Prima expoziție de kendama din România: peste 550 de modele expuse la București Mall

București Mall Vitan inaugurează vineri, 17 noiembrie, ora 11.00, prima expoziție de Kendama din România, toate din colecția personală a artistului CRBL. Expoziția aduce publicului peste 550 de modele și va putea fi admirată până pe 3 decembrie 2017, la Fântână (nivel -1).

Clienții București Mall vor avea ocazia de a vedea o colecție formată din diverse jucării japoneze: kendame, pill, jumbo pill, looper, rollin pill, pendama, ringdama, bilboquet și voudama doll.


Cea mai valoroasă piesă din colecția artistului este o kendama japoneză Mugen Musou – Keyaki, achiziționată cu 900 lei.  În același timp, artistul mărturisește că, din punct de vedere afectiv, cea mai prețioasă kendama este însă King Dama - Basketball 3x3, primul model al brandului pe care l-a fondat – King Dama.


 CRBL, ambasadorul Kendama în România, a făcut o adevărată pasiune pentru aceste jucării pe care le colecționează de opt ani, ajungând astfel la una dintre cele mai impresionante colecții.


“Sunt un pasionat și un colecționar, ambasador dar și jucător de kendama. Fac asta de peste 8 ani și o fac cu plăcere. Am fost plăcut surprins când am observat că toată România se joacă cu kendama și astfel am devenit cea mai mare comunitate de kendama din Europa. Anul 2017 a fost anul kendamei. Am fost prezent la peste 40 de concursuri de kendama, am văzut peste 10.000 de jucători de toate vârstele, am organizat prima tabără de kendama, am lansat propriul brand – King Dama, iar acum a sosit momentul să expun public colecția mea de kendame.

Sunt adunate în 8 ani, am investit destul de mulți bani în această pasiune de care sunt foarte mândru. Mulțumesc București Mall pentru susținere “, declară CRBL.


Colecția expusă la Bucuresti Mall are o valoare asigurată de 30.000 de euro și poate fi văzută până pe 3 decembrie.
Conform statisticilor, în România, s-au cumpărat în 2017 peste 200.000 de Kendame originale.  

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod