L’Eau Majeure d’Issey - conceput de apa

Putere si puritate. Tumultum si serenitate. Masculin si feminin. Un element bogat si simbolic, apa este sursa inspiratiei pentru aromele iconice  ale lui Issey Miyake.  Pe masura ce le reinventeaza, se intoarce la principiul lui original.  In 2016, L’Eau d’Issey Pure a oferit o interpretare contemporana a L’Eau d’Issey (1992): dimensiunea feminina a apei, in forma ei cea mai limpede. Doar o picatura. Promisiunea de viata, de natura in faurirea ei. Azi,  L’Eau d’Issey pour Homme gaseste o noua expresie cu  L’Eau Majeure d’Issey.

Noua aroma isi ia inspiratia din apa ca un simbol masculin de putere si miscare. Apa, intr-o nota majora. Primordial. Esential. Elementar. Apa ca principiu al creatiei.

Modelarea materiei prin miscarea perpetua. Lustruind  o bucata de lemn, o piatra sau sticla pana la perfectiune. L’Eau Majeure d’Issey  isi trage puterea din aceasta energie nelimitata, continuta de un gest de o maiestrie perfecta. Si aduce focusul pe fundamentul procesului creativ a lui  Issey Miyake: design-ul in forma lui ce mai pura.

Dupa revizitarea liniilor iconice L’Eau d’Issey cu L’Eau d’Issey Pure, designer-ul Todd Bracher ofera o interpretare contemporana a siluetei arhitecturala a L’Eau d’Issey pour Homme cu L’Eau Majeure d’Issey. Sculptata de valuri tumultoase, forma sticlei este lustruita precum sticlirea marii. Translucenta accentueaza liniile puternice. Nuanta subtila de albastru-gri din baza lacuita a sticlei, reflectata de aroma, subliniaza volumul sau neted.
 

Numele  L’Eau d’Issey Majeure formeaza un bloc-logo indraznet. Aceasta  semnatura impozanta si grafica reasigura rolul important al tipografiei in estetica lui Issey Miyake. Capacul metalic periat reaminteste atat de textura miscatoare a apei, cat si de capacul a L’Eau d’Issey Pure. Sinergia dintre masculinitate si feminitate a fost o parte vitala a DNA-ului Apelor  inca de la inceput: vazuta in profil, sticla L’Eau d’Issey pour Homme contine forma sticlei L’Eau d’Issey.  In aceeasi maniera, L’Eau d’Issey Pure este imbratisata de L’Eau Majeure d’Issey. Un gest inspirat, care reflecta simbolismul dual al apei.

La fel precum sticla L’Eau d’Issey Majeure reaminteste de sticlirea marii in valurile tumultoase, aroma este evocarea unui lemn plutind pe apa, sculptat pana la perfectiune de apa marii.

Aroma originala din 1994 a fost inspirata de caderile de apa si cascade. Pentru a o reinventa,  Aurélien Guichard si Fabrice Pellegrin isi iau inspiratia din puterea oceanului si izbitoarea planare a acordului de sare si lemn. Asa cum lumina soarelui este prinsa pe creasta unui val, bergamota luminoasa si grepfruitul aduc stralucire imbratisand notele aromate. Un vant uscat sufla sray-de-mare pe o nota  lemnoasa inovativa, saturata cu acorduri de sare si minerale.

Conectand aroma cu L’Eau d’Issey Pure, o supradoza de Cashmeran evoca delicatetea si senzuala plutire a unui lemn netezit de apa marii. Lemnul de ambra vibranta mareste urma aromei a acestui Nou Val acvatic pentru barbate. Afirmand primordialitatea design-ului in procesul creativ a lui Issey Miyake, campania de publicitate a L’Eau Majeure d’Issey este focusata pe un obiect puternic expresiv: sticla.
Imaginata de artistul Yugo Nakamura, un maestru al design-ului interactiv  si colaborator apropiat al echipei lui Issey Miyake, filmul arata apa turbulenta modelata in forme misterioase. Un unghi. Un val. O litera. Un logo. Din ciocnirea dintre apa, otel si sticla se naste sticla neteda-pietroasa.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod