Kaufland România lansează primul card de loialitate, cu beneficii unice pentru clienți

De astăzi, lucrurile bune vin ușor, iar cumpărăturile la Kaufland vor fi și mai avantajoase, datorită Kaufland Card - noul program de loialitate al retailerului, ce răsplătește clienții fideli cu reduceri substanțiale, puncte bonus de loialitate și numeroase beneficii.

Sondaj– Părerea cadrelor didactice despre posibilitatea repetării anului școlar la clasa I

Ideea ca elevii de clasa I să repete anul școlar în cazul unor rezultate prea puțin mulțumitoare a generat dezbateri aprinse atât în rândul cadrelor didactice, cât și al părinților. În acest context, Didactic.ro – un produs Intuitext a realizat un sondaj pentru a afla părerea profesorilor din învățământul primar pe marginea acestui subiect.După ce actualul Ministru al Educației a declarat că ia în calcul introducerea măsurii de repetare a anului școlar de către elevii care nu au obținut rezultate școlare satisfăcătoare, au existat numeroase dezbateri pe această temă atât în rândul cadrelor didactice, cât și al părinților. Pe de o parte, au existat opinii potrivit cărora această măsură nu poate ajuta copiii în acest punct al parcursului școlar, fiind invocate chiar studii de specialitate potrivit cărora repetarea anului școlar nu are un efect de motivare a elevilor.Pe de altă parte, sunt opinii care acceptă faptul că în primii ani de școală cadrul didactic are o responsabilitate foarte mare, dar susțin că repetarea clasei I îi ajută pe copii să recupereze acele informații pe care le-au ratat în primul an de studiu.În acest context, Didactic.ro-un produs Intuitext a realizat un sondaj de opinie în rândul cadrelor didactice membre ale acestei comunități.Astfel, la întrebarea „Din experiența dvs., repetarea anului școlar ajută elevii să-și completeze cunoștințele, să aibă rezultate mai bune la școală și să-i ajungă din urmă pe ceilalți?“, profesorii din învățământul primar și-au exprimat următoarele convingeri:•    54.15%  - Da, din experiența mea elevii repetenți obțin rezultate mai bune la școală, este spre binele elevilor să repete anul când au nevoie. •    17.47%  - Nu se schimbă situația elevilor care repetă anul, lacunele din învățare rămân la fel de mari. •    28.38% - Situația elevilor se înrăutățește semnificativ când repetă anul școlar: la problemele de învățare se adaugă și stigmatul copiilor, al prietenilor, părinților și chiar al profesorilor.Așadar, majoritatea cadrelor didactice sunt de părere că o astfel de metodă ar contribui la îmbunătățirea parcursului educațional al elevilor și, implicit, la scăderea gradului de analfabetism funcțional. La rândul lor, cadrele didactice care resping această posibilă măsură își justifică punctul de vedere susținând că, din experiența îndelungată la catedră, nu pot aminti cazuri de elevi care să fi obținut note mai mari pe parcursul anului școlar repetat.   

Concert Andra, oferte și surprize dedicate iubirii la ParkLake Shopping Center

În luna februarie, la ParkLake Shopping Center, dragostea și cumpărăturile sunt principalele motive de bucurie și sărbătoare. Cântecele îndrăgitei artiste Andra, dar și ofertele speciale și surprizele de la târgul dedicat Zilei Îndrăgostiților te invită să celebrezi cel mai frumos sentiment alături de persoana iubită, totul într-un cadru romantic și relaxant.Pe data de 16 februarie, începând cu ora 19:00, bucureștenii sunt așteptați să fredoneze cele mai cunoscute și apreciate melodii de dragoste ale artistei Andra, alături de aceasta. Concertul, organizat cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, va avea loc la parterul centrului comercial ParkLake, în zona main square și va prezenta melodii pe care cu siguranță toți spectatorii le-au cântat și le cântă în continuare cu plăcere. Atât cuplurile, cât și persoanele care doresc doar să se bucure de muzică autohtonă de calitate pot urmări spectacolul, intrarea fiind liberă. Luna februarie este perioada ideală pentru cei care doresc să își surprindă persoana iubită cu darul perfect. Fie că se gândesc la accesorii, cărți, articole vestimentare, sau alte produse, fie că iau în calcul experiențe de care să se  bucure împreună, ParkLake este în această perioadă destinația perfectă pentru cupluri. Astfel, magazinele s-au pregătit din timp cu oferte speciale de Ziua Îndrăgostiților. Reducerile se aplică unei game foarte variate de produse, ideale pentru toți cei care se află în căutarea unei surprize pentru parteneri. În plus, în perioada 9 februarie – 9 martie, aceștia își pot găsi inspirația și la târgul tematic de Valentine’s, organizat la parterul centrului comercial, în zona intrării dinspre Starbucks și Second Cup. Decoraţiuni, bijuterii, cosmetice, dulciuri şi multe altele așteaptă să fie descoperite și dăruite ca simboluri ale iubirii.Detalii despre evenimentele ParkLake găsiți pe www.parklake.ro și pe pagina de Facebook ParkLake Shopping Center.

Boulevard Cafe - alternative gustoase pentru fiecare moment al zilei

O dimineata de marti obisnuita a devenit cu totul speciala pentru bloggerii din Bucuresti care au luat un mic dejun sanatos la Boulevard Cafe din Tineretului. O locatie aflata la doi pasi de agitatia Pietei Unirii, dar la distanta de forfota urbana, Boulevard Cafe poate reprezenta locul intalnirilor de business la un mic dejun savuros.Boulevard Cafe: Croissante cu unt, Breakfast Boulevard(ou, bacon crocant), Omleta Țărănească ,Omleta cu bacon si brânza feta, Omleta cu spanac si ierburi aromatice, Omleta cu șunca si cașcaval, Salata Caesar,Salata cu somon Fumme, Salata cu ton, Salata Greceasca. Un mic dejun sanatos nu poate fi complet daca nu exista si bauturi pline de energie, ca cele de la Boulevard Cafe, in diverse combinatii de: portocala, grapefruit, lamaie, lime, mar, ananas. Boulevard Cafe ofera alternative gustoase pentru fiecare moment al zilei: mic dejun, pranz sau cina. Interiorul modern si confortabil are aerul unui camin primitor, o zona dedicata intalnirilor de business, plus o terasa dedicata fumatorilor, gustari consistente, paste, dar si o selectie de preparate culinare elaborate.

Christian Tour: Pentru a combate depresia de început de an, românii își rezervă sejurul de vară în această perioadă

Peste jumătate din vacanțele la plajă se cumpără în ianuarie

Vladimir Draghia scrie „Exercitii de dictie pentru inimi bal-ba-i-te”

Vladimir Draghia, actor, multiplu campion national la inot si castigatorul primei editii a emisiunii TV Exatlon, ni se arata si in ipostaza de poet.

Flori și romantism la pachet de Ziua Îndrăgostiților

Floria promite să surprindă și în acest an, de Ziua Îndrăgostiților, cu o colecție fabuloasă, care îi va aminti partenerei cât de frumoase sunt gesturile de iubire. Și dacă trandafirii roșii sunt asociați cu dragostea profundă de secole, în vremurile noastre mesajele pot fi chiar mai nuanțate. La fel și buchetele de flori! Tradiția de a dărui flori de Ziua Îndrăgostiților datează din secolul al XVII-lea, pe vremea domniei Regelui Charles al II-lea al Suediei. Totuși, în timpul unei expediții în Persia, acesta a descoperit o nouă artă: limbajul florilor. Acesta a dus curentul în Europa și ideea de a comunica prin intermediul florilor dăruite s-a răspândit rapid. Anul acesta, Floria introduce o colecție spectaculoasă de flori și cadouri care transmit mesaje. Astfel, alături de nelipsiții trandafiri roșii, designerii florali propun frezii violet care vorbesc despre fidelitate, orhideele despre rafinament și eleganță, în timp ce calele vorbesc despre frumusețe.Primele comenzi pentru această zi specială le primim din ianuarie, iar trandafirii sunt într-adevăr cei mai râvniți de Ziua Îndrăgostiților. Un florist curăță doar într-una dintre florăriile noastre 5.000 de trandafiri pentru această zi, față de o zi obișnuită, când folosim cam 300 de trandafiri. În ultimii ani am observat însă că mulți își doresc să iasă din tipar și preferă fie să alăture mai multe culori într-un buchet de trandafiri, fie să încerce combinații de soiuri, mai ales că sunt persoane care dăruiesc flori des și își doresc să surprindă de fiecare dată persoanele dragi, a declarat Marina Popescu, Director General Floria. Și pentru că Ziua Îndrăgostiților este o zi aglomerată, Floria vine în ajutorul celor care își doresc să facă o surpriză persoanei iubite. Astfel, alături de flori, se pot comanda pachete speciale care conțin scrisori de dragoste, șampanie, ciocolată sau parfumuri. Răsfățul simțurilor poate fi însă completat și de experiențe deosebite cum ar fi un zbor cu elicopterul sau o ședință foto care să surprindă dragostea dintre parteneri. Și în anii trecuți pachetele de Ziua Îndrăgostiților au fost apreciate, în special pentru că înseamnă să economisești timp – nu trebuie să mai alergi să cauți și un alt cadou pe lângă flori, iar livrarea se face în câteva ore. Cererea a crescut cu aproximativ 30% de la an la an, prin urmare am dezvoltat mai multe pachete care combină florile cu alte cadouri sau experiențe potrivite pentru a sărbători dragostea, a mai precizat Marina Popescu, Director General Floria.Întreaga colecție de flori de Ziua Îndrăgostiților este disponibilă aici, iar pachetele speciale sunt disponibile aici.

En Garde - prima asigurare de bilete din România

Eurolife ERB Asigurări, în parteneriat cu platforma www.bilete.ro, lansează En Garde: prima poliță din România dedicată protecției celor care achiziționează bilete online la spectacole, respectiv evenimente culturale și sportive. Aceasta poate fi achiziționată simplu și rapid, în paralel cu procesul de achiziție a biletelor, direct de pe site-ul www.bilete.ro. Principalul beneficiu pe care asigurarea En Garde îl aduce clientului constă în recuperarea integrală a sumei aferentă biletelor cumpărate, în cazul în care o situație neprevăzută îl împiedică pe acesta să ia parte la spectacol. Asigurarea se calculează ca procent din coșul de cumpărături, respectiv 4,5% din prețul biletelor și este disponibilă la toate achizițiile de pe site-ul partener, cu plata online sau ramburs la curier. “Marcăm începutul anului 2019 prin lansarea unui nou produs de asigurare unic în România și primul din portofoliul Eurolife ERB Asigurări dezvoltat alături de un partener - www.bilete.ro, una dintre cele mai mari platforme de vânzare bilete din România. La nivelul Eurolife, ne-am propus să demonstrăm că asigurările sunt instrumente utile, simple și actuale, ce se potrivesc perfect cu preferințele și așteptările clienților, iar En Garde este încă o dovadă în acest sens. Rămânem în continuare atenți la noile tendințe tehnologice din piață și deschiși la noi idei care să facă diferența și care să transforme asigurarea într-un produs ale cărui beneficii să fie mult mai ușor de înțeles”, a declarat Anita Nițulescu, CEO Eurolife ERB Asigurări România. “Pentru echipa bilete.ro, confortul clientului cumpărător de experiențe culturale și sportive este esențial. De aceea, ne bucurăm să îi asigurăm acestuia avantajul recuperării integrale a contravalorii biletelor pentru orice spectacol disponibil prin www.bilete.ro, prin colaborarea cu Eurolife ERB Asigurări. Este un serviciu și un beneficiu nou care sperăm să fie apreciat de un număr cât mai mare de români interesați și pasionați de noi opțiuni de petrecere a timpului liber”, a declarat Andreea Pop, Managing Director Bilete.ro.  Eurolife ERB Asigurări România și bilete.ro estimează că aproximativ 45% din totalul achizițiilor cu plata online și ramburs vor avea inclusă și asigurarea En Garde. Produsul de asigurare En Garde acoperă riscuri multiple care pot împiedica posesorul biletului să ajungă la spectacol, printre care: diferite cazuri medicale (boli / accidente care implică spitalizare, recomandare de repaus la domiciliu, efectuarea de investigații sau tratamente în data și la ora spectacolului); situații familiale (nașterea unui copil sau nepot, deces); cauze materiale (incendii, inundații), alte incidente (furtul biletului, grevă transport în comun, defecțiuni vehicul în drum spre spectacol, anulare / întârziere zbor).

Cu familia, în vacanța de Paște la Sovata

Sărbătorile Pascale înseamnă și timp de calitate petrecut împreună cu cei dragi. V-ați propus pentru acest an o vacanță de neuitat? Pachetul special de Paște de la Danubius Health Spa Resort Brădet este o invitație relaxantă pentru întreaga familie. Conține 3 nopți de cazare în regim de demipensiune și un prânz festiv de Paște.

Direcționează 2% și poți schimba 2 vieți!

În contextul în care introducerea orelor de educație sexuală în școli a rămas la nivel de discuții aprinse, România este încă prima în topul țărilor din Europa cu cele mai multe mame minore.

Monica Roșu, pe mâna medicului dermatolog

După revenirea de la Exatlon, dubla campioană olimpică la gimnastică Monica Roșu a revenit în cabinetul medicului dermatolog Daniela Cățănaș pentru a-și rezolva problemele avute în timpul show-ului din Republica Dominicană.

"‘Ajutor! Iubesc și doare!"- primul ghid de igienă emoțională din România

Andrei Vulpescu (scriitor și blogger de relații) și Gabriela Dumitriu (psihoterapeut integrativ) au lansat cartea ‘Ajutor! Iubesc și doare!’. Este vorba despre primul ghid de igienă emoțională din România. Lansarea a avut loc marți, 22 ianuarie, la Joben Bistro București. Cu această ocazie, cei doi autori au vorbit despre acest concept nou pentru piața autohtonă.  "Suntem extem de bucuroși pentru faptul că am reușit să lansăm acest ghid. Atât eu, din cei 5 ani de experiență de blogging de relații, cât și Gabriela, care are o vastă experiență de cabinet, am realizat că igiena emoțională este obligatorie în vremurile actuale. Pornind de la tiparele educaționale care ni s-au aplicat, am structurat conceptul de igienă emoțională, plasând acest concept între granițele României. Piața este plină de cărți de dezvoltare personal, însă marea problemă este că aceste cărți n-au nicio legătură cu particularitățile socio-culturale din România. Asta a fost marea provocare în scrierea acestui ghid – să facem o carte utilă pentru români. Am reușit să realizăm acest lucru, am reușit să scriem o carte care vorbește despre: auto-cunoaștere, despre asumarea responsabilității pentru propria viață, despre schimbare și construcție, despre igiena de renunțare, sau cum să renunți la balastul emoțional pe care îl cari în spate pe parcursul vieții, despre frica de singurătate, despre comunicare și, de ce nu, despre fericire sau starea de bine. Sunt teme despre care se vorbește puțin, spre deloc, în spațiul public, din păcate, însă în practica noastră, în interacțiunea cu oamenii, sunt chestiuni care afectează puternic viețile românilor. Sperăm ca de aici încolo și alții să preia acest concept cu scopul de a-l dezvolta. Scopul final, al nostru, al tuturor, este binele general. Așa că ne bucurăm că am făcut un prim pas și sperăm ca cititorii să aprecieze munca noastră", a declarat Andrei Vulpescu la lansare. La eveniment au participat vedete precum…, surpriza serii fiind asigurată de Ștefan Știucă, printr-un mini-recital de excepție. ‘Ajutor! Iubesc și doare – ghid de igienă emoțională’ este publicată la Editura Bookzone.

La ParkLake Shopping Center, anul începe cu reduceri surprinzătoare și spectacole educative

Luna ianuarie aduce vești excelente! ParkLake Shopping Center a lansat campania ,,Winter Sales”, dând startul sezonului de reduceri. În perioada 15 ianuarie – 15 februarie 2019, bucureștenii sunt așteptați să descopere cele mai surprinzătoare oferte și reduceri de până la 70% în toate magazinele. Fie că obiectivul e completarea garderobei, o trusă nouă de make-up, un parfum, cărți, accesorii sau altele, clienții centrului comercial vor fi cu siguranță întâmpinați cu oferte de nerefuzat. În plus, ParkLake a lansat si un program de spectacole educative pentru copii, "Căsuța cu povești muzicale”, astfel încât aceștia să se bucure de o experiență deosebită în timp ce adulții descoperă cele mai cool reduceri de iarnă. Astfel, în luna ianuarie a avut loc primul dintr-o serie de patru spectacole interactive pentru copii ce au în centru povești îndrăgite, în variantă reinterpretată muzical.Căsuța cu Povești Muzicale – un concept cu tâlcPe data de 20 ianuarie, ora 17:00, cei mici au fost surprinși cu un spectacol de operă interactivă ce a îmbinat personaje, întâmplări și, mai ales, povețe din trei basme binecunoscute: ,,Fata babei și fata moșneagului”, ,,Motanul încălțat” și ,,Peter Pan”. Având, la nivel muzical, influențe atât folclorice, cât și din mediul creațiilor europene, spectacolul a reprezentat o călătorie fantastică în lumea poveștilor, dar și o modalitate de a aduce în lumină situații menite a-i educa pe micii spectatori în spiritul diversității și toleranței. În plus, la sfârșitul fiecărui fragment, au fost prezentate informații interesante despre compozitor, contextul istoric, epoca și stilul în care au fost scrise operele prezentate, dar și curiozități despre lumea artiștilor. Acesta a fost, însă, primul spectacol de acest fel dintr-o serie de opere muzicale dedicate copiilor. În lunile care urmează, noi spectacole muzicale educative si interactive pentru copii vor avea loc pe scenă, în ParkLake. Astfel, spectatorii sunt așteptați să descopere trei povești alături de actorii veniți special pentru ei: ,,Aventura muzicală a domnului Goe” pe data de 10 februarie, ,,Făt-Frumos din Lacrimă” pe 17 martie și ,,Amintiri din copilărie” pe 14 aprilie, toate începând cu ora 17:00. Acestea își propun, la fel ca și primul spectacol, că le ofere copiilor învățături despre bine, curaj, cinste, folosindu-se de un limbaj pe înțelesul celor mici: muzica, povestea și jocul. Cele trei spectacole au loc la parterul centrului comercial ParkLake, în zona main square, iar participarea la acestea este gratuită. Detalii despre evenimentele ParkLake găsiți pe www.parklake.ro și pe pagina de Facebook ParkLake Shopping Center.

Ela Crăciun îți recomandă 3 remedii naturiste pentru a scăpa de răceală

Cazurile de răceală sau chiar gripă s-au înmulțit îngrijorător în ultima perioadă. Atunci când nu este nevoie de intervenția medicilor sau de spitalizare, afecțiunile pot fi ameliorate sau chiar tratate apelând la remedii naturiste.

10 sfaturi pentru alegerea cadourilor potrivite

Atunci când facem cadouri celor apropiați, ne dorim din suflet ca darurile noastre să li se potrivească, să le placă, să le aducă zâmbetul pe buze și să le schimbe viața.

Brandul romanesc AnneBebe a impresionat la cel mai mare targ de moda din Italia

Lumea modei pentru copii a avut loc la Florența, in aceasta saptamana, la targul Pitti Immagine – Bimbo, editia 88. O privire de ansamblu asupra tendintelor pentru copii si o platformă extraordinară pentru intalnirea celor mai mari branduri din diferite tari.Complexul expoziţional italian a găzduit zilele acestea zeci de branduri, dedicate anticipării tendinţelor din moda pentru copii, iar cateva exemple ar fi: Hugo Boss, Guess, Chico, Barbie, Nanan, LiuJo, Leon Shoes, AnneBebe, Mayoral, Baby A, etc. Singurul expozant roman din cadrul acestui targ, AnneBebe, si-a expus noile colectii primavara-vara 2019, avand un succes deosebit cu peste 50 de comenzi din 15 tari diferite.AnneBebe, brand-ul romanesc ce s-a remarcat pe piata din Romania prin eleganta si calitatea produselor destinate copiilor, participa pentru a 2 a oara la targul din Florenta, Italia si ne impartaseste din impresiile sale din cadrul targului.”Suntem foarte multumiti si placut surprinsi de admiratia de care am avut parte in aceste zile la targul Pitti Immagine Bimbo. Romania are un potential foarte mare pentru creatiile destinate copiilor si este pacat sa nu ne facem remarcati si in alte tari. Este al doilea an in care participam si planuim sa venim la toate editiile lor, publicul de distribuitori prezent fiind foarte numeros si atras de creatiile noastre. Brand-ul nostru este deja prezent pe piatele din Italia de 3 ani, dar aprecierile au venit si de la distribuitori din Spania si Franta, Panama, Republica Dominicana, USA, Irlanda, Anglia, etc..”, a declarat Alexandru Prunoiu, Sales Manager. Conceptul Anne Bebe este caracterizat de eleganta prin simplitate si detalii, iar acest lucru se reflecta in design-ul hainutelor. Nu e de mirare ca produsele au fost apreciate de distribuitorii francezi, avand in vedere preferintele lor catre rafinament si detalii cochete. Mai multe despre detaliile colectiilor AnneBebe ne detaliaza Alexandru, Directorul de Vanzari AnneBebe: "Am fost foarte laudati de distribuitorii francezi in special si chiar ne asteptam, avand in vedere creatiile prezentate de noi, ce aduc un plus de rafinament industriei vestimentare pentru copii, de la costumase de printi si rochite aristrocrate, la fracuri sau rochite moderne. Am planuit mereu impreuna cu designerii nostrii sa satisfacem nevoia de a cumpara hainute deosebite.”, a declarat Maria Diaconu, Director General.Colectia de primavara - vara AnneBebe, Gold Fairytale, este caracterizata de dantela fina, tule, catifea brodata, pene, perle, brocart si elemente pretioase. O colectie desprinsa din povesti cu printi si printese. Culorile predominante sunt alb, crem, roz si coral, cu touch-uri de auriu si bronz, perfect adaptabile pentru botezul celor mici sau evenimentele glam din viata micutilor.“Pentru colectia de primavara-vara am mers pe nuante deschise, specific sezonului estival, ce ofera copiilor un aspect inocent si nobil, potrivite pentru numeroase evenimente din viata micutilor. Culoarea anului 2019, coral, va fi de asemenea prezenta in creatiile noastre pentru aceasta colectie.” – Alexandru Prunoiu, Sales Manager AnneBebe.Colectia toamna - iarna 2019, Little Angel, este realizata din materiale premium, cu detalii stralucitoare si cuprinde rochii spectaculoase, realizate din materiale de cea mai bună calitate, precum dantela fina, tule, catifea brodata, pene, perle, brocart si cristale Svarovski.“Am creat rochitele in ton cu sezonul sarbatorilor, astfel incat cei mici sa straluceasca la cele mai dragute evenimente din an. Nu lipsesc paietele si elementele stralucitoare, in tonuri de auriu si argintiu.” – a declarat Alexandru Prunoiu, Sales Manager AnneBebe.Ambele colectii contin rochite special realizate pentru Evenimente, Botez, Comuniune si Confirmarea Religiei micutilor, caracterizate de eleganta, bun gust si aer aristrocrat, asa cum AnneBebe si-a obisnuit publicul an de an. Colectiile AnneBebe le puteti viziona in pozele atasate, pe retelele de socializare sau in magazinele din Unirea si Baneasa.

Încarcă-te cu energie pentru noul an!

Fiecare început de an aduce cu sine noi provocări, rezoluții, planuri și visuri de îndeplinit. Pentru a le duce cu bine la capăt, ai nevoie în primul rând de energie: acea stare fizică și psihică de bună dispoziție care să te ajute să începi ziua zâmbind și să o termini cu motivația necesară pentru a o lua, din nou, de la capăt.

România în cărți citite: harta cititorilor

Libris.ro, cea mai mare librărie online din România, a vândut în 2018 peste 1.5 milioane de cărți. 5 din cei 9 autori ai celor mai vândute 10 cărți în 2018 sunt români, Irina Binder plasându-se  în top cu 2 volume. Străinul de lângă mine al româncei Irina Binder, este cea mai vândută carte pe Libris.ro în 2018, fiind cartea preferată în 30 dintre cele 42 județe ale țării. Cartea Insomnii, a aceleiași autoare, se află pe locul 2 în topul național, urmată de volumele Micul Prinț de Antoine de Saint Exubery, Medicina, nutriție și bună dispoziție de Simona Tivadar și Sapiens. Scurtă istorie a omenirii, de Yuval Noah Harari.România în cărți citite: harta cititorilorBucurești, cu 313.517 cărți, Brașov, cu 130.873 și Cluj cu 83.488 sunt județele în care s-au comandat cele mai multe cărți prin Libris.ro în 2018.  Cele mai vândute titluri în aceste județe au fost Străinul de lângă mine de Irina Binder în București, Orbi de Petronela Rotar în Brașov și Constituția României, în Cluj. Brașovenii, bucureștenii și ilfovenii au plasat cele mai multe comenzi raportat la populația județului. Cea mai mare valoare medie a comenzii s-a înregistrat în Brașov, 155 lei, aproape dublă față de media națională, în valoare de 80 lei. Cel mai fidel client de pe Libris.ro este tot din Brașov, el plasând 238 comenzi în decursul anului 2018. De altfel, clienții din Brașov au făcut în medie 1,73 comenzi, cea mai mare valoare în raport cu județele țării. Clienții din Bacău au plasat în medie 1,45 comenzi, iar cei din Cluj și București, 1,44 comenzi.Ce citesc românii: Topuri General, Beletristică, Cărți pentru copii, Dezvoltare PersonalăBeletristică, Dezvoltare personală și Cărți pentru copii sunt cele mai populare categorii de carte pe Libris.ro, alături de Manuale și carte școlară, în aproape toate județele țării. Preocuparea părinților pentru educația copiilor este tot mai ușor de remarcat în toate zonele țării. Manualele școlare, cărțile pentru copii și cărțile de parenting sunt constant în topul categoriilor preferate, top dominat în continuare de Beletristică. Ne bucură să remarcăm și popularitatea în creștere a cărților scrise de autori români –declară Laura Țeposu, Director Dezvoltare și Fondator Libris.ro.Top 10 național - cele mai vândute cărți pe Libris.ro în 2018:1. Străinul de lânga mine - Irina Binder2. Insomnii - Irina Binder3. Micul prinț - Antoine de Saint-Exupery4. Medicină, nutriție și bună dispoziție - Simona Tivadar5. Sapiens. Scurtă istorie a omenirii - Yuval Noah Harari6. De vorbă cu Emma ed.3 - Vitali Cipileaga7. Orbi - Petronela Rotar8. Ziua în care la capătul celălalt al iubirii n-a mai fost nimeni - Ioana Chicet-Macoveiciuc9. Puterea extraordinară a subconștientului tău - Joseph Murphy10. 27 de pași - Tibi UșeriuTop 5 cele mai vândute din Beletristică pe Libris.ro în 2018:1. Străinul de lângă mine - Irina Binder2. Orbi - Petronela Rotar3. Ziua în care la capătul celălalt al iubirii n-a mai fost nimeni - Ioana Chicet-Macoveiciuc4. Privind înăuntru - Petronela Rotar5. Eu încă te iubesc - Cristina ChiperiTop 5 cele mai vândute din Cărți pentru Copii pe Libris.ro în 2018:1. Cele mai frumoase povești - Ion Creangă2. 100 de jocuri distractive și educative3. Montessori. Vocabular - Lumea plantelor4. Jocuri ale minții - Sarah Khan5. Creionul magic - Caiet de activități - Grupa mică 3-4 ani - Cristina BănicăTop 5 cele mai vândute din Dezvoltare Personală pe Libris.ro în 2018:1. Insomnii - Irina Binder2. De vorbă cu Emma ed.3 - Vitali Cipileaga3. Cele cinci limbaje ale iubirii - Gary Chapman4. Ascultă-ți corpul, prietenul tău cel mai bun! ed. 3 - Lise Bourbeau5. De vorbă cu mine însumi - Prentice MulfordCititori care folosesc cel mai mult dispozitivele mobile pentru a comanda pe Libris locuiesc în Timiș. Traficul înregistrat de pe dispozitive mobile pe Libris.ro în 2018 a ajuns la 60%, iar ratele cele mai mari de folosire au fost observate la vizitatorii din Timiș (76%), București (72%) și Cluj (71%). La polul opus din perspectiva folosirii dispozitivelor mobile se află vizitatorii din Harghita (53%), Covasna (54%) și Brăila (57%).Faptul că oamenii cumpără cărți tipărite de pe mobile este un semn că, deși ne adaptăm tot mai mult la viața digitalizată, ne dorim în continuare să petrecem timp offline. Este o tendință observată global și mă bucur să văd că ne aliniem la ea și ne alocăm mai mult timp pentru lectură –adaugă Laura Țeposu.

Meli Martisor

Meli Melo Paris a pregatit Meli Martisor, o colectie speciala de martisoare pentru 2019, pornind de la un concept ce imbina elementele traditionale si motivele colorate ale costumelor populare romanesti in piese fermecatoare cu design propriu brandului.

Christian Tour este singurul operator de turism care nu a fost sancționat de către Consiliului Concurenței

Christian Tour este singurul operator de turism care nu a fost sancționat de către Consiliului Concurenței, la finalul investigației privind înțelegeri între competitori pentru a ține prețul vacanțelor ridicat.