Starbucks aduce vara mai aproape cu noile băuturi de sezon

Pentru că mai este luna florilor și a deschiderii sezonului petrecerilor estivale și ne bucurăm de vremea frumoasă  de afară, Starbucks aduce vara mai aproape cu noile băuturi reci, Cold Brew și Cold Brew Vanilla Sweet Cream, Black Mocha & White Mocha Frappuccino și produsele delicioase de sezon, cu aroma zilelor de vacanță.Cafeaua Cold Brew este obținută de barista Starbucks prin infuzare lentă în apă rece timp de 20 de ore, pentru a crea o băutură bogată și catifelată.  Dacă alegi Cold Brew Vanilla Sweet Cream, vei putea savura cafeaua rece în combinație cu frișcă cremoasă de vanilie.Noile sortimente de băuturi reci, Black Mocha & White Mocha Frappuccino au un gust cremos, bogat, în negru sau alb, în funcție de preferințe, cu multă frișcă. Sunt băuturile ideale pentru vară atunci când ai nevoie de un boost răcoritor. Noile Frappucino reprezintă însoțitorul perfect care potolește setea în timpul unei plimbări în parc cu prietenii. Luna mai este mai dulce cu noile produse dulci de la Starbucks. Fluffins în cele 2 variante cu fructe de pădure și scorțișoară și mere sunt realizate din aluat moale, cu o crustă fină și o umplutură formată din șase tipuri diferite de fructe de pădure sau măr și caramel. Aluatul este așezat manual în forme de copt pentru a obține rulouri unice și delicioase. Tortul răcoritor, în trei straturi, piersică, fructe de pădure și ciocolată albă, este realizat din aluat pufos și umplut cu o cremă din fructe. Gustul său inconfundabil te va duce cu gândul la serile de vară din copilărie. Ediția limitată va intra în toate cafenelele după jumătatea lunii mai. Noul sortiment de cafea Starbucks, Peru, o cafea complexă, cu aciditate redusă și aromă de migdale, își are originile în îndepărtata Americă de Sud, pe plantațiile din munții Anzi, dezvoltând o legătură specială cu soarele, ploaia și solul bogat din zonă. De la espresso-ul pregătit de baristas Starbucks în cafenea, la băutura preparată acasă, gustul cafelei Peru este inconfundabil. 

Aoro pregătește o nouă experiență powered by NOTINO

Magazinul online de beauty Aoro pregătește anul acesta un refresh complet. Această schimbare însemnă o nouă experiență de shopping și o întreagă listă de noi beneficii. Primul pas: schimbarea numelui! Aoro devine de azi Aoro by Notino, iar peste câteva luni își va schimba denumirea complet în NOTINO. Aoro s-a lansat în 2009 și până în prezent a reușit să fidelizeze peste jumătate de milion de clienți, atrași de varietatea impresionantă de parfumuri și produse cosmetice, branduri de top și populare, la prețuri accesibile.De ce NOTINO? Pentru a face cunoscut că Aoro este parte din grupul internațional NOTINO, cel mai mare retailer online specializat în produse de frumusețe din Europa, premiat în mod repetat în țări din Europa Centrală și de Est drept cel mai bun magazin online. NOTINO are o experiență de 13 ani în beauty și este activ în 16 țări (14 țări din Europa: Franța, Italia, Germania, Austria, Spania, Portugalia, Polonia, Cehia, Slovacia, Slovenia, Ucraina, Ungaria, Bulgaria și Romania, plus SUA și Marea Britanie), în care a operat de-a lungul anilor sub diferite denumiri. La finalul anului trecut s-a început trecerea către numele unic NOTINO. Aoro by Notino înseamnă: standarde internaționale; garanția originalității și calității tuturor produselor; varietate și noutate; exclusivități; prețuri surprinzator de accesibile; lider în frumusețe. In luna mai, ai livrare gratuită pentru orice comandă, introducând codul salutnotino în câmpul voucher cadou din formularul de comandă de pe site. De asemenea, pentru comenzile de pe www.aoro.ro oricine poate opta de acum pentru livrarea pachetelor acasă sau ridicarea lor de la unul dintre punctele de pick-up puse la dispoziție de către www.coletaria.ro. La conducerea activităților internaționale de marketing și comunicare ale NOTINO se află începând cu 1 Martie 2017 Gabriela Lungu, cu funcția de Global Chief Marketing Officer.

Poneii vor face spectacol, la Karpatia Pony Show 2017!

Între 27-28 mai, pe Domeniul Cantacuzino din Florești, Prahova se dă startul primei ediții a evenimentului ecvestru Karpatia Pony Show.

Peste 7000 de copii din 5 oraşe descoperă o altă faţă a învăţării Ştiințelor Vieţii

Baylab, Laboratorul de Ştiinţe Bayer, aflat la ediţia a patra în România, a demarat anul acesta pe 8 mai, pentru prima dată în format naţional, în Bucureşti şi în alte oraşe ale tarii.

Simplitate și calitate în stil scandinav - Noua colecție JYSK pentru terasă și grădină

JYSK România, unul dintre cei mai mari retaileri de mobilă, decorațiuni și textile pentru casă din Europa, parte a grupului scandinav JYSK Nordic, lansează noua colecție de mobilier pentru grădină, care cuprinde piese moderne, cu design nordic, create să satisfacă toate gusturile, în ton cu ultimele tendințe.Gama de mobilier de grădină de la JYSK se remarcă prin designul minimalist și materialele de calitate și este foarte ușor de întreținut, fiind realizată din materiale rezistente la umiditate: metal, petan, lemn masiv și lemn artificial. Accesoriile și decorațiunile urmează patru tendințe generale de decorare interioară: Dark Deco, Cultural Roots, Urban Jungle și Industrial North. Dark Deco este un stil extravagant, care se remarcă prin tonurile închise, textile din materiale elegante precum catifeaua și obiecte decorative realizate din marmură, cupru mat și sticlă. Cultural Roots scoate în evidență rădăcinile culturale, un stil relaxat, feminin, obiecte cu aspect neprelucrat și accent pe motive etnice. Urban Jungle exprimă jungla urbană, un stil exotic, în care natura se mută în interior. Industrial North este expresia nordului industrial, un stil brut și minimalist, cu un aspect rece, dar elegant.Noua colecție JYSK este disponibilă în mai multe mărimi, culori și materiale, atât ca seturi standard care includ mese și scaune, cât și în varianta modulară, ceea ce permite flexibilitate în organizarea terasei sau grădinii. De exemplu masa UBJERG și scaunele VARMING sunt ideale pentru a transforma spațiul exterior după gustul și dorințele fiecărui membru al familiei, într-un mod original, cu o notă caracteristic scandinavă. Gama include seturi lounge, seturi de grădină, seturi bistro, șezlonguri, hamace, pavilioane de grădină, balansoare, ghivece, cutii de depozitare.În plus, pentru tușa finală, noua colecție include și lămpi sau felinare de diverse mărimi, forme și culori, care răspund, cu siguranță, imaginației și nevoilor fiecărui client. La JYSK România găsiți mereu idei pentru casă și grădină și piese originale create în ton cu cele mai recente tendințe din domeniu. Mai mult decât atât, circa 80 de procente din tot lemnul utilizat pentru mobila de grădină are certificare Forest Stewardship Council (FSC®). Cele 20 de procente rămase constau din mobilier din tec. FSC este o organizaţie non-profit recunoscută pe plan internaţional, în ale cărei păduri nu sunt tăiaţi mai mulţi copaci decât pot fi înlocuiţi în mod natural, ceea ce împiedică exploatarea excesivă. În acelaşi timp, animalele şi vegetaţia sunt protejate, iar persoanele care lucrează în pădure primesc instructaj, echipament de siguranţă şi un salariu decent.

Casa inteligentă începe din baie

Procesul de integrare a imobilului tău poate începe dinspre interior spre exterior, cu montarea de noi articole sanitare inteligente. Cum știi de ce ai nevoie exact? La ora actuală, există companii care îți prezintă, mai întâi, soluțiile pentru armonizarea la noul concept, apoi îți indică cele mai potrivite articole sanitare. Acestea te ajută să protejezi resursele de apă și energie electrică, să faci economii financiare substanțiale pe termen lung și să beneficiezi de un raport calitate-preț corect.  Produsele sanitare ale viitorului pun în centrul atenției inovația, grija față de comunitate și față de mediu și dezvoltare durabilă. Poți opta, astfel, pentru articole sanitare ecologice, care folosesc ambalaje reciclabile, cu referințe recunoscute la nivel mondial și recomandate de un specialist în domeniu. Un produs inovator, lansat recent pe piața din România, este sifonul pentru lavoar XS Pure, cu ventil ajustabil în funcție de grosimea lavoarului. Acesta are o înălțime de numai 6.7 cm, ceea oferă extra spațiu. Sifonul este dotat cu un cartuș antimiros cu membrană de silicon, este foarte ușor de curățat și de întreținut. XS Pure nu necesită unelte speciale pentru a fi montat. Sistemul intitulat „The 3/6 Litres” (3/6 Litri) te ajută să reduci consumul de apă în baie cu până la 40.000 de litri de apă pe an. Un buton special permite selecția unui jet de apă complet sau a unui jet de apă parțial la toaletă.  Sistemul “Quick-Clac” a fost inspirit de sistemul de închidere-deschidere a unui pix. Mecanismul funcționează asemeni unui buton care poate fi montat pe sifonul chiuvetelor pentru a elimina posibilitatea depunerii de deșeuri. Conducta de WC „Soupless” este reglabilă și compresibilă ceea ce elimină necesitatea de a calcula unghiurile și îi permite să se adapteze la orice configurație, fără niciun risc de scurgere. Scurgerile de duș „SLIM” se încadrează perfect căzilor de duș cu dimensiunea de 90 cm. Aceste sisteme au numai 40 mm înălțime și nu necesită o adâncime suplimentară a căzii de duș pentru a fi montate. În plus, membrana lor din silicon elimină mirosurile neplăcute care provin de la scurgere. Toate produsele sanitare revoluționare conferă locuinței și un aspect aparte grație design-ului lor modern.

"Părinţii trebuie să formeze o echipă formidabilă şi să fie mereu în spatele copilului lor" - Mirela Retegan

Un îndemn la fericire și o lecție despre arta de a trăi prezentul, așa s-ar putea descrie pe scurt noua carte a Mirelei Retegan, apărută la Curtea Veche Publishing. Cunoscuta fondatoare a fenomenului Zurli, cu o fascinantă poveste de viață, vorbeste într-un interviu în exclusivitate pentru citioarele eva.ro despre carte, relaţia copil-părinte, familie şi desigur proiecte de viitor.Cititorii noştri au cunoscut deja nenumărate Eve... Nu multe dintre ele au lucrat în radio sau în televiziune, foarte puţine au scris cărţi şi, în mod sigur, niciuna nu a fondat Gaşca Zurli. Cine este Mirela Retegan şi cum a reuşit să facă toate aceste lucruri?Sunt o Evă care a muşcat din măr şi le-a încercat pe toate: iubiri, plecări, ridicări, renunţări, căderi şi reveniri. O Evă care şi-a schimbat priorităţile în viaţă de fiecare dată când a simţit că s-a schimbat macazul, o Evă conştientă de tot, de rai şi de iad deopotrivă. Cred că Dumnezeu m-a făcut dintr-o coastă foarte rezistentă, deoarece am o mare putere de muncă şi reuşesc să fac multe lucruri. Mi s-a spus şi Femeia-Ocean şi Femeia-Avalanşă şi Femeia-Uragan... Nu am fost niciodată Femeia-Ceaţă, Femeia-Burniţă, Femeia-Adiere. Sunt o femeie obişnuită, cu mintea şi inima deschise şi cu o poftă nebună de viaţă, de iubire şi de frumos.Ai lansat o nouă carte la Curtea Veche Publishing. E o carte intensă, plină de gânduri şi de emoţii. Ce se ascunde în spatele acestei cărţi, ce te-a determinat să o scrii?Nu se ascunde nimic. Totul stă scris negru pe alb. Sunt revelaţiile mele. Cea mai importantă dintre ele sper să ajungă la inimile tuturor femeilor: fericirea nu se plăteşte cu preţul niciunei tristeţi! Fericirea nu se plăteşte, fericirea se trăieşte. ASTĂZI! Fiecare zi e unică, nimeni nu ne-o mai dă înapoi. Nu vă mai faceţi planuri şi nu mai trăiţi în trecut. Uitaţi-vă la ce vă aduce ziua de ASTĂZI. Faceţi în aşa fel încât la sfârşitul ei să vă culcaţi multumiţi că aţi luat tot ce-a fost bun din ea.Cum ai ales titlul cărţii? De ce „Astăzi este despre astăzi“?Editura l-a ales. Am mers pe mâna lor. Am mare încredere în ei. Am întâlnit acolo oameni minunaţi, deschişi şi frumoşi. Am simţit că m-au „citit“ şi atunci le-am pus sufletul meu în palme. „Astăzi este despre astăzi”, deoarece acesta este singurul lucru concret pe care îl avem. Ziua de astăzi. Şi, deşi suntem perfect realişti, uităm din când în când că nu ştim ce o să se întâmple mâine. Trăim ziua de astăzi ca şi când am fi cumpărat-o la bax împreună cu multe alte zile. Le luăm pe rând, ca pe nişte sticle de apă pe care le ducem la gură, golim conţinutul şi aruncăm sticla, ştiind că mai avem în bax câteva. Ziua de astăzi nu vine cu baxul, vine cu gramul şi se măsoară în viaţă.Soarele de pe copertă e o bună reprezentare a conţinutului său cald, energic, plin de bună dispoziţie. Există şi nori în viaţa Mirelei Retegan?Nooormal. M-am împrietenit însă cu aceştia şi ştiu că soarele e mereu în spatele lor. Sunt destul de răbdătoare, aştept să treacă norii ca să-l văd din nou.Afirmi în carte că „despre noi înşine avem de învăţat cel mai mult“. De ce crezi că e atât de greu să fim noi înşine şi de ce e important să luptăm clipă de clipă pentru asta?Din momentul în care te descoperi, te împrieteneşti cu tine însuţi şi începi să te iubeşti, nu mai eşti niciodată singur. Nu mai ai aşa multe aşteptări de la ceilalţi, fericirea ta nu mai stă agăţată de niciun cârlig. Merită să ne descoperim pe noi înşine. Aceasta este cea mai frumoasă şi cea mai importantă descoperire pe care un om o poate face într-o viaţă.Relaţia cu celălalt – copil, părinte, prieten, soţ – ocupă de asemenea un loc important în cartea ta. Cum putem găsi echilibrul perfect între grija pentru noi înşine şi grija pentru celălalt?Empatia e cuvântul cheie. Cu cât reuşim mai des să ne punem în pielea celuilalt, cu atât ne va fi mai uşor să-l înţelegem. Dumnezeu mi-a scos în cale oameni-lecţie. Am învăţat câte ceva de la fiecare. Am ajuns astfel să descopăr şi reversul medaliei şi să văd lucrurile aşa cum sunt.Un personaj principal al cărţii tale este Maya, fiica ta. Ce rol joacă ea în ceea ce faci, în numeroasele tale activităţi?Maya este principala mea sursă de inspiraţie. Zurli a apărut din nevoile mele de mamă, din dorinţa de-a împacheta fiecare lucru important într-o poveste care să-i placă. Maya a reuşit apoi să scoată la lumină cea mai frumoasă parte din mine şi, de dragul ei, m-am schimbat foarte mult. E oglinda mea cea mai sinceră: îmi arată nu doar imperfecţiunile, ci şi cum pot să corectez ceea ce se poate corecta. Maya-adolescentă este cea mai mare provocare pe care am trăit-o. Dacă voi primi un 10 de la copilul meu, mă voi considera premiantă şefă. Ce înseamnă, pentru un copil, o mamă? Ce înseamnă un tată?Fiecare e câte o jumătate din inima lui. Ca să crească în echilibru, un copil trebuie să aibă inima întreagă. Nu e obligatoriu ca amândoi părinţii să fie tot timpul langă el. E bine ca ei să existe în viaţa lui, în amintirile lui. Dacă se sprijină pe aceşti doi piloni, un copil creşte în armonie. În caz contrar, va fi nevoit să facă tot timpul un exerciţiu de echilibristică a sufletului. Nu e bine să-i punem pe cei mici în astfel de situaţii. Părinţii trebuie să formeze o echipă formidabilă şi să fie mereu în spatele copilului lor.Care sunt activităţile tale în prezent? Ce mai face Gaşca Zurli? Dar Mirela Retegan, Antrenorul părinţilor? Gaşca Zurli intră într-o perioadă mai uşoară. Vom avea câteva spectacole în luna mai şi vom pregăti câteva cântece noi pentru canalul nostru de youtube. Programul actualizat al spectacolelor poate fi găsit pe www.zurli.ro.Antrenorul Părinţilor pleacă în ţară şi se întâlneşte cu părinţii din 8 oraşe mari. Îi va învăţa pe aceştia să se joace cu copiii lor. Programul nostru complet şi modalitatea de înscriere pot fi găsite pe www.mirelaretegan.ro.Cât te-a ajutat propria ta experienţă de mamă în privinţa sfaturilor pe care le dai celorlalţi părinţi?Eu nu dau sfaturi, ci împărtăşesc experienţa mea de viaţă. Nimeni nu ne poate învăţa să vedem ce este în sufletul copilului nostru. Doar noi putem descoperi asta. Nu scrie nicăieri negru pe alb, nu cred în reţete care te învaţă în 7 capitole şi 5 paşi cum să fii o mama mai bună pentru copilul tău. Eu am ales să împărtăşesc greşelile, dar şi experienţa şi soluţiile care m-au ajutat să-mi salvez relaţia cu fiica mea. Eu şi Maya am devenit cei mai buni prieteni din lume. După radio, televiziune, Gaşca Zurli, Antrenorul părinţilor şi mai ales după Astăzi este despre astăzi ştim că ne putem aştepta la orice de la Mirela Retegan. Ce alte suprize ne mai pregăteşti?Multe, multe, multe şi abia astept să le duc la bun sfârşit. Sunt într-o mişcare continuă, cei din jurul meu abia reuşesc să ţină pasul cu mine. Cel mai important eveniment pe care îl vom organiza în viitorul apropiat este ZURLANDIA – cel mai mare spaţiu de joacă pentru copii şi părinţi. Aceştia vor putea participa la un festival pentru întreaga familie, care va avea loc la Domeniul Ştirbey, unde avem la dispoziţie zeci de hectare de spaţiu verde. Primul weekend de vacanţă, în 17 şi 18 iunie, va fi şi primul weekend în care părinţii, copiii şi bunicii vor avea parte de cele mai frumoase surprize. Iar partea cea mai interesantă e că Voi faceţi programul! Noi facem festivalul.Credit foto: Paul Diaconu

Sezonului grătarelor începe cu OptiGrill®+ de la Tefal

OptiGrill®+ de la Tefal deschide sezonul grătarelor și îți redă pofta de viață. Aparatul electric, extrem de compact și ușor de folosit, transformă orice meniu într-un culinary dish extravaganza și îți cheamă prietenii la masă! A sosit vremea pentru Tefal OptiGrill®+. Grătarul electric de ultimă generație beneficiază de o tehnologie patentată, unică în lume, ce garantează savoarea desăvârșită a preparatelor tale. Acum nu trebuie să mai revezi reluările pentru fazele importante sau cele mai tari goluri. Semnalul sonor de la OptiGrill®+ te anunță când preparatul tău este gata pregătit, exact așa cum vrei! În plus, senzorul automat încorporat, Automatic Cooking Senzor, permite reglarea automată a timpului de preparare și a temperaturii, în funcție de grosimea și dimensiunea alimentelor, dar și de numărul de porții așezate pe suprafața grătarului. Trebuie doar să te preocupi de invitați cu voie bună, distracție și ospitalitate. Intreabă-i care este friptura preferată și surprinde-i cu una exact pe gustul lor: medium, rare sau well done. Lasă-ți imaginația să prindă viață și gătește un burger excelent cu bacon care va cuceri și cel mai mare gurmand, dar și pe cel mai mofturos vecin: Gătește carnea până când indicatorul devine roșu. Adaugă o felie de brânză peste chifteaua de carne. Noi recomandăm un british Cheddar, care îmbină perfect aromele. Așază chifteaua peste chiflă, asezonează cu o frunză de salată frisée, roșii și rondele de ceapă tăiate julienne. Ești aproape gata! Mai ai nevoie doar de o felie de bacon rumenit la programul manual OptiGrill®+, o linguriță de muștar cu maioneză și ingredientul secret, Dragoste! După ce ai terminat de gătit, OptiGrill®+ este extrem de ușor de curățat! Plăcile detașabile sunt prevazute cu înveliș antiaderent, de aceea spălarea lor va fi floare la ureche, acesta fiind compatibile cu mașina de spălat vase!

De Niro trebuia să fie invitatul de la TIFF

Tudor Giurgiu a fost prezent în studioul Gold Morning alături de Gianina Corondan, Radu Buzăianu și Artur Palaghia.

Îngrijire delicată pentru pielea bebelușului cu Sanosan Baby

Pielea bebelușilor este delicată – la fel este și sistemul imunitar al acestora. Produsele chimice, parfumurile și coloranții din îmbrăcămintea, detergenții și produsele de îngrijire pot provoca iritații, uscăciune și erupții cutanate.

Bergenbier răcorește România cu noua sticlă 0,33L cu capac Twist off

Bergenbier lansează sticla de 0,33L cu capac Twist off pentru două dintre sortimentele sale: Bergenbier blondă 0,33L și Bergenbier ALE 0,33L. Cele două noi ambalaje sunt pregătite să ofere o răcorire adevărată de la începutul lunii mai.

Care sunt restaurantele participante la BURGERFEST 2017

Iată că a sosit momentul să dezvăluim și care sunt cele nu mai puțin de 27 restaurante care ne vor încânta papilele gustative la BURGERFEST 2017.

“Fericirea e un ac de siguranță”, prima carte a lui Răzvan Exarhu, va apărea la Curtea Veche Publishing

“Fericirea e un ac de siguranță” – acesta este titlul primei cărți semnate de Răzvan Exarhu, în curs de apariție la Curtea Veche Publishing cu ilustrații de Andreea Chirică. Un jurnal atipic cu mici lucruri care ne influențează traiul de zi cu zi, în care îl veţi putea descoperi pe autorul, povestitorul, ironicul, curiosul, solitarul și solidarul Răzvan Exarhu. Cartea urmează să apară pe 11 mai. Până atunci, va fi disponibilă pentru precomandă cu autograful autorului exclusiv pe www.curteaveche.ro.  „În limbă e plăcerea!” - una dintre vorbele favorite ale lui Răzvan Exarhu, om de radio, de televiziune, bucătar şi acum autorul unei cărţi cu fericirea în titlu. De la primul rând scris se simte că îi place să vorbească, în aceeaşi măsură în care îi place să observe şi să asculte. E acel tip de povestitor pentru care tăcerea şi cuvintele sunt la fel de importante. Iar curiozitatea lui tandră şi crudă, în acelaşi timp, compune un tablou viu în care se amestecă emoţiile primei zile de şcoală, şlapii târşâiţi ai românilor, relaţia dintre eschimoşi şi raw-veganism, revolta anti sistem, alcoolul, cărţile, crucile făcute în autobuze, prietenia, urzicile, clişeele, narcisismul din social media, ecologia, salata boeuf, hipsterii, postul, bunicul lui Bob Marley, tradiţiile pierdute, bicicliştii aroganţi, discuţiile cu părinţii, nostalgia, cretinii, obsesia pentru viaţă sănătoasă şi multe alte subiecte care ne umplu vieţile şi conversaţiile, ne indignează şi totodată ne emoţionează.Textele, dublate de ilustrațiile incisive realizate de Andreea Chirică, îl fac pe cititor să râdă şi să plângă la câteva rânduri distanţă. Cartea poate fi citită începând de la orice pagină, ca o tavă cu o prăjitură care are alt gust în fiecare pătrăţică, din care ronţăi încet şi îţi doreşti să nu se termine. Volumul "Fericirea e un ac de siguranță" este disponibil pentru precomandă la prețul de 33 de lei pe site-ul editurii Curtea Veche Publishing.

Andreea Marinescu, prezentatoare stirilor PRO TV, a ales sa recolteze celule stem cu Baby Stem

Peste 40 000 de transplanturi de celule stem au fost inregistrate in Europa in 2014, conform ultimului studiu distribuit in iunie 2016. In ultimii ani, studiile clince si educatia la nivelul maselor, determina din ce in ce mai multi parinti sa apeleze la o banca de celule stem in momentul nasterii copiilor. Transplantul cu celule stem este o procedura utilizata in mod curent de 25 de ani, in intreaga lume. Nu mai este de mult o procedura experimentala, astazi medicii stiu exact care sunt indicatiile de transplant, fiind axate in boli incepand cu leucemie, thalasemie, siclemie, afectiuni ale maduvei osoase si pana la boli metabolice ereditare.Tot mai multe persoane cunoscute din Romania au inceput sa apeleze la recoltarea de celule stem pentru bebelusii lor. Prezentatoare de stiri din cadrul Pro Tv,  Andreea Marinescu, se numara printre acestea. „Acum ca m-am linistit si totul e in ordine va pot spune cate ceva despre alegerile facute inainte de nasterea lui Armin! Prima a fost in legatura cu sanatatea lui pe viitor! Suntem parinti precauti si vrem siguranta pentru copiii nostri! Eu am ales pentru Marc Armin, Baby Stem - kitul de recoltare si stocare a celulelor stem! E drept ca am studiat cateva luni piata si nu a fost o intamplare. Nu imi doream sa risc in niciun fel! Cei de la Baby Stem stocheaza sangele in Germania, in banca numarul 1 de celule stem - Seracell, sunt acreditati GMP si ofera garantie 20 de ani!”, a postat Andreea pe pagina personala de Facebook.Cercetatorii sunt de parere ca sangele din cordonul ombilical poate fi folosit pentru tratarea unui numar mare de boli. Transplantul de celule stem  din cordonul ombilical a salvat deja viata multor pacienti cu anumite tipuri de cancer si boli hematologice. Principalele beneficii ale recoltarii de celule stem sunt numeroase, insa cele mai importante aspecte sunt urmatoarele:Celulele stem din sangele din cordonul ombilical sunt considerate solutia salvatoare atunci cand nu se  gaseste un donator adecvat cu o grefa compatibila pentru pacientul in cauza. Atunci cand se cauta donator, medicii doresc intotdeauna sa gaseasca potrivirea perfecta, in general la membri din familia pacientului, respectiv frati sau surori. Sansa ca fratele unui pacient sa fie perfect compatibil este de 1 din 4. Avand in vedere dimensiunile din ce in ce mai restranse ale familiilor, doar 30% din pacienti au un frate donator care este perfect compatibil. Chiar si in ciuda milioanelor de donator inscrisi in registrele de maduva osoasa la nivel mondial,  1 din 3 pacienti nu reuseste sa gaseasca un donator adevcat.Compatibilitate crescuta cu rudele de sange. In situatia in care tu, sotul/sotia sau ceilalti frati ai copilului au nevoie de un transplant, sansele ca celulele stocate sa fie perfect compatibile sunt de peste 25%. Deci recoltarea de celule stem poate salva chiar si membrii familiei, nu doar pe cel de la care se recolteaza.Trateaza pana si cele mai grave boli. Celulele stem din sangele ombilical sunt utilizate astazi pentru a trata boli considerate odinioara incurabile, printre care leucemia, unele forme de cancer si afectiuni ale sangelui sau al sistemelor imun si metabolic. Celulele stem ale copilului tau reprezinta o sansa in plus la viata in astfel de situatii, peste 80 de boli putand fi tratate cu ajutorul celulelor stem. Printre ascestea se numara diverse tipuri de leucemii, anomaliile mostenite ale globulelor rosii, diverse tipuri de cancer ale maduvei osoase dar si alte tipuri de cancer.Cercetatorii sunt intr-o permanenta cautare a modalitatilor de extindere a utilizarii celulelor stem. Interesul este acela de a dezvolta tesuturi care pot inlocui fragmente tisulare bolnave ale celor care au nevoie de un transplant. Diabetul sau boala Parkinson apar din cauza imbolnavirii unui anumit grup de celule, iar transplantul de celule stem ar putea inlocui celulele bolnave. Acest tip de transplant poate fi solutia salvatoare chiar si in cazul afectiunilor inimii sau ficatului.La fel se intampla si in cadrul paraliziei cerebrale. In momentul de fata se desfasoara un studiu clinic pentru tratarea copiilor cu paralizie cerebrala cu celule stem din sangele din cordonul ombilical propriu recoltat la nastere. Un studiu anterior a demonstrat ca metoda este sigura si in prezent se cerceteaza eficacitatea acestui tratament.Carmen Bruma, Oana Roman, Emma Zeicescu, Amalia Enache, Mirela Vaida, Raluca Culcea, Ioana Tigaila, Andreea Banica si Pepe – Ionut Pascu, Daniel Osmanovici, Octavia Geamanu, Viorica Susanu sunt doar cateva dintre vedetele care au ales sa investeasca in viitorul celor mici si au recolatat celule stem prin Baby Stem. Partener certificat Seracell in Romania, Baby Stem pune la dispozitia clientilor sai un kit de recoltare, asistenta pe tot parcursul procesului si garantia calitatii germane. Avand sediul central in Berlin, Seracell , banca numarul 1 de celule stem din Germania, este prezenta in Spania, Italia, Serbia si Egipt. Datorita facilitatilor si tehnologiei avansate, precum si a procedurilor de lucru folosite, Seracell este una dintre putinele banci de celule stem ce au obtinut acreditarea europeana GMP (Good Manufacturing Practice), cea mai importanta certificare in domeniul prelucrarii si stocarii probelor biologice. Baby Stem aduce in Romania experienta si calitatea germana a serviciilor de stocare si mai ales de prelucrare a probelor biologice in vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem. Pentru mai multe detalii vizitati basbystem.ro.

Hard Rock Cafe Bucureşti anunţă numele de pe “afişul” World Burger Tour 2017

Hard Rock Cafe te invită în World Burger Tour, un voiaj pentru care nu ai nevoie de paşaport! Burgeri legendari din jurul lumii ajung în meniul restaurantului din Bucureşti pentru o perioadă limitată. De la burgerul Tango Salsa, de inspiraţie argentiniană, cu felii de cârnat Chorizo şi ou prăjit, la rafinatul Riviera Burger, de origine franceză, cu brânză de capră, pastă de măsline verzi şi ardei chipotle, sau foarte generosul Tennesee Burger asezonat cu felii de murături şi salată de varză dupa o reţetă originară din Memphis, noua ofertă vă propune o simfonie de arome şi texturi.În acest an, mai mult de 160 de burgeri locali, aflaţi în topul preferinţelor consumatorilor, au fost testaţi de echipa de specialişti culinari Hard Rock, iar cele mai populare alegeri au ajuns în meniul World Burger Tour. În mai şi iunie la Hard Rock Bucureşti veţi găsi: •    Tango Salsa Burger (Buenos Aires, Argentina) - Burger din carne de vita Angus, la care adaugăm felii de cârnat Chorizo, salsa tradiţională Criolla, sos de usturoi Aioli, brânză Monterey Jack şi rucola proaspătă. Acoperim totul cu un ou prăjit şi cu o chiflă rumenită.•    Tennessee BBQ Burger (Tennessee, United States) - Un burger la fel de vibrant precum acordurile muzicii country: carne de vită Angus trecută prin mix de condimente, asezonată cu felii de murături, salată de varză după o reţetă originară din Memphis, fâşii fragede de carne de porc, sos barbeque uşor picant, ceapă crocantă şi brânză Cheddar.•    Riviera Burger (Nisa, Franţa) - O capodoperă a gustului în care carnea de vită Angus se îmbină cu arome de ardei Chipotle si pastă de masline verzi, rosii marinate, brânză de capră, frunze proaspete de rucola şi cartofi crocanţi. •    When In Rome Burger (Roma, Italia) - Un burger opulent precum mesele din Roma antică: carne de vită Angus,  Pancetta, sos Aioli, rucola proaspătă, brânză Ricotta şi roşii uscate. Experienţa World Burger Tour este întregită de un preparat cu savoare locală:•    Dracula Legendary este un burger la fel de impunător precum personajul de la care şi-a luat numele. Doar în acest burger vei găsi nu una, ci două chiftele suculente din carne de vită Angus, presărate cu condimente, înnobilate cu ceapă caramelizată, rondele de castravete murat şi roşii proaspete, încoronate apoi magistral cu felii de caşcaval afumat, bacon delicios şi chipsuri de sfeclă crocantă. Un sos barbecue “sângeriu” din sfeclă roşie asezonează perfect acest burger cu iz de poveste.Afişul turneului World Burger Tour este completat de o selecţie de cocktailuri celebre, servite in pahare Mason Jar, care desâvârşesc plăcerea gustului:•    Hurricane - Suc de portocale, mango şi ananas, împreună cu rom alb, rom negru, Disaronno Amaretto şi Monin Grenadine compun o băutură deosebită.•    Southern Rock - Whiskey Jack Daniel's, Southern Comfort, lichior de mure şi vodcă Smirnoff, în combinaţie cu mix Sweet & Sour şi Sprite.•    Mojito - Un cocktail răcoritor care combină rom, sirop de zahăr, Sprite, lămâie verde şi mentă proaspătă.•    Electric Blues - Vodcă Smirnoff, rom, gin Gordon's şi lichior Blue Curacao, alături de mix Sweet & Sour şi Sprite, pentru un efect electrizant.•    Lovely ‘Rita - Tequila Jose Cuervo Gold, Cointreau şi Margarita Mix crează o experienţă unică.De toţi burgerii aflaţi în turneu, dar şi de multe alte produse, vă puteţi bucura în atmosfera de vacanţă a terasei Hard Rock Cafe, cu peste 170 de locuri ferite de bătaia soarelui şi vedere la lacul Herăstrău. Noul meniu este disponibil până pe 25 iunie. Pentru detalii vizitaţi: www.worldburgertour.com sau http://www.hardrock.com/cafes/bucharest/menu.aspx.

Kuma - soluţia pentru o casă tailor made

În funcționalitatea proiectelor moderne, găsim un amestec de design şi detalii unice. Dacă adăugăm cele mai bune materiale, de o calitate excelentă şi rezultate optime în modul de utilizare, vom avea o imagine clară despre cerinţele actuale. Tendinţele evoluează şi se schimbă continuu. Ceea ce putem remarca însă, în ultimii ani, este o tendinţă către modern, calitate, linii curate şi mai ales, personalizare. Proprietarii de case nu se regăsesc întotdeauna în colecţiile standard. Din ce în ce mai mult, apar solicitări pentru proiecte tailor made, făcute pe comandă. Kuma este una dintre companiile care şi-au dezvoltat capacitatea de a personaliza spaţiile, prin producerea de lavoare şi blaturi de bucătării cu chiuveta turnată continuu, într-o gamă variată de culori şi texturi, pentru a satisface până şi cele mai exigente cerinţe. Kuma explorează cele mai rafinate concepte de design, îmbinând stilul, cu o calitate excepţională a materialelor utilizate, pentru a crea conceptul la care ai visat. Design-ul unic, calitatea şi funcţionalitatea, sunt principalele trăsături ale obiectelor de design Kuma, care oferă garanţia durabilităţii şi frumuseţii estetice.În intimitatea propriei locuințe sau în convivialitatea spațiilor publice, proiectele Kuma reflectă pe deplin stilul de viață modern, de inspiraţie scandinavă. Un stil de viaţă creativ, în care designul inspiră comportamente sociale și constituie valori tangibile pentru cei care se bucură de proiectele Kuma. “Be different” înseamnă să alegi ceea ce ţi se potriveşte şi ceea ce se identifică cel mai bine cu dorinţele tale, optând pentru un design “custom made” de excepţie

Micile Vedete pe urmele detectivilor misteriosi din film

La finalul saptamanii trecute, Scoala Micile Vedete, prima Scoala de Film si Televiziune pentru Copii din Romania, a adus zambete si bucurie absolventilor scolii, parintilor, bunicilor si sustinatorilor acestora.

10 jocuri educative pentru învățarea prin joacă

Învățarea prin joacă este o metoda foarte utilă, folosită în educația copilului deoarece joaca este o activitate distractivă pentru copil prin care se maturizează emoțional, dobândește încredere în forțele proprii și descoperă lucruri noi. Joaca este cea mai bună tehnică pe care părinții o pot folosi pentru a-l ajuta pe copil să învețe lucruri noi.De-a lungul timpului, specialiștii în psihologia copilului și producătorii de jucării au creat jocuri educative adaptate mai multor categorii de vârstă, prin care copiii învață jucându-se. Jucăriile educaționale sau educative sunt folosite ca mijloc de educație mai ales a copiilor de vârste mici, școlari și preșcolari, ajutându-i să-și dezvolte abilitățile intelectuale, creative, logice, lingvistice, emoționale și psihice. Pentru fiecare etapă a copilăriei și nivel de dezvoltare al copilului existaă o jucarie potrivita, astfel ca cel mic să-și dezvolte unele abilități specifice fiecărei vârste in parte. Iata cateva categorii de jucării potrivite pentru principalele categorii de vârstă, ce pot fi gasite la magazinul online Ștrumful Jucăuș:1. Jucăriile pentru bebeluși pot fi zornăitoare – pentru a-i ajuta să facă legătura între acțiune (agitarea obiectului) și rezultat (sunetul obținut) sau muzicale - pentru stimularea simțurilor bebelușilor; Plușurile și jucăriile de apucat încurajează abilitatile motorii ale copilului.2. Jucăriile creative gen cărămizi din lemn de diverse forme geometrice colorate, construcțiile tip lego sau puzzle – dezvoltă abilitățile motorii ale copilului, precum și de recunoaștere a formelor deoarece acesta trebuie să le suprapună sau să le aranjeze în diferite forme. Sunt recomandate în special pentru vârstele cuprinse între 3-6 ani. 3. Jucăriile Montessori sunt foarte simple și îl ajută pe copil să exploreze posibilitățile oferite de aceste jucării și să-i trezească interesul. Rolul acestor jucării este de a-i determina pe copii să-și creeze propriile jocuri și să le folosească în funcție de cunoștințele, interesul, curiozitatea și după nevoile sale. Aceste jucării necesită o activitate intelectuală din partea jucătorului și ajută copiii să dobândească o gamă variată de abilități: coordonarea mișcărilor ochi-mâini, creativitatea, viziunea spațială, gândirea logică, abilități motrice. Copiilor le plac aceste jucării, inventează noi jocuri cu ele, în timp ce se distrează și se dezvoltă armonios. 4. Jocurile lingvistice – au un rol activ în îmbogățirea vocabularului celui mic și în dezvoltarea lingvistică a copilului; pot cuprinde jocuri amuzante cu ajutorul cărora copiii să învețe alfabetul într-un mod plăcut sau jocuri care îi ajută pe copii să-și largească cunoștințele, să-și dezvolte simțul de observație și gândirea logică, să facă raționamente și asocieri. 5. Jucariile educative cu reguli sau jocurile de societate – sunt considerate punctul de plecare în procesul de socializare și disciplinare a copilului. Jocurile de societate  dezvoltă spiritul de competiție și abilitățile sociale, în același timp cu îndemânarea participanților.6. Jucăriile tip instrumente muzicale – dezvoltă simțul ritmului muzical; Copiii pot învăța cu ușurință notele muzicale cu aceste instrumente muzicale care dezvoltă abilitățile și coordonarea micuților muzicanți.7. Jucăriile care stimulează petrecerea timpului în aer liber: mingile, tricicletele, bicicletele, coardă pentru sărit, formele pentru nisip, pistoalele cu apă etc. - sunt recomandate pentru copiii de toate varstele, deoarece orice copil sănătos are nevoie să petreacă timp în afara casei și să-și consume energia.8. Jucăriile care dezvoltă imaginația: creioanele colorate, creta colorată, plastilina etc. - sunt ideale pentru dezvoltarea imaginației copilului, deoarece el modelează sau desenează diverse obiecte și figurine. 9. Jocurile în aer liber sau de călătorie: Micul spion, rațele și vănătorii, curse cu obstacole etc. sunt jocurile care integrează copiii în jocuri creative ce le consumă energia fizică sau intelectuală.10. Cărțile de povești dezvoltă creativitatea şi imaginaţia copilului, el putând să participe indirect la aventurile personajelor prezentate în paginile cărţilor. Copilul va putea să îşi imagineze cum arată personajele şi ce urmează să se întâmple în desfăşurarea acţiunii cărţii prezentate.

Loa by Kuma un nou element de design cu un puternic impact vizual

Loa by Kuma este noul lavoar executat cu tehnica de turnare continuă cu bolul, care iese din blat. Loa combină puritatea designului nordic cu eleganța fără vârstă, într-o colecţie vastă, în care gama de forme şi colori, pot duce la combinaţii îndrăzneţe. Materialul Rector - solid surface din care este confecţionat Loa, subliniază caracterul proaspăt al lavoarului şi robusteţea lui. Loa păstrează caracterul iconic al unui element minimalist, dar aduce un plus de versatilitate, datorită posibilităţii de a combina două culori pentru blat, respectiv lavoar, a  poziţionării care poate fi centrată pe blat sau asimetrică, dar şi gamei variate de culori disponibile. Identitatea puternică a colecţiei, este dată de elementele vizuale și funcționale, care creează o nouă poveste de succes în design. Limbajul de design este unul atemporal, care poate deveni cu uşurinţă popular atât pentru spaţiile publice, cât şi pentru cele particulare. Un beneficiu practic al colecţiilor Kuma turnate continuu cu blatul, este lipsa îmbinărilor, ceea ce face şi din Loa o colecţie modernă, uşor de întreţinut, care foloseşte elemente inovative, pentru a aduce o valoare adăugată reală și rafinament în spaţii diverse.Datorită siluetei sale subțire și rafinate, Loa este clar definit, elegant şi funcțional. Gama Loa by Kuma este disponibilă în 3 variante de bol: dreptunghiular, oval, şi rotund. Dimensiunile lavoarului şi ale ale blatului pot fi personalizate, pentru a crea un spaţiu elegant şi funcţional.

Reduceri de 50% în magazinele Samsonite

Samsonite România anunță reduceri de 50% la rucsacurile și valizele din gama American Tourister, pentru a le oferi turiștilor români posibilitatea de a călători fără grijă pentru bagajele lor.