonul de creștere și are loc regenerarea/repararea celulelor. Un somn bun îi ajută să fie odihniți așa cum trebuie și creierul este „curățat" pentru somnul de a doua zi.

Fashion Days extinde portofoliul de facilități unice și începe livrarea în EasyBox-urile eMAG

Fashion Days continuă procesul de extindere a opțiunilor de livrare și retur astfel că, începând cu luna februarie, comenzile pot fi ridicate personal din lockerele eMAG. Clienții Fashion Days din București și Ilfov au la dispoziție 27 de EasyBox-uri, numărul acestora urmând să se dubleze în scurt timp.

MAISON DES CHEFS, PRIMUL RESTAURANT CONCEPT MEGA IMAGE

Mega Image a deschis Maison des Chefs, primul restaurant concept propriu, care aduce pentru prima dată în același spațiu chefi pasionați să experimenteze liber, alături de gusturi noi, de la vinuri alese asortate cu brânzeturi pe măsură, la patiserie fină și cafea de specialitate.

Smithfield România a oferit familiilor nevoiașe aproximativ 400.000 de mese calde

Timp de 10 ani consecutiv, prin intermediul programului de responsabilitate socială „Hrană pentru suflete”, voluntarii Smithfield România au oferit 397.000 de mese calde familiilor nevoiașe din județele Timiș și Arad. Prin acest program inițiat în 2009, Smithfield România împreună cu cele 20 de organizații neguvernamentale partenere oferă cu titlu gratuit carne și produse din carne Comtim, contribuind astfel la hrana zilnică a persoanelor aflate în situații de risc social.

#DeNeopritPeStop - Femeile pun stop prejudecății de a fi pe stop

Deşi România deţine în acest moment Preşedinţia Uniunii Europene, rămâne o ţară unde discriminarea pe criterii de sex încă mai există. Nu doar aici, ci şi în alte ţări latine, în perioada de menstruaţie, femeia este văzută de cele mai multe ori într-o situaţie vulnerabilă, marginalizată. Mai mult, expresia “a fi pe stop” este adesea folosită ca o insultă.European Women Alliance, ONG cu sediul la Bruxelles, creat pentru a susține puterea de afirmare a femeilor și a valorilor europene, lansează astăzi în România manifestul #DeNeopritPeStop.Campania are ca scop combaterea ideii preconcepute conform căreia, în perioada de menstruaţie, femeile sunt mai puţin capabile fizic şi psihic să-și ducă proiectele la bun sfârșit.„Eşti pe stop sau ce?!“ e o întrebare aparent inofensivă, dar pe care probabil fiecare româncă a auzit-o cel puţin o dată în viaţă. Chiar dacă mesajul s-ar dori unul amuzant, în spatele său se simte nuanța jignitoare. Este timpul să punem stop prejudecății de “a fi pe stop”. Iar soluția se găsește chiar în realizările femeilor. Realitatea arată ca ele au avut și au realizari importante ce presupun efort, putere și creativitate, indiferent de perioada lunii.#DeNeopritPeStop vorbește despre toate lucrurile de care femeile sunt în stare, atunci când lumea din jur crede că nu sunt în stare de nimic.Celebrități din lumea divertismentului, sport, social media s-au alăturat deja acestei campanii. Fiecare dintre ele povesteşte câte un moment de succes, o realizare ce a avut loc chiar în acele zile. De asemenea, vedetele lansează o invitație ca și celelalte femei să vorbească deschis despre propriile lor exemple. Click AICI și povestește pe Facebook, Instagram sau Twitter despre o realizare care te-a făcut #DeNeopritPeStop.

Micile Antreprenoare - campanie de încurajare a antreprenoriatului feminin

Conform studiului realizat de METRO în România, 64% dintre femei își doresc să-și deschidă propria afacere, dar numai 6% au încredere că pot pune în practică această idee. Problemele care alimentează această neîncredere sunt de ordin financiar. Un sfert (25%) dintre femeile care au participat la studiu și dețin în prezent o afacere au întâmpinat dificultăți în deschiderea afacerii. Ele au afirmat că strângerea fondurilor necesare și lipsa unui sprijin financiar au reprezentat cele mai dificile etape ale demarării afacerii lor.De aceea, METRO România și BCR vin în întâmpinarea acestor dificultăți și încurajează antreprenoriatul feminin, prin intermediul inițiativei Micile Antreprenoare. Astfel, fiecare fetiță născută în maternitățile din București de Ziua Internațională a Femeii, va primi suma de 1.500 euro, sub forma unui cec cadou. Banii vor fi depuși într-un cont bancar, pe care fetițele îl vor putea accesa pentru a-și îndeplini orice vis,  după împlinirea vârstei de 18 ani.Scopul inițiativei este de a oferi femeilor un sprijin real în demararea propriei afaceri. Campania se derulează în toate maternitățile din capitală.„Cu aceeași dorință de a ajuta antreprenorii români, pe care o cunoașteți deja de la Ziua Afacerii Tale, am lansat astăzi, pe 8 martie, campania Micile Antreprenoare. De această dată, încurajăm și  antreprenoriatul feminin oferind, alături de partenerul nostru BCR, un cadou în valoare de 1.500 euro tuturor fetițelor născute de Ziua Femeii, în maternitatile din București, pentru ca, la majorat, să-și poată îndeplini orice vis”,  declară Marina Zara, Head of Marketing and Communications METRO Cash & Carry România. “Suntem bucuroși că putem contribui la această inițiativă care va consolida peste ani o nouă generație de tinere întreprinzătoare. România are nevoie de oameni cu încredere în ei, iar femeile antreprenoare din țara noastră și-au asumat deja acest rol, de a readuce încrederea că românii pot reuși prin forțe proprii să aibă o viață mai bună”, declară Ionuț Stanimir, Director de Marketing și Comunicare Banca Comercială Română.Cum funcționează campania Micile Antreprenoare?Părinții fetițelor născute în maternitățile din București în data de 8 martie 2019 pot trimite un e-mail la adresa ma@metro.ro, prin care să își exprime dorința de a participa la campanie. E-mailul trebuie să conțină: copia certificatului de naștere al fetiței și formularul de consimțământ primit odată cu nasterea fetiței, completat și semnat. Data limită de înscriere este 8 aprilie 2019.Mai multe informații despre campanie sunt disponibile pe www.metro.ro și www.bcr.ro Studiul Internațional METRO privind Afacerile Independente relevă și alte aspecte esențiale cu privire la antreprenoarele din România și la modul în care aleg să își gestioneze afacerea. Cu toate că există destule impedimente în demararea unei afaceri, majoritatea antreprenoarelor din România (97%) au declarat că dacă ar fi să se întoarcă în timp, și-ar deschide din nou, fără ezitare, o afacere. Această concluzie subliniază faptul că antreprenoriatul este o opțiune pe care o iau în considerare din ce în ce mai multe femei, care doresc să se dezvolte profesional conducându-și propria afacere.Și dacă în trecut se spunea că nu poți face bine două lucruri în același timp, femeile moderne vin să demonteze acest mit. Majoritatea femeilor din România care au participat la studiu sunt în același timp mame și antreprenoare de succes. 76% dintre acestea își împart cu succes timpul între gestionarea unei afaceri, ca job cu normă întreagă, și creșterea micuților lor. Mai mult, deși, conform studiului, jumătate dintre femeile din România care dețin o afacere folosesc veniturile obținute pentru a-și întreține familia, doar 4% dintre acestea declară că și-au deschis afacerea strict pentru avantajele financiare. 44% dintre antreprenoarele din România declară că au deschis o afacere dorind să facă ceea ce le place și că veniturile rezultate sunt binevenite, dar nu au fost scopul principal.Totodată, antreprenoarele moderne din România evidențiază importanța tehnologiei în gestionarea și conducerea unei afaceri. Aproximativ 91% dintre acestea susțin că instrumentele digitale sunt esențiale pentru desfășurarea activității curente, de zi cu zi. 48% dintre ele au implementat pentru afacerea lor un sistem electronic de plată, 23% folosesc un sistem digital pentru gestiunea propriei afaceri și 25 % primesc feedback de la clienții lor prin intermediul unui instrument digital. De asemenea, 47% aleg ca afacerea lor să fie prezentă pe retele de socializare. Mai multe detalii cu privire la Studiul Internațional METRO privind Afacerile Independente din România sunt disponibile pe www.metro.ro.

Pantene și Mega Image continuă să fie alături de femeile care luptă împotriva cancerului

Pantene și Mega Image continuă să ofere putere: începând cu luna martie 2019, fiecare produs Pantene achiziționat din supermarket-urile Mega Image înseamnă o donație către Fundația Renașterea, pentru realizarea perucilor din păr natural. Prin campania Oferă Putere, începută în 2016, Pantene și Mega Image s-au alăturat Fundației Renașterea cu scopul de a reda cât mai multor femei din România încrederea de care au nevoie în lupta împotriva cancerului. Pentru o femeie diagnosticată cu această boală, părul este unul dintre factorii care îi influențează încrederea în sine și puterea de a merge mai departe. Pantene și Mega Image continuă să fie alături de Fundația Renașterea prin a treia ediție a campaniei Oferă Putere, oferind peruci din păr natural și un plus de încredere pacientelor care se confruntă cu efectele tratamentului împotriva cancerului. Începând cu luna martie 2019, pentru fiecare produs Pantene achiziționat din magazinele Mega Image, Pantene va face o donație către Fundația Renașterea, pentru asigurarea fondurilor necesare realizării perucilor.„Ne bucură faptul că, după doi ani de succes, Pantene continuă să fie alături de Fundația Renașterea și de pacientele care au nevoie de sprijinul nostru în lupta pe care o duc. Împreună, vrem să readucem încrederea și zâmbetul cât mai multor femei și suntem convinși de succesul continuu al campaniei Oferă Putere. Le mulțumesc pentru susținere partenerilor cauzei, dar și tuturor celor care s-au alăturat campaniei și vor continua să o susțină și de acum înainte, prin achiziționarea produselor Pantene. Cu ajutorul lor, oferim mai multe peruci și, mai presus de toate, mai multă putere femeilor care au nevoie de sprijinul nostru”, a declarat Mihaela Geoană, Președinte al Fundației Renașterea.Pentru realizarea unei peruci este nevoie de opt codițe de păr, iar de costul de manufacturare este de minimum 150 de euro. Pentru cele mai multe dintre paciente, acest cost reprezintă însă o investiție pe care nu și-o permit.De la începutul campaniei, Oferă Putere a adunat peste 8500 de codițe și 180 de peruci donate și mai mult de 200.000 de persoane care s-au alăturat cauzei prin achiziționarea produselor Pantene din supermarket-urile Mega Image.Pe parcursul lunii martie, femeile au la dispoziție alte două moduri prin care se pot alătura campaniei: prin achiziționarea uneia dintre cele 300 de brățări Oferă Putere ediție limitată, de pe site-ul Maestoso, sau prin donații de păr către Fundația Renașterea, cu ajutorul kit-urilor de donație disponibile în supermarket-urile Mega Image. De asemenea, la fel ca și până acum, se pot face donații în bani online, prin card bancar, prin transfer bancar, sau chiar la sediul Fundației Renașterea. Pentru mai multe informații despre acest tip de donație, accesați fundatiarenasterea.ro.

Filmele mute prind voce. 7 victime ale violenței domestice rup tăcerea și dublează filmele mute pentru a-și spune povestea

La fiecare 30 de secunde o româncă este victima violenței domestice. Aceasta e cruda statistică națională. Mai îngrijorător este faptul că, de frică, prea puține femei vorbesc și mai puține cer ajutor, pentru că agresorii le domină la nivel psihologic și de cele mai multe ori le izolează, îndepărtându-le de familie, de prieteni și de toți cei care le-ar putea ajuta.

CSR4Women by AVON 2019: 10 proiecte și sute de mii de femei reprezentate în cadrul celei de-a șasea ediții

Pe 4 martie a avut loc cea de-a șasea ediție a CSR4Women, singurul eveniment dedicat exclusiv campaniilor sociale pentru femeile din România. Anul acesta, evenimentul a stat sub egida noii inițiative AVON stand4her și a reunit organizații, companii și persoane fizice care au susținut și ajutat în 2018 româncele să lucreze și să câștige mai bine, să aibă mai multă încredere în propriile forțe, să fie mai sănătoase și să se simtă în siguranță.

URSUS lansează URSUS Tank, cea mai proaspătă bere nepasteurizată livrata direct din fabrică în locații selectate

URSUS, regele berii în România, lansează URSUS Tank, berea proaspătă nepasteurizată care, printr-o tehnologie nouă în România, este livrată într-un timp foarte scurt direct din fabrică. Aceasta ajunge în 24 de ore din fabrică în locațiile partenere selectate (berării, pub-uri, baruri, restaurante) în care sunt instalate tancurile de bere și care pot astfel să ofere clienților o bere URSUS Tank nepasteurizată și proaspăt adusă din fabrică.

Tefal Pro Express Ultimate - cel mai puternic abur zi după zi

Ești o fashionistă veritabilă și îți place să fii remarcată! Ținuta este fabuloasă, atitudinea pe măsură, dar știi că detaliile sunt cele care fac diferența… deci cutele nu au ce căuta în dulapul tău! Scapă de ele cu ajutorul stațiilor de călcat Tefal Pro Express Ultimate, care îți oferă performanță de lungă durată cu minim de efort.