Ce trebuie sa conțină pachețelul copilului pentru școală?

Pachețelul copilului pentru școala este un subiect destul de intens discutat pe grupurile de parinți, între mamici în parc sau la ședințele cu părinții. Mai mult decât atât, este important să spunem că în multe dintre cazurile de obezitate infantilă, tocmai acest pachețel este principalul vinovat. De ce? „Pentru că este foarte simplu pentru părinți să pună 3 bucățele de salam între două felii de pâine sau, și mai simplu, este să-i dea copilului bani pentru un corn cu ciocolată. Aceasta este o atitudine greșită, sancționată iată de greutatea peste limita admisă a copiilor”, explică Alexander Florescu, antrenor de fitness.

Și pentru că întotdeauna o soluție trebuie să existe pentru fiecare problemă ridicată în discuție, specialistul nostru în nutriție a fost de acord să ne povestească ce ar trebui să conțină pachețelul copilului pentru școală?


„Înainte să povestim despre pachețelul pentru școală este important să vorbim despre micul dejun care nu trebuie să lipsească. Recomandat ar fi ca cel mic să mănânce înainte să plece la școală, iar dacă mă întrebi ce, propunerile mele sunt următoarele: fie un ou fiert cu rosie/castravete, fie o omletă sau o felie de suncă de curcan, cu 1, 2 felii de pâine integrală.

Astfel, mă asigur că-i ofer copilului meu energia de care are nevoie pentru prima parte a zilei”, explică Aexandru Florescu.


Prânzul, despre care ne va povesti specialistul imediat, trebuie să fie încadrat între două gustări compuse fie dintr-un fruct, fie din 10 migdale sau 5 nuci. Rămâne la alegerea fiecăruia ce consumă la prima gustare și ce consumă la a doua.


„Deși este puțin mai dificil, dar cred eu că nu imposibil, prânzul copilului ar trebui să fie format fie dintr-o salată cu piept de pui și multe legume, fie dintr-o porție de orez basmatic cu piept de pui sau de curcan la grătar.

Putem alege și un mușchiuleț de porc la grătar, important este să alegem cantitatea potrivită. O porție trebuie să fie egală cu mărimea palmei copilului”, continuă antrenorul de fitness.


Dacă tot am vorbit despre meniul pe toată ziua, nu putem să nu completăm și cu alegerile pentru cină. „Aici alegerile merg către o supă cremă de legume, supă de roșii sau sparanghel sau o porție de legume pe grătar sau legume trase la tigaie”, conchide specialistul Alexander Florescu.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod